Изобилието – 2 част

Както обясних в първата част на темата, енергията на парите и свързания с тях процес на изобилие е една от най-изкривените представи в съзнанието. Изобилието е състояние на съзнанието, а не материална формула. Изобилието е директна връзка с висшите аспекти на човека. Усещането за недостиг е всъщност свиване, контракция на Божествения поток в човека. Всяка материална форма, която можете да видите и пипнете, преди всичко е била енергия под формата на мисъл и идея. Осъзнаването на този факт много лесно може да ви помогне да се придвижите от чувството за недостиг до чувството за изобилие.

Сега много говорим за измеренията на творението, защото като вид ние се преместваме в енергийно изражение от едно измерение в друго – по-високо. Най-същественото, което може да се каже за четвърто измерение /където планетата навлезе от 1987 г. насам/ и особено за пето измерение / където навлизаме сега от началото на 2012 г./ е, че проявяването на нашите мисли става изключително бързо. Всъщност това е маркера, който ви подсказва местоположението ви в измеренията – времето, което ви отнема проявлението на вашите мисли. Сега това става бързо, отнема седмици или месеци, нещо което в трето измерение е отнемало години, десетилетия, дори цял един живот. Това е така, защото сега енергията се движи многократно по-бързо – повишаване на вибрациите на светлината в нас.

Животът в пето измерение е доста точно пресъздаване на енергията на Дома в материалната вселена на Земята. Много просто. Домът е дефинитивно, лексикално определение на светлинната енергия на нашите Божествени души, място където сме, докато не сме на Земята в прераждане. Домът е състоянието на безусловна, дълбока и изобилна Любов и присъствие на чиста Светлина, които са характеристиките на Бог. Ние сме физическо продължение и изражение на Бога в материални обвивки, наречени тела. Това е същността на целия преход, за който толкова говорим. Земята ще стане арена на един качествено нов живот, основан на Божествените ни енергии, а не на забравата им. Когато сме си у Дома, ние като души нямаме желания, защото нищо не ни е необходимо. Защото ИМАМЕ всичко. Ние ЗНАЕМ, че имаме всичко. Мисля, че е добре да се осъзнава фактът, че отношението ни към парите тук, вече изобщо не е мерило за развитие. По отношение на парите това е живот в пето измерение. Досега, в трето измерение, беше възможно да се помисли, че количеството пари, които съществото може да генерира в живота си, е белег за развитие – ментално и емоционално. Мерилото за развитие в новата епоха, на новата Земя, е състоянието на съзнанието за изобилие и начина, по който се отнасяме към парите.

В старите енергии духовното и материалното бяха несъвместими. Поради различните вибрационни честоти на енергиите, поради различни причини, част от които са описани в първа част на статията. Но новата ситуация, постъпването на нови Божествени енергии на Земята, бързо променят това доста дълго статукво. Ключът към изобилието е приемането на Божествената част в нас. Приемането на простата истина, че всеки един от нас е Божествен и има всички права на Бога. Колкото повече човекът се съпротивлява на своята родна Божественост /старите енергии/, толкова по-трудно ще му става да живее на Земята. Толкова по-малко изобилие ще сътворява и въобще материалните му неща няма да въвят добре. Колкото по-силно и безусловно е приемането, толкова повече ще потича изобилие във всякаква форма. Не ви се вярва? Ами пробвайте! В по-високите вибрации на новата Земя страстта, радостта и вдъхновението в работата, творчеството или всичко друго, което правим, ще определя количеството пари, които ще текат в живота ни.

Лека полека ще стане невъзможно да се печелят пари от работа, която не харесваш, от дейност, която извършваш по задължение, от работа, която се чувстваш пресиран да свършиш, или пък да работиш само, за да оцеляваш, водени от алчност и разделение. Всички тези модели си отиват и скоро помен няма да остане от тях. /Представете си какво ще се случи с големи и малки фирми, корпорации, монополисти, които досега съществуваха и трупаха огромни материални ресурси, основавайки своята дейност на страха на хората за оцеляване Те ще трябва или да се реформират или да изчезнат/. Живот в безсъзнание тук повече няма да е възможен.

Ще ви предложа един модел на сътворяване на изобилие, който е описан от обединената енергия на нашите Аз Съм Присъствия, позната като Групата и канализирана от Стив Ротър. Моделът на финансово изобилие и благополучие, представен от Групата, е един вариант за отношение към парите в новите енергии. Изграждането на състояние на изобилие в съзнанието и сърцето на човека има пет стъпки.

1. Центриране на собствената Божествена енергия – Тази първа стъпка изисква изграждане на устойчиво състояние на Любов и приемане на себе си. Това състояние не бива да се бърка с егоизма, защото няма нищо общо. Много лесно в новата епоха може да се разпознае енергийното действие. Действието, произлизащо от нивото на его-то на човека /втора и трета чакра от енергийната ни система/, препречва и дори спира потока на изобилие и вероятността да се стигне до обогатяване е малка. Ако все пак се стигне, то човекът няма да изпита радост от така придобити пари, бързо ще ги загуби или пък ще изпита крах. Действието, произтичащо от нивото на духовното сърце на човека, което е връзката с Източника, /четвърта чакра/ води до отваряне и разгръщане на потока на изобилие. Нека още малко да разгледаме новото отношение към любовта към себе си. По презумция човек не може да бъде полезен, да служи и да помага на друг, ако първо не е полезен, не служи и не е помогнал на себе си. Това е аксиома за развитието в духовните сфери. Не можеш да спасиш никого, освен себе си. Това е твоето основно задължение! Всеки друг е отговорен за себе си и изборите си. В новата епоха саможертвата отива в миналото. Просто моделът на жертвеност не работи, защото създава изключителна енергийна тежест, която се закрепва за енергийното поле на този, който се жертва и на този, за когото се жертва.

2. Спазване на закона на Мерлин – Законът на Мерлин гласи: “Изразяването на изобилие създава изобилие”. Даването от сърце пречиства и отваря канала на изобилието по начин, по който нищо друго не може да го направи. Понеже парите са само и единствено отражение на енергията, която ние излъчваме, те не носят посланието ни във всяка ситуация. Енергията, нагласата и усещането, с които ги даваме е онова, което твори нашето материално състояние. Затова е особено важно да се дават пари за каузи, хора или обстоятелства, които искрено усещаме, че искаме да подкрепим. Само така нашата енергия, скрита зад парите, се използва правилно и създава блага. Даването с любов затвърждава потока на изобилието.

3. Почит към Вселената – Тази стъпка е свързана с новото ниво на почитане на Бога. Приемането и признаването на Твореца във всеки и всичко е условие за изобилие в пето измерение. Ако почиташ Твореца, то ти почиташ Сътвореното от Него. Тогава имаш цялата подкрепа на Вселената. Това е условие за изобилие.

4. Създаване на нагласа за изобилие – Тази стъпка е свързана с обич и грижа към самите себе си отново. Нужно е да си изградите нагласа, че заслужавате да сте добре и това е ваше Божествено право. В пето измерение ще бъде абсолютно невъзможно да се поддържа нагласата за недостойнство и недостиг. Новото предизвикателство е така да приемате себе си като част от Творението, че винаги, във всяка ситуация, да сте убедени, че за вас се грижи Божествения Източник и вие имате рождено право на това.

5. Благодатно приемане – Петата стъпка е направо стресираща. Защото е свързана с приемането. И тук, както и на други места в нашето съзнание, има невероятни блокажи. Приемането на изобилието е задължително условия да имате изобилие. Трябва да се научите да приемате, както и да давате, с лекота, от нивото на сърцито, което ще рече – с Любов. Каквото и да дарите, дадете, трябва да бъде прието от другата страна, иначе силата му отслабва. Ако това, което давате, не бива прието, то енергията му се губи и става безсмислено даването. Това е вярно и с обратен знак. Ако някой нещо ви даде, вие трябва да го приемете с благодарност. Стига да е приятна вибрацията все пак. В общия случай – за всяко изобилие, което се проявява в живота ни, трябва да проявяваме приемане с благодарност към Твореца. Тогава и само тогава потокът на изобилието ще тече бърз, бистър и обилен.

И накрая две думи за т.нар. добре познат “десятък”. Десятъкът е Божествено изобретение, което трябва да прилагаме напълно съзнателно и отново от нивото на сърцето. Десятъкът е добре познат на всички нас, но със зле разбран смисъл. Когато искрено даваш малко повече, в размер на 1/10, ти си постоянно в потока на изобилието. Десятъкът не се дава просто така без чувство. Той се дава съзнателно, с любов, пребивавайки в разбирането за единството на всичко Което Е.

Това е положението! Вярвам във всяка дума, която съм написала. Посвещавам оставащото ми време на Земята на това, да живея от нивото на сърцето си, припомняйки си, интерпретирайки Източника, във всеки детайл на живота. Това е моят избор. А вашият какъв е?

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви! 

1 Comment

 • Diana
  Отговор

  “Мерилото за развитие в новата епоха, на новата Земя, е състоянието на съзнанието за изобилие и начина, по който се отнасяме към парите.”

  “В по-високите вибрации на новата Земя страстта, радостта и вдъхновението в работата, творчеството или всичко друго, което правим, ще определя количеството пари, които ще текат в живота ни.”

  Прекрасна статия, но някак не мога да се отърва от усещането, че се поставя знак за равенство на изобилие и финансово изобилие. Моето усещане е, че вървим към изобилие на всички нива в живота, където парите като функция в един момент просто ще изчезнат от живота ни. “Да правим каквото искаме, когато искаме” е рядко свързано с пари и ако е така, то именно убежденията ни, че имаме нужда от пари за да го правим е програмата, която се претворява в реалността ни.Превръщайки се в хората от Светлина на Новата Епоха, ще се храним със светлина, ще пътуваме през измеренията, ще сътворяваме нови органи и материя, ще имаме всичко за което си помислим. И парите ще се разпаднат в илюзията която са.

  Купувам си обувки за 50 лв. Човекът, който взима тези 50 лв. ги превръща в покупки от супера. Този, зад щанда ги получава за заплата, а вечерта идва и ми връща заема, който ми дължи от месец. Същите 50 лв.! Познавам ги веднага – имаха малко сърчице с червен химикал в горния десен ъгъл.:-)

  Какво са парите наистина? Каквото и да си мислим за тях, Вселената винаги ще ни отговоря: “И това е точно така”…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.