Солта и лечебните й свойства. От бялата смърт към бялото спасение

February 12, 2013
By

salt-with-flower

Тази информация напоследък обиколи интернет пространството, но тъй като е прекаленно важна и ценна, трябва да бъде разпространена максимално. Това е една от онези добре забравени тайни на доброто здраве, потънали в забвение поради изключителната им простота и достъпност, неподвластна на патентоване и масовизиране от фармацевтичните гиганти. Толкова прости е ефективни са обикновената сода бикарбонат, която се оказва бич за туморните клетки и гъбичките, камъкът зеолит (клиноптилолит), с който изобилстват Родопите и който извежда от организма на човек всевъзможни отрови, шлаки и болестни микроорганизми, толкова просто нещо като ММС, което се бори успешно с почти всички патогенни микроорганизми, причиняващи над 90% от болестите.

Тези неща е нужно да се знаят и разпространяват. Защото е време Човекът да се пробуди и поеме отговорност за собственото си здраве, радост, щастие и благополучие.

Всички сме наясно колко е вредно да се консумират прекомерни количества сол. И подобно на бялото брашно и бялата захар сме причислили бялата сол към категорията “Бяла смърт”. Но какво не знаем за солта и за лечебните й свойства – четете нататък.

Този разказ го прочетохме в един стар вестник, но е интересен и решихме да го споделим с читателите. Не се учудвайте – става дума за солта, за обикновената готварска сол, наричана „бяла смърт”. Иска ми се в някаква степен да я реабилитирам.

През Великата Отечествена война работех като старша операционна сестра в полева болница с хирурга Щеглов. За разлика от другите лекари той успешно лекуваше ранените с хипертоничен разтвор на готварската сол. Върху обширна част на замърсената рана той налагаше рехава и напоена със солен разтвор голяма салфетка След 3-4 дни раната става чиста, розова, ако температурата е била висока, се нормализира и след това се слагаше гипсова превръзка. След още 3-4 дни изпращаха ранените в тила. Хипертоничният разтвор работеше прекрасно и почти нямахме смъртност.

Десет години след войната, се възползвах от метода на Щеглов за лечение на зъбите си, а също и кариес, усложнен от гранулом. След две седмици вече имах резултат. После започнах да изучавам влиянието на соления разтвор върху болести като холецистита, нефрита, хроничния апандисит, ревмокардита, възпалителните процеси в белите дробове, ставния ревматизъм, остеомиелита, абсцесите след инфекции и т.н. Принципно това бяха отделни случаи, но всеки път получавах своевременно положителни резултати. После работих в поликлиника и бих могла да разкажа за много трудни случаи, когато превръзката със солен разтвор се е оказвала по-ефективна от всякакви лекарства. Лекувахме хематоми, бурсит, хроничен апандисит.

Работата е там, че соленият разтвор притежава абсорбиращи свойства и изтегля от тъканите течността с патогенна флора. Веднъж, по време на командировка, наех квартира. Децата на хазяйката боледуваха от коклюш. Те кашляха непрекъснато и мъчително. Направих им превръзка от солен разтвор върху гърба за през нощта. След половин час кашлицата спря и до сутринта не се появи. След четири такива превръзки болестта изчезна безследно. В същата поликлиника, за която стана дума, хирургът ми предложи да пробвам солевият разтвор за лечението на ракови образувания. Първият такъв пациент беше жена с ракова бенка на лицето. Забелязала я преди половин година – за това време бенката е потъмняла, увеличила обема си и започнала да отделя сиво-кафява течност.

Започнах да й слагам напоени със солен разтвор пластири. Още първият път бенката изсветля и се умали, втория – като че ли се сви и спря да сълзи. А след четвъртия път се върна до първоначалния си вид. С петият пластир лечението приключи без оперативна намеса. Следващият случай беше младо момиче с аденом на млечната жлеза. Предстоеше й операция. Посъветвах я преди операцията да прави солени превръзки на гърдата за няколко седмици. Представяте ли си – не се стигна до операция. След половин година тя получи аденом на другата гърда и отново я излекува с хипертонични превръзки без операция. Срещнах я след 9 години – чувстваше се добре и дори вече не си спомняше за болестта.

Бих могла да продължа историите за вълшебни изцеления с превръзка от хипертоничен разтвор. За преподавателя от институт, който след 9 такива превръзки се избави от аденом на простатата. За жената с левкемия, която за през нощта ползваше памучната си пижама като превръзка с хипертоничен разтвор и за три седмици възстанови здравето си.

Но сега искам да обобщя:

1. Готварската сол като 10 процентов воден разтвор е активен абсорбатор. Тя изтегля от болния орган всичко нечисто. Но ще има лечебен ефект само, ако превръзката е хигроскопична, а това се определя от качеството на използвания за превръзка материал.

2. Солената превръзка действа локално – само върху заболелия орган или участък от тялото. Тъй като поглъща течностите от подкожния слой, попива течностите от по-дълбоки слоеве заедно с болестотворните микроби, вируси и органични вещества. По този начин, чрез действието на превръзката се обновяват течностите, прочистват се тъканите от патогенни фактори и като правило се ликвидират патологичните процеси.

3. Превръзката от хипертоничен разтвор на готварската сол действа постепенно. Лечебният резултат се постига в продължение на 7-10 дни, а понякога и повече.

4. Използването на разтвора от готварската сол изисква известна предпазливост. Примерно, не ви съветвам да използвате за превръзка разтвор, чиято концентрация е повече от 10 %, а в някои случаи дори е по-добре да е 8 % (всеки фармацевт ще ви помогне да приготвите разтвора).

Сигурно бихте попитали къде гледат лекарите, след като е толкова ефективен хипертоничния разтвор, и защо този метод не се прилага широко? Мисля, че лекарите са като омагьосани от медикаментозното лечение. Фармацевтичните фирми предлагат все по-нови и по-скъпи лекарства. За съжаление, медицината също е бизнес. Проблемът е, че хипертоничният разтвор е прекалено прост и евтин. А животът ме е убедил, че такива превръзки са великолепно средство в борбата с много недъзи. Примерно при настинка и главоболие правя превръзка около главата през челото и тила за нощния сън.

След час-час и половина настинката изчезва, а до сутринта и главоболието. Още с появата на всяко простудно заболяване, започвам с превръзките, а ако съм изтървала момента и инфекцията е проникнала в гърлото и бронхите, то правя пълна превръзка с две локализации – първата обхваща главата и шията (от 3-4 слоя мека и тънка тъкан), втората – на гърба (от 2 слоя влажна и 2 слоя суха марля) обикновено за през нощта. Достатъчни са 4-5 такива процедури, като при това продължавам да си ходя на работа.

Преди няколко години моя роднина искаше съвет за дъщеря й, която имаше остри пристъпи на холецистит. В продължение на седмица й слагах памучна превръзка, където е локализиран болният черен дроб. Сгъвах на 4 ката кърпата, напоявах я със солевия разтвори го оставях за през нощта. Превръзките за черния дроб се налагат от основата на лявата млечна жлеза до средата по напречната линия на стомаха във височина. А в ширината си обхваща гръдната кост и от средата на корема отпред до гръбнака отзад. Бинтова се плътно с един широк бинт, стегнат на корема. След 10 часа се сваля и на същата област за половин час се слага топла грейка. Това се прави, за да може чрез дълбоко затопляне, да се разширят жлъчните пътища, за да може свободно да достигне до стомаха, сухата и сгъстила се жлъчна маса. Затова грейката в този случай е наложителна. Що се отнася до момичето, минаха доста години от това лечение и тя не се е оплаквала от подобни проблеми.

Не искам да давам адреси, имена, фамилии. Ако искате вярвайте, ако искате – не, но 4-слойната солева превръзка с памучно парче, наложен на двете гърди за 8-9 часа през нощта, помогна на жена да се избави от рак на млечната жлеза за 2 седмици. Моя позната с помощта на солени тампони, сложени директно в шийката на матката за 15 часа, се справи с рака там. След 2 седмично лечение разсейките намаляха 2-3 пъти, огнището стана по-меко и спря растежа му.

Няколко думи за технологията на солевите превръзки. Соленият разтвор може да се ползва само като превръзка, а не като компрес. Концентрацията на солта не трябва да надвишава 10 процента, но и не трябва да е по-малка от 8 процента. Превръзката с по-високо процентен разтвор може да доведе до разрушаване на капилярите в тъканите, където е наложен. Много е важен избора на материала за превръзка. Той трябва да е хигроскопичен, т.е. лесно да попива и без остатъци от мазнина, вазелин, спирт, йод, затова и мястото на превръзката трябва да се почиства. Най-добре е да се ползват ленена и памучна тъкан (кърпа), употребявана много пъти и толкова пъти изпирана. В краен случай можете да ползвате и марля. Последната се слага на 8 слоя, докато другите посочени – в 4. При налагането на превръзката, разтворът трябва да е достатъчно горещ. Превързочният материал се изтисква средно – нито да е сух, нито много влажен. Върху превръзката не се слага нищо, но може да се бинтова или да се прикрепи с лейкопласт. И това е всичко.

При различните белодробни процеси (изключваме кръвотечения от дробовете), е най-добре превръзката да се слага на гърба, при което да се спазва локализацията на процеса. Гръдният кош се бинтова достатъчно стегнато, без да нарушава дишането. Коремът може да се бинтова по-стегнато, тъй като през нощта се разхлабва и така вече не действа. На сутринта след свалянето на превръзката, е добре материалът да се изплакне хубаво с топла вода. За да прилегне добре към гърба, слагам върху влажното платно навита в цилиндър марля върху гръбначния стълб между лопатките и тогава бинтовам.

Ами това е всичко, което исках да споделя с читателите. Ако имате проблеми и не можете да ги решите в медицинските учредения, възползвайте се от солевите превръзки. Този метод не е сензационен, а е прост.

Превод: Анита

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:572315

http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4144

http://www.самосъзнание.com/2013/02/solta-i-lechebnite-i-svoistva.html

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: , , , , , , , ,

9 Responses to Солта и лечебните й свойства. От бялата смърт към бялото спасение

 1. Toni on February 28, 2013 at 12:02

  Статията е чудесна.Като дете бях палаво момче, през ден се наранявах по камънаците, порязвах и се прибирах с кървящи нрани.Баба ми посоляваше раната ми с сол и я бинтоваше с бинт от някоя стара риза.След 2 дни раната заразтваше…

 2. Olga on June 24, 2013 at 23:56

  Научих за лечебна практика с воден разтвор на сол – Соле. Помогнало е на много хора за най-различни здравословни проблеми (и рак) и реших, че със сигурност ще от полза и тук.Информация има в този блог http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/sole-so-lay-sole.html. И още много по въпроса с pH баланса е споделено тук – http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1950889616&page=&view=&sb=&part=all&vc=1

  Книгите на д-р Батманжелидж са налични в спиралата.

 3. Elf on October 28, 2013 at 18:29

  Някой знае ли дали може да се приложи при кожни проблеми на човек с диабет?

 4. len on December 10, 2013 at 23:45

  Българската народна медицина, както споменава Тони по-горе, винаги е използвала солта за лечение. Сол на рани, това се знае. Та даже и идиом имаме “не сипвай сол в раната ми”. Не случайно преди векове солта е била по-скъпа от златото, не само заради трудния й добив. Не случайно има поговорка, че ако вземеш сол назаем, трябва да я върнеш. Или, че за да опознаеш някого, трябва да изядеш една торба сол с него. Не случайно има израз “солта на земята” за някого или нещо, изключително ценно, без което не може. Като ви вливат системи в тях има физиологичен разтвор, който е разтвор на сол. Като настине човек, най-доброто лечение е да си потопиш ходилата в гореща вода със сол. Нищо ново под слънцето, а добре забравено старо.

 5. Ива on January 25, 2014 at 17:37

  Аз имам следния въпрос, ако някой го е прилагал ще съм благодарна да ми помогнете. Става дума за коремна операция, която поради възпалителни процеси беше оставена отворена за да се изчиства организма. След 3 месеца се затвори, но на 4тия се оказа, че организма не разгражда вътрешни конци и се наложи нова, за да се махнат. Лошото е че отново раната оставиха отворена докторите и явно има още конци, защото продължава да тече от нея. Няколко пъти се замисляхме за солни превръзки, дори попитах хирурга, а той ме погледна сякаш съм някак луда. Държа да отбележа, че раната е лепена поради проблема с конците, но има малка дупчица от която продължава да тече (всъщност там имаше дренаж), тя се затваря за ден-два и когато се насъбере мръсотия пак се отваря и изтича. Много ще съм благодарна за мнение или съвет, защото оздравителния процес се проточи вече 6 месеца.

 6. Martina Ivanova on January 26, 2014 at 15:25

  Ива, здравейте,
  Доколкото разбирам, раната все още е отворена в някакъв смисъл? Не знам как би повлияла солта в този случай – все пак сол в отворена рана би скедвало да боли доста…?
  Потърсете някой лекар който да е отворен и да разбира от алтернативна медицина, за да вземете компетентно мнение. Никой в интернет форум не би се ангажирал с отговорността да ви дава съвети в този случай.

 7. Mery Qneva on October 3, 2014 at 12:02

  Здравей Ива ,моята майка имаше същия проблем след некадърна операция от апендикс ,близо годуина и сълзеше раната ,оказа се че не е добре почистена и всичко вътре е замърсено ,отделно и откриха диабет ,наложи се реоперация,сега всичко е тип топ ,благодаря а доктор Зикидес и Господ и всичко Светло в нашия свят….!

 8. Димитрушка on October 26, 2014 at 22:04

  Вече го сторих по мои си начини. Да не само интересна и полезна информация, но и вълнуваща с обхвата и простотата си!

 9. Plamen Shopov on November 22, 2014 at 05:57

  Toва, което знам за незатворени рани от операция е, да слагате 3-4 капки или повече зависи от раната масло от жълт кантарион. Масло от жълт кантарион се приготвя от стръкове цвят на жълт кантарион потопени в буркан със зехтин. Стръковете с цвета може да се нарежат на ситно. Зехтинът трябва да покрие цветовете в буркана. Излага се на слънце за около 30 дни. Цветът на зехтина става червен.

Коментирай

Абонирай се!

За да получаваш пръв най-интересните новини от Свой Избор!

ТЪРСЕНЕ в сайта

Намери ни във Фейсбук

Намери във Facebook

Намаления от Grabo