Силата в мен

Често ми казвате “Аз не съм достатъчно напреднал, аз съм вече стара,  при мен нещата не се случват, еди-кой-си е много повече от мен, пък аз не разбирам, аз не мога, аз съм едва в началото и съм неук, неумел, несъвършен, не съм достатъчно…”

Всеки от вас, всеки от нас, мили мои – всеки е точно толкова просветлен, духовен, възвисен, знаещ, можещ, надарен, талантлив и упълномощен, както другите. ВСЕКИ. Няма нито един, който да е нещо по-малко, или повече от другия. Не сравнявайте вашата сила с тази на някой друг и не се оставяйте да ви завладява мисъл, че сте по-малки, по-неумели, по-мънички и несъвършени в сравнение с някой друг. Това, което го носи другия няма как да бъде същото при вас. Но и вашите уникални таланти, способности и начина по който носите Светлината не могат да са същите както при онзи, уж много надарения (във вашите очи) човек. Потънете в сърцето си, призовете Водачите си, вижте се в цялата прелест и Светлина, от която сте изградени. Позволете си да встъпите в Силата си, вижте съвършенството си. Приемете го, опознайте го, обикнете го. Всеки един от вас, четящ този текст е толкова уникално, толкова съвършено, красиво, талантливо и напреднало същество, че всяка моя клетка трепти от любов и изумление, от истинска възхита, спираща дъха. Позволете си да го видите и вие. Стига сте гледали извън вас и сте се уповавали на нечия чужда сила. Спрете да отдавата своята сила, а я приветствайте, оценете, благодарете и се вижте със същите очи, с които гледате “Водача” пред вас. Във всеки от вас дреме огромна мощ, творчески потенциал който копнее да се разгърне! И ако още изпитвате съмнения, сега е време да ги надсочите. ТИ СИ ВАЖЕН! Не подценявай силата си, волята си, вложеното в теб златно Божествено зрънце, създадено от светлина, пропито с любов, с вродената сила да твори и да раздава добро.

Да, знам, че често е доста трудно да се видиш от тази гледна точка. Особено когато всичко което виждаш, е колко си несъвършен, физически отблъскващ, свит, неумел, смотан даже, как не се справяш като онзи другия който блести! Но това са илюзорни филтри с които егото е изкуствено напомпано, които замъгляват погледа. Филтри създадени от отровните убеждения загнездили се в подсъзнанието. Филтри създадени с годините чрез оценката, думите, отношението на другите към нас. Много е трудно дори да открием тези подсъзнателни саботьори, защото те са добре замаскирани в суперкомпютъра – нашето подсъзнание. Но има начини и техники, тези саботьори да бъдат идентифицирани и препрограмирани. Ето ТУК  правим точно това!

Толкова много се стремим да догоним “онзи другия, който е по-добър от мен”, че дори в духовните практики сме станали прекомерно сериозни. И сме забравили играта. Именно играта в която сме съвсем открити, непресторени, чисти и естествено отворени към есенцията на Живота. Да бъдем деца, да открием детското в себе си. Я си помислете – има ли макар едно мъничко дете, което да се съмнява в силата си, да си мисли, че някое от приятелчетата е нещо по-специално, по-могъщо и възвишено от него? Когато играта кипи, остават само смеха, радостта и съ-преживяването. А там всички са равни. Само ролите са различни, до следващата игра, където се сменят. Точно тези сред нас, които дават най-малко признаци за “възвишеност” ще вземат да се окажат сред най-просветлените 🙂

Нека бъдем осъзнати дори в най-дребния жест, случка, разменени думи, хрумване, въпрос… Защото винаги, във всеки един момент нещо се случва. И винаги се случва за добро. Хайде да наблюдаваме какво се случва и да играем играта с удоволствие и ясното разбиране, че всеки от нас е толкова съвършен и уникален в целостта си, че няма начин да бъде сравнен с друг. И всеки от нас е надарен с нещо негово си, притежава неговата си неповторима блестяща скъпоценност, която не може да бъде нещо повече или по-малко, сравнена с другите, защото всяко бисерче пасва на точното си място в цялата бисерна огърлица, в безкрайната спирала на еволюцията. Прекланям се пред светлината на всяко едно човешко (звездно) същество, благодаря ви и ви обичам!

Няма да спра да го повтарям – всички вие, всички ние сте/сме невероятни, могъщи, Божествени същества, с огромна светлинна мощ! Няма нито един сред нас, който да е по-малък, или по-голям от другите! Няма гурута, няма Богоизбрани водачи – всички сме равни в силата и възможностите си. Единственото, което трябва да направим е да приемем и осъзнаем собствената си сила, да пуснем свелината си силно, така че да пропука пашкула, който ни е стягал толкова време – да встъпим в силата си, която се таи вътре в нас и да оставим Божествената ни същност да разцъфти в цялата си красота, краски и светлина!

Когато отново и отново някой от вас се пробуди и сам осъзнае собствената си красота и величие, когато застане в центъра си, когато поредният човек ми каже “Щом развържа някое възелче и пред мен се открива нов хоризонт. Изключително вълнуващо е  Прекрасно приключение! ” – тогава сърцето ми пее, душата ми празнува и единственото, което ми остава е да се преклоня в любов пред светлината на поредното пробудило се същество!

Нашата задача е да се синхронизираме едни с други, да се радваме на всяко ново пробудено звездно семенце и да се свързваме чрез сърцата си.

Поклон пред всички вас, обичам ви и благодаря за общото чудо, което сбъдваме заедно! Всеки е важен, всеки е значим и когато повярва и отключи силата в себе си, окуражава и другите около него също да заблестят. Заедно променяме себе си и света. Какво чудо сме само 
Обичам ни!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

7 Comments

 • radost :)
  Отговор

  Марти 🙂 извинявай за въпроса, но това е въпрос към всички работещи за Светлината и правещи семинари, не е директно към теб.

  Защо след като каузата е да светим, и да научим повече хора на това, което знаем и умеем 🙂 и да им помогнем да видят красотата на живота, защо го правите срещу 40лв или срещу 80 или или или…..
  Не разбирам аз нито стотинка не съм поискала докато помагам на хората с желание и се раздавам на максимум :))))) И съм сигурна, че не съм само аз…
  Не е ли най-добре тези мероприятия да се правят без пари, за да може повече хора да се включат 🙂
  Например ако има наем на зала… тогава казваме наемът е толкова…. нека си го поделим 🙂 и така няма ли да е по-добре :)?

  Много се извинявам още веднъж за въпроса, но аз не мога да си отговоря сама… а съм супер благодарна на всички, който се трудят денонощно 🙂
  И за всичката пресята и подбрана информация 🙂

  Много благодаря за вниманието 🙂
  Светлина и Любов на всички 🙂

  ПП.много ми се иска да разбера, дори и ТЕ нямат тоговор… затова ще постна този въпрос и в групички във фейсбук с надеждата да получа отговор 🙂
  Благодаря ви още веднъж :))

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Радостинче, защо точно под този пост? 🙂

   Толкова пъти съм отговаряла на този въпрос, че вече малко ми идва в повече и честно казано вече оставям подобни питанки да си отминат и отзвучат, защото ако всеки път се обяснявам, ще звучи като оправдание за нещо нередно, а то не е. Ако не получаваш отговори и във фейсбук, то е защото темата е обсъждана и обяснявана толкова много пъти, че вече на всички им е писнало 🙂

   Но сега ще отговоря, защото питаш точно ТИ.

   1. Защото повечето от нас буквално са посветили живота си на светлинната работа. Ден и нощ, всеки миг, всеки час. Защото сме инвестирали дълги години в собственото си израстване, добиване на опит, обучение. А то и на нас ни коства ресурси. Защото аз лично съм прекарала безсънни нощи, давайки подкрепа и съвети на поредния търсещ помощ. А труда е редно да получи все пак някаква отплата, не мислиш ли? 🙂 Десетки и стотици са онези, които са получили помощ безвъзмездно. Неясно защо все още в някои хора битува убеждението, че духовната работа трябва да се върши безплатно. А тази работа често е по-трудоемка и отговорна от всяка друга.

   2. Защото отдаването и приемането са неизменна част от всеки енергиен цикъл. Защото ако някой иска само да взема, или само да дава, без да получава от отсрещната страна ответното даване и приемане, енергията се разсейва, губи се, няма цялостност.

   3. Защото когато човек се научи само да взима, не цени наученото. Когато не даде своята част към общото, когато не участва активно в сътворяването на енергийния кръг – той не цени полученото.

   4. Защото давайки просто така, нарушаваш правото на свободен избор. Защото ако за да си позволи да даде 40 лв. за сметка на 5-те салама, които ще си купи този месец, може би ще направи голяма промяна в живота си и ще се “лиши” точно от онова, което не му е нужно. И вземайки решение кое е приоритетно тук и сега, човек прави истинските осъзнати крачки.

   5. И последно – в сравнение с масовите семинари, където разни “гурута” ти дават нещо “на промоция” за 500 евро, просто е несериозно да се слагат под въпрос 40 лв.

   Това са моите отговори. Не давам гаранция за другите.

   Мир и любов 🙂

   • Maria Moskova
    Отговор

    Скъпа Марти, почти на 100% съм съгласна с твоите доводи по-горе в полза на платените семинари, но много искам да знаеш, че всеки човек – млад или стар изпада в ситуации, и то доста дълготрайни, когато е в затруднено материално положение. И в тези периоди се провеждат много интересни семинари, на които не може да присъства само поради тази причина. И в този момент първата ми мисъл е, че отново тези, които са с по-големи материални възможности, ще получат шанса да се издигнат по-бързо и лесно във високите вибрации, ще получат достъп до жадуваните знания и практики,ще общуват със себеподобните си… Моля те, помисли, няма ли начин за някои светли хора, да измислите начин за плащане, например отложено, или разсрочено, или с намаление, или дори гратис! С това също ще помогнеш на много жадни за духовно извисяване човеци!

    • Martina Ivanova
     Отговор

     Мила Мария,

     Такива възможности има и не един или двама са се възползвали от напълно безплатна помощ и са присъствали на семинари и безплатно и при облекчени условия. Включително Радостинчето, която захвана тази дискусия точно тук 🙂

     • Margarita Hristova

      Присъединявам се към идеята,че когато се помага в духовен план тук НЯМА място на комерс,няма място на пари!Поел ли си тази мисия да помагаш,а наше Божествено задължение е да си помагаме,защото всички сме взаимно свързани,то това трябва да го правиш с цялата си душа,без да очакваш отплата…тази истинска отплата идва свисше,като резултакт на твоите чисти помисли.Нали достатъчно сте наясно с тази закономерност – когато отдаваш,получаваш.Всевишния си знае работата,така,че мили момичета,не мислете,че вашия път на Голгота /а той е всеобщ/трябва да се заплаща с пари ,когато споделяш наученото…Другия принцип от Божествените закономерности е да отдаваш безплатно познанията си! Тогава ще получиш истинската награда в твоя път ,а той е всеобщ,защото всички трябва ЗАЕДНО да работим неуморно за общата кауза!Затова са тези форуми – за взаимна подкрепа по този ОБЩ НАШ ПЪТ към промените в процеса за преобразуване на нашата Земя!Нали в посланията, призивитеи диктовките свисше в името на Бога никъде не пише че трябва да отдаваш помош срещу заплащане? Говорим са светлина и любов… а същевременно колко сме ощетени…Ако се поделят някои средства за консумативи,наеми – това е друг въпрос.Много сте лъчезарни мили момичета,с много светли помисли,но не ги комерсиализирайте! Така ИСТИНСКИ ще извършите своята духовна мисия,която е всеобща! И
      така наистина ще ускорим процеса на преобразуване и хармонизация на нашата Земя!
      Прегръщам ви с любов!

 • radost :)
  Отговор

  Марти 🙂 много ти благодаря за отговора :))))))
  прегръщам те силно :)))

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Дами, наистина не ми е много ясно защо избрахте тази хубава статия, за да си разсъждавате на глас за парите. Отново.

  Подобно на много други неща, и обмена на парите като енергия е тотално объркана в нашия (илюзорен) свят 🙂 Съвсем нормално прието е разни футболисти да взимат милиони, актьори, пластични хирурзи. А онези, които дават най-много на другите са сякаш недооценени? Медицински сестри, учители, пожарникари, писатели, поети, духовни учители? Сякаш е съвсем в реда на нещата, както се шегува Нийл Доналд Уолш – духовният човек да бъде аскет, беден, бос, гол, недохранен, опърпан и обречен на безбрачие. Ако е възможно – всичко това накуп 🙂

  По повод на заплащането, духовността, помощта и обърканите енергии публикувах материал, който отговаря на всичките възмутени и неразбиращи “Защо” и “Откъде -накъде”. И повече по темата отказвам да играя с когото и да било на пинг-понг 🙂 Ето този:

  https://www.svoizbor.com/2012/07/spirituallity-and-money/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.