Зелена светлина от Вселената до 5-ти февруари – време е за нови начинания!

planets

Настават добри времена! От 7 януари до 5 февруари Вселената е в режим „съдействие“. В тази дълго чакана пролука от време, всички планети в Слънчевата система, гледани от нашата геоцентрична перспектива, се движат директно – движат се в междузвездното пространство в една посока, в съвършен синхрон – по течението на голямата космическа река.

Сякаш всички богове са в разбирателство, а пък дрязгите им временно са изгубили своята тежест и сериозност. Конфликтите им се преобразяват в мощна кинетична енергия за действие и сътрудничество. Слънчевата система затрептява на вълната на благосклонността и помощта към човечеството. Тя се намира в състояние на първичен ред, а нашите сетива са способни да уловят тази изначална даденост на божествена хармония в битието.

Природните сили чрез нашите собствени нагласи са много по-склонни да ни помагат, отколкото да ни възпрепятстват. Особено когато става дума за начинания и проекти, отдадени на общуването, свързването с другия, обмена на знания, усвояването на нови знания и помъдряване в името на по-висша и по-широка кауза.

Това е така, защото началото на този благ период на „космическо съдействие“, е белязано от връщането на Меркурий в директния му ход, а краят му – от настъпването на ретроградността на Юпитер.

За да удовлетворим изискванията на Меркурий, който тръгва директен в знака на Юпитер, Стрелец, подчертавайки тяхното тясно взаимодействие – е нужно да бъдем добре подготвени чрез разностранна, интелигентна и качествена информация и чрез стратегически познанства и контакти. По този начин Юпитер ще може да окаже своята благодатна подкрепа за далновидност и успех в начинанията от всякакъв характер.

universeinhands

Получаваме зелена светлина за начинания през този месец и точно сега е моментът да се възползваме. Вселената ни казва едно голямо ДА.

Можете и вие да кажете едно голямо ДА на любимия човек и брака, на встъпване в нова длъжност, на стартиране на бизнес, на забременяване, на важни бизнес решения за промени и най-вече за разширяване и преструктуриране.
Използвайте това време, за да визуализирате мечтите и намеренията си. Поставете начало на проекти, които отдавна зреят в ума и сърцето ви. Сега е моментът да се възползвате от съдействащата ръка, която небето подава. Няма пречки, няма спънки.

Това е общия случай, разбира се. Добре е да се има предвид индивидуалността която носи рождената карта на личността и онова, което по уникален начин се случва с нея на фона на колективната картина. Колективната картина обаче предоставя достатъчно умиротворен пейзаж, в който всеки би могъл да си намери някакво комфортно кътче.

Най-знаменателен ден за възнамерявания и посаждане на семенцето на бъдещето в рамките на тази свободна от ретроградие зона е 28 януари, когато рано-рано в 2 часа се случва новолунието във Водолей, знака на волното въображение и свободния полет на мисълта и мечтите. Използвайте този пик на енергията и в следващите осем часа от началото на новолунието отделете време за медитация, визуализация и записване на онова, което се стремите да сътворите от себе си, живот си или някои по-конкретни житейски дадености.

Милена Вълканова, Astro Atelier

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.