Какво ми припомни семинарът на Нийл Доналд Уолш в България

13267986_535996006579343_1162125792608519300_nСеминарът на Нийл Доналд Уолш в България, за мен бе истинско чудо. Откъдето и да го погледнеш. Начинът по който двамата ентусиасти-организатори Нора и Стилян Чемишки, го доведоха в България. Начинът по който “онези отгоре” ни сблъскаха с Нора, за да им помагам по пътя на организацията. Начинът по който неочаквано за мен самата се озовах в центъра, в ролята на спътник и преводач на Нийл по време на всички негови изяви и самия семинар. Начинът по който усетих партньорството ни на сцената и се справих с голямата отговорност. Начинът по който проведохме заедно медитация, по начин и с точно същата музика, с които аз водя медитации от години. И начинът по който всички стотици хора в залата се почувствахме сляти и обединени в Едно. Начинът по който тези няколко дена ми повлияха и подтикнаха към следващото ниво от личния ми път.

Истинско чудо бе, защото това бе първият семинар на “вносно гуру” в България, от който остана реална, осезаема полза, повдигане, окриляване. Присъствала съм не на един или два семинара на чужденци тук, почти винаги – разочарована, или поне не особено впечатлена. Но Нийл остави следа. Гореща следа, дълбаеща бразди в прашната обвивка на забравата ни.

13293291_10153764599684151_1232009337_n
Нора Чемишка , Нийл Доналд Уолш, Неделя Щонова, Мартина Иванова в BTV

Нийл преди всичко ни спечели с топлото си, наситено, тихо и любящо присъствие. Толкова мирно, толкова смирено, толкова непретенциозно и обгръщащо те в топлотата на всеобхватна хармония, че дори най-наситената стресова или дисхармонична ситуация, отстъпва и се пренарежда. “Гуруто”, който не се зове гуру, а смирен служител на Божествената воля. Явно Нийл е сред онези малцина, притежаващи толкова богат вътрешен мир, че само с присъствието си хармонизират всичко около тях. Колко познато 🙂

Но, стига толкова за Нийл! Той е прекрасен вестител на пробуждането и определено докосна всички ни! Абсолютно сигурна съм, че той също бе докоснат от специалната енергия на България и могъщата (но дремеща) духовна сила тук. Бе впечатлен от начина по който моят превеждащ глас следва енергията в медитацията, от начина по който дори тонрежисьорът следеше всяко трептене на гласовете ни. Беше впечатлен от огромната мощ на енергията в залата – за пръв път в опита му толкова силна. И това не е случайно!

NDW_BG0033
Нора и Стилян Чемишки

Но, стига толкова за Нийл! Той каза не веднъж: “Животът ни не е нещо, което се отнася за нас. Животът ни не е за нас. А е за всички останали животи, които успяваме да докоснем.” Той докосна нашето мнозинство, и ние докоснахме него. И нищо вече няма да е същото – за всяка една от страните.

Защо казвам, че семинарът ми припомни разни неща, а не ме научи на тях? Защото всичко написано, или казано от Нийл Уолш в България, не е нещо, което да ни накара да плеснем чело и да кажем “Ехааа, какво откровение, това никога не съм го знаел!”. Напротив – всичко, което Нийл споделя, са неща, които дълбоко в себе си всички ние вече знаем. Но те са толкова чисти, толкова прекрасни, толкова логични, че ги отхвърляме с лека ръка. Прекалено добри са, за да ги приемем за истина. Абсолютно всеки въпрос, който се повдигаше в залата, вече имаше своя написан отговор в поредицата “Разговори с Бога”. Нийл бе задал на Бог всеки един от въпросите, които ехтяха в залата. И знаете ли защо? Защото всички ние, хората по света, искаме да знаем едни и същи неща. Имаме едни и същи въпроси, имаме едни и същи търсения в живота. Толкова общо има между нас 🙂

Толкова се свързани, толкова сме обединени в единност! Срамота, че сме го забравили и се опитваме да воюваме помежду си посредством всякакви илюзорни войни и вражди. Да, различни сме. По цвят, сексуални предпочитания, пол, раса, възможности и всякакви дребни житейски избори. Но в същото време сме едно. Една и съща проекция на Божественото, но в различни форми и размери. И всяка проекция на Бога избира в каква форма, външни и вътрешни характеристики да се прояви, за да може Божественото да се преживее чрез нас. Произлизаме от едно, също както отделните пръсти на ръката са част от нея. Различни сме помежду си, също както и пръстите имат различни функции и характеристики. Но различността не е равносилна на разделение! Както и единението не е равносилно на еднаквост!

NDW_BG0035

Знаете ли какво представлява стволовата клетка? Тя е неопределила се основна изграждаща структурна клетка на тялото. Тя е в чист вид, все още не е възприела форма, цвят, вид и функция. Но под определени стимули, вътрешни и външни (убеждения, емоции, вярвания и външни механични стимули), тя може да се превърне в абсолютно всяка клетка, изграждаща човешкото тяло. Може да стане чернодробна клетка, сърдечна, бъбречна, мозъчна, кожна, и т.н. По същия пример, според Нийл, се явява Бог спрямо всички нас. Бог е стволовата клетка, абсолютната чистота, неопределена, неограничена – без форма, размер и прочие характеристики. И многобразието, цветно и различно, в което Бог се проявява, сме всички ние – неговите проекции, възприели различни характеристики, за да преживеем избрани аспекти от Него. Разделението помежду ни, и разделението между нас и Бог, е абсолютна илюзия, то не съществува. Бог няма пол, нито форма, нито, размер и цвят. Бог може да се прояви и като мъж, и като жена. Аудио книгата “Разговори с Бога”, по настояване на Нийл, е записана с непрекъснато преплитащи се мъжки и женски глас. Медитацията, разговорите в залата, всичко което се изля тук, в България… осъзнахме, че отново се случи на два гласа: мъжки и женски.

NDW_BG00381

Светлината и тъмнината, доброто и лошото, щастието и страданието – също са Бог. Бог е всичко, чиста енергия, която няма предпочитания как да се прояви. Ние сме тези, които избираме кои аспекти на тази чиста енергия да проявим, ние избираме в какво да я превърнем. Без тъмнината, не бихме имали представа за светлина. Без да познаем “долу”, няма да знаем какво е “горе”. Разбира се, не винаги и не непременно е нужно да минем през деветте кръга на ада, за да познаем рая. Причината душите ни да избират опитности като: живот в недоимък, без достъп до елементарни хигиенни средства и вода, живот сред насилници и терор, е проста: Първата е, че в зависимост от Божествените аспекти, които сме избрали да проявим, ние си създаваме и се въвличаме във външни обстоятелства, които да ни дадат поле за игра, в което да научим и проявим избрания аспект. Например, ако душата е избрала да преживее и прояви прошката, то е нужно да й се случи нещо, което да трябва да прости. И втората причина: много сме млади като вид, като раса в необятната Вселена. Има по-мъдри и съзрели раси в тази Вселена, които наблюдават такива като нас, за да получат представа за контрастите, вместо да ги преживяват между себе си. Толкова сме млади и незрели като раса, че ако си представим цялата ни позната човешка история, разгърната в рамките на една календарна година, то след създаването на всички живи организми и поетапна еволюция, периода на съществуването на човешките същества би заело едва последните 30 секунди на 31 декември.

Толкова сме незрели и малки още, че учим децата си на ценности, които ние самите не живеем. Учим ги да споделят, да се обичат, да се приемат като равни. А в същото време, ние, възрастните се чудим по какви признаци да се делим, да се чувстваме по-висши от другите, защото сме: бели, от града а не от селото, защото имаме или нямаме коса, защото изповядваме някаква уж по-добра религия, защото сме мъже или жени… 🙂 Използваме различията си, за да се разделяме и враждуваме.

Толкова сме незрели и малки още, та си създаваме сами всички трудности и ужасии, които ни заобикалят в нашия съвременен свят. Отправяме към Бог изтерзани и гневни думи: “Боже, ако наистина съществуваш, защо позволяваш да има толкова страдания и неправди по света!?”. А всъщност ние сме тези, които създават същите тези неправди. Те не са ни пратени от Бог. Всички съвременни лудости са продукт на човешката раса. Терорът, войните, убийствата, кражбите, изнасилванията, гладът, унищожаването на природата, отравянето на храната и водата. Всички те са продукт на човека. И забележете – голяма част от тях се водят … в името на Бог.

NDW_BG00471

А всъщност имаме силата да ги променим, дори само в рамките на една нощ. Само ако всичките 8 милиарда човека на Земята се обединим най-сетне около едно решение. Нали всички 8 милиарда искаме едно и също нещо – да сме здрави, радостни, изобилни, щастливи! И от хиляди години опитваме да го постигнем неуспешно, воювайки, враждувайки, обвинявайки се взаимно, бягайки от отговорност. Ето колко сме млади и незрели….

Всяка от тези индивидуални и различни проекции на Бог е като вълна. Но вълна в големия океан, състоящ се от хиляди вълни. А ако всички вълни си спомнят, че заедно са океан, и заедно притежават огромна мощ.. Само трябва да вземем единно решение, и да поемем в една посока.

Какво още си спомних чрез Нийл Доналд Уолш в България?: Започнах да си задавам, ама наистина да си задавам онези няколко основополагащи и много важни въпроси: Кой съм аз? Защо съм тук? Каква е целта на съществуването ми?

Елементарни въпроси, ще кажете. С елементарни отговори. А колко често си ги задаваме?

Ето ви “Кой съм аз?” Кой съм – тялото ми? Плътта, костите, косата, дрехите? Просто един бозайник, пък макар и  сложен бозайник, със сложно устроено тяло, ум и емоции? О, или пък има нещо повече! Има дух, има душа, има енергия. Енергия, която е вечна, видоизменяща и избираща различни форми и размери в различните етапи от вечния кръговрат на живота?

NDW_BG00751

И веднага следва следващият важен въпрос. Ако аз съм нещо повече от това тяло, защо тази енергия, тази душа е избрала да слезе в материалния свят, във физическо тяло? Защо съм тук? За да завърша училище, да създам семейство, да си намеря работа, по-добра работа, по-добра къща, по-добра кола, да се пенсионирам, остарея и трупам още и още вещи…? Или може би, само може би… тази душа е дошла в материалния свят, за да преживее определени ИЗБРАНИ аспекти на Божествената си природа, осъзнато! ДОКАТО върши всичко останало. Прочетете още веднъж това твърдение: НА ЗЕМЯТА СЪМ, ЗА ДА ПРОЯВЯ И ПРЕЖИВЕЯ ВЪВ ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО, ИЗБРАНИ ОТ МЕН САМИЯ АСПЕКТИ НА СОБСТВЕНАТА СИ БОЖЕСТВЕНОСТ.

И тук се промъква един от най-важните отговори, отговора на въпроса, който озаглави и семинара на Нийл Уолш: Как да постигнем изобилието?

Добрата новина е, че изобилието не е нещо, което трябва да бъда постигано. Не е нещо, за което трябва да се трудиш неуморно, за да го постигнеш. Изобилието вече го има, то съществува. Я излезте навън, легнете на топлата земя, вперете поглед в небето. Виждате ли какво изобилие от звезди има там? Виждате ли какво изобилие от растения, дървета, животински видове, храна има! Нито един друг вид, освен човешкият, не се заблуждава в илюзията “Няма достатъчно”.

Изобилието не е продукт на “правене”. То не изисква поредица от сложни неща, които да правиш. И даже няма нищо общо с правенето. Двама души, поставени при абсолютно еднакви условия, учили едно и също, упражнявайки една и съща професия, правейки едни и същи неща, могат да постигнат два абсолютно противоположни резултата: един да бъде успешен и изобилен във всичко, а другият – едва да свързва двата края. Просто защото изобилието няма нищо общо с правенето. Изобилието има общо с бъденето. И по-точно – с изборът “Какъв да бъда, кой да бъда, докато правя това, която правя”. Изборът кой аспект от моята божественост искам да проявя, докато правя това каквото правя. Състрадание, търпение, мъдрост, хармония, спокойствие, и т.н. КОЙ ИЗБИРАМ ДА БЪДА, ДОКАТО ПРАВЯ ТОВА, КОЕТО ПРАВЯ?!?

И мога да кажа по самата себе си каква е разликата, когато вземеш решение кой да бъдеш, докато правиш нещата. Само с последния преживян пример. Вечерта в която превеждах лекцията на Уолш в България, усещах на плещите си огромната тежест на отговорността, бидейки ентусиаст, а не професионален преводач, да превеждам думите на Нийл пред голямата аудитория и светлините на прожекторите. Даже бях ужасена от огромната отговорност да бъда редом на голямата сцена с един от най-големите вдъхновители и съвременни духовни предводители на планетата. А после реших да се вслушам в това, което казвах. Избрах да се вслушам в думите минаващи през мен и да вляза в друга роля. Избрах коя и каква да бъда, докато правя това, което правя. Избрах да се забавлявам и с лекота да оставя леещата се енергия да минава през мен. И се получи чудо. Вчерашната отговорност и тежест, днес се превърна в радостно случване с лекота, в сбъдваща се мечта. Получи се такава вълшебна синегрия помежду ни с Нийл, че думите се лееха с лекота, а всички в залата създадохме едно живо чудо.

NDW_BG01571

И още много неща си спомних в тази съкровена среща: Че няма нужда да търсиш Бог в зданието на църквата, нито в някое конкретно място извън себе си. Че любовта, Бог, хармонията, мирът и радостта са винаги с теб, където и да отидеш. Че егото е изключително нужен и здравословен инструмент, който ти дава усещането за себе си, за твоята уникална идентичност и различност в общия океан. Но единствено самозабравилото се, излязло извън контрол его, си въобразява, че тази конкретна индивидуалност е по-специална, по-добра, по-висша от някой друг.

За егото, за любовта, за живота и смъртта, за секса, религията, вярата, за Бог, за хората, за душите, за Вселената и всичко останало, за самоубийството и изборите на душата, за парите, изобилието – финансово, духовно, емоционално; за здравето, за кармата, за всички онези вечни въпроси, които ни съпътстват – намерихме отговори в този семинар с Нийл Доналд Уолш в България. Успяхме и сами да водим разговори с Бог, в разтърсващата медитация, която преживяхме всички ние в залата.

А ето ви и най-голямата тайна: как да намерим кратък път към осъществяването на мечтите ни. Много е просто: Дайте на друг това, което мечтаете да видите материализирано в живота ви. Станете причината и проводника, някой друг да преживее и получи това, което вие искате да получите. Ако искате повече финансово изобилие, помогнете на някой друг да стане изобилен. Ако искате да намерите мечтания интимен партнор, помогнете на някой друг да намери мечтания партньор. Ако искате повече време, дайте част от времето си на някой друг. Ако искате да получите духовна яснота и повдигане – помогнете на някой друг да получи духовна яснота. Дори ако разполагате само с няколко лева, или няколко ценни минутки – дайте от тях на някой друг. Дори когато си мислите, че сте в много окаяно състояние, и изпитвате огромна липса на това към което се стремите. Винаги ще има някой, който е в по-окаяно състояние и от Вас. Винаги имате какво да дадете – та дори това да са няколко монети, или няколко минутки. Самият Нийл също каза през смях: “Да не мислите, че съм тук заради вас? За да ви науча на нещо? Не, тук съм заради себе си. Зашото това, което дам на вас, давам и на себе си”

И така и аз, приятели. Тези прозрения, осъзнавания, духовна помощ и подкрепа, които давам на вас, с този материал и стотиците други, които споделям през годините от страниците на Свой Избор, в срещите на живо и семинарите, ги давам на вас, но и на себе си. Колкото повече – толкова повече. Споделете ги и вие с вашите приятели и познати, инвестирайте в собственото си развитие. Най-бързият и добър начин да помогнеш на себе си, е като помогнеш на някой друг да го получи. Това, което дадете на другите, давате и на себе си. Защото всички ние сме ЕДНО. Оставям тук под текста и една от водените от мен медитации в подарък, а именно: Обединението в Единно Съзнание.

13315604_536358163209794_8588942685375763418_n

Ако макар и едно нещо вземете от споделеното тук и го приложите в живота си – той никога няма да бъде същият. Аз взех за себе си ето това: “Вземи решение кой и какво искаш да бъдеш, докато правиш нещата, които правиш”.  Всички обичайни, ежедневни дела могат да се превърнат в повод за радост, пълнота, удовлетворение. Нужно е единствено да се фокусираме върху бъденето, а не върху правенето.
Когато решиш да правиш нещата от позицията на осъзнато, присъствено бъдене, когато си наясно кой си и какво си, докато правиш нещо, то всяко “нещо”, се превръща в съзнателно творене, динамична медитация, жива връзка с Бога отвътре.
Ако сте взели вече това решение, ако сте потънали в сладостта на възвишените усещания, единението с другите, безусловната любов и сладката вътрешна хармония и мир – честито!
Бъдете готови за проверка – мигновено! В полеви ежедневни условия: Готови ли сте наистина да живеете направения избор?
И да правите всеки един ежедневен избор, да извършвате всяко действие, да изговаряте всяка дума и допускате всяка мисъл, от позицията на това Божествено същество, което сте осъзнали, че сте? И всеки друг срещу вас, също Е 🙂

Ако не се получава винаги – не се обвинявайте. Това е процес, и път. Но се наблюдавайте. И ако се уловите, че отново се плъзвате в рутината и забравата, задайте си някой от големите въпроси. Като например: Кой съм аз? Кой е този, дето мисли тези мисли, изговаря тези думи, взема тези решения и предприема тези действия? Кой и какво съм аз?
Това веднага ще ви припомни и коригира курса.
Лек и благодатен път, майстори в процес на спомняне и сътворяване!

Мартина

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

14 Comments

 • Mona
  Отговор

  Да, чудесно е че такъв човек посети и България. Кой каквото и колкото взел, взел. Аз, лично не бях в еуфория и възторг, както вие, явно. По отношение на организацията, имаше неуредици, но нищо не е идеално, все още. Имам един въпрос, на който и до сега не мога да си отговоря, а именно: Защо е толкоооова скъп билета? Много чуждестранни гурута и групи са посещавали България, но на такава цена ?!?…
  А, по- важното е, че заради тази, непосилна сума, ограничен брой хора, биха могли да се докоснат до този човек и да бъдат вдъхновени … ! (Макар, че залата беше прилично запълнена, почти като на концерт на Ролинг Стоунс, примерно).
  Защо???
  В очакване, на някакъв логичен отговор съм! (Това за билет за самолет и т.н. е ясно, но какво друго…)
  Инак, си мисля, че е доста бутафорно и е с чиста капиталистическа цел.
  Благодаря и вдъхновение за всички!

  • Нора
   Отговор

   Страшно е, Жалко е, че все още има хора, които си мислят, че е грях някой да иска да изкара пари на куп и че от това събитие сме станали милионери. Мили хора, цялото събитие като разходи струваше над 150 000 лв. Всички, които бяха в залата видяха, че тя не се напълни и на половина и поради това, не можахме да покрием и половината разходи. Остана един огромен дълг. А, колко струва денонощният труд, който полагах в продължение на 7 месеца? Някой ще каже отново, че заради цената на билета залата не се е напълнила – има един минимален праг като цена, под който не можехме да паднем заради всичките разходи, който праг се смята икономически и при минимален капацитет на залата. Няма кой да гарантира, че с ниска цена залата ще бъде пълна. Не е проблем цената. Дори с Нийл коментирахме, че на негови безплатни събития или лекции с минимална такса не идва никой. Тук проблема е съвсем друг. Такъв тип събитие не може да се сравнява с концерт в Арена Армеец нито по съдържание, нито по нищо друго, защото ако имаше как да събера 16000 души щях да направя билета минимален като цена. И пак нямаше да е гаранция, че това щеше да работи, защото минималните цени говорят за ниско качество, а хората обичат да си плюят за всичко. Ако всички билети бяха с еднаква цена, щеше да има и бой за първите места, виждала съм как “духовни хора” се бият да седнат на първия ред. Един такъв семинар, не може да се сравнява с други събития. Всички, които са участвали в събития като организатори знаят какво коства това. Тук проблема е, че някой, който “Говори с Бога” иска пари за това, което прави. Хубаво е да се научим да си плащаме. Както се плаща на други лектори, футболисти, и все добре платени професии. Хората свикнаха постоянно да има безплатни уебинари, семинари, бонуси и участват в практики само с безплатни съдържания. Защо на мен не ми дадат един чисто нов Мерцедес като отида в магазина, понеже много ми харесва, а не мога да си го купя? Все пак новите коли са доста скъпи, кой определя кое е по-ценно? Всеки сам решава кое му е приоритет – дали да усети Единение и да научи истини за живота или да си харчи парите за други неща. Всички, които смятаха, че билетите са им скъпи и ме помолиха за отстъпка или да бъдат там безплатно аз им съдействах. Не съм върнала никой. Но да плюете просто така по цените, на нещо, което не знаете колко точно струва, е наистина жалко. Това събитие нямаше нито един спонсор, който да подаде ръка. Нито една медия, която да отрази безплатно събитието и идването на Нийл. Защото той “говори с Бога” и е много духовен. Защото ако трябваше да разчитам на споделянето от уста на уста нямаше да успеем да го доведем, тъй като много от “духовните личности и гурута в България” не подкрепят никого. Ние не го доведохме от нуждата да научим нещо ново, доведохме го защото искахме да повдигнем духът на българите, защото постоянно има хора, които започват своята промяна в живота. Искахме да променим страната си към по-добро. И явно сбъркахме. Защото ние мислим за колективното добро, а хората още са далече от това. Защото аз подкрепих мои приятели на събитието, които да бъдат популяризирани и да имат работа, а сега сама си нося товарът от това. Наясно съм, че винаги ще има и много доволни и оплакващи се, но е време да се научим да ценим трудът на хората. Нийл инвестива всичките си пари в това да разпространява думите си навсякъде по света, не е чичо Скрудж, нито пък аз.

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Мона, получила сте отговор директно от организаторката Нора.

   Нямам какво много да добавя, освен, че ми е много тъжно, че все още има толкова хора на тази вибрация, имам предвид – строго материалната, осъждащата, оценяващата едностранно…

   Всеки може да вземе от това което му се дава, само толкова колкото е капацитета му, и само това, за което е готов.
   Всеки вижда само това, което кореспондира на вътрешния му свят… Аз пък видях, и говорих там, на място, с десетки благодарни и въодушевени хора. Но, както казах – всекиму това, за което е готов.

   Иначе конкретно по материалните въпроси, има разходи за:
   – самолетни билети за няколко човека
   – хотел, транспорт и храна за няколко човека
   – хонорар
   – зала (и понеже аз знам колко струва, да Ви кажа – безобразно скъпа е, дори повече от хонорара!!!)
   – всевъзможна техническа подръжка
   – отпечатване на билети и разпространение на билети
   – печатни материали
   – реклама. всевъзможна. В метрото, в десетки интернет сайтове, в печатни, електронни и прочие медии. Скъпичко взимат, да Ви кажа.
   И със сигурност има още десетки пера, за които и аз не се сещам. Да не говорим пък за месеците денонощен доброволчески труд на много хора.

   И понеже всички които бяхме там, взехме за себе си нещо, сега е време за първия полеви урок, да видим дали сме научили нещо от Нийл и цялото това случване.

   Това младо семейство, което рискува всичкото си материално притежание, че и отвъд него, за да случи това събитие в полза на колективното цяло, сега е в огромно затруднение. И знаете ли, в момента става актуално не мрънкането колко е струвал билета (което пък по мое лично мнение е нелепо. Огледайте се и изберете който и да е от минаващите през страната лектори. Геше Майкъл Роуч, Норбеков, или пък един Брайън Трейси, който удря тавана с билет стигащ до 1.000 – ХИЛЯДА лева. Разбирам, приемам, уважавам, че за един човек една сума е нищо, а за друг – цяло състояние. Разбирам, приемам и уважавам, че дори и 5 лв. може да са много за някого. Но в сравнение с десетки други автори, лектори, мотиватори които посещават България и билетите за техните събития, курсове и обучения, събитието на Нийл беше на абсолютно разумна и ниска цена). Та да се върна на мисълта си – в момента не е актуално мрънкането колко е струвал билета за Нийл, а какво сме готови да направим ФИНАНСОВО, за да помогнем на Нора и Стилиян да се съвземат и покрият десетките хиляди левове, с които са…. вътре. На загуба са, и то много плашеща загуба за едно обикновено, скромно семейство.

   Хайде да видим.

   “Направи за някой друг това, което искаш да видиш материализирано в твоя живот.”

 • Martina Ivanova
  Отговор

  И в тази връзка, всичките вие, дето сте харесали споделеното тук, всички вие които благодарите, можете да намерите и материална форма на благодарност. И да покажете силата на колективното. В създадената от съмишленици тематична група “Разговори с Бога” в действие, има ето този призив да помогнем на Нора и Стилиян:

  “Скъпи приятели,
  Преди по-малко от седмица, на 27 и 28 Май, авторът на световния бестселър “Разговори с Бога” беше на живо в София и проведе семинар на тема “Изобилието и успехът – от мечта до реалност”.
  Стотици българи, които познаваха Нийл преди събитието, сбъднаха своя мечта да го срещнат на живо и да се докоснат до неговата мъдрост, енергия и светлина. Тези, които не бяха запознати с неговите книги преди семинара, също останаха очаровани и след двата дни си тръгнаха, както те самите споделят “променени”.
  За първото гостуване на Нийл в България бяха нужни много усилия и средства. Организирането на събитие от подобен мащаб изисква месеци работа и огромни инвестиции.
  Двама НЕобикновени души – Нора и Стилиян, са “виновниците” Нийл да стъпи на българска земя и да сътвори това Чудо, на което присъстващите в Интер Експо Център станахме свидетели.
  И, както може би вече разбрахте, Нора и Стилиян, имаха постоянство, търпение и куража да поканят Нийл, без да разполагат с пари; рискуваха всичко, което имаха, продадоха дори любимия си автомобил и направиха огромна саможертва, за да доведат това велико дело докрай.
  И не от съжаление или по задължение, а от искрена благодарност за примера, който ни дадоха, за куража, който те демонстрираха, за това, че сбъднаха мечтата на стотици българи и чужеденци, затова че бяха “Разговори с Бога” в действие, някак спонтанно се роди идеята да благодарим на Нора и Стилиян като ги подкрепим.
  Мнозина може би си мислят, че билетите бяха скъпи, но нито това което преживяхме има цена, нито Нора и Стилиян определяха размерите на наема на залата, полетите и хонорарите на Нийл, рекламата на събитието и т.н. Те се постараха да направят това събитие достъпно за всеки един, който има ясното намерение да бъде там заради Себе Си.
  Затова, приканваме всеки един, който желае да изрази своята благодарност към Нора и Стилиян, да го направи като изпрати дарение на следната банкова сметка.
  “Благодарността е най-силното заявление към Бог! И едновременно с това – най-мощната Съзидателна Сила във Вселената.”
  ~ Нийл Доналд Уолш
  IBAN: BG50TTBB94001526151993
  Банка: Societe Generale Expressbank
  Титуляр на с/ка: Нора Стефанова Чемишка
  Нека не забравяме и думите, с които Нийл завърши семинара, а именно: “Каквото правим на себе си, го правим и на другите. Каквото правим на другите, го правим и на Себе Си. Защото съществува само ЕДИН! Ние всички Сме Едно!”
  На български имаме едина прекрасна дума, която съдържа в себе си тази мърдост “ЕДИН-Е-НИЕ”.

 • Росица Тончева
  Отговор

  Да!

 • Светлана Костова
  Отговор

  Благодаря на всички ви за сбъдната мечта, приятели!
  Марти, беше прекрасна и си! Енергията струеше през теб и ти не просто превеждаше, а я провеждаше! А нежния ти глас беше в абсолютна хармония с този на Нийл!
  Благодаря и за този великолепен текст, който ме върна към атмосферата и посланията от двата незабравими дни на събитието, които бяха синтез и акцент на всичко, което сме осъзнали и преживели, четейки “Разговори с Бога’!

 • Antonio
  Отговор

  , ” Боже, колко мъка има по този свят , Боже!”
  Чета и недоумявам! От една страна- специалистите по въпросите за Бог и нещата; от другата- объркани хора в плен на егото си, търсещи някаква сигурност и отговори от даден авторитет. Резултат, голяма дандания по едно его успокояващо събитие, изискало прекомерно големи усилия от организаторите и висока цена от посетителите.
  Няма да поумнеем още много време! Толкова ли е трудно да се разбррат механизмите на егото ни? Защо постоянно тази мисловна проекция за Бог? Защо постоянно хленчим, недоволни сме, или търсим успокоение? Защо търсим отговори от авторитети и се осланяме на авторитети, които ни “обясняват нещата” за Бог и тревогите ни ?! Докога тази психическа тирания на авторитета?!

 • Iv
  Отговор

  Духовността стана бизнес. Големи бизнесмени са тези лектори.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.