Дългоочакваното продължение на “Лечебния код” е тук! Надграждаме с “Отвъд волята” !

PrintДЪЛГООЧАКВАНОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ БЕСТСЕЛЪР „ЛЕЧЕБНИЯТ КОД“ – “ОТВЪД ВОЛЯТА” Е НОВАТА СЕНЗАЦИЯ!

“ОТВЪД ВОЛЯТА” вече е факт!

Д-р Алекс Лойд споделя неговия таен принцип за постигане на успех, любов и щастие.

На 11 юни издателска къща Хермес ще ни зарадва с „Отвъд волята“ от д-р Алекс Лойд – дългоочакваното продължение на международния бестселър „Лечебният код“ – заглавие, което се превърна във феномен за българския книжен пазар и помогна на хиляди хора да се справят със стреса – основен виновник за здравословните и личните ни проблеми. От излизането си през март 2012 година до днес „Лечебният код“ се радва на нестихващ читателски интерес и е продаден в рекорден тираж.

В „Отвъд волята“ д-р Алекс Лойд доразвива и надгражда принципите, заложени в „Лечебният код“. Според него източникът на всеки проблем е страхът, а решението – любовта. С ясни и практични съвети той ще ви помогне да постигнете дълготраен успех и истинско щастие.

Знаете ли, че повечето от стандартните програми за самопомощ завършват с 97% провал? Истината е, че типичната мантра за личностно развитие с която трябва да активирате позитивното си мислене и да овладеете силата си, е рецепта за провал. В книгата д-р Алекс Лойд разкрива уникална високо ефективна програма с която най-сетне да постигнете живота за който мечтаете и успеха който заслужавате!

Д-р Алекс Лойд: Искам да помогна на всеки един от вас да спре да се фокусира върху страха, миналото или бъдещето и да заживее с любов в настоящето.

Д-р Лойд е помогнал на хиляди хора по света да се излекуват от нелечими болести и да променят живота си завинаги. Той притежава докторска степен по психология и природолечебна медицина. Днес частната му практика е една от най-мащабните в света, с клиенти в 50 щата и 158 страни (и в отделни области на тези страни). Д-р Лойд вярва, че ако търсим разрешение на житейските си проблеми, трябва първо да излекуваме скритите си духовни проблеми, и през 1988 г. започва да разработва програма за целта. Той е бил интервюиран на живо по ABC, NBC, CBS, Fox и PBS като експерт в диагностицирането и лечението на скрития източник на проблемите, с които хората се сблъскват в областта на успеха, взаимоотношенията и здравето. Неговата първа книга – „Лечебният код“, е международен бестселър, която в момента е издадена на повече от двадесет и пет езика. „Отвъд волята“ има всички качества да достигне успеха на „Лечебният код“. Продадена е в над двадесет държави и се радва на сериозен читателски интерес.

Alex Loyd-best (1)За книгата „Отвъд волята“

Тази книга е за живота отвъд.

Отвъд възможностите на волята.

Отвъд обикновеното.

Отвъд страховете.

Отвъд обстоятелствата.

Отвъд надеждите и мечтите.

„Отвъд волята“ ще ви покаже как да препрограмирате отрицателните мисловни модели, основани на страха, за да постигнете желаната промяна.

В нея ще откриете не само принципите, които ще ви помогнат да постигнете щастие и успех във всяка област от живота ви, но и метода и инструментите, с които ще накарате Най-великия Принцип да работи за вас.

Всичко в “Отвъд волята” е систематизирано под формата на практически инструкции, които стъпка по стъпка ще ви преведат през целия процес.

Без значение дали измервате успеха с богатство, кариерно израстване или решаване на здравословен или личен проблем, книгата ще ви помогне да постигнете целите си бързо и дълготрайно.

Формулата, която предлага Алекс Лойд, въздейства директно върху източника на всичките ни проблеми и действа безотказно, защото е в съгласие със самите закони на Вселената. Авторът се позовава на най-новите научни открития в областта на медицината, физиката и психологията, които по същество само потвърждават древната мъдрост, че любовта е най-могъщата движеща сила в природата.

В действителност всеки проблем или липса на щастие и успех се дължат на вътрешен страх – дори физическите проблеми. А всеки вътрешен страх е резултат от липсата на любов в определено отношение.

Без значение в коя област са проблемите ви – здраве, връзки, успех, гняв, тревожност, – техният източник винаги е страхът, а решението – любовта.

550_1Много велики хора от древността до наши дни потвърждават валидността на казаното от Алекс Лойд. Ето и няколко вдъхновяващи истини за любовта:

Когато някой те обича истински, това ти дава сила, но когато ти обичаш истински, това ти дава кураж.

Лао Дзъ

Една дума може да ни освободи от цялото бреме и болка в живота: Тази дума е любов.

Софокъл

Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместя, щом любов нямам, нищо не съм.

Апостол Павел

Докато не започне да изпитва безусловна и безпристрастна любов към всички живи същества, човек няма да намери покой.

Буда

Когато изпадна в отчаяние, аз си припомням, че в хода на човешката история истината и любовта винаги побеждават. Тираните и убийците, които за момента изглеждат непобедими, в крайна сметка винаги рухват. Запомнете го – винаги.

Махатма Ганди

Ако искате другите да бъдат щастливи, практикувайте състрадание. Ако искате самите вие да бъдете щастливи, практикувайте състрадание.

Далай Лама

Мракът не може да прогони мрака; само светлината може да го направи. Омразата не може да надвие омразата; само любовта може да го направи.

Мартин Лутър Кинг-младши

Да се научим да обичаме, е целта и смисълът на духовния живот – не да развиваме психичните си способности, да се кланяме, да припяваме, да практикуваме йога или дори да медитираме. Любовта е истината. Любовта е светлината.

Лама Сурия Дас

Откъс от книгата

***

Когато взех магистърската си степен по консултативна психология, започнах да практикувам още докато бях под ръководството на психолог и все още не притежавах лиценз. После направих нещо, с което наистина ядосах някои от по-опитните си колеги в Нашвил, Тенеси, а за други се превърнах в обект на подигравки. За петдесетминутен сеанс обявих цена 120 долара, колкото вземаха и лицензираните психолози (и това беше преди повече от двадесет години). Никой с магистърска степен не се осмеляваше да направи подобно нещо! Но аз от опит знаех, че ще разреша проблема на клиента си най-много за десет сеанса, разпределени обикновено в рамките на шест месеца, след което човекът вече нямаше да има нужда от мен. Другите психолози по принцип се виждаха с клиентите си веднъж седмично в продължение на една до три години. (Вероятно и вие в момента посещавате някой такъв.) Освен това, докато моите колеги учеха клиентите си предимно на това как да овладяват проблемите чрез определени механизми, без в действителност да разрешават самия проблем, в моята практика аз постоянно се радвах на напълно излекувани пациенти. Аз просто учех хората на това, което споделям в настоящата книга.

Шест месеца след като така нетрадиционно стартирах практиката си, графикът ми за следващото шестмесечие вече беше запълнен. Освен това зачестиха и посещенията от страна на мои колеги, някои от които откровено ме проклинаха, а други любезно ме канеха на обяд с намерението да разберат какво толкова правя, та клиентите им да идват при мен.

Най-великият Принцип промени не само моя живот, но и този на безброй клиенти от частната ми практика. Вярвам, че ще промени и вашия живот.

97-те процента успеваемост

Най-великият Принцип е в съвършена хармония с древната духовна мъдрост и с най-съвременните клинични изследвания и методологии – и ни гарантира решение, каквото волята не е в състояние да ни предложи. Според проучвания, които ще разгледаме в Глави 1 и 4, тристепенният модел за самопомощ буквално включва мозъчен механизъм, който:

– притъпява интелекта ни;

– кара ни да се чувстваме зле;

– изцежда енергията ни;

– потиска имунната ни система;

– усилва болката;

– повишава кръвното налягане;

– кара клетките ни да се затворят;

– разтрогва връзките;

– предизвиква страх, гняв, депресия, срам и проблеми със самочувствието и идентичността;

– кара ни да подхождаме към всичко с негативно отношение дори когато се правим, че сме щастливи.

Най-великият Принцип не само изключва горепосочения механизъм, но на негово място включва друг механизъм, който според клиничните изследвания:

– заздравява връзките;

– усилва родителската привързаност;

– предизвиква любов, радост и хармония;

– усилва имунната функция;

– редуцира стреса;

– понижава кръвното налягане;

– неутрализира пристрастяването и желанието да се затваряме в себе си;

– стимулира хормона на растежа;

– укрепва увереността и мъдрата преценка;

– регулира апетита, подобрява храносмилането и метаболизма;

– ускорява оздравяването;

– стимулира релаксацията;

– стимулира енергия, непредизвикваща стрес;

– стимулира висшата нервна дейност;

– отваря клетките за изцеление и регенерация.

Но какво точно представляват тези механизми? Първият е реакцията на стрес, която произтича от вътрешен страх. Тя предизвиква отделянето на кортизол, който на свой ред е отговорен за всички симптоми от първия списък. Вторият механизъм се активира от липсата на вътрешен страх или от наличието на любов. Той освобождава окситоцин (по-известен като „хормон на любовта“) и други пептиди в мозъка и хормоналната система, което води до появата на позитивните симптоми от втория списък.

Можете да добиете представа за дълбочината на клиничните проучвания, които стоят зад тези списъци, от наскоро публикувания „Проект Грант – изследване върху човешкото развитие“ на Харвардския университет, определяно като „най-продължителното и всеобхватно проучване на човешкото развитие в историята“. Започнало през 1938 г., проучването проследява живота на 268 мъже от ученическите им години чак до дълбока старост, за да определи факторите, допринасящи за щастието и успеха на тези хора. Ето как Джордж Вилант, който ръководи проекта повече от тридесет години, обобщава откритията: „След седемдесет и пет години и двадесет милиона долара, похарчени върху „Проект Грант“, стигнахме до извод, който се побира в няколко думи: Щастието е любов. Точка”.

Надявам се сега да ви стане по-ясно до каква степен успехът и провалът зависят от вътрешното ни състояние и от това дали то се основава на страх, или любов. Ако първият механизъм, реакцията на стрес, действа в живота ви, а от опит знам, че тя действа при повечето хора, вие ще се проваляте или най-малкото няма да постигате успехите, на които сте способни. Ще си блъскате главата в стената, докато накрая се откажете. От друга страна, ако в живота ви действа вторият механизъм, вътрешното състояние на любов, вие ще просперирате – и то без да полагате особени усилия. В този случай просто сте „програмирани“ да успявате.

Моят приятел д-р Бен Джонсън твърди, че ако някога измислим хапче, с което да активираме втория мозъчен механизъм и да предизвикаме естествено отделяне на окситоцин, то веднага ще се превърне в най-продаваното лекарство на всички времена. И ще бъде не просто вълшебно хапче, а хапчето, което ни прави „100 процента здрави и щастливи през цялото време“! Не ви ли се иска да имате рецепта за него? Е, тази книга е вашата рецепта.

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.