Мисия: По-здрави бебета!

10991085_800228653360278_2732918831716942778_nСеминар “Да си подадем ръка за по-здрави бебета”

Каним всички настоящи и бъдещи родители на първия по рода си семинар под мотото “Да си подадем ръка за по-здрави бебета”.

Повод за семинара е представянето на книгата “По-здрави бебета. Всичко за храненето от 0 до 2г.”

Авторът на книгата и сп. GoBIo, водени от желанието да информираме повече родители за значението на хрананата и емоционалното задраве на децата в най-ранна възраст, си подаваме ръка и ви каним да се приседините към нас за среща разговор с различни професионалисти, производители и дистрибутори на чиста храна.

Програма на Семинара

В програмата на семинара са включени

– четири дискусионни панела с участието на д-р. Ирена Маждракова, психолога Мадлен Алгафари, представители на сдружението Хранкоп и на био магазини, производители и майки

– демонстрация за приготвяне на домашна бебешка храна със специалното участие на шеф Петров

– Кафе-пауза с дегустация на продукти

– Мини био базар

– Томбола с награди за гостите

Теми на семинара

В рамките на четирите дискусионни панела авторът на книгата “По-здрави бебета”, Магдалена Пашова, заедно с нашите гости ще дискутират следните теми:

1. Предизвикателства пред българските майки – разговор с майки.

Възможно ли е да храним и отглеждаме децата си здрвословно в България? Има ли достатъчно информация за здравословното хранене и предлагане на подходящи храни? Какви трудности и предизвикателства стрещате и как се справяте с тях?

2. Ролята на педиатрична грижа – разговор с д-р. Ирена Маждракова, класически хомеопат и управител на медицински център Хела.

Как да си изберем педиатър? Кой носи отговорност за здравето на детето – лекаря или родителя? Защо много лекари днес все още пренебрегват значението на храната за здравето? Хомеопатия или алопатична медицина?

3. Корените на емоционалното здраве – разговор с психолога и автор Мадлен Алгафари

Кога да започнем да се грижим за емоционалното здраве на децата си? Кои са най-големите грешки, които можем да допуснем като родители и как да ги избегнем? Могат ли децата да бъдат жертва на стреса или той е запазена територия за родителите?

4. Какво е био-храна и достъпна ли е тя в България – разговор с производители и вносители на био храни.

Защо е важно да храним децата си с чиста храна? Доверяваме ли се на етикетите “био”, “органик” и т.н.? Как да сме сигурни, че продукцията на малките производители е чиста? Скъпо ли е да се храним био? Съществуват ли алтернативи пред широко-разпространените и не особено полезни детски лакомства?

Вашите въпроси към участниците ще можете да зададете и вие в края на всеки панел.

Очакват ви още подаръци и изненади!

Дата: 28.02.2015

Начало: 10:00ч

Край:14:00ч

Място: хотел Макси, София

Вход: свободен

За участие в семинара е необходимо да се регистрирате тук:….

Събитието във фейсбук: ТУК.

❣ ツ ☼ ❣ ツ ☼❣ ツ ☼

Magdalena Pashova s bebe(2)Магдалена Пашова е холистичен нутриционист, или казано с други думи: хранителен терапевт. Нейната работа обаче не се изчерпва с познание за храненето. Тя прилага холистичен подход към здравето, където са еднакво важни начинът на хранене, начинът на живот и мислене. Двевегодишната ѝ дъщеря е вдъхновението за написването на първата й книга. Повече за нея може да прочетете в блога ѝ www.naturelita.com.

За книгата си „По-здрави бебета – всичко за храненето от 0 до 2 години“ си тя споделя:

Кога да захраня детето си? По какъв начин? Кои храни да въведа най-напред? Кои след това? През колко време? Да давам ли животински продукти и колко често?

Тези и още хиляди въпроси се редят в съзнанието на всяка майка, когато наближи времето за захранване. Започнах да си ги задавам и аз малко след раждането на дъщеря ми в началото на 2013 година.

Наскоро бях завършила специалност нутриционистика в Институт по холистично хранене в Канада и знанията, придобити по време на обучението, ми помогнаха да подходя научно към голямото количество информация и съвети за хранене на бебета, отсявайки верните и адекватни практики сред множеството остарели или изгодни за бизнеса твърдения.

Междувременно започнах активно да работя и всички жени, които идваха при мен, за да се консулитрат как да захранят детето си имаха едни и същи въпроси и колебания. Някъде по това време се роди идеята да създам книга и да споделя на едно място всичко научено, изпробвано и прилагано от мен в семейството и в професионалната ми практика.

Избрах да посветя книгата на храненето през първите две години от живота на детето, не само защото те са основополагащи, а и защото през тези години – ние родителите имаме най-пряко влияние, избирайки какво и как да ядат децата ни. По-късно се намесват други фактори и влияние като институции (ясли и детски градини), общество (детски центрове и площадки), маркетинг на вредни детски храни, а и самото дете става по-самостоятелно в поведението и избора си на храна. Съвсем естествено подходът в храненето след втората година се променя.

В Първата част на „По-здрави бебета“ подробно пояснявам как храната влияе на детското здраве, каква е връзката между храненето и детските болести и защо е важно към всяко лечение да се подхожда холистично. Запознавам читателите с понятието „истинска храна“ и с основните хранителни групи, от които се нуждаят децата, за да са по-здрави. Поотделно се спирам на времето, предхождащо раждането на детето, на значението на кърменето и храната на кърмещата майка, на същинското захранване между 6 и 12 месеца, както и на храненето на прохождащото дете между 12 и 24 месеца. В края на Първа част се спирам на холистичното отношение към детското здраве, включващо други значими фактори като движение и игри, стрес, сън и почивка.
Историите, споделени в Първата част, са на мои клиенти, като истинските имена на децата и техните родители са променени с цел конфиденциалност.

Втората част на книгата е с практическа насоченост. В нея предлагам съвети за приготвяне на домашна храна за заети родители, насоки за приготвянето на основните групи храни и примерни рецепти, подходящи както за деца между 6 и 24 месеца, така и за цялото семейство. Във Втора част на книгата ви предлагам примерна схема за захранване с примерни дневни менюта за всеки месец от същинското захранване и ключови периоди от захранването на прохождащото дете.
Книгата „По-здрави бебета“ е ключ, към това да дадете един здравословен старт в живота на вашето дете. Вие, като родители, държите този ключ в ръцете си и от вас зависи да го завъртите!
П.С. Повече за мен може да откриете в сайта ми www.naturelita.com “

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

2 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.