За Новата година пожелавам….

За Новата година пожелавам...
За Новата година пожелавам…

Часове преди новата година… Човек в този момент е склонен да гради бляскави кули, да дава обещания, да прави дълги списъци за промяна.

Година след година, си пожелаваме здраве, щастие, успех, любов, изобилие, добри взаимоотношения, сбъднати мечти. И всичко това е прекрасно, нали! Всички ги искаме тези неща. Но често стигаме и оставаме само до пожеланията. До етапа на “Ех, иска ми се, ама…”. Или “Колко хубаво би било, ако стане. Обачее….” Или “Ако е рекъл Господ, ще имам късмет”. Когато състоянието на съзнанието е в невяра, в пасивност, когато е закотвено в миналото, свързано с липсата на всички онези изброени неща за които копнеем, познайте какво – нищо от тях няма да се реализира.

Когато отиваш да си свариш кафе, не тръгваш с нагласата “Ех, колко би било хубаво, ако си направя кафе…” Ти просто знаеш, абсолютно сигурен си и си казваш “Отивам да си направя кафе”. И нямаш никакво колебание по въпроса. Ако липсва топла вода, захар, или дори кафе, просто ще направиш нужното и ще си ги осигуриш, нали? Сетивата ти тръпнат в очакване, в абсолютно сигурното очакване за топлата, вкусна, ароматна течност, която ще насити сетивата ти. Умът, тялото и емоциите ти са в пълен синхрон и съгласие, и няма капка колебание.

Защо тогава толкова генерално грешим когато поставяме целите и (по)желанията си? Пожелавам си да ми се случи… Как бих искал тази година да стане различно… (ама съм изпълнен със съмнения, съжаления, стари негативни спомени, неувереност и не съм сигурен как точно ще стане това чудо). Защо сме пасивни и чакаме нещо отвъд да се случи? Ако може без много да си даваме зор? Защо нямаме гъвкавост на съзнанието, да надскачаме сами себе си, да променяме и надграждаме вътрешния си свят, за да можем през него да си изработим желаните цели във външния?

Ако попитаме 100 човека кой иска промяна в новата година – всички ще скокнат ентусиазирано. Но ако ги попитаме колко от тях са готови да се променят, да работят за тази промяна… глъчката ще утихне. Силата на инертността често надделява при повечето хора и ги тласка отново към удобната и позната клетка, където нещата не са както си ги мечтаят, но поне е познато зло – там нищо не зависи от тях, не носят отговорност за живота си, той просто им се случва.

Не бъдете като повечето хора, бъдете инициативни, различни, смели, първопроходци! Онези които са инвестирали в личното си развитие, сега бързо евюлюират. Онези които смело са скочили в средата на бурната река, сега знаят как да се справят с течението, а и да се възползват от него. Колективното съзнание израства, всички видими и невидими енергии във външното настояват и тласкат към коренна промяна. Каквото има да се случва – ще се случи, но то е само фон на който ви се дава да разгърнете личната си история и филм. Не можете да се борите срещу настъпващата промяна и разтърсванията които я придружават. Но можете да изберете как да реагирате спрямо външните фактори. Можете да изберете дали да плувате заедно с бурното течение и да сте на гребена на вълната, или да се запънете срещу течението и да бъдете удряни и увличани от прииждащите камъни, водовъртежи и подводни ями. Промяната рано или късно ще ви застигне, но от вас зависи – как.

10411828_10153046534021840_3436143187642342525_nДокато (си) пожелавате в тези дни всички онези прекрасни неща за новата година – здраве, щастие, повече усмивки, любов, изобилие, успехи, доброта, хармония, израстване, помнете едно много важно нещо: Моментите, които носят със себе си потенциала за промяна, не се случват от самосебе си, автоматично, независимо от вас, не носят промяната със себе си по подразбиране. Те само носят един вълшебен заряд, от който вие имате силата да изберете да се възползвате.. или не. Нужно е да можете да се откъснете от целия негатив на миналото, който ви държи в въстояние на съзнанието на колебание и несигурност. И да създадете в себе си вътрешна настройка на абсолютна и непоколебима вяра, че ще създадете в живота си хубавите неща, които пожелавате. Не си казвайте “Ах, дано тази година да ни донесе…. (докато ние се излежаваме на дивана и не правим нищо)”

Промяната, в каквото и да се изразява тя, е резултат от ясно изразено намерение, чисто и ясно съзнание, визуализирана, видяна и много важно – почувствана, наситена с емоции. И след всичко това – действие! Ако не предприемете конкретни стъпки към осъществяване на тази промяна, можете да си я мечтаете и визуализирате, и пожелавате колкото искате – ще си останете само с това. Случването на промяната е партньорски процес между вас и Вселената, който изисква дейното участие и на двете страни. Това е партньорство с Бог. Ако чакате нещата да ви се случат ей така, само защото сте ги пожелали – ще има да чакате. Не чакайте животът да ви се случва, а го случвайте вие!

И в крайна сметка – възползвайте се от течението! Енергията следва вниманието. А в момента една огромна маса енергия е съсредоточена върху нещо прекрасно – промяна идваща с новата година. Милиарди хора по света изричат, желаят, чувстват и насочват енергията си към прекрасни неща – към любов, разбирателство, мир, успехи, здраве, благополучие. Използвайте тази енергия, за да дадете стартов импулс на личните си намерения и желания.

И за новата година, сега ви пожелавам:

 • Гъвкавост и готовност за промяна! Първото и най-важно условие – да се промените и да създадете подходящата вътрешна среда, подходящо състояние на съзнанието в което да покълнат семената на всички онези хубави неща
 • Смелост да погледнете в дълбините на най-съкровената си същност. Да изчистите сенките които са се притаили там и ви тровят.
 • Великодушие, за спрете да съдите, да простите на себе си и на другите за всички неправди, грешки, обиди, болки и несгоди, които мъкнете на гърба си като непосилен товар.
 • Любов към себе си, за да видите и оцените собствената си красота, значимост, умения, постижения, светлина.
 • Будно съзнание, за да прогледнете за най-важните неща които слепват атомите и молекулите на Живота, но са невидими за очите и ума.
 • Отворено сърце, за да пробудите в себе си онази Любов, която създава вселени.
 • Детска мечтателност и доверие, за да си спомните как лесно се твори с ум и сърце, че животът е прекрасен и всичко което се случва е за добро. Мама (БОГ) винаги е там, за да те изправи като паднеш, да се грижи за теб, подкрепяйки те безусловно във всяка твоя стъпка.
 • Мъдрост, за да съумеете да разделите зърното от плявата и да разпознаете истинската светлина сред парада на лъжепророците.
 • Дръзновение, за да разчупите шаблона на общоприетото в което се движи масата. Да видите възможностите извън кутийката, да се осмелите да полетите.
 • Вяра в собствените си сили и възможности, вяра в онези невидими сили, които се задвижват във ваша полза веднага щом изкажете намерението и сами си повярвате.
 • Инициативност, за да направите нужните стъпки и да задвижите механизма на чудотворенето.

 

А всичко останало – здраве, късмет, пари, материални блага, кариера, успехи, приключения, любов и партньорство – ще дойде като логичен резултат. Много любов, съзнателност, отвореност и красота във всичко – сбъдвайте през Новата година! Да бъде!

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.