Нов новинарски сайт само за добри новини

good-newsВ края на миналата година започна един нов проект, който набира скорост и става все по-популярен. Сайтът ДобриНовини.com е новаторска информационна платформа, която обаче страни от досегашната добре работеща схема. В новият новинарски сайт всякакви жълти писания, клюки, ровене в живота на популярни хора, заплахи за вируси, за повишени цени на ток и парно, политически интриги и черна хроника са забранени, а добрите новини са повече от добре дошли!

Вече едва ли за някой е тайна, че негативните новини понижават настроението, тонуса и енергията на човек. И със сигурност не ни помагат. “Да бъдеш добре информиран” не означава да пълниш съзнанието си с черни новини, страх, притеснения и лоши очаквания. С какво например ти помага да знаеш, че някъде е катастрофирал самолет, точно преди да се качиш на твоя полет, или че от САЩ идва поредният вирус, което ни агитира да изкупим наличните химии от аптеката?

Мислите са нещо, което съзнателно допускаме в съзнанието си. Мислите, идеите, информацията. А струва ли си да се товарим с ненужна негативна информация, след като вече знаем добре, че това влияе на живота ни директно. Вече е ясно, че съзнанието определя битието, а не обратното. 

Тази идея споделят и авторите и създателите на новинарския сайт Добри Новини. Тя споделят, че идеята на сайта е онлайн потребителите да четат повече положителни и приятни новини, които да ги накарат да се чувстват по-добре в ежедневието си. Също така всяка статия е добре и внимателно подбрана, написана с грижа и внимание. Всички знаем как вирусно се разпространяват жълти статийки с гръмко заглавие, а ако се излъжем да кликнем върху примамливия линк, съдържанието на статията е неадекватно, изпразнено от смисъл и глуповато. Нашите приятели от Добри Новини се стараят да поднасят съдържателни и стойностни материали. 

good-news (1)Още по-хубавото е, че хората които списват усмихнатата новинарска платформа не са журналисти, нито са обвързани с някоя медия. Не са политически ангажирани, нито възнамеряват да стават.  Нещо повече – авторите на новините обещават, че сайта ще продължава да бъде все така далеч от финансови, идеологически и политически влияния.

Те са хора като всички нас, близки до реалния живот. Те все още търсят положително мислещи, умеещи да пишат, ентусиазирани, работливи и наясно с уеб пространството хора които да допълнят екипа от положителни новинари  и редактори. Ако разпознавате себе си в описанието, непременно им пишете, ето тук

А дори да не разпознавате себе си в точно тази медия, то бъдете сами една положителна медия. В епохата на технологиите, на интернет, свободното слово и социалните мрежи, всеки един от вас може да бъде един положителен пример, който да “заразява” и останалите. Стига вече негативизъм и промиване на мозъци. Стига вече жълтини, интриги и упадък. Всичко това се посява с цел. А ние сме тези, които избираме дали да дадем сила и вода на посятото семенце. Всеки един от нас има силата да посява положителните семена на успеха, приятелството, партньорството, уважението, любовта. И всеки има силата и отговорността да полива своето семенце.

Вижте и секциите Мисия Добринка и Добрите Новини в Свой Избор. Пишете ни на info@svoizbor.com или ТУК с вашите добри новини от деня. Пишете ни за какво сте благодарни. Разкажете ни за доброто което видяхте днес. Вижте добрите новини навсякъде около вас. Споделете ги. Привлечете вниманието към добрите новини. Защото енергията следва вниманието… Къде е вашето внимание днес? Нека е в добрите новини!

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

6 Comments

 • megi koleva
  Отговор

  великолепна идея! БРАВО! ПРОСТО ПРЕКРАСНО! участвам!
  вече споделих!

 • Svetla
  Отговор

  Искам само да споделя ,че този сайт не е изключение.Явно се усеща нуждата от такива сайтове- http://razlichnatabulgaria.com

 • Катя
  Отговор

  Аз вече и в други новинарски сайтове чета избирателно само положителните новини, а телевизия рядко гледам. Този сайт за добрите новини е много хубав, дано да имат повод да го обновяват по няколко пъти дневно.

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Дано 🙂 Много хубава инициатива. Дано и повече сред нас се научат да търсят и намират добрите неща в ежедневието. Въпрос на настройка е. Добрите неща се случват непрекъснато Друг е въпросът, че ние сме свикнали да виждаме повече от другата страна на медала. Съответно и привличаме повече такива.
  А имаме силата да обърнем нещата… 🙂

 • Daniela
  Отговор

  Не гледам телевизия и не чета вестници вече 8 години. Чувствам се чудесно без тях. Навикът да имам връзка със света обаче си е жив и ще се радвам да научавам за добри и красиви неща, които се случват около нас.

 • Пожарогасители
  Отговор

  Браво на създателите…трябва да има повече позитивност!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.