Пречистване с Джулая

july_morningДжулай морнинг, или Джулая, от хипарско събиране, стана традиционен празник за всички свободомислещи в България,  отбелязващ началото на сладкото лято.

Вече традиционно, хора от всякакви възрасти, социални прослойки, занимания и интереси, се събират на морския бряг на 30 юни срещу 1 юли, за да посрещнат изгрева на слънцето. Песента на Юрая Хийп “Джулай морнинг” е знакова, като химн на голямото слънчево събитие. Джулая е уникано честване на слънцето, лятото и свободата, възникнало и случващо се само в България. Твърди се, че празникът възникнал като израз на протест и бунт срещу комунистическия режим, като след това става сивол на хипи движението в България.

Не знам за хипи движението – дали все още съществува (макар да срещам тук и там симпатични хора от всякакви възрасти, които са останали в хипарското време), но комунистическият режим сякаш отново е актуален и зрее на хоризонта. Едва ли точно това обаче стои в съзнанието и сърцата на стотиците ентусиасти по морския бряг, очакващи първите лъчи на слънцето. Факт е, че сред тях има и много, които губят идеята, потънали сред алкохолни и тютюневи изпарения, но някъде там остава романтиката, любовта към живова и неговата най-чиста символика – изгряващите топли слънчеви лъчи.

Днешният Джулай морнинг, освен с галещото слънце, бе увенчан и с бурни ветрове. Носят промяна – това е безспорно. Неотдавна казах, че тепърва предстои на България да стигне до дъното, до разруха.. за да може да се отърси от всички ненужни товари и да се възроди, вече пречистена, олекнала и освободена, за да разпери крила към свободата и възраждането си. За тези промени днес ни говори вятъра.. и още – носи със себе си порива на свободата, на пробуденото съзнание, на сбогуването с примирението. Бурен, категоричен, помита сенките след себе си. За да освободи простор за Слънцето, носеща живителна сила, символизиращо пробуждането, зараждането на новия живот. Усеща се сладкия дъх на совободата – във всеки повей на вятъра, в полюшването на вълните из необятната морска шир, в заревото на Слънцето, което прорязва нощния сумрак.

Символиката на днешния ден сякаш отразява събитията, които се случват на всички нива в България. А защо не и по целия свят? Една мощна, осъзнаваща себе си, еволюционна вълна, която пречиства, и тласка към свободата, към любовта, единението и качествено нов живот.

Всеки посрещна днешния изгрев по своему. Промените настъпват с неумолима сила и ни тласкат към преобразяване на целия ни живот, на цялата ни ценностна система. Хипари, бойци, бунтуващи се и обичащи… всички се водим от изначалния ни стремеж към заслужено добър живот, белязан от свобода, от радост, от споделяне и единение, връзка с природата и земните стихии. Дори да не го осъзнаваме, нашата истинска същност ни тласка натам. Зашо ли? Може би защото точно това е най-нормалното и природно заложено състояние на човека.

Прекрасна е символиката на днешния ден, могъщи са промените които бележат епохата, в която живеем. И ако вземем тази символика, тази страст и отдаденост към природата, слънцето, вълните, вятъра, любовта без прегради и условности и я въплътим във всеки миг от живота ни… какво ли ще стане?

Най-много да полетим… и сбъднем тази реалност, в която сме всъпили в силата си, пречистени, единни, хармонични, обичащи, дишащи като Едно с цялото съзидание.

Да бъдем! Честит Джулай!

httpv://www.youtube.com/watch?v=JLZMMk8KZSU

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.