Руми и Дора – Спомените от древното ни минало ни събраха. Мисията ни е да носим красота. Нека помним кои сме и смело следваме мечтите!

DSCF3316

Дойде време да ви срещна с още две невероятно вдъхновяващи и последвали мечтата си магьосници. Две жени, повярвали на повика на душите си, с безкрайно различни и в същото време много приличащи си истории. Преминали през всякакви опитности, трудности и страдания, и в крайна сметка през времето и пространството – намерили се една друга .. и намерили себе си.

Влизам в малката им спретната лаборатория с радост и страхопочитание. Навсякъде са безупречно подредени различни стъкленички, бутилки и шишенца, всяко съдържащо безкрайна омая от аромати и лечебни отвари. Няколко вдъхващи респект машини запълват пространството, а любопитството ми бива бързо удовлетворено и разбирам коя за какво служи. Светлината изпълва стаята и струи не само от топлото зимно слънце, но и от грейналите лица на двете жени. Руми – вълшебницата, която с размаха на древен алхимик твори магиите в колбите, бурканчетата и шишетата бе приготвила няколко кремчета – специално за мен. За моите лични нужди и специално за моята кожа. Едва минаха няколко дена и аз й се обадих изумена – Ама възможно ли е за няколко дена употреба на тези кремове, промяната на лицето ми да е така видима и осезаема?

Руми и Дора са две жени, събрани по “случаен”, невероятен начин от съдбата, за да преоткрият невероятното си келтско минало, отдавна забравени тайни рецепти и познания за треви, билки, етерични масла и лековити растения.. А мисията да помагаш и да даряваш щастие е над всичко. Оказва се, че няма невъзможни неща в алхимичната работилница на двете магьосници. Как се намират една друга и как започват да творят заедно, как се случва магията в действие и защо – ще разберете от разговора ни.

– Представете се моля ви. Каква е вашата история?

Аз съм Румяна. Аз от дълги години се занимавам с козметика. Работила съм само това с много любов. Минала съм през всички етапи през работник,  майстор, технолог в иновациите. Разработвала съм всякакви видове продукти – шампоани, кремове, масажни масла. Каквото видя  някой продукт – мога без грешка да го възпроизведа. Добих много ценен опит с всякакви добавки, билки и лечебни продукти. След множество перипетии, съдбата ни събра с Дора и в момента работим съвместно в наша лаборатория, произвеждайки серии от масажни натурални масла, лечебни мехлеми, кремове.

Дора: Аз.. историята ми е дълга и много шарена. Била съм фризьорка, помощник рехабилитатор, масажист. С Руми създаваме нещо уникално, нещо което докосва най-дълбоките струни в човешката душа и помага да изпъкне красотата.

DSCF3317– Руми, а какво ще кажеш за масовите козметики с които е залят пазара?

Те наистина са масовки. Не се правят за индивидуалната личност – а общо, по принцип. Всеки тип кожа е различен и всяка кожа се чувства по различен начин с даден продукт. Затова един прекрасен продукт на реномирана фирма за един човек е прекрасен, за друг изобщо не е подходящ. Слагат се и много вредни вещества. Ние работим само с натурални продукти – изключително натурални масла, без консерванти, без химии. Е, един крем без емулгатор не може, но нашите емулгатори също се правят на базата на натурални масла. Събрахме се с Дорето. Нищо случайно няма.

Дора: Нищо случайно няма. Душата ми сама израстна, сама тръгнах по пътя. Тогава нямаше толкова информация. Винаги съм била по-странна, винаги съм търсила нещо повече. Знам, че е прекрасно да бъдеш в Тук и Сега. Но аз винаги съм една крачка напред. Живея в друг момент, спомням си и преживявам мигове от друго време.
Себе си винаги сънувам пак в едно друго време – винаги съм в бяла роба, танцувам над земята, не стъпвам на нея. Много често сънувах Шамбала – макар че тогава не знаех че е Шамбала. Едни високи планини, чувство на мир и покой и усещам, че съм си у дома. Била съм някъде и се връщам у дома, Много често сънувах златните градове, където знаех, че съм си у дома и че съм защитена. Знам, че съм много силна и никой нищо не може да ми направи. Аз и Бог сме едно. Сънувах скоро, че тичам по едно поле и някой ме застрелва отзад. Усетих топлината на куршума. Тогава пред мен изгря едно много ярко слънце и през мен мина мисъл “Не разбрахте ли, че никой нищо не може да ми направи защото Бог е с мен.  Аз съм много силна.” Беше невероятно изживяане, не може да се опише, може само да се изживее. Сливаш се със светлината и знаеш, че това е Бог, това си ти. Целият ми живот е едно чувство, светлина, извисяване. Дори като вървя по улицата някой път не виждам хората. Поглеждам се дали стъпвам по земята и поглеждам към планината – равни сме. От време на време разни събития ме заземяват, защото се вдигам прекалено високо. Но просто знам. Знам, че знам.

Преди време започнах работа като фризьор в Перник. 7 години всичко беше перфектно – имах много клиенти. Но след кризата просто дейността ми беше със затихващи функции. Нямаше смисъл да поддържам салона. Месеци преди да затворя салона, аз знаех, че това вече не съм аз, това не е моето. Една моя клиентка ме окуражи и след дълго настояване от нейна страна да заработим заедно, дойдох в София. Тя е изключителен рехабилитатор, много мил и сърдечен човек, при нея научих много. Там работех с хора, които имаха нужда от по-специфична помощ. Правех и вега-тестове. Но аз контактувам много дълбоко с хората, психологията е част от мен. И хората след теста обикновено казвахa “Аз сега вега тест ли направих, или имах терапия при психолог”? Храната и емоциите и мислите са толкова свързани, че не можеш просто да направиш един повърхностен тест и да приключиш до там, трябва да докоснеш душата. Много ме търсеха хората.

Но и там не бе моето място. В свободното време четях книжки, размишлявах. И така един ден буквално някакъв глас започна да ме залива “Какво правиш още тук, нямаш повече работа тук!”. Имах мечтите, винаги виждах някаква красота и светлина, но не знаех точно какво е това. Не знаех къде да отида. Всяка сутрин си казвах, че това е денят в който ще прекратя работата си в студиото. Хем си казвах, че нямам повече работа там, хем нещо ме задържаше. Докато дойде точният момент.  
До нас израстна едно магазинче – за биохрани, хранителни добавки, лечебни храни, билки. В интерес на истината винаги съм имала някакъв копнеж да работя на такова място. Но винаги съм прогонвала тези мисли “Да бе, откъде накъде, кой пък ще ме вземе да работя на такова място? Нямам квалификация, нямам опит, образование”. Да обаче в един момент в който влязох в това магазинче за да си купя нещо, погледът ми срещна този на Руми, която стоеше зад щанда.. и веднага се познахме.  След първите няколко дена нямаше сила, която да ни раздели – сякаш цял живот сме били заедно. Много пъти я бях сънувала. Видях, че това е жената от сънищата, която винаги ме викаше, седеше и тайнствено ме гледаше и ме привличаше. Даже веднъж в един сън я видях с разперени ръце и викаше “Хайде, идвай, хайде да тръгваме”. Бяхме пред една огромна, красива сграда, влязохме заедно вътре, качихме се в асансьора и се издигнахме нагоре.

И от този момент след като се намерихме с Руми започнах да си спомням. Като гледах всичките тези храни и неща, аз си казвах “Чакай малко.. аз наистина нямам квалификацията, нямам образованието, но аз това го знам!”. Всичко за билките, за добавките, за козметиката – изтънченото, красивото нещо което да създавам. Клиентите в магазина започнаха да се допитват до мен и аз дълго говорех, обяснявах, давах съвети и чак имаше моменти в които се улавях, че се спирам и се чудя сама на себе си “Ама аз това откъде го знам”.   

– И това знание как идва?

Отключва се на момента. В момента, в който правя нещото. То ме дърпа да го правя. Някой път дори не знам как съм го направила. Далиenya_8 DSCF3335 ще са кремове, които правим, масажни масла, билки – то просто идва. Изкарах и курсове за масаж. Там също се познахме с моя учител. Възвърнах си отдавна забравени знания с масажа. Винаги съм знаела, че съм била келт. Родена съм и на особена дата – 31 октомври, Хелоуин. Даже музиката на Ениа ми е най-силна и близка до душата. Преди години като я чух по радиото бях като потресена – знаех че това е моята музика, аз съм я пяла! Аз самата се оказа, че приличам по външен вид много на Ениа. Моите племенници веднъж развълнувани дойдоха и ми казаха “Лельо, ние те гледахме по телевизията”. Дори учителката от детската градина възкликна “А, ето на кого ми прилича тази певица!”. После я видях.. и наистина! Като слушам музиката си спомням. Отделно в сънищата ми има и много сценки, в които е видно че правя магии. Излизат едни лъчи от ръцете ми и винаги като се случи да насочвам ръцете си – там има някаква несправедливост, някой върши нещо лошо на някой друг и аз трябва да помогна. Имало е “битки” и с други като мен – “вещици”, с които сме срещали енергиите си. Моят духовен учител е Петър Дънов.

Сега знам, че това което сме тръгнали да правим с Руми – това е моя път. Когато правя масажи нещо се случва. Започва като обикновен масаж, но после… някой път изключвам, че съм там. Правя някакви движения, които не съм ги учила. Понякога минава повече от половин час, а аз усещам, че са минали само 5 минути. Просто съм някъде другаде. Винаги съм си казвала, че масажи не мога да правя – това ми натоварва ръцете, болят ме. Но когато правя масажи сега – просто не усещам какво става, къде съм, не усещам никакво напрежение, а напротив – генерирам мощна енергия. Усещам как цялата се изпълвам и се разливам по тялото. Ръцете ми сами се движат, не ги движа аз. Случва се един полет, разтваряне и проникване в едно пространство, което е само любов и светлина. Това е.

Сега си спомням как съм била вещица. Лечител. Знам, че винаги съм била такава. Минала съм през много трудности. Изключително тежък живот съм имала. Имаше в началото агресия и негодуване, но после осъзнах, че тази агресия ми дава всичките проблеми. Когато на агресията отвръщаш със смирение (не с примирение), тогава тя се обезсилва. Минах през всички кръгове на ада. И така една сутрин преди няколко месеца се събудих, седнах в леглото и това просто излезе от мен “Аз бях до тук. Изкупих своята карма.”
Моята баба също е била вещица. Лечител. Много баеше. Спомням си когато идваха млади булки, родилки, кърмачки, с подути гърди. Какво им правеше, какво им баеше – с едно сито – на мига ги лекуваше и всичко се успокояваше.

– Руми, а ти къде се вписваш в тези лечителско-вещерски кръгове?

Ами много силна е връзката. Да не кажа, че и аз съм си от такова потекло. Израснала съм в Казанлък. Моята баба е била лечителката на селото. Правела е всички лечебни отвари за хората в селото, била е акушерка. Пекли са и хляба за цяло село, имали са пекарна. Татко беше много духовен човек, много четеше, беше много против поповете, разбираше много и от билки. Носеше и сушеше много билки вкъщи Знаеше за всяка болежки каква билка се ползва. Даже помня една случка, в която е ял и бой татко заради поповете. По време на пости дошъл попа вкъщи, пък кучето да вземе да го захапе и да му дърпа расото. Скъсало се расото и се разпилели всички мръвки, дето попът си носел отдолу. Казваше, че поповете само искат да държат хората в послушание и примирение. Не ходеше по помени и все казваше “За какво ти е да ходиш по помени, като всичко си го носиш в сърцето!”
Аз тогава не внимавах какво правеше татко с билките, не помнех. И подобно на Дора и аз в последствие започнах да си спомням всички тези неща. И сега, когато започна да правя нещо, се сещам – татко така и така правеше, слагаше тези и тези билки. Подсъзнателно съм го възприемала, въпреки че не съм запаметявала тогава.

Дойдох в София преди много години, твърдо решена, че ще работя в Арома. Исках да работя в козметиката, да правя хората красиви. Знаех че го мога това нещо. И сега когато правя нещо, обикновено насън ми идва информацията. Сутринта бързам да го направя, за да не забравя. Например това което сега съм ти приготвила- едва тази сутрин разбрах, че трябва да добавя и невен.
Кандидатствах технология на органичния синтез. Завърших химия, продължих да работя в Арома като технолог на цеха. Изведнъж станах началник на доскорошните ми колежки. Беше добър урок, научих се да слушам и да гледам. Опитът учи, а тези хора имат такъв богат опит и знания – от тях научих много повече отколкото в института.  След това станах държавен приемчик – правехме контрол на качеството на продукцията за износ. Там също научих много. Не можеш да контролираш нещо, ако не знаеш в дълбочина нещата. Минах след това през какви ли не уроци и добивах различни опитности – имах собствен бизнес, работих в различни магазини, в завод, където работих в иновациите на козметични продукти. Отново се върнах в Арома, където добих още нови опитности. Включително некоректно отношение към мен, последвано от дело, което спечелих. Така приключи голямата ми любов към Арома. И последва магазина за хранителни добавки, който преобразих още с влизането ми – буквално светна, разработих прекрасно и този, и още няколко магазина от веригата. Благодарността след години отново се изрази със затръшване на вратата. Но съм безкрайно благодарна на този магазин – защото ако не беше той, нямаше да се срещнем с Дора.
Там научих много неща! Преди това съм смятала, че билките са само дъпълнение към козметиката. Обаче осъзнах, че ако отвътре не полагаш грижи за тялото си, не се храниш правилно – каквото и да правиш отвън – няма да постигнеш нищо.

И така с Дора се събрахме и започнахме да търсим магазин. Но след като все удряхме на камък, разбрахме, че това не е нашето. Много пъти са ми казвали “Всеки може да застане зад щанда и да продаде стока. Но не всеки може като теб да застане зад везните и да знае какво да направи. Прави това което можеш и това, което е таланта ти”.
Аз и преди имах базата, но някак си – нямах смелостта, хъса и вярата. Може би липсата на начален капитал, липсата на партньор, подкрепа ме спираше. Но трябваше да мина през всичките етапи, за да се намерим с Дора. На един от твоите семинари с Дора чухме една келтска песен, която веднага познахме, мина през сърцата ни и отключи много от общите ни келтски спомени. Толкова общи неща имаме – по един и същ начин мислим, изразяваме се, усещаме света по еднакъв начин, стремежите вкусовете ни са еднакви – всичко! Били сме сестри.

– А сега какво прави всяка от вас?

Руми: Аз създавам, аз разработвам новите продукти, кремове, масажни масла. Дорето ги прилага. Тя ги използва в масажите, които прави в студио “Лина” на пл. Македония 44 в София. Двете се сливаме в едно, всяка казва нещо, влива нещо, което изпълва Цялото. Имаме много идеи, разработваме серии с кремове, за различни типове кожа, отделно лечебни мехлеми, масажни масла.

– Одобрени ли са вашите продукти, как се произвеждат и как могат хората да ги закупят, как да ви намерят?

О, да – имат си всички документи, уазаконени са. Произвеждат се в нашата лаборатория, не можем да ги произвеждаме в завод, защото за да минат в заводска продукция се изискват много големи количества – нещо което към момента не можем да си позволим. Имаме сайт http://www.rumira.blogspot.com/, където сме описали част от масажните масла. Всички те са с абсолютна чистота – концентрирани натурални масла и са с изключително атрактивни цени – от порядъка на 20-30 лв. за литър – това никой не го предлага. Базовите масла умишлено сме ги оставили в съвсем натурален вид – без добавени аромати, за да може всеки, според личните си нужди и предпочитания да капне вътре някакво ароматно етерично масло, за да го ароматизира по свой вкус. Ние също бихме могли да ги обогатим с аромати, според предпочитанията на хората. Освен базовите масла сме разработили и такива според типа на кожата – хидратиращо за суха, за чувствителна, регенериращо масло за отпусната кожа. Всеки би могъл да ползва тези масла. Аз даже препоръчвам на хората да ги ползват вместно нощни кремове, лосион за тяло. Тези масла навлизат в клетките, носят си собствена лечебна енергия, вибрация и дават своята ценност.
Можем и в лична среща да направим консултация. Когато видя даден човек, веднага мога да преценя и знам какво да предложа точно на него – какъв тип крем ще е подходящ точно за него, какво масло. Залагам на личния подход, а не на генерализираните неща. Телефоните ни са: 0888 125 427 (Румяна) и 0877 200 056 (Дора). Можем чрез куриер да изпращаме поръчаните продукти – предлагаме гъвкави решения, съобразени с нуждите на хората.

– Защо го правите всичко това, каква е мисията ви?

Руми: Искаме да сме полезни – да бъдат здрави и щастливи хората, да се чувстват красиви, да изглеждат прекрасно. Мисията ни е да творим красота.
Дора: Никога не съм поставяла мисълта за материалното на водещо място. Аз искам да давам, да помагам, да давам любов и светлина. Това е което влагам в работата си. Когато правя масаж – летя, от мен се излива могъща сила, която и мен ме зарежда положително, а хората след масажа са като преродени. Имам нужда да давам. Обичам да контактувам с човека, психологията е моя страст Веднъж достигна ли до душата, аз вкарвам и думи, и енергия.

– Какво е финалното ви послание, което бихте искали да оставите на хората?

Обичаме ги много и даваме всичко от себе си за да бъдат щастливи. Нека вярват в Бог. Бог и ние сме едно. Бог и Аз сме едно. Няма разлика. Ние сме Божии създания, частичка от Светлината, частичка от необята. Не трябва да забравяме откъде идваме, защо сме дошли тук и къде отиваме. Нека следваме смело мечтите си, пътя на душите. Душата подсказва какви да са мечтите.

httpv://www.youtube.com/watch?v=7wfYIMyS_dI

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

  • Zlatina Atanasova
    Отговор

    Жалко,че няма повече инфо за козметиката,която произвеждат…иначе са много вдъхновяващи дами,кой не иска да намери друг човек толкова близък до душата му и заедно да изживеят по-лесно пътя си на тази земя ♥

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.