13 декември 2012 – последното Новолуние, вододел между времената

Още една луна се изтърколи. Новолуние на 22 градуса в Стрелец. Последното за 2012 година, последното преди 21-ви. Не смятам, че светът ще се свърши, но пък очакванията в колективното съзнание за надигащата се вълна на промяната са толкова нагнетени, че вероятно неща ще се случват – той процесът отдавна е започнал всъщност – в душите на хората, на народите, на земята. Съзнателно или не, всички сме притаили дъх. И имаме нужда от символичен вододел, за който да кажем, ето тогава започна моят нов живот.

13.12.2012 е естествена такава граница между времената, между старото и новото. По новолуние започва нов цикъл, а днешното е в Стрелец – знакът на бъдещето, на далечния хоризонт, към който сме отправили поглед в търсене на по-голямото, по-красивото, по-възвишеното.
По новолуние се правят наричания и възнамерявания, чрез които посяваме семенцата на следващите ни бъднини. И днес, четвъртък – юпитеровият ден – е най-благотворното време за това.

Любопитно е, че по нашите географски ширини новолунието попада в 11 дом на идеалите, стремежите, приятелите и по-съвършения социален ред, а асцендентът на картата на новолунието е Водолей – знакът на разчупения канон, на революционния плам, на еволюционния ход, на новата ера. Самият съвпад между Слънце и Луна в Стрелец е самотен дует, без аспекти – необременяван, неподкрепян, но и “незамърсяван” от други енергии.

Така далновидно са се подредили небесните сфери в своя вихрен танц, че сякаш ни казват: разкъсайте всички стари окови, отърсете се от нежизнеспособните си модели, съблечете тесните си кожи, излезте от черупката, тръгнете на пътешествие, светът е голям и живот има за всички, грабнете възможностите, въпреки страховете, осмелете се, забравете, спомнете си; нямате коректив, нямате матрица, защото в движение изграждате нова такава, нямате патерици, нямате отговори; но имате вяра, имате интуиция, имате себе си.

Днешното наричане ще бъде в хармония с вибрациите на новата луна в Стрелец и на асцендента във Водолей, ако се направи с душевна нагласа на оптимизъм, доверие в живота, поглед в бъдещето, щедрост към себе си и другите, мисъл за цялото, вяра в бъдещето, съзнание за свързаност и част от глобалното и космическото село.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.