Геше Майкъл Роуч в България! 2 юли 2012 г. НДК.

Геше Майкъл Роуч
Как да постигнем успех в бизнеса и в живота без страх
2 юли 2012 г.
НДК, зала Люмиер 19.00 ч.
билети: Билетен център НДК

Геше Майкъл Роуч е един от основателите на Andin International Diamond Corporation, компания, която е започнала от нулата и е достигнала годишни продажби от 200 милиона долара, наскоро купена от Уорън Бъфет, втория най-богат човек в Америка. Майкъл Роуч е автор на книгите „Шлифоващият диаманти”,”Кармичен Мениджмънт”, „Градината” публикувани от издателство Жануа’98 в България. В „Шлифоващият диаманти” той разказва как е използвал древната мъдрост на Тибет, за да създаде компанията Andin – една от най-бързо развиващите се компаниии в историята на Ню Йорк. Тази книга се превръща в световен бестселър и е преведена на 20 езика. Тя е помогнала на над 3 милиона души в света по пътя към постигането на личен и бизнес успех.

След завършване на гимназията, Майкъл Роуч е получил Президентския медал лично от президента Ричард Никсън в Белия дом. Завършил е с отличие университета „Принстън”. Там получава наградата Макконъл от престижния институт за международни отношения на „Принстън”, “Удроу Уилсън”. Майкъл Роуч е бил консултант и член на управителния съвет на множество правителствени организации и държавни агенции – от Библиотеката на Конгреса на САЩ до Руската академия на науките. Владее добре редица азиатски и други езици, и е първият западноевропеец, на когото е присъдена докторска степен от университета “Сера Мей” в Тибет – един от най-старите университети в света.

„Шлифоващият диаманти” и принципите на този метод се основават на опита на компанията на Майкъл Роуч в широк спектър от бизнес умения. Неговият принцип е приложен на първо място в областта на човешките ресурси, като Майкъл наема, обучава и мотивира стотици служители за Andin. Сегашната работна сила на компанията във всички свързани с нея операции, надвишава 5000 служители, които са много удовлетворени от работата си и почти никога не напускат. Той е и основният преговарящ за продажбата на компанията, която в разгара на сезона превишава продажбата на един милион диаманти на месец и е разработила сложни методи за обучение по всички операции – от договарянето на цената до продажбите.

Майкъл е и пионер в областта на системите за информационни технологии, неговите нововъведения се използват в световен мащаб и намират място в някои от най-мащабните проекти с бази данни. В момента той пътува по целия свят и преподава на отделни хора и цели фирми, как принципите на Шлифоващият диаманти могат да накарат всеки човек и всяка компания да достигнат изключително високо ниво на успех във всеки аспект на бизнеса и живота.

През 2011 България бе първата държава от Централна и Източна Европа, която Геше Майкъл Роуч посети.

Откъси от книгата „Шлифоващият диаманти”
„Въз основа на подбрани принципи от древната мъдрост на будисткото учение успях да изградя диамантния отдел на „Андин Интернешънъл”, превръщайки го от нула в световно предприятие с годишен оборот от милиони долари. Не го постигнах сам, нито се ръководех единствено от собствените си възгледи, но мога да заявя, че докато заемах поста вицепрезидент, повечето решения и предприети действия в нашия отдел се обуславяха от три основни принципа…

Първият от тях се състои в това, че бизнесът трябва да е успешен – той трябва да носи пари. В Америка и в редица други западни страни преобладава убеждението, че да преследваш успеха и да забогатяваш е непристойно за хора, които се опитват да водят духовен живот. Според будистката мъдрост обаче парите сами по себе си не са зло. Всъщност човек, който разполага със значителни ресурси, има възможност да прави много повече добро, от онзи, който е лишен от тях…

Вторият принцип гласи да се наслаждаваме на парите. Т.е. да се научим как да поддържаме ума и тялото си в добро здраве, докато печелим парите си. Дейността по създаване на богатство не трябва да ни изчерпва физически и психически до степен, в която ще ни е непосилно да се радваме на спечеленото.

Третият принцип се състои в това, че когато решим да приключим своя бизнес, да можем да погледнем назад и честно да си кажем, че годините, които сме му посветили, не са били лишени от смисъл. Всяко делово начинание, с което се заемем, рано или късно приключва, както всъщност се случва и с живота. Затова в най-важната част на този бизнес, в самия му край, когато погледнем назад към всичко, което сме..

Ето какво пишат списание Усури за него:

“ГРИЖИ СЕ ЗА ДРУГИТЕ И
СВЕТЪТ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ

КОДЪТ НА ДОБРОТО се задейства тогава, когато освободим собствения си ум от страха. Осъзнаем ли, че това тяло ни е дадено, за да благотворим с негова помощ, постигаме вече цялостност. Затова не бива да жертвате собственото си здраве – това ще е провал в служенето на другите, предупреждава Майкъл Роуч.

Майстор на будизма, или геше, той става в манастира “Сера Мей”. Обучението му трае 22 години и едва след това служенето вече може да започне… Исках да разбера значението на живота, коментира сега този период от живота си. Отдадеш ли се на другите, продължава будисткият монах, ще получиш това, което сам даряваш. Виждаш ли в тях доброта и състрадание, изпълнен с добро ще е и вътрешният ти свят.

Тази простичка рецепта за щастие Майкъл инвестира не само в личния си живот, но и в бизнеса. Ефектът е поразителен – компанията му постига шеметен успех, продажбите й надхвърлят 200 млн. долара годишно. Геше Майкъл Роуч се превръща в уважаван бизнесмен, чиито духовни принципи печелят все повече почитатели.

Но силата му да променя не свършва дотук – раждат се книги като „Кармичен мениджмънт”, „Шлифоващият диаманти”, както и най-новата, наречена простичко „Градината”, която е откровение за тайните на тибетската традиция и мъдрост.

И вместо да продава своето ферари, монахът милионер ни кани да се повозим заедно – защото светът е създаден, за да бъде споделян… Разберем ли механизма, вплитащ в себе си дух и материя, ще е много по-лесно да живеем и да творим. А главното правило е, че привидностите не ни трябват – без страх, без болка ще сме просто ние, просто СЕГА. Ето на това иска да ни научи Геше Майкъл Роуч и затова ще е отново в България… Срещата с него е на 2 юли в НДК, като темата ще е „Как да постигнем успех в бизнеса и в живота без страх”. А ефектът от това – за целия свят.”

httpv://www.youtube.com/watch?v=3-8QvP7D5wI

httpv://www.youtube.com/watch?v=YSoajSN2a_0

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.