АЗ-БУКА на Човека /Кои сме наистина/


/в чест на 24 май/

Има една информация, която определени субекти, по никакъв начин не искат да знаем. Знаньето е велика сила. В Корана се казва: “От люлката до гроба търсете познание”. Тези субекти са полагали и продължават да полагат огромни усилия, за да скриват от нас хората, азбучната истина за нашето човешко същество. Ето я истината – във всеки човек живее Бог. Във всяка клетка на човешката биология живее Бог. Ние сме живо, одухотворено, физическо изражение на онова, което наричаме Бог. Бог не е нещо, което седи над нас и ни съди, преценя и определя. Ние сме Бог. Не част от Бога, а пълно изражение – жив Бог. Ние се състоим от няколко части, само една от които се вижда като материална – физическото тяло. Останалите части са нефизически, енергийни изражения. Обикновенно наричаме тези части душа.

В интерес на истината трябва да кажем, че ние сме се съгласили да забравим и сме позволили на тези сили да ни отнемат знанието за Бога в нас и силата на Бога в нас. Но това е друга тема. Всъщност въпросът за нашето битие и предназначение на Земята не е толкова сложен, колкото изглежда на пръв поглед. На първо място трябва да кажа, че Земята е една много особена планета. Такава друга няма в цялата Вселена. Особена е със следното. Земята е единствената планета, на която живеещите хора имат свободна воля. Свободната воля е възможност да се преживее всичко /абсолютно всичко/, което душата избира. Включително възможност душата да забрави напълно, че е Бог. Другата особеност се състои в това, че на Земята има определена енергия, която наричаме “дуалност” /двойнственост/. Това означава, че две взаимно противоположни и противоречащи си неща, съществуват заедно и се проявяват заедно. В общия случайя за да се осъзнае светлината, задължително трябва да съществува и да се преживее мрак. Тук всяко нещо има своята противоположност. Ето защо е казано, че Земята е най-великото и авторитетно училище в Творението. Всяка душа рано или късно минава през това училище /въплъщава се на Земята, за да научи уроците на дуалността/. На самата планета също има всякакви неща – зони, области с най-различни енергии и възможности за преживяване. Уникално място! Така например България е място с възможно най-трудни енергии, където се проявяват наистина абсурдни и сложни неща. Трябва да знаете, че България е нещо като задължителен клас в обучението на душата на Земята. Но това също е друга тема.

Като се имат предвид тези особености на Земята, може по-лесно да се разбере предназначението на живота тук. Душата се ражда на Земята, за да възприеме уроците на дуалността и да си спомни, че е Бог. Всъщност целта е и винаги е била душата да си спомни, че е Бог, докато е в човешко тяло. Думата “спомням си” на английски е remember – re-member т.е. “присъединявам се”. Спомнянето на истината е всъщност връщане към изначалната действителност – Бог, който живее в нас. Сега имаме една изключителна възможност да направим това. 2012 г. отваря една врата за спомняне и излизане от дуалността. Ето защо всичко на Земята се променя драстично, включително такова, каквото го познаваме в цялата ни писана история. /защото за времената, за които нямаме писани доказателства, изобщо не си спомняме/.

Ние не си спомняме, че сме Бог, не само защото нещо ни пречи да го правим. Ние сами сме решили да забравим. И така сме изградили една доста гъста каша от вярвания, убеждения, ценности, доктрини, поверия, традиции, които да ни обясняват смисъла на живота и най-главното – да ни обясняват кои сме всъщност. Кашата е пълна! Така гъста, че наистина забравихме напълно кои сме, приехме какво ни казват другите за нас и позволихме вибрациите ни да паднат до най-ниски честоти. Оказва се, че и това е напълно добре, защото отговаря на свободната ни воля. Доста дълго време светлината не можеше да пробие тази гъста и лепкава мъгла. Но нищо не продължава вечно и сега идва най-мощното, невиждано досега пробуждане на хората за знаенето на истината – Ние сме Бог. Това обаче е отговорност. Никой и нищо не те съди, понеже Бог е вътре в теб. Можеш само сам себе си да осъдиш и отречеш. Никой нищо не ти дава, ти сам си даваш всичко, което чакаш от Бога. Дълго време човечеството се моли на Бога /който в забравата си дори нарича с най-различни имена и дори реши, че има някой Бог, по-голям от друг Бог/ без да знае, че се моли на себе си. Призовава Бог на помощ, без да знае, че призовава себе си. Унищожава хората на друг Бог, без да знае, че унищожава себе си. Интересна забрава. Когато четете тези думи, ако ви се струват глупави и ако ви се струва, че нещо извън вас определя живота ви, то знайте, че все още спите в забрава. И също така знайте, че дуалността отразява вас по най-странния възможен начин – нещата изобщо не са такива, каквито изглеждат. Струват ви се едни, а всъщност са други. Мислите си, че не знаете, а всъщност знаете отлично!

Има една част от нас, която е енергията на Бог в нас. Различните религии й дават различни имена. Тази част окултния език нарича Аз Съм Присъствие. Всеки човек има Аз Съм Присъствие. Това е Бог в нас – чиста, златна, кристално ясна светлина, енергия, която се нарича Любов. Но човекът може да не знае. Даже по-често се срещат хора, които изобщо не подозират за тази своя част. АСП се намира във всяка човешка клетка и във всеки атом на енергийното поле на човека, което е голямо приблизително 8 м в диаметър около физическото тяло. Това е енергия, която се активира от желанието на човека да влезе в контакт с нея. Основната енергия на АСП е разположена над главата на човека. Във времената на забрава, които завършват в момента, човекът няма съзнателна връзка със собственото си Аз Съм Присъствие. Сега тази връзка се отваря и възстановява /re-member/ за всеки, който по силата на свободната си воля, избере това. До сега имаше невидима енергийна преграда между двете части – воал/това е състоянието на забрава/ и човекът живееше живота си без да знае за истинската си същност. Проникването на светлината сега пробива и разрушава тази преграда, за да може енергията на АСП да се свърже с човешката биология.

Това става мили хора. Духовните учения го наричат “слизане на Светия Дух”. Слизането, вливането на нашето АСП във физическата форма, е обединяване на Аз с Аз, пълно придобиване на смисъл и съкровена радост от живота. Става отново по волята ни, която е напълно свободна. Ако искате да продължавате са спите и да живеете без връзка с истинската си природа, то така и ще бъде. Но пък от друга страна пробуждането ви дава възможност да осъзнаете и да живеете живота си от едно по-високо ниво на любов и светлина. Също така трябва да знаете, че планетата вече не иска да е в тази дуалност и това също е част от грандиозната промяна сега. Спомнянето и възстановяването на връзката ни с Източника е наша съдба. Връзката ни е нашето Аз Съм Присъствие. Ние хората сме Бог, изтъкани от всички характеристики на Бог. Любовта се завръща на Земята през нашите сърца, приемащи енергията на Аз Съм Присъствието на всеки човек, избрал да се свърже отново.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

3 Comments

 • julia
  Отговор

  Мартина и Анастасия,безкрайно ви благодаря за Светлината и за интелигентния начин по който я поднасяте на жадните ни сърца! Благословени да сте !

 • Александър Петров
  Отговор

  Съгласен съм с повечето идеи, но има няколко неща, които ми направиха впечатление:
  Например, че земята е единствената планета на която има свободна воля. Ако свободната воля съществува и е вселенски принцип, то какво прави нашата малка планета “богоизбрана” да е единствената, която притежава дара на свободната воля?
  Вярвам, че всеки аспект и всяко одушевено същество и дори неодушевената материя притежават своя собствена воля. В крайна сметка – това е вселената – един фрактал, който се самокопира в пълния мащаб между наноскопичното до безкрайността.
  Другото е, че не знам планетата дали иска или не иска да прекрати тази дуалност – ще почакаме да видим дали е така или не.

  Благодаря ви за статията и мир и любов!

 • IVANOVA
  Отговор

  Ot jelanieto vi da badite bogove ste sposobni da izmislite kakvi li ne gluposti.
  Slezte na zemiata i sprete da se glavozamaivate che ste bogove.
  Bog nakazva za tova, OSAZNAITE SE………………

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.