Семинар „Здравословно хранене“ 2012

Днес, хората започват все по-ясно да осъзнават, че здравословното хранене става неотменна част от съвременния начин на живот. Холистичния подход към здравето включва не само физически упражнения, правилно мислене, но и правилно хранене като един от най-важните компоненти на щастливия живот. „Здрав дух в здраво тяло” са казали древните още много отдавна.
Ето защо, в крак с времето организирахме семинар „Здравословно хранене 2012”, който ще се проведе на 12 и 13 май в хотел Плиска, София. Лекторите, които сме поканили да осветлят въпросите за храненето, са специалисти с богат опит и ще споделят принципите си за здравословен начин на живот, до които са достигнали в практиката си през годините.

Проф. Христо Мермерски:
Природна медицина, храните като превенция на болестите

Д-р Емилова:
Основни принципи на здравословното хранене

Емил Елмазов:
Лимецът и силата на билките

Юрий Ковачев:
Хранене според древното знание на Аюрведа

Калоян Гичев:
Чудото на покълналите семена

Георги Акабалиев:
Здравословното хранене според Рудолф Щайнер

Д-р Гайдурков:
Хранене през бременността и майчинството

Весела Кондакова:
Хранене в словото на Учителя Беинса Дуно

Ивайло Гичев:
Живо земеделие

Д-р Пашкулев:
Природосъобразно хранене

Надя Петрова:
Детокс – какво означава, защо и как да го направим?

Стефи Божилова:
Осъзнатият еко избор

Проф. Христо Мермерски се занимава с въпросите на храненето от 50 г. Защитава докторантура в Москва, специализира в САЩ и е бил зам.-министър на земеделието и съветник по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон.
Автор е на над 18 книги и енциклопедии в областта на здравословното хранене. Той ще ни разкаже за силата на природната медицина и за различните видове храни, които се явяват като превенция и лечение на тежки заболявания.

Д-р Людмила Емилова е специалист в областта на лечебното гладуване със собствена клиника от 1993г., работеща по методите на природонаучната медицина. Случайността я среща с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която научава за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. През нейните врати до днес са преминали десетки хиляди пациенти. Д-р Емилова ще ни разкаже за основните принципи на здравословното хранене, които е изпитала и утвърдила през годините опит.

Емил Елмазов е специалист по ирисова диагностика и фитотерапия, билкар и лечител. Той ще ни разкаже за лечебната сила на билките и за древното жито лимец – неговите енергиини свойства и чудотворния му ефект върху здравето.

Юрий Ковачев се занимава от дълги години с Йога и Аюрведа – древна наука за здравето и дълголетието. Води курсове по аюрведична кухня. Той ще ни разкаже за храненето според различните конституции, за силата на подправките и за своя опит в приготвянето на полезна и вкусна храна.

Калоян Гичев се занимава с много неща, измежду които направата на свещи от чист пчелен восък и лекции на тема здравословно хранене. Има богат опит в полето на храненето и прочистването на организма. Той е практик, който обича всеки ден да прилага и живее принципите, до който е достигнал. Ще ни разкаже за чудото на покълналите семена, как да си ги направим сами и как да ги приложим в хранителния си режим.

Георги Акабалиев е председател на Антропософското общество в България и ще ни разкаже за принципите на здравословното хранене според Рудолф Щайнер – австрийски езотерик, философ, преподавател и писател, основател на течението Антропософия.

Д-р Георги Гайдурков завършва медицина през 1985 и психология през 1996г. Специализира нутрициология – наука за храненето на човека. От 1992 г. е редовен консултант и сътрудник на природолечителката Лидия Ковачева. Един от основателите на фондацията „Живот без лекарства“. Измежду всички интересни теми, свързани с храненето, за които може да ни говори часове наред, той ще ни разкаже за една от най-важните за човека – храненето през бременността и майчинството и отглеждането на здрави, щастливи деца.

Брат Иво (Ивайло Гичев) ще ни разкаже по увлекателен и мъдър начин една приказка – приказката за живото земеделие! Ще ни запознае с невидимата връзка на човека с растенията и природата, с космическите принципи, които трябва да следваме, за да отгледаме добра реколта и със силата на надеждата и добродетелта в живото земеделие.

Д-р Димитър Пашкулев е лекар, фитотерапевт, хомеопат и автор на над 20 книги по фитотерапия, диетология и природолечение. Участвал е активно в разработването на някои от първите вестници и кабинети по природна медицина. Автор е на десетки разработки за натурални препарати от билки и етерични масла (кремове, течни и твърди готови форми, чайове и др.) Той ще ни разкаже за премиствата на цялостния подход в природосъобразното хранене.

Надя Петрова е кадър на Канадския институт за Натурално Хранене със специалност “холистична нутрициология” и член на Канадската асоциация за Натурални и Здравословни специалисти (CANNP).
Почитател е на природосъобразното хранене с натурални и сезонни продукти, като целта в живота й е да накара колкото се може повече хора да започнат да се хранят здравословно и да добавят повече сурови продукти към менюто си. На семинара ще ни разкаже за детокса – какво означава, защо да го направим и как да го направим?

Стефи Божилова е психолог, йога инструктор и вегетарианец от над 10 години. Интересува се живо от въпросите за здравословното хранене, правата на животните и екологичният начин на живот в хармония с всички живи същества. Ще ни разкаже интересни факти, често оставащи скрити от хората, за последствията върху цялата Земя от избора ни на меню всеки ден и от нашия нашин на живот.

А с мен – Мартина Иванова – е, този път няма да бъда отпред като лектор, но пък ще имаме предостатъчно време в почивките да говорим за всички неща, с които мога да съм ви полезна – опита ми като активен спортист, диетолог, здравен консултант (и вегетарианец), комбиниране на храни, добавки, витамини и минерали за постигане на конкретни цели – оформяне на тялото, редуциране на тегло, или пък качване на тегло, използване на храната като лекарство, детоксикация. И още много, много приятни изненади ни очакват.

За нас ще бъде радост и удоволствие да се съберем и да празнуваме заедно стремежа на душите си към по-добър начин на живот в хармония с природата! Стремежа към знание за правилното хранене и към работа върху себе си!

Заповядайте да се учим заедно!

Билети:
http://zdravjivot.org/2835/

Дата: 12 и 13 май 2012 г., събота и неделя

час: от 09:30 до 16:30

място: хотел „Плиска“, София

Билети:10 лв. за всеки от дните на семинара.

Продажба на билетите – на място.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.