Развитие през смях и игри

Учене чрез преживяване. Развитие на способностите чрез игра и забавление. Това са най-работещите и същевременно забавни методи да научим нещо ново, да развием физическите, умствените и творческите си способности.

На тези способи бяха заложили и организаторите на първия спортен ден, с който стартира вчера, 1 октомври 2011 младежкият фестивал “Развий себе си”, под егидата на младежката организация AIESEC.

Първо потанцувахме с MONTFIZ и ProDanceBG, които добре раздвижиха публиката и наситиха пространството с огнени ритми.

Забавленията и предизвикателствата с които продължи спортния ден бяха организирани от професионалистите от Live to Lift и Залата на Юли – добре известни имена в редиците на сериозния спорт. Треньорите Лазар Радков и Юлиян Тодоров и техните екипи се погрижиха младите участници в игрите да не скучаят нито за миг.

Спортният ден изобилстваше и радваше участници и публика с разнообразни фически и логически изпитания, предизвикателства и игри, проверяващи както индивидуалните способности така и уменията за работа в екип. Изпитанията в различни категории – изобретателност, гъвкавост, хъс, сила, устойчивост, издръжливост определено подложиха на изпитание силата и кондицията на всеки участник. Затрудненията обаче не ги спряха и в игрите в борбата за повече точки участваха и съвсем млади състезатели. Сила и издръжливост в състезателна щафета, устойчивост и работа в екип при дърпането на въже, изтласкване на тежест на максимална дължина, провиране през паяжина в екипна работа, гъвкавост на халки – това бяха част от забавленията на младите хора в този ден.

 

Аз имах удоволствието да съдийствам на изпитанието за изобретателност, заедно с треньора Христо Радков и бях възхитена от лекотата с която участниците намираха различни варианти за преодоляването му. Първенец в това изпитание бе отбор от деца, чиято изобретателност би могла да впечатли всеки логически ум. Явно не точно логиката е работещият инструмент, когато се търси изобретателност 😉 Децата за пореден път показаха, че са най-мъдрите ни учители.

Останалите дни от програмата също ще бъдат наситени с разнообразни преживявания и нови опитности: оригами, декупаж, икебана, сериозни дискусии на теми като „Мотивация”, „Поставяне на цели”, „Ефективност в работата”, обучения и срещи с университети и представители на бизнеса. Цялата програма на фестивала можете да разгледате тук


а на веселите снимки от спортния ден и награждаването може да се насладите тук и тук.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

 

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.