Какво не знаем за Исус Христос

Днес е Разпети петък. Ден, в който казват, почитаме кръстната смърт на Спасителя на човечеството. Казват още, че днес никаква работа не се подхваща, за да се уважат мъките Христови на кръста и за да се почете смъртта на Богочовека. Но аз се хващам на работа. Моята работа е да нося и разпространявам Светлината. Затова ще пусна един силен лъч Светлина назад във времето, достигайки до около 2000 години преди настоящия момент. Днес не е просто Разпети петък. Днес е Разпети петък на 2012 година – годината на Галактическото подравняване и преминаването на Земята в честотите на пето измерение. И така – днес мълчим и жалим. Нищо, че в останалите дни на годината се случва да страдат и умират хора. Например, от своя мил татко, който е хидро инженер, знам, че ако придойде някоя река или се скъса язовирна стена и залее населени места и хора загинат, то последици за отговорните обикновено няма. Във всеки случай не и по законите на страната, в която живеем. Всичко се размива във времето. Или пък чат пат някое отговорно лице открива, че деца в социални домове живеят като във времената на Холокоста. И какво от това? Примери за стойността на човешкия живот колкото щеш. За тях няма Разпети петък. Но те са обикновени хора, а Исус е необикновен и него трябва да го почитаме по особен начин. Хайде да престанем да бъдем лицемери. Уморихме се вече!

                 Обичам Исус. Той е мой брат в Светлината. И на всички вас, ако поискате това. Та той казва: “Аз и Отца ми Сме едно и всички вие Сте мои братя”. Заедно с него сега пиша тези редове. Веднъж в едно интервю иначе начетения Горан Благоев, който е известен с изключително протяжния си глас и напълно безмислени репортажи от църковните служби, предавани по БНТ, каза, че когато бил в Йерусалим сълзи му потекли от очите на Голгота представяйки си, че това е земята, попила Божията кръв. Хайде да пуснем първия лъч Светлина в тази статия. В съдовете на всеки човек тече Божията кръв. И тя е равностойна на кръвта на Исус Спасителя. “Всички вие Сте мои братя.” Време е да махнем превръзките от очите си. Знам, че не е лесно и даже малко боли. Но истината за нещата излиза и нищо не може да я спре повече на тази планета.

Знаете ли, че с настъпването на новата епоха ще се реши един грандиозен проблем. Това е проблемът с неизвестните и загадъчни неща в нашата човешка история. Ще стане много просто. Тъй като всяка мисъл, дума и действие се записва в Акашовия запис, то скоро ще трябва само да отворим съответния файл от записа, за да видим ясно и точно какво се е случило всъщност. Нямам търпение! Повярвайте ми, когато започне отварянето на записите, ще ви висят ченетата от изумление за Истината и въобще ще забравите за всякакви сапунени сериали.

И така – дали знаем истината за живота и смъртта на Исус? Аз ви заявявам – не! Християнската религия е един от най-големите, грандиозни и всепоглъщащи примери за изкривяване на истината и Божествената енергия /Любов и Светлина/. Знаем малко, а и то не е напълно вярно. Знаем го от светите евангелия, който стават основата на т.нар. Нов завет. Но бързам да ви кажа, че всички те са писани от хора, живели между 100 и 300 години след заминаването на Исус. Направете си сами извода колко са достоверни. Има ли скрити и завоалирани факти? Пълно е!

                   Какво не знаем за Исус? Например не знаем, че той е дошъл във физическо тяло в една духовна общност /есеите/, която е практикувала столетия работа със Светлината и се е придържала стриктно към Божествените закони на Светлината. В тази общност повечето посветени са имали отворено Трето око, активирани светлинни тела и са практикували Възнесението, ако се е налагало за целите и задачите на работата им. Идването на Исус е подготвяно старателно от неговите предци /всъщност членове на духовното му семейство/ пак в продължения на столетия. Целта на тази старателна и напълно отдадена на Твореца работа е била, защото Исус слиза на Земята във физическо тяло, за да направи демонстрация на истината за човека – че той е безсмъртно същество, част от Източника и макар тялото му понякога да може да се нарани, то важната част – душата му е непреходна и вечно съществуваща. Избран е доста тежък сценарий – Исус трябва да бъде насилван физически, тялото да бъде наранено до крайност, за да може да покаже Възкресение и Възненесие, включително и за плътта. Друго, което не знаем е, че неговата майка е всъщност родена в тяло изключително висока вибрация на Богинята-майка. По една проста причина. Вибрациите на монадата Исус са били толкова високи за тогавашните честоти на Земята, че никоя земна жена нямало да може да ги издържи, за да го износи и роди.

Още неща, които не знаем. Исус е посетил в краткия си живот всички духовни центрове на тогавашния свят, които не се различават много от сегашните. Посетил е, приемал е инициации и се е подготвял за демонстрацията посредством усвояване на високите енергии тук, пазени от духовни общности по трите континента. Британия, Индия, Египет са само част от местата, които посещава. Това са важните части. Където изучава енергиите, включително сексуалната енергия, защото без нея Възнесението е невъзможно. Друго. Не знаем, че е бил официално и напълно в съгласие с Божествения план за него, женен. За Мария-Магдалена – неговия пламък-близнак. /сватбата в Кана е всъщност тяхната сватба/Защо? Защото нито едно духовно и енергийно дело не може да бъде завършено, ако не са съвместени двете полярности на душата мъжко-женско. Защото Магдалена е била неговата най-важна подкрепяща енергия в силната Любов на близнецовите пламъци. Тя е и още редица други братя, братовчеди и роднини на Исус за играели изключително важна енергийна роля в неговата задача. Всеки със своята задача, изпълнени впрочем в пълен синхрон и докрай, по най-добрия начин. Е, сигурно вече знаете, че в Духа не съществува такова нещо като недисциплинираност или мързел. Още – не знаем, че Исус е познавал свещената геометрия, използвал е порталите в Египет, особено на Голямата пирамида. Не знаем, че е имал активни всичките 12 нишки на ДНК-то си и при влизането си в Йерусалим една седмица преди Голгота, той е бил активирал на пълни обороти светлинното си тяло Меркаба. Не знаем, че е бил член на ордена на Мелхиседек. Не знаем, че е имал точна генетична матрица в кръвта си с цар Давид. Това означава, че е бил наследник на царския род в Юдея и следователно благородник по земните разбирания. Не знаем, че братството на Светлината решава, че той и Магдалена няма да имат земни биологични деца /гениално решение предвид прилепването на хората към родословията/, но осиновяват три деца. И още много неща не знаем за него и делото му.

                   Накрая да попитам – защо не знаем тези неща? Е, защото много хора и сили са работили усърдно всичко това да бъде скрито, защото това е сила хора! Сила! Демонстрацията на Исус всъщност демонстрира истинската сила на човека. Тогава не е било изгодно да се знаят тези неща. И все още не е! Почти всичко от историята на Исус е изкривено. Започва още от собствените му ученици и последователи, като Петър например, който веднага след заминаването на Исус заклеймява Магдалена и я прогонва от Юдея. Няколко века по-късно един римски император вижда уникалната възможност за използва т.нар. Христово учение, за да затвърди властта си в Римската империя. Казва се Константин и е канонизиран за светец, въпреки че никога не приема християнската вяра чрез Свето кръщение. По негово време се провеждат най-важните вселенски събори, които определят количеството писмена информация, която да влезе в Новия завет. Знайте, че на тези събори буквално се е трила и изопачавала информацията за Исус. Цели сцени и пасажи отпадат завинаги. Ето защо уж не знаем какво е правил Исус между 1 и 33 си година. Е как ще знаем, като някой не иска да знаем. Накрая да ви кажа, че един от тези събори се е провел в Сердика, тогава римски град. Заради този събор е построена църквата Св.Георги – Ротондата.

…..

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

18 Comments

 • Katerina
  Отговор

  Текстът е пълен с изявления, които нямат никакви доказателства, нито един посочен източник, нищо. Ще ни бъде от помощ ако ни дадете извори. Освен това, дори и да допуснем, че нещо от тези твърдения е вярно, то нито едно от тях няма касателство със спасението на душите ни. Продължаваме да сме самотни и натоварени с грехове, продължаваме да имаме нужда от спасение и любов, от равновесие, а написаното няма нищо общо с това, по-скоро отклонява вниманието ни към несъщественото.

 • Киара
  Отговор

  Много интересна информация по въпроса съм чела преди години в книгата “Исус и есеите” на известната регресионистка Долорес Кенън, където връща своите пациенти толкова назад в предишни съществувания, че получава много информация по въпроса директно от подсъзнателните спомени на хората. За съжаление книгата отдавна е изчерпана, но я има из градските библиотеки.

 • Мелина
  Отговор

  Мартина,а откъде ЗНАЕМ това, за което ти пишеш?

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Аз,разбира се категорично подкрепям и симпатизирам на всяка дума, написана от Анастасия. Бих искала да обърнете внимание, че авторът на материала е Анастасия Гешева, не съм аз.
  Откъде ЗНАЕМ бих могла много бързо да отговоря – оттам, откъдето и аз знам много неща, а тях ги няма записани в учебниците по история.
  Но тъй като все пак материалът е на Анастасия, намирам за уместно да дам възможност на нея да отговори.

 • Ангелина Димитрова
  Отговор

  Аз с удоволствие ще споделя името на книжката, ,в която ясно е написано за любовтта между Исус и Магдалина.а то “Житие на света равноапостолна мироносица Мария Магдалина”. Но съжалявам, че нямам възможност да ви я разпространя тук. Тази книжка попадна в ръцете ми преди няколко дена, с идеята аз да изготвя есе за любовтта между Исус и Магдалина. Кръстникът ми учи Теология, в Софийския университет и той ми я даде. Точно това, което дамата пише, се акцентира в книгата. Дисциплината, която разглежда живота на Исус, се казва ОМИЛЕТИКА. Ще ви цитирам част от текста, в който се казва: “И ето, когато глупостта и дивостта на тълпата и злобата на Иудейте обкръжили разпнатия Христос, мъченическият му поглед с утешение, забелязъл сълзите сълзите на благочестивите жени, между които и св. Мария Магдалена. В тези сълзи на страдание на сина човечески, сякаш блеснал светъл лъч сред мрачното царство на греха.” Тестта е много показателен, че любов е имало…Но истината е представена по различен начин, който е подходящ и отговорящ на догмите, които религията проповядва, а не както е било. Моето мнение е, че Анастасия е права, от всякъде. А и от собственият си опит, като човешко същество я подкрепям.

 • Seleniq
  Отговор

  Всичко това е описано в книгата ‘Анна, бабата на Иисус’ от Клер Хартсонг.Книгата представлява ченълинг от бабата на Иисус Анна и описва събитията още от раждането си около 600години преди Христа.Анна използва клетъчното подмладяване, за да достигне повече от шестстотин години живот във физическо тяло.Разказва за изключителната роля на есеите от Монт Кармел,за Мария Магдалена и хората около Иисус,а също така и местата които Иисус посещава.Разкрива и още много много любопитни факти,така че ако все още може да се намери в книжарниците не се колебайте да я прочетете 🙂

 • Anastasia Gesheva
  Отговор

  Не случайно съм посочила в статията си, че разкриването на истината за нещата в историята започва с пълна сила, чрез Акашовите записи. Някои хора вече го правят. Аз съм историк по образование и призвание. И ми е много лесно да усвоявам информацията течаща по вътрешния ми духовен канал, защото съм се освободила от всички предубеждения на масовото вярване за Исус. “Който има очи ще види, който има уши ще чуе”. Това познато ли ви е? И още. “Питайте и ще ви се отговори. Чукайте и ще ви се отвори”. Ето така аз ЗНАМ тези неща за които пиша. Казано е, че Духът няма да бъде намерен с ума /логиката, науката, емпирични доказателства/. Той може да бъде намерен само в сърцето, при пълно освобождаване от логиката, да не говорим за вековните догми и норми. Всеки е свободен да избере на какво ще вярва. Аз просто упражнявам този избор. Знам, че темата за Исус е много болезнена, много опорочена и натоварена с негативни вибрации. Но работата на Светлината е това да се разчупва и променя. Да, книгата на Анна е източник, който напълно, абсолютно точно, резонира в сърцето ми. От нея съм получила чудесни подтвърждения за историята. Но главното, което ми разкрива истината, е усещането за комфорт с нея. Просто се усеща. Има земни доказателства за всяка дума в текста, но те ще се разкриват когато му дойде времето и по начин, подходящ за всяка душа. Има текстове, писани от хората около Исус. Една част от тях са прибрани във Ватикана и заключени със сто ключа. Друга част още не са открити. Очаквайте неочакваното!

 • Nikola
  Отговор

  Интересен ню-ейджърски каламбур: слушайте мен, защото говоря убедено, не слушайте другите, които говорят убедено. Не всичко е въпрос на мнение и на пожелателно мислене. Има и реалност. Ами ако Исус не е въртял Меркаба? Един друг, когото слушах наскоро, казваше, че е правил всичко с виолетовия пламък и че е бил синият цвят, а Мария Магдалена – розовият, та заедно са довели виолетовата светлина тук. И той наричаше Исус свой брат. Ами ако не е бил от Ордена на Мелхизедек? Ами например от Ордена на Есеите? Или е бил в Индия? Или си е седял кротко на задника и е медитирал през половината ден, а през останалото време е работил на полето?

  Предполагам, че тази тенденция да приписваме пожелателни качества на тези, които ни служат за пример и да променяме образа им, за да бъде по-близък до нашия собствен, служи единствено, за да затвърдим истинността на това, което правим. Църквата е говорила прекалено дълго от името на Исус, нека да не правим и ние същото. Той е учил на смирение, на прошка, на приемане. Какво ще ни коства да го приемем като чиста светлина без да го рисуваме с нашите си цветове? Не е ли това приемане? Това че не е въртял меркаба, не означава, че ние не трябва да го правим. А може и да е въртял, но ако се произнасяме като последна инстанция, означава, че заемаме позицията на църквата – освободихме тази позиция като я осъдихме по всички възможни начини, пренебрегвайки светлите й страни, а виждайки само тъмните й. Но ние сме били отговорни за Църквата през вековете, защото човеците са я изградили. За да кажа това, не ми трябва да гледам в Акашовите й записи – тя не е нещо отделно от цивилизацията ни. Да приемем миналото си и да го благословим – ето това е прошка, това е следването на завета на Исус. Останалото са празнословия. Когато посланията на “светлоносците” станат само светлина и утвърждават светлината без да има нуждата да се създава контраст, тогава смятам, че сме на прав път в търсенията си – ако с думите си създаваш контраст, тогава за какво ново съзнание говорим? Толкова много нови съзнания са идвали и са си тръгвали, защото са били противовес на “старото”, че дихотомията само става по-силна.

  • galtenev
   Отговор

   Опааааа, това твоето не е ли налагане на мнение (контраст)? Нещо не се връзва със смирението, прошката и приемането. 😉

 • почистващи препарати
  Отговор

  Истината можем само да я гадаем. А какви доказателства от преди 2000 години искате?! ДНК, пръстови отпечатъци…?!

 • Rumi
  Отговор

  Привет Марти, благодаря на теб и Анастасия за интересната статия. Спомням си, преди доста години прочетох в една от книгите на Пако Рабан, че прераждането също е било част от Християнството и е било описано в Библията. Но по време на Никейския събор през 411 година съвсем умишлено е премахнато. Предполагам идеята за ада и рая и чувството за вина е вършило повече работа на царете отколкото възможността техните подчинени да знаят, че имат повече от един живот.

 • valentina
  Отговор

  “Анна, бабаmа на Иисус…Послание за Мъдрост и Любов ” от
  КЛЕР ХАРТСОНГ – от тази книга научих всичко с големи подробности за живота на Исус.Предлагам я и на вас. пишете ми на имейл, при желание ще ви я изпращам.
  Пращам ви любов !!!

  • Албена Каменова
   Отговор

   Здравейте Валентина:),
   Моля да ми изпратите книгата /Анна, бабата на Иисус….Послание за Мъдрост и Любов”/.
   Прегръдки и Благодаря:)

 • Павлин Георгиев
  Отговор

  Скъпи читатели на сайта, имам на разположение книга

  ПРОПОВЕД НА ПЛАНИНАТА
  Извадки от изреченото Дело на Божие откровение
  (чрез устата на пророчица на днешното време)

  Това е Моето слово Алфа и Омега

  1989 г.

  Живот според Божия закон
  към този живот се стремят първохристияните в Универсалния живот

  Ако имате интерес, ще ви я изпратя по е-мейл.

 • Павлин Георгиев
  Отговор

  Здравейте скъпи читатели,
  предавам Ви информация за Библията.

  ОТСТРАНЯВАНЕ НА “ТРИ ГЛАВИ” ОТ БИБЛИЯТА
  ЗА УЧЕНИЕТО НА ЖИВОТ ПРЕДИ ЖИВОТА И ПЪТУВАНЕТО НА ДУШАТА
  И УЧЕНИЕТО ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО
  ПО ИНИЦИАТИВА НА ИМПЕРАТОР ЮСТИНИАН
  ПРЕЗ 553 г. В КОНСТАНТИНОПОЛ. (преди 1459 години)

  Това се случва на 5-ти вселенски събор в Константинопол (през 553 г.)

  Бележка на изработилия инж. Иво А. Бенда
  Всъщност император Юстиниан с грубо насилие, натиск и измама ( човешката история е пълна с тези налудничави методи) ликвидирал частта от учението на християнската Библия – “три глави” за прераждането на душата, животите преди раждането и след смъртта, но и основата – единството на Исус Христос с Първосъздателя на всичко и всички – които са основни духовни въпроси на човека изобщо, и с това (и не само той, но и други църковни деятели отговорни за организацията) нанесъл огромни непоправими щети върху милиарди човека. Католическата църква винаги е имала най-голяма власт и влияние, има ги до голяма степен и днес (правителства, училища, медия и т.н.). В тази насока същественото и правилното учение се е запазило в някои източни учения, които се намират извън католическата църква и християнството изобщо.

  С любов и радост изработил 1451 години след онези събития инж. Иво А. Бенда.

  • Паули
   Отговор

   Интересно как през 533 г. са “премахнати” части от текста на Библията, като в момента археолозите ни предоставят най-стария пълен ръкопис-препис, датиран около 400 г. сл. Хр.
   Този ръкопис по същество е идентичен с настоящия вариант на Библията, когото познаваме.
   Как е възможно някой да е променил и изкривил нещо, като имаме за сравнение текста преди неговата намеса?

   (повече информация: ръкописът е “Codex
   Bezae”, намира се в университета в Кеймбридж.
   http://www.usefulcharts.com/religion/oldest-bible-manuscripts.html )

 • Павлин Георгиев
  Отговор

  Здравейте скъпи читатели,

  Книгата ПРОПОВЕД НА ПЛАНИНАТА
  Извадки от изреченото Дело на Божие откровение
  (чрез устата на пророчица на днешното време)
  Това е Моето слово Алфа и Омега

  можете да изтеглите от този линк:
  http://www.angeli-raja.eu/bulgarian/svetelna_knihovna/zip/bg_svetelna_knihovna/bg_propoved_na_planinata.zip

 • Тодор
  Отговор

  Пълни измислици, които отгоре на всичко са и смешни глупости!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.