Силата на Ахата

Много сме говорили за силата на храната, за емоционалното състояние, мислите и убежденията за здравето и благосъстоянието ни. Днес ще се гмурнем в царството на кристалите. Безспорно знаете, че те играят много сериозна роля в живота ни – стига да знаем как да ги използваме, за да направляваме енергията в желаната посока.

Ахатът е един от най-благородните и уважавани полускъпоценни камъни още от древността. Вярвало се е че е камък и на плодородието и то толкова, че смесвали прах от ахат с почвата. Един от основните кристали, които са абсолютно необходими и приложими в много области от ежедневния живот. Образува се от микроскопични кварцови кристали на ивици, което го прави много стабилен кристал. Ахатите са заземяващи камъни, които носят емоционален, физически и интелектуален баланс. Те помагат на физическата енергия да се центрира и стабилизира.
Ахатът има способността да хармонизира Ин и Ян, положителните и отрицателните сили, които поддържат вселената. Успокояващ камък, ахатът работи бавно, но носи стабилност. Неговата мнoгoпластова структура може да разкрие много скрита информация.

В психологичен план ахатът нежно подпомага човек да приеме себе си такъв, какъвто е и да стане по-самоуверен. Той подпомага самоаналитичността и разбирането на скрития смисъл на нещата, като открива за човека всички блокажи и дисбаланси, които му пречат да бъде самия себе си.

Ахатът подпомага умствената дейност, като подобрява концентрацията, разбирането и аналитичните способности, които водят до практически решения. Любовта на ахата към честността помага на човек да изказва своята истина. Ахатите с чиста кристална структура могат да стимулират паметта.

В емоционален план този кристал помага на сърцето да преодолее негативните и горчиви чувства и емоции. Лекува вътрешния гняв и подпомага любовта и смелостта да се проявят отново. Той е подходящ за всякакъв вид емоционална травма. Създава чувство за сигурност и безопасност, като премахва вътрешното напрежение.

В духовен план ахатът издига съзнанието и ни свързва с колективното съзнание и усещането за единството на живота. Подпомага медитацията и осъзнаването на жизнения опит, което води до духовно израстване и вътрешна стабилност.

Ахатът се използва много често за лечение. Важно е да сме грамотни по отношение комбиниране на правилните храни, които да използваме като лек, да поддържаме чистота и лекота в клетките си, но с помощта на ахата можем да постигнем пълен кръг, завършен цикъл, който да балансира и насочва енергията ви. Ахатът стабилизира аурата, премахва и трансформира негативните енергии. Пречистващите му способности са много силни на физическо и емоционално ниво. Поставен на сърцето, подходящият амулет върху ахат ще излекува емоционалните рани и блокажи, които ни пречат да приемем любовта. Поставен на корема или приеман като елексир, ахатът стимулира храносмилането и успокоява гастрита. Лекува очите, стомаха и матката. Пречиства лимфната система и панкреаса. Заздравява кръвоносните съдове и лекува кожни проблеми.

АХАТИ ЗА ФИНАНСОВО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ

Поставени в Гуа на Богатството, фигури или късове от ахат ще внесат заземяващи и стабилизиращи сили към вашата парична ситуация. Вложете своя усет за хармония. Камъните трябва да бъдат балансирани по размер – да не са незначително малки (няма да имат ефект) или много големи (ще блокират движението на енергията).

Кристален Вятърен Чан от ахати може да се окачи над мястото в кухнята, на което стоите, когато готвите – това ще ви предпази от нежелани енергии и ще доведе до вас позитивната енергия на парите. Визуализирайте, че към картината на вашето богатство се добавят експанзивност, блясък и защита.
Окачете Кристален Вятърен Чан от ахати в центъра на спалнята, за да предизвикате разгръщане на ци. Визуализирайте отваряне и развитие на вашето пространство и брак.
За укрепване на личната ци окачете Кристален Вятърен Чан от ахати над мястото, където е главата ви, когато спите.
За увеличаване на ци на двамата партньори окачете Кристален Вятърен Чан от ахати по средата над мястото, където са главите ви, когато спите.
Кристален Вятърен Чан от ахати, окачен над масата за хранене, може да внесе равновесие във вашия хранителен режим и семейната хармония.

Кристален Вятърен Чан от ахати, окачен в Гуа на Богатството в дома или офиса ви, ще усили всички сфери на бизнеса ви и ще помогне за укрепване на здравето ви.
Кристален Вятърен Чан от ахати, окачен в Гуа на Децата, ще подобри творчеството и съзидателността.
Кристален Вятърен Чан от ахати във формата “Луна и Звезди” ще балансира ин и ян енергията в дома ви.

Отдолу можете да разгледате и разучите силата на различните амулети.

Многобройни са приложенията на ахата. Дори аз не мога да опиша всички. Но пък почти всичко което знам за камъните и кристалите успях през годините да науча и приложа чрез знанията, щедро дарявани от един от най-добрите съвременни шамани, които познавам. В шума и суетнята на големия град, сред плетеницата от малки улички, човек попада на тайнствени и магически места. Така и аз преди време се “загубих” в едно магазинче. А щом прекрачих прага му, изведнъж забравих за големия град. Озовах се в тайнствено светилище, нейде из потайностите на Перу, Боливия и Еквадор. С изобилие от кристали, амулети, шамански накити и магически атрибути. А по-хубаво от всичко това, е, че тази благодат се е сгушила сред съкровищница от книги – езотерика, фън шуй, древни лечителски традиции.. всъщност защо ли се учудвам – та това е “леговището” на дракона – издателство Шамбала – основен стожер на съвременната българска езотерика.

Информацията, която човек може да получи там е безценна… а покрай всичко останало, може да се сдобие и с така желаните кристали и подробни инструкции за успешна работа с тях. Ако решите да поемете на пътешествие.. мястото, където ви съветвам да се изгубите – е магазин ИНТИ, адреса е улица Цар Самуил 109.
А после можете да ми се похвалите какво сте намерили там. Може би себе си? 🙂

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

3 Comments

 • Моника Русева
  Отговор

  Марти, искам да ти обърна специално внимание на символите от картинката, която си качила. И по-конкретно на един символ – Чоку Рей. Това НЕ е Чоку Рей, а точно огледалният му образ. Който между другото има и деструктивно действие.

  Поздрави,
  Моника

 • Dimitar Tonin
  Отговор

  Чоку Рей се върти и в двете посоки. Посоченият на снимката е мъжкият.
  Символът, наричан от нас днес “Чоку Рей”, е много по-древен от съвременните системи на Рейки, това е Спиралата на Живота, в Рейки само е леко модифициран. Посоките на въртене са свързани с мъжката и женската енергия. Определянето на спиралата (както и също толкова древния символ на свастиката) като позитивна или деструктивна е свързано по-скоро с диалистичното мислене, отколкото с реалното им въздействие. Не случайно в тибетския будизъм, една от най-дълбоките духовни традиции, запазени и до днес, се използват и двете свастики.
  Подобно е на принципа на пружината (използван примерно в дервишкото въртене) – в едната посока навива, в другата развива.
  Търсете баланса:)))

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Таман щях да кажа, че Чоку Рей се върти и в двете посоки и няма нищо деструктивно в него – това е един от най-мощнисте символи и в зависимост от конкретния случай, може да се рисува и в двете посоки. Но вече има доста по-компетентен отговор от моя 🙂

  Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.