Лунно затъмнение и пълнолуние в Телец, 19.11.2021 – Метаморфози

Ноември вече ни завъртя в супер интензивната си енергия, тласкайки ни до личните ни граници, с настояване да ги изследваме, надскочим и променим себе си в дълбочина. Достигаме своеобразен пик с днешното частично Лунно затъмнение в 27°14′ на Телец, в 10:57ч. Само за да продължим този курс, към последващото Слънчево затъмнение. Затъмненията репрезентрат завършване, приключване и затваряне на теми, цикли и житейски периоди. Чувстват се като ясни и категорични послания за някакъв завършек и край, и той е окончателен. Сезонът на затъмненията се случва по северния възел и вече по оста Телец-Скорпион. Затъмненията никога не са обикновени, а тези са още по-значими и животопроменящи. Скорпион отваря вратите на килера, за да освободи скелетите, които сме скрили там. А Телец, противовесът на Скорпион, поддържа стабилна почва за да удържим тази среща. Скорпионът е свързан с дълбоки, интензивни преживявания, които разкриват нашите най-дълбоки и стаени проблемни теми,травми, копнежи, тайни и страсти, което ни води към метаморфоза и трансформация.

Последното лунно затъмнение при 27° Телец е било на 20 ноември 2002 г. и, днешното лунно затъмнение ще попадне в същия дом на наталната ви карта, както и предходното. Така че, добре е да извикате спомените си – какво ви се случваше тогава, на 20 ноември 2002? Днешните събития са своеобразно ехо, повтарящо същата тема от миналото, макар и от една по-висока и различна перспектива днес. Лунните затъмнения винаги ни насърчават да освободим и пуснем това, което вече не ни служи. В Телец това може да бъде нещо осезаемо, свързано с вашите доходи или вашия дом, но тъй като се управлява от Венера, това може да включва и взаимоотношения. Взаимоотношенията с приятелите, любимите, децата, родителите, бизнес партньорите и колегите, управлението на парите, работата, света, смисъла на живота, Вселената, Бог. Дори взаимоотношенията със себе си. Дома в който попада 27° Телец, ще ви помогне да изясните това.

И така – имаме Скорпион, който разкрива дълбочинните, стаени от векове, поколения, животи и години от сегашния живот, страсти, болки, копнежи, и травми. И от другата страна имаме Телец: аз, моята същност, моето тяло, моят живот в тяло, моите нужди, моите притежания, вещи, пари, моята прехрана, оцеляване, в материално и практично измерение. Две страни на една и съща монета. Мир и конфликт, уязвимост и стабилност, минало и бъдеще, вкопчване и пускане, това което е устояло изпитанията на времето, и това, което е необходимо да освободя. Необходима е отдадена работа със себе си точно сега. С ценностите, вярванията ни, с онези части от себе си, които вече наистина е нужно да спрем да покриваме и замазваме с лустро, а да ги видим, и преобразим в нещо, което наистина ще ни върши работа. Често тази работа е толкова болезнена, до кръв и сълзи. Вглъбяването навътре може да извади и осветли неща за които не сме и подозирали. Неща, които носим като товар от родовата ни линия, които са заложени в мисията ни, в най-дълбинните слоеве на съществото ни. Възможно е да стигнем толкова навътре в себе си, че да си кажем “Еха, не знаех това за себе си”. Полезно е да чуем най-сетне част от нещата, които нашите близки, виждащи ни от странична гледна точка, ни казват за нас. Защото всички имаме “слепи петна” някъде, които не ни позволяват да видим ясно части от себе си. А тези части трябва да бъдат осветлени и преработени.

Израстването изисква състрадание, благодат, смирение, прошка и разбиране. Никой от нас не е сам в това. Внезапни обрати, внезапни осъзнавания, шокиращи дори – това са интензивни процеси и никак не са леки. Това е време на огромно напрежение, като дърпане на въже между противоположностите. Нашите инстинкти, оцеляване, ценности, желания и нужди са интензивно под светлината на прожекторите през целия този цикъл. Това са Скорпион и Телец. Но ако има нещо, което може да внесе облекчение в тези динамични времена, то е знанието, че всичко това в крайна сметка е за добро. Колкото повече вложим в работа по всички линии сега, толкова по-широк хоризонт, възможности и отскок нагоре ще си подсигурим за идната пролет на 2022. Сегашните метаморфози са болезнени, неочаквани, шокиращи дори, и носят потенциала да ни преобразят до неузнаваемост. И това е добре. Но трябва да работим със себе си, за да стигнем далече. Идните времена изискват да подготвим и преобразим себе си, за да заемем своето място и роля в динамично променящия се свят. Точно това място и роля, за които сме дошли в тази инкарнация. А за това е нужно да минем през най-болезнената си и дълбока метаморфоза, откакто сме на тази планета.

Затъмненията ни разкриват къде промяната е нужна и належаща, и ни прекарват през портала, който е своего рода посвещение в следващото измерение на пътешествието на душата ни – дълбоко навътре и сетне – преродени и променени, излизаме от другата страна, преминали успешно урока си.
Това Пълнолуние мирише на бунт и метаморфна трансформация. Всички преминаваме през процеса, всеки по свой начин. Растежът се случва експоненциално тази седмица. Призовани сме да се отпуснем и да стъпим в неизвестното, прегръщайки следващите етапи от нашето пътуване и еволюция. Инерцията на това време е като голям вход, като преминаване през прага, сякаш завесата е дръпната.

Полезно и препоръчително е днес да намерим време да притихнем, да се вглъбим в себе си. Да не предприемаме за момента действия във външния свят, а да усетим вътрешния си. Да усетим посоката, която Вселената ни задава, да разберем знаците. Да обърнем внимание на информацията и осъзнаванията, получени в сънища, медитации и други практики. Да потърсим и видим открито – каква е следващата стъпка в живота ни с това пускане на старото. Разбира се, това също символизира още една стъпка в края на стария ред в нашия свят, но също така е лично. Луната, в тригон с Плутон, ни дава смелостта да влезем в силата си, за да направим това.

Усещането за край и пускане от старото и “сигурното” е наистина екстремно, надминаващо представите ни. Но в това пълно отдаване се ражда нещо на по-високо духовно ниво. Това също се вписва в символиката на лунно затъмнение в Телец, където Телецът е свързан с притежанията: това, което притежаваме и искаме да запазим в безопасност. Но лунното затъмнение обикновено предполага траен завършек на нещо, което досега се е чувствало безопасно, надеждно и дългосрочно. Обаче, подобно на Глупака в Таро, изглежда, че това лунно затъмнение ни насърчава да излезем в неизвестното, доверявайки се на невидимото в създаването на Земята с по-висока енергийна честота.

Осъзнатост, отдаденост, спокойствие и вяра, че каквото и да става, както и да се променя интимният ни личен свят, че и външният, то е за добро. И просто имаме да минем през него, дори на моменти да е болезнено. За да можем да извървим пътя на личната си метаморфоза, да излезем от пашкула и да разгърнем крилете на новото си същество. Оформяме себе си, разчистваме си пространство, посяваме семената на онова, което има да разцъфти в пролетта на 2022.

*За статията са използвани астрологичните анализи на астролозите Pam Gregory и Kaypacha Lescher

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.