Обичай я така или я загуби

Чудиш ли се как да я накараш да те обича? Да имате страхотна връзка, да е луда по теб, да имате топла и страстна любов, грижа, взаимност, щастие? Да виждаш блесналия ѝ поглед, да усещаш желанието ѝ, да запазите и умножите любовта си?

Тогава я обичай. Обичай я по начина по който тя има нужда. По начина по който хиляди пъти го е заявявала и показвала, че има нужда. Не казвай “Това е глупаво, не мога така. Аз толкова си мога.” Ако си останеш пасивен и инертен, оправдавайки се, че само толкова можеш, тя ще намери друг, който да може така, както тя има нужда. Или ще вехне в подтисната мъка.

Жената не обича непременно и само тялото ти, лицето ти, качествата ти. Ти имаш и негативни, и положителни качества. В началото е виждала само хубавото, оставайки сляпа за негативите ти. И ти също си бил сляп. Жената те обича заради начина по който се чувства с теб. Ако действията и бездействията ти я карат да се чувства неподкрепена, несигурна в теб, необичана, необгрижена, неуважавана, нежелана – няма как да запазиш любовта ѝ. Абсолютно сигурно е, че тя ще изстине и ще започне да вижда все по-ярко и отчетливо всички твои негативни черти, които ще се обострят до отблъскваща непоносимост.

Жената има нужда да се възхищава от теб. Еволюционно заложено е мъжът да осигурява прехраната, дома, сигурността, да има умения, които надхвърлят тези на жената. Интелектуални, материални, практични – мъжът трябва да бъде авторитет, да бъде реализиран в нещо, да се отличава и да води. Не става въпрос за онези паразитни финансово-сексуални взаимоотношения, които извратения модел на мутро-кифленският модел въведе. Просто не можеш да си позволиш да си необразован, да разчиташ на нея да ви изхранва, да не се развиваш и да си пасивен, докато тя върви напред.

Тя трябва да е сигурна, че може да разчита на теб. Ако си поел ангажимент за 5часа, бъди там в 5 часа! Ако си казал, че ще направиш нещо – задължително трябва да го направиш и то навреме, а не когато ти скимне (а тогава вече е късно). Когато нещата в дома ви се повреждат – бъди инициативен, покажи, че намираш решения, а не отбиваш номера с “опитах, ама не стана”. Тя трябва да има доверие, че има подкрепа и опора в твое лице, че може да разчита на теб, каквото ид а се случва. Ако тя се чувства зле – бъди там до нея, попитай я от какво има нужда, погрижи се за нея. Когато ѝ е трудно – попитай “Какво преживяваш”, а не “Защо си намусена”.

Бъди чист и се поддържай привлекателен. Наистина – представи си, че това е новото гадже, което искаш да свалиш. Няма ли да се постараеш да имаш перфектна хигиена и да си максимално привлекателен? Тогава няма да си позволиш от теб да се разнасят неприятни миризми, да си неподдържан, или да си облечен невзрачно, нали? Защо си го позволяваш тогава с жената с която “си свикнал”? Наистина, аман от женски списания в които жените получават съвети как да се обезкосмяват, как да ухаят, как да се облекат предизвикателно и как изобщо да впечатлят мъжа. А мъжът просто трябва да се остави благосклонно да бъде завладян…? О, я стига. Положи усилия.

Трябва да си паснете интелектуално и емоционално. Да имате общи теми за разговор. Да покажеш, че я слушаш, че искрено се интересуваш от нещата от които и тя се интересува. Трябва да си поне на нейното интелектуално ниво, за да има спойка между вас. Не може тя да говори за изкуство, наука, психология, да чете по 30 книги на година, а ти да си до ниво “как да си разглобя спирачките” и да четеш по половин книга на три години. В напечена ситуация покажи емоционална интелигентност, реагирай адекватно, а не като ощипано момченце в трети клас. Избухването, обидите и фръцването с бягане от неудобни ситуации не са признак на зрялост.

Тя има нужда от внимание и грижа. Наистина – много повече ще я зарадваш, ако чуеш най-сетне, че тя има нужда да прекарвате това време заедно вечер, вместо да се опитваш да откупваш щастието ѝ с пари и подаръци. Е, ако си от този тип мъже, които приемат взаимоотношенията като покупко-продажба, то ще си си купил скъп трофей, вещ която пък те приема за банкомат. Там проблемите са много по-дълбоки и стигат до самооценката и на двамата. Ако не си в тази извратена категория, а сте нормални мъж и жена, просто ѝ обърни най-сетне внимание! Как така си с нея от 8 години и не знаеш как обича да си пие кафето, кои са любимите ѝ песни, как да я пипнеш за да ѝ доставиш удоволствие и къде ѝ е неприятно да я докосваш?!?

Тя има нужда да се чувства забелязвана, оценена и обичана, Не, не, не казвай “Ама аз я обичам, Тя си го знае”. КАК ТОЧНО Ѝ ГО ПОКАЗВАШ? С кратки изсумтявания, поглед забит в телефона и мълчание, неловки пощипвания и грубиянски опити за закачки? А къде отидоха искрените комплименти, спонтанните малки жестове, благодарността, нежните докосвания, погледите изпълнени с желание, любовните закачливи съобщения?

Тя трябва да се чувства копняна, обожавана, желана.  Да вижда в погледа ти натежалото желание, да чува как обожаваш тялото ѝ и то те кара да потръпваш от възбуда и нетърпение да бъдеш с нея. Нужно е да ѝ говориш за това, да го показваш, да я караш да мечтае за края на работния ден, за да осъществите всички пиперливи закачки които сте си разменили. Нужно е да бъдеш активен, а не да чакаш все тя да те съблазнява. Недопустимо е да мрънкаш като хлапе “Трябва да се прави секс” и да чакаш покана от нея. Сексът не е рутина, нито задължение, не е просто гимнастика и тя не е тренажор за горене на калории. Ако искаш секс, накарай я да се чувства желана.

Осъзнатата жена често се опитва да говори за недоразуменията. Да посочи как се чувства и от какво има нужда. Понякога е толкова ясна и директна, че просто е нужно да снишиш малко гласа на егото и да чуеш. О, да, ще кажеш, че всичко това важи и в двете посоки. Така е, разбира се. Но наистина ли ще приемеш позицията на губещия, който от инат ще се фръцне и ще каже “Тя първа трябва да го направи”? Време е да изцелиш малкото момченце в себе си и да го превърнеш в мъж. Постави стабилните основи, и остави жената да ги изпълни със своята мекота, грижа, подкрепа, любов. Карай я всеки ден да се чувства жена, и ще имаш най-топлата ѝ и вярна любов. Мъжът е активната страна, дейна и силна. Нуждите на жената не са глупости, не са капризи и критики. И разбира се, че го можеш. Просто трябва да избереш. Твоето действие или бездействие ще ѝ покаже дали избираш нея. И ако искаш тази жена да те обича и да сте щастливи в любовта си, трябва да я печелиш и избираш всеки ден.

Благодаря, че споделяш тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще получат полза от нея

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.