Лошо настроение? Ето какво да направиш за да го промениш!

Това, което наричаме “лошо настроение”,  всъщност са неразрешени и неизцелени негативни емоции около конкретно събитие в живота ни, в които стоим твърде дълго време. Тотално имаме контрол над всичко това, но повечето хора не го знаят и стоят в плен на емоциите си толкова дълго време, че емоцията останала с дни, дълбае, пуска отрова в съзнанието ни и се превръща в настроение. Тази една и съща негативна емоция, останала в нас със седмици, се превръща в температемент.

И тази една и съща емоция, останала неразрешена в нас с години, ние наричаме “характер”.

Taка сме склонни да кажем “Аз съм тревожен човек”. “Аз нямам самочувствие”. “Аз съм неуверен”. ” Аз съм гневлив”. “Аз съм глупав.” Аз съм несигурен човек”. Тези неразрешени емоции се загнездват в тялото, ума и душата ни и се превръщат в наша природа. Ние се превръщаме в човека, който си мислим, че сме, без да осъзнаваме, че това не е нашата същност. Това е само набора от поведения, които сме възприели и запаметили. И те, подкрепени от емоциите и мислите, свързани с тях, се закотвят в нас с такава сила, че се превръщат в норма.

Негативното събитие, случило се някога, е кълбо от мисли, възприятия, емоции и чисто телесни осезания. Това произвежда коктейл от стресови хормони, които остават в тялото, ако не разчистим емоциите около случката. И едни и същи мисли започват да витаят в ума – тревожни, мрачни, подтиснати. През ума за зрелия човек минават около 60 – 70 хиляди мисли всеки ден, и 90% от тях се повтарят отново, и отново, и отново, ден след ден. Тези едни и същи мисли водят до едни и същи избори. И тези избори водят до едни и същи преживявания. И те водят до едни и същи емоции, до една и съща биохимична (хормонална) среда в тялото. Това води до едни и същи реакции, и отново завърта порочния кръг към все същите мисли.

И това се превръща в АЗ. Но това не си ти. Това е само една неизчистена драма от преди седмица, година, или 20 години. Това означава, че тялото, умът и емоциите ти, циклят в една и съща неразрешена случка от преди 20 години! Това означава, че за тези 20 години, не си мръднал и крачка напред, защото все още си в онова събитие! Заслужава ли си?

Тялото до такава степен привиква с точно този коктейл от хормони и това е начина по който се чувстваш! Казваш – “Ох, смазан съм, нямам сили, в ужасно настроение съм и денят е ужасен”. Не, това е само заученото положение от тялото ти! Толкова дълго обучаваш тялото си на тази хормонална среда, че тя се превръща в нещо нормално. И тялото започва да си я търси. Буквално се пристрастява към хормоните на стреса и търсейки отново да ги възпроизведе, ти започваш да интерпретираш събитията в деня ти през филтъра на онази някогашна неразрешена случка. Буквално използваш събитията и хората в живота си, за да си доставиш отново дрогата, която тялото ти познава – стресовите хормони.

И тази автоматична верига от реакции се превръща в нещото, което контролира живота ти. А всъщност, това което можеш да направиш, е да хванеш кормилото, и да започнеш да управляваш кораба си, вместо да оставяш вълните на бурния океан да те лашкат и да те носят в произволни посоки. Ти не си този тревожен, гневен, подтиснат, човек. Спри да играеш жертва, която е неспособна да овладее мислите и живота си.

Използвай ТЕС, за да разчистиш емоциите, които те държат в миналото и избери в какво настроение и състояние да бъдеш днес.

Използвай практическия наръчник “Изцели живота си с ТЕС и Пренареждане на Матрицата”, който ще те води стъпка по стъпка през дълбинния терапевтичен процес.

Отдай нужното уважение на миналото, на това колко трудно ти беше досега. Започни с приемане на фактите, защото само след като приемеш къде се намираш, можеш да продължиш напред и да стигнеш до промяна.

Започни да забелязваш мислите, които препускат в ума ти, започни да обръщаш внимание как се чувства тялото ти, отдай им внимание с уважение, приеми факта, че съществуват и осъзнавайки, че това е само автоматична реакция спрямо миналото, приложи ТЕС, за да ги отпуснеш и изчистиш. Избери как искаш да се чувстваш днес. Каква емоция, какво настроение искаш да ръководи делата ти днес? – Мир, тишина, покой, радост, спокойствие, приповдигнатост, енергичност? Извикай мислите, които кореспондират на това състояние, дори извикай хубав спомен, в който си се чувствал по този начин.

Възможно е в началото това да се чувства неискрено, непознато, да има съпротива. И това е нормално! 20 години си обучавал тялото си на едно и също състояние и сега искаш да го промениш. То ще се съпротивлява, това ще се чувства несигурно. Но тревожността и “лошото настроение” също са били непознати някога, и ти си научил тялото и мозъка си си да ги приемат.
Време е да ги научиш на новото нещо, и нека този път да е осъзнато.

Можеш да си помагаш с практическия наръчник и бонус видеата към книгата, която поведе хиляди хора към мечтаното дупевно изцеление и емоционална трансформация “Изцели живота си с ТЕС и Пренареждане на Матрицата”

И ти можеш да превърнеш болката си в сила!

Марти Иванова
Психолог, сертифициран ТЕС майстор и преподавател

Благодаря, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще получат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.