Лунно затъмнение и Супер Луна – време е старото да си отиде

Във вторник, 16 юли навлизаме в бурната енергия на Лунното затъмнение в 24° в знака на Козирог. Помнете, че енергиите и на двете затъмнения – Слънчевото (което отмина на 2 юли) и Лунните затъмнения, ще оказва влияние в продължение на следващите 6 месеца. А в момента се усеща изключително интензивно.

Затъмненията винаги са били и ще бъдат време на ускорена еволюция за нас, хората. Често в тези периоди изскачат неочаквани обстоятелства, които, искаме, или не, ни подтикват към неизбежно и бурно развитие. Особено силно важи това за тези от нас, които в настоящите планетарни движения имаме планети, аспекти с разположение 22°-26° на кардиналните знаци (Овен, Рак, Козирог, Везни). Тъй като Лунното затъмнение е в Южния възел, и съвпада със супер Пълнолуние, което е връхна точка на Лунния цикъл, периодът е изключително мощен и интензивен.

Време е за пускане и освобождаване на старото, време е да се откажем от стари деструктивни модели, хора и ситуации, които вече не ни служат за добро. Време е да довършим недовършени дела, да получим яснота и да тестваме себе си.

Възнамерете го и положете съзнателни усилия за да се справите с тези задачи, и това Лунно затъмнение ще ви понесе напред като цунами. Обичайно е хора и обстоятелства неочаквано да изчезнат от живота ви, така че погледнете на тези събития като развитие и нужна част от личната ви еволюция. Не изпускайте възможността да излезете от идентификацията си със старото ви Аз, и да пристъпите към утвърждаване на новото.

Меркурий е ретрограден от 7 юли до 2 август, когато влиза в 24º в Рак. Това е идеален момент за вглеждане навътре и преоценка на изминалия период от живота ни. Но това не е единствената ретроградна планета. Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон и дори Хирон се движат назад. Това говори за изключително дълбоки процеси, време за преосмисляне, вглеждане назад, преоценка. В зависимост от това, къде попадат в рождената ви карта, тези процеси могат да се проявяват като забавяне, спъване в различни сфери на живота. Но това е много добра възможност да се върнем назад в живота ни, да забележим, преосмислим и променим детайли, които преди са ни убягвали. Тази дълбочина може да ни позволи нещата да се задвижат по още по-добър начин след като планетите тръгнат в директната им посока.

Бъдете нащрек за квадратурата на Марс и Уран в 7° в Лъв/6° Телец днес и цялата предстояща седмица. Тя може да допринесе за това да се чувствате по-раздразнителни, разстроени и разочаровани от нещата в живота си – дори повече от обикновено. Особено за хората, които имат основни положения в наталната си карта по оста Козирог – Рак. Опитайте се да останете в позицията на наблюдател и да оставите тези енергии просто да отминат и изтекат покрай вас. Тази квадратура, макар толкова предизвикателна, може да се разгледа като възможност за намиране на нови подходи за справяне – изключително динамична е.

Лунното затъмнение задава многo ясна настройка за началото на 2020. 24° в Козирог, а през януари 2020 имаме голям съвпад между Сатурн и Плутон в 22° на Козирог. Сатурн ще се придвижва към 24° в края на януари, и през март и април 2020 ще има съвпад между Юпитер и Плутон. Бъдете нащрек за всичко което се разкрива в живота ви, но също и в по-големия, обществен мащаб. Наблюдавайте какво се случва в света. Този съвпад на Сатурн-Плутон-Южен възел касае истината, правилното и грешното, употребата на сила и власт, особено от правителства, корпорации, от богатите, известните и овластените (Плутон). Всяка злоупотреба с власт, сила, пари, положение, няма да има място в новия свят. В момента ставаме свидетели на истински колапс на патриархата, на старата власт, на старата парадигма и е нормално да очакваме хаос, разруха и дисфункции, но също така и изненадващи разкрития свързани с горните теми. Случва се и в момента, и ще бъде особено интензивно от средата на август, веднъж щом Меркурий поеме в директна посока. Колкото и на моменти да се чувствате под гигантско напрежение, натиск, опитайте да останете неутрален наблюдател на всичката драма, която тече във външния свят. Не се ангажирайте лично и не влагайте негативни емоции, защото това може да ви въвлече във водовъртежа на хаоса и драмата, вместо да се издигнете над тях.

Ако още не сте избрали своята лична духовна или емоционално освобождаваща практика – направете го. Направете го част от ежедневието си, за да се освобождавате от тежестта на емоциите, преживяванията и да се издигнете над цялата тази мътна река, която тече в момента. ТЕС е универсално средство за освобождаване, бърза помощ и постигане на лекота. А с редовни медитации можете да се докоснете и до високите енергии, да получите напътствия и помощ от Божествения свят. Правете всичко, което чувствате, че внася лекота, топлина, чувства на радост, мир и покой.

Бъдете искрени, честни, безпогрешни и прозрачни във всичко, което правите. Влагайте мъдрост и почтеност в действията си и нека те винаги бъдат насочени за най-висшето благо и добро. Това ще са принципите на новата парадигма.

В идните месеци и години, тези промени в стария свят и прехода към новия свят, ще бъдат все по-големи и значими, повече от всичко, което досега сме преживявали през живота си.
Доверете се и яхнете вълната на новата енергия и пробуждащо се съзнание. Отпуснете контрола и страха, бъдете отворени към новите неограничени възможности които могат да се появят в живота си. Дръжте доверието, визията си, енергията си на висока честота и нека любовта бъде водещата в намеренията, думите и действията ви. Ние не сме жертви на обстоятелствата в новата парадигма. Ние сме сътворци на това, което се случва. Нашите думи, мисли, емоции, действия, вибрацията на нашата енергия е силата, която твори реалността. Колкото по-интензивни стават предизвикателствата, толкова по-категорично ще ни тласкат да разширяваме границите си и да се учим на това осъзнато творене. Предизвикателствата ни тласкат към майсторско овладяване на тези наши умения, към овладяване и съзнателно използване на нашата лична енергия и нейното сливане с енергийното поле на Вселената.

Енергията следва вниманието. Където и да е насочена енергията ни – получаваме още повече от същото. Бъдете съзнателни къде насочвате вниманието си помнете – вие създавате собствената си реалност с вашата енергия! Творете с любов, мъдрост, почтеност.

(Благодаря за астро-тълкуванията на Пам Грегъри)

С любов,


Марти Иванова
Сертифициран ТЕС майстор и преподавател

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.