Здравословните ползи от боровия прашец

Боровият прашец е природен лекарствен продукт и за неговото благотворно действие се е писало в медицинските трактати, водени в Китай в течение на повече от 2400 години.

Фитотерапията заема важно място в традиционната медицина на Китай. Растението само по себе си е организъм, живеещ по законите на Природата. Човекът обаче се е отделил от нея и се е оградил с асфалт и бетон. Нашата ежедневна храна днес все повече се отдалечава от природното съвършенство и затова дава на тялото все по-малко от информацията, необходима за поддържане на здравето. Диворастящите растения са последната нишка, която свързва човечеството днес с Природата!

Повреденият орган може да улови силите на Природата, които са в растението. При фитотерапията процесът на оздравяване е бавен, но без странични ефекти, съзидателно въздействайки на защитните сили на организма.
Изследванията показват, че съдържанието на различни хранителни вещества в прашеца многократно превишава тяхното съдържание в корените, стъблата и листата. Английското име на прашеца «pollen» идва от латинското “мощен, пълен с жизнени сили.” Никаква растителна храна не може да се сравни с прашеца по хранителна стойност. Цветният прашец е не само склад на генетичната информация, но и съдържа всички хранителни вещества, необходими за появата на нов живот: протеини, липиди, аминокиселини, въглехидрати, лигнин (най-добрите влакнини), нуклеинови киселини, микроелементи и витамини. Освен това, той е богат на биологично активни вещества като флавоноиди, различни ензими, пигменти и природни антибиотици (фитонциди).

Боровият прашец съдържа 268 хранителни вещества в природна форма и това го прави пълноценна храна и универсално лекарство. Приемът му осигурява на възобновителната функция на организма необходимите вещества, с които тя да работи и помага там, където е необходимо.


През 1995г. с указ на министър-председателя на Китай се създава корпорация New Era Health Industry. Нейната цел е да разработи и усвои уникалния природен ресурс китайски Боров Прашец, обявен за национално богатство със стратегическо значение ( подобно на газта за Русия и петрола за арабските страни). За период от 23 години компанията създава над 130 уникални продукта на база боров прашец, които съдържат само натурални компоненти.

Продуктите на държавната компания New Era Health Industry се произвеждат от смес от прашеца на бор Масон и Маслен бор. В света 95% от тези два вида бор се намират в китайските планини. Цветният прашец се събира край езерото “Хиляда острова” на обща площ за събиране 1000 кв.км. Тук е най-оптималният климат за получаване на цветен прашец с най-добри свойства.
Днес  New Era Health Industry е една от водещите компании в света за производство на продукти за здравето, притежаваща всички световни сертификати за качество на продукцията, включително и ” Оздравителни продукти специално за космонавтиката на Китай”.
Следвайки принципа “Здравето е по-скъпо от богатството”, компанията е поела инициативата да запознава хората със здравословен начин на живот.
Допълнителна информация за полезните свойства на боровият прашец можете да намерите на prashec.bg

Езерото "Хиляда острова" в Китай
Езерото “Хиляда острова” в Китай
Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.