Пълнолуние в Рак и Зимно слънцестоене. Среща със себе си.

Пълнолуние в Рак и Слънцестоене 2019
Пълнолуние в Рак и Слънцестоене 2019

В петък срещу събота – 21 срещу 22 декември, се случва Зимното слънцестоене. Най-дългата нощ в годината в северното полукълбо. И най-дългият ден при приятелите ни в Долната Земя – Южното полукълбо. Слънцето се придвижва в Козирог, а Луната влиза в знака на Рак. И не само това, ами имаме и Пълнолуние в Рак, по време за Слънцестоенето! Изключително мощно Пълнолуние за всички ни!

Меркурий е в точен съвпад с Юпитер, а Луната в събота е в Опозиция със Сатурн. До неделя, черната луна Лилит движейки се ретроградно през Козирог, влиза в съвпад с Южния лунен възел.

Голямото събитие се случва в знака на Козирог – царя! Законът. Носителят на реда. Добрият баща. И е в опозиция с Луната в Рак – грижовната, любяща, красива майка. Козирог-Рак е оста на емоциите, на семейството. Майката и Бащата. Свързано е с корените, с миналото, встъпване в Себе си. С грижата и опазването на Себе си. Касае нашата зрялост, която създава и се грижи за бъдещето.

Имаме няколко много силни аспекта. Юпитер в Стрелец – това естественият му знак. Юпитер управлява Стрелеца. Супер мощен аспект. Сатурн, който управлява Козирог – супер мощен аспект. Нептун – управлява Риби. Супер мощен аспект. Изключително силно време, което ни приканва да си дойдем у дома – към Себе си. В същото време има и предизвикателство, което положението на Меркурий и Юпитер в Стрелец ни отправя. И то се изразява в разгръщане, израстване. Стремеж да разширим дома си до пределите на Вселената. Да бъдем нещо повече, отколкото сме били преди. Да излезем от миналото. Да излезем от комфортната си зона.  За да научим, опознаем, приживеем още, и още от себе си. Едновременно ни се иска да се отпуснем и разтворим в себе си, и също така напира стремеж да направим повече, да постигнем повече, да бъдем повече. И тук има опасност да се увлечем в перфекционизъм.

Девата не е единственият перфекционист. Нептун в Риби също е перфекционист. Той е идеалист, мечтател, той вече в съвършен. Но всички знаем, че съвършенството е непостижимо, невъзможно. Няма такова понятие! И все пак, парадоксът е, че всичко е съвършено. Парадоксът с който се сблъскваме е: да приемем себе си, такива каквито сме. И в същото време непрестанно изникват онези мечтания и визии за онова “ОЩЕ” което искаме да постигнем и да бъдем. Постигаме кратък момент на съвършенство, и после идва отново стремежът към следващия идеал. Бъдете внимателни с този копнеж и стремеж към съвършенство, защото ако му се отдадете твърде много, има опасност да се озовете в депресия.

Придвижвайки се, Луната скоро ще се озове в опозиция със Сатурн, в опозиция с Плутон. Това може да провокира в нас чувство за вина, за срам. По отношение на себе си, на миналото, на семейството. Възможно е да изпаднем в самообвинения като “оставих майка си, баща си, не съм достатъчно перфектен, не съм постигнал този идеал”.

Монетата е с две страни – от едната се отнасяме с любов, разбиране и приемане към себе си, такива каквито сме. И от другата – не лежим мързеливо и самодоволно в пасивна позиция, а се придвижваме напред. Развиваме се. Правим равносметка за изминалите периоди. 2019 ще е много изчистваща. Ще се освободим още от миналото, от границите и ограниченията. Бъдете реалисти когато правите новогодишната си равносметка. Дайте си повече пространство. Не отивайте в крайности в които си казвате “Не съм достатъчно добър, не правя достатъчно, не изпълнявам собствените си очаквания.” Или пък очакванията на другите! Чудесно време е. Време да се вглъбите в себе си, да помедитирате. Да се усетите в себе си, в живота си. Във всичките тези ситуации в които сте се въвлекли съзнателно, или несъзнателно. Или може би водени от Божествения промисъл. Време е за приемане на себе си, и за разгръщане. Тези обувки в които ви се иска да стъпите, може да ви се струват твърде големи за вас. Но можете! Можете да го направите! Заслужава си да си отделите време със себеси. И да възпламените този огън на Стрелец и Юпитер отвътре. Той касае само и единствено вас, не другите хора, не и образа ви в очите на другите.

Кой съм Аз? Кой искам да бъда Аз? Правя ли това, за което съм дошъл тук? А ако отговорът е “не” – чудесно. В 2019 ще можете да счупите калъпа, да скъсате с миналото и да се изкачите на трона на истинското си Аз.

Пълнолунието символизира пълнота, завършеност. Завършваме годината с тази майчина, грижовна нотка на състрадание, приемане, грижа. Подарете си време за Себе си. Пълнолунията винаги изискват жертва. “Жертвайте” стар негативен модел, деструктивно поведение, изпиваща ви връзка. Бъдете грижовни и добри със себе си. Такива каквито сте – вече сте достатъчнии съвършени. Приемането е първата крачка към разгръщането и към следващите стъпки. А в 2019 предстои раждането на автентичното ви Аз.

Щастливи и светли празнични дни и нека Богът и Богинята във вас се родят, и заискрят с най-ярката си светлина!

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Astro insights by Kaypacha

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.