Защо хората си крещят – притча

Един мъдрец веднъж попитал учениците си: “Защо хората си крещят едни на други, когато са разстроени?

защо хората си крещят притча

Учениците му помислили известно време и един от тях казал:
-Защото губим спокойствието си, затова викаме.”

Мъдрецът отговорил: – Да, но защо е нужно да крещим, когато другият е точно до нас? Защо не е възможно да говорим с мек глас, кoгато сме ядосани?
Учениците дали няколко различни отговора, но те не задоволили светецът. Накрая той им обяснил:

– Когато двама души са ядосани един на друг, техните сърца са много далече едно от друго. За да покрият разстоянието те трябва да крещят за да се чуят един друг. Колкото по-ядосани са, толкова по-високо трябва да крещят за да достигнат другия край на това огромно разстояние.

След това добавил: – Когато двама души са влюбени, те си говорят тихо и нежно, защото сърцата им са много близо. Разстоянието между тях е малко, така че те могат просто да си шепнат и стават дори още по-близко в обичта си. Накрая нямат нужда дори да шепнат, просто гледат един в друг безмълвно. Толкова близо са двама души, когато се обичат.

И ако се е случило така, че да си говорите на висок тон с някой скъп човек, и сега ви е мъчно: чуйте гласа на сърцето си! Много е вероятно през пластовете страхове, травми, изкривени вярвания, да сте се отдалечили толкова много в сърцата си, че дори да се чувате – изобщо не се разбирате. А тези същите пластове пък, като същински филтри, оцветяват със собствени и не винаги истинни цветове, иначе обективната реалност. И сърцата отново се раздалечават.
Най вероятно, сърцето на другия също е наранено, неразбрало, объркано, И копнее да бъде чуто. А дори през виковете, нито едно от двете не е било чуто и зачетено.

Ами, какво ако рискувате? Ако просто преминете разстоянието, свалите изкривяващите филтри и се доближите толкова, че сърцата отново да се чуят в шепота? И там, почти безмълвно,  единственият истинен език на сърцата се носи в ритъма на Любовта…

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Вече можеш да изцелиш травмите си и да препрограмираш подсъзнанието с този революционен практически наръчник, написан от терапевт, за да те води стъпка по стъпка по пътя на емоционалната свобода и радостта от живота!
Вече можеш да изцелиш травмите си и да препрограмираш подсъзнанието с този революционен практически наръчник. Създаден от терапевт, той те води стъпка по стъпка по пътя на емоционалната свобода и радостта от живота!

 

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.