Как да си направим карта на мечтите

Мая Митрева и вълшебната карта на мечтите
Мая Митрева и вълшебната карта на мечтите. Снимка: сп. Ева

Публикувано в списание Осем, бр. 12/2014г.

Фън-шуй е една от онези древни науки, които играят много красив и хармоничен танц между света на фината енергия и света на материята. С уменията и познанията за подредба на символи, знаци, вещи, намерения в пространството, ние съвсем практично и буквално подреждаме и онези енергии, събития, случки, хора и синхроничности които искаме да привлечем в живота си. Една такава хем игрива, хем отговорна фън шуй практика е изготвянето на карта на желанията, която се оказва, че много практично и буквално може да трансформира мечтите ни в реалност. Как точно да направим това, ни разказва Мая Митрева – дългогодишен фън-шуй специалист.

Какво точно се прави в тази практика и как да се подготвим за нея?

Създавайки карта на мечтите си, човек пробужда детското в себе си, Божествения си творец. Но паралелно с това, преди да предприеме такова начинание, той трябва много добре да формулира за себе си какво иска да постигне, какво точно иска в живота си, да прояви отношение. Участието в такова начинание иска известна подготовка. Хубаво е човек да си набави предварително нужните изображения, изрезки от вестници, списания, снимки, текстове, думи, символи, които да комбинира по такъв начин, че да изобразяват върху картата на мечтите неговите желания и мечти. Използваме цветни моливи, флумастри и всякакви пъстри средства, които да ни помогнат в създаването на една такава вълшебна карта. Нужни са ни също лепило и стабилна картонена основа в правоъгълна или квадратна форма. Върху тази основа ще се подредят изображенията, надписите, рисунките и всичко онова, чрез което вътрешният ни творец ще изрази съкровените си желания, които иска да види материализирани.

Кога е подходящо време за създаване на карта на мечтите?

Много е важно човек да съумее да усети точния момент, в който е готов да встъпи в този ритуал, чрез който може да въздейства не само на себе си, но и на цялото. Табло на мечтите е подходящо да бъде направено когато:

 • човек се чувства на прага на нов етап от живота си,
 • когато усеща сила и желание за промяна,
 • в края или началото на годината. Така влизаш в новата година с една нова вътрешна сила, ясно намерение и заявление какво искаш да материализираш през този период.

Желателно е това да се случва по време на новолуние. Самата дума ново-луние подсказва протичането на една нова енергия, която подкрепя новите начинания. Всяко новолуние е под влиянието на определена планета и знак, който пък изпълва събитието със смисъла и съдържанието на конкретна тема от живота. Затова и съвсем неслучайно, водени от вътрешния си водач, хората изпитват желание да създадат своята карта на мечтите под знака на определено новолуние. Хубаво е да се знае, че възнамеряването през първите осем часа от новолунието има най-голяма материализираща сила, както и, че ритуалът трябва да се извършва във време в което Луната е в активен ход. Има часове от денонощието, когато Луната е “без ход”. Това е период в който Луната е статична и е хубаво човек да се отдаде на почивка, релаксация, преосмисляне и равносметка. И едва когато възобнови нормалния си ход, да се предприемат нови неща. Силата на новолунията продължава още два дена и това ни дава по-голям времеви прозорец и възможност да се заемем със своята карта на мечтите.

карта-мечты5

Какво представлява картата на мечтите?

Карта на мечтите е обединено поле на енергиите, случките, символите и вещите които желаеш да реализираш в живота си, в съответствие от етапа на развитие в който се намираш в момента. Тя е и възможност да видиш подредени на едно място желанията си, с цел осъществяване и разгръщане. Начин да заявиш в пространството своите желания за определени сфери от живота си, с готовност за промяна. Картата на мечтите е едно обещание към теб самия, едно напомняне какво е нужно да предприемеш за да осъществиш желанията си. Тази карта дава възможност да видиш с поглед отгоре как се преплитат, оглеждат една в друга и си взаимодействат различни сфери от живота ти. Така виждаш и разбираш единно и цялостно живота си. Създавайки карта на мечтите, ние буквално изцеляваме живота си, създаваме и материализираме една нова реалност. Забавно, но и отговорно занимание. Преди да започнем с физическото сътворяване на картата, на курса-работилница правим специален ритуал, медитация, която е насочена към активиране на творческия потенциал.

Ба-гуа матрица
Ба-гуа матрица

 

Самото табло на мечтите преди да бъде изпълнено с нашите символи и изображения, е едно чисто, бяло поле. То символизира нашето чисто подсъзнание и съзнание, в което носим отговорност какво точно ще посеем. Внимавайте какво си пожелавате, защото то се сбъдва. Затова е толкова важно да си формулирал добре желанията си, да си наясно кога, какво, къде, кого и защо поставяш; мъдро да подхождаш към картата на мечтите. Когато поставяме други хора в нашата собствена карта, е хубаво да поискаме разрешение от тях, иначе рискуваме да навлезем агресивно в чуждата реалност и да създадем нежелани обвързвания. Ако това не е възможно във физически аспект, по време на курса се учим как на едно по-висше ниво да поискаме такова разрешение.

КАК СЕ ПРАВИ:

Картонът-основа се разделя на 9 равни части, като върху нея се налага ба-гуа хармонизиращата матрица на фън шуй. Така 9-те сектора се разпределят и позиционират правилно, като всеки един от тях отговаря за определена сфера от живота на човек. После изпълваме тези сектори с нашите предварително подготвени изрезки, изображения, текстове, картинки, които обаче трябва да попаднат в точно определения сектор.

 • В центъра е хармонията – тя е сърцето на картата ни. Там поставяме картина, символизираща това, което поддържа целия ни живот и реалност.
 • Под нея е секторът на кариерата. Там е хубаво да сложим картинка, символ, утвърждение, което да даде тласък на успешната кариера.
 • Следващият сектор по часовниковата стрелка е отреден за мъдрост и себепознание във всякакви символи, образи и цветове, които асоциираме с вътрешното ни развитие.
 • Следва сектор семейство и здраве. Можем да поставим там символ – активатор на здравето.
 • В сектора на богатството се закрепят изображения на мечтаното ни изобилие – желана къща, автомобил, пари, а може и да е нещо нематериално.Какво иска сърцето ви? Как разбира то изобилието?
 • Поредният квадрат отговаря за славата, репутацията и социалния живот. Ако мечтаете за известност, авторитет, бляскав образ – това е правилното място, което да изпълните с подходящи символи.
 • Стигаме до сектора на любовта, връзките, взаимоотношенията. За него са подходящи изображения, привличащи лелеяната любов.
 • Мястото на картата, което отговаря за децата, креативността и творчеството, е предпоследният квадрат. Какво
  иска нашето вътрешно дете, за какво мечтае, изразен и реализиран ли е детският творчески импулс в нас?
 • Последният сектор е посветен на полезните хора, наставниците, духовния живот. Там намират място знаци, символизиращи висшата подкрепа, мъдрост и съвети, които можем да получим. Не е нужно да знаем откъде или от кого ще дойде тази подкрепа. Изображенията, които поставяме в този сектор, могат да бъдат избрани интуитивно.

Ключова подсказка за успешно сбъдване на желанията ни е умът да не бъде алчен, когато сътворяваме. Да не се разпиляваме в множество дребни желания, а да се фокусираме върху наистина важни цели, които да се открояват ярко върху нашата карта и да фокусират енергията.

изображение - Списание Осем
Сфери на живота. Изображение – Списание Осем

Ако човек не се чувства изцяло готов физически да направи картата в деня на курса, може да я направи по-късно, в подходящия момент, в хармонична и спокойна обстановка. Важното е да получи основите, да разбере принципите. Да не забравяме, че силата на новолунията продължава няколко дена и можем да се възползваме от това. Дори да не залепим физически желаните изображения върху картата си по време на самия курс, ние вече сме създали една своеобразна холограма, създали сме енергиен облик на нашата карта. В края на курса правим друга практика, с която активизираме нашата карта и това работи.

АКТИВАЦИЯ НА КАРТАТА:

След като създадем физически нашата карта на мечтите, се прави завършваща медитация, с която тя се активира енергийно. Това е свещен ритуал, който вдъхва живот на картата. Каним благословията на ангелите, ахрангелите, девите на петте елемента да заемат правилните си места в тези девет сектора, така че да ги активират и върху нашата карта и нашата мечтана реалност да се излее благословията и изобилието на природата, а оттам и благословията на Вселената. Елементите са 5 начина по които се проявява жизнената сила. Земята се кани за стабилност – тя носи много топла и хранеща енергия. Метала се кани за финансов растеж. Неговата енергия е студена, резервирана и аристократична. Водата се кани за съсредоточие, фокус. Енергията ѝ е много мистериозна и дълбока. Дървото пък се кани за съзидателност – енергията му е конкурентна и активна. Импулсивната и жива енергия на огъня е за мотивация. И за финал молим и спускаме върху нашата мечтана реалност благословията и висшата подкрепа на Бог.

 

РЕЧЕНО – СТОРЕНО

След като сме създали физически облик на нашите мечти, визуализирали сме ги, изпълнили сме ги с емоцията, вярата си и благословията на божествения свят, вече разполагаме с художествен шедьовър, с който тряба да общуваме правилно за определен период. Трябва да намерим точното място на картата в дома. Много е важно къде ще я поставим, в кой сектор. Препоръчително е да е на видно място, да е първото нещо, което виждаме, като се събудим или влезем в дома. Добре е картата да е пред очите ни колкото може по-често, да се съзерцава поне 5-10 минути дневно. Можем да я снимаме и да я сложим на десктопа или на телефона. Дори да минават неусетно през погледа ни, тези подредени образи се запечатват в подсъзнанието и го препрограмират в желаната посока.

Съзнателно съзерцавайки с благодарност картата, или медитирайки с нея, ние създаваме двустранна връзка, изпълваме я с енергията си, взаимодействаме си непрекъснато и така засилваме реалното материализиране на заложените в нея желания. Благодарността е тази ключова енергия, която кара нещата да се случват, тя кара Вселената да чува правилно нашите желания.

Сбъдват ли се мечтите?

Съвсем реалистично е поне 95% от картата ти да се сбъдне – случва се непрекъснато. Но кога точно и как ще се материализира, е нещо строго индивидуално. Затова е толкова важно колко точно и ясно си формулирал в началото желанията си, какви са по местоположение, вид, големина и цвят изображенията които си залепил на картата си. Времето в което се материализират желанията ти зависи и от това какви са те. Дали са само материални, веществени. Дали обхващат по-високи духовни цели, дали се отнасят само към твоя личен свят или обхващат някакви по-мащабни цели на по-висше ниво. Също така човекът има възможността да направи избор дали иска да преживее дадена реалност. Може да има знаци и възможности тази реалност да ти се случи, но ти да си вече на друг етап на осъзнаване и развитие, в което досегашните ти мечти вече да не са актуални и адекватни; приоритетите да са други.

Нека всички които се чувстват готови, да направят такава важна и отговорна крачка в живота си. Картата на мечтите е сътворяването на едно вълшебство, в което са поканени всички отговорни осъзнати творци.

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

 • Toliana Trifonova
  Отговор

  Искам да споделя. Тази година през януари прочетох статията как да си направя карта на мечтите. Отделих половин неделя. Стана прекрасна. Бях сама в къщи, нямах сили да я активирам с медитация, изморила се бях от самото правене….и цялата енергия…след това цяла година я гледам и си припомням желанията и мечтите си.

  Искам да ви кажа хора, хора това работиииии! Едно от нещата, които си бях написала е, че искам да се грижа повече тялото си и да спра да пуша. Аз пуша от 20години и съм спирала 2 пъти за по 20 дена…и 100 пъти за по ден. Винаги съм искала да спра да пуша….но …И Тази година, на 13ти август стоях под едно звездно небе и си говорех нещо със звездите. За цигарите, желанията, любовта към себе си и тялото. След това не запалих цигара. Дори не ми липсваха. Аз не можах да повярвам. Чувствах се така, сякаш никога през живота си не съм пушила. Все още не пуша. Минали са почти 4 месеца. Не казвам че е много, но казвам, че съм щастлива!

  Другото ми желание за което се сещам сега е, абсолютно конкретно написах, че искам да се занимавам с лагери за деца и да работя с деца в друг град, друго място. Имах в предвид едно място, но едни тънки невидими нишки ме изпратиха на друго. Благодарна съм на тези нишки.

  Има и други неща, но тези са най-ясните.

  Просто исках да споделя, че работиии и то по уникален начин се проявява всичко. Не знаеш как и кога точно ще се случи, но то просто става!

  Вече се глася за нова карта, която да сътворя на носледното новолуние за годината – 18.12.2017
  <3
  Толиана

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.