4-те начина да промените програмите в подсъзнанието си

bruce-lipton-lecture-horiz

Съществуват 4 фундаментални метода, чрез които човек може да промени подсъзнанието си, пише клетъчният биолог, проф. д-р Брус Липтън.

Той е един от водещите учени на новото време, изучаващ революционната концепция на науката епигенетика. Книгата му БИОЛОГИЯ НА УБЕЖДЕНИЯТА е революционен труд в областта на Новата биология. Изводите от неговите изследвания изцяло променят разбиранията ни за живота. Те доказват, че ДНК не контролира биологичните процеси в тялото ни – напротив, тя се управлява от сигнали извън клетката, включително от енергийните послания, произтичащи от положителните или отрицателните ни мисли. Всички клетки в тялото ни се влияят от мислите ни – доказано! А Брус Липтън обяснява подробно молекулярните пътища, по които се случва това.

12993586_1275642259116964_9052471617507018505_nМислите се превръщат в убеждения, а те – в навици. Начините по които реагираме на външни дразнения, се превръщат в сложни и утвърдени невронни пътеки, които се активират автоматично и управляват ежедневието ни несъзнавано от нас.

И тук стигаме до необходимостта да се изправим срещу вкоренените в подсъзнанието негативни убеждения, модели и утъпкани невронни пътища. И да ги променим и моделираме по начин, който ще доведе до благотворен ефект в начина по който преживяваме себе си, общуването си с хората, реализацията си, емоциите си – всеки ден.

Според д-р Липтън, начините за това са четири. Всички ние, пише той (да, включително ти, който четеш тези редове), можем лесно и безопасно да пренапишем ограничаващите ни подсъзнателни програми. Можем да го направим използвайки някой от тези четири фундаментални начина да инсталираме в подсъзнанието си нови модели на поведение:

  1. Чрез хипноза. Използвали сме вече този метод. Чрез него сме научили и написали в подсъзнанието си всички програми през първите 7 години от живота си. Не случайно говорим за тези толкова важни първи седем години. Защото в този период, съзнанието на детето е напълно отворено. То е буквално в хипнотично състояние. Мозъкът работи на делта и тета вълни, които са характерни за дълбок сън, дълбоко медитативно състояние, хипноза. Събитията, преживяванията, думите, впечатленията – се възприемат директно, буквално, и попиват дълбоко в подсъзнанието, формирайки първоначалните убеждения на детето за обкръжаващия свят и него самото.
  2. Чрез повторение на случки, реакции, мисли, преживявания и създаване на навици. Обичайният начин по който придобиваме подсъзнателни програми след възрастта от 7 години.
  3. След съкрушително и психологически травматизиращо житейско преживяване. Например ако човек е диагностициран със животозастрашаващо, терминално заболяване. Не са малко хората, които изцяло преобръщат живота си след подобно преживяване. То преобръща, променя и създава съвсем нови нввронни връзки.
  4. Чрез новаторските методи, част от науката ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ (ТЕС и Пренареждане на Матрицата), които моделират, променят, пренаписват подсъзнателните програми. Тези методи задействат възможностите на мозъка за супер-учене, позволявайки деструктивните подсъзнателни програми да бъдат променени в рамките на минути.

 

 

Методите на енергийната психология са нежни, безопасни, интуитивни. За разлика от хипнозата, човек е в пълно съзнание, осъзнавайки и контролирайки процеса. Използвайки холистичен подход, с енергийната психология активираме ключови енергийни меридиани в тялото чрез потупване, като паралелно с това използваме и психотерапевтичен подход, изцелявайки травматични преживявания. Енергийната психология с лекота и категоричност открива онези скрити ключови убеждения, превърнали се в подсъзнателни програми, управлявайки ежедневието ни. И с още по-впечатляваща сила ги променя и пренаписва. Резултатите се разгръщат дни, седмици и месеци след това. И те са ясни и забележими.

И както казва Карл Досън, друг бележит съвременен терапевт, създател на метода от Енергийната психология “Пренареждане на Матрицата с ТЕС”: Ако трябва да дам някакъв съвет, той би бил: Работете с подсъзнанието си, за да промените системата си от убеждения. Ако не с Техники за Емоционална Свобода и Матрицата, то намерете друга терапия, друг метод. Но това което  е ключово, е системата ни от убеждения. И с нея може да се работи само на ниво подсъзнание. Иначе промените към които се стремим, все ще ни убягват, или ще се реализират само частично.

 

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.