Пълнолуние в Рак на 16.1.2014 – емоционално освобождение!

full moon_fallenПълнолуние в Рак, 16 януари 2014, 06:52

Утрото на 16 януари ни посреща с пълна Луна в Рак, знака на нейното владение. Пълнолунието е в съвпад с Лилит, което му придава качество на екстремалност и крайни проявления от единия полюс на емоционалното махало до другия.

Сегашният лунен цикъл ще се изяви в пълнотата на своите възможности и в целия си спектър на човешката опитност от чувство за провал до върха на екстаза. Някои от нас ще се почувстват освободени като с магическа пръчка от грижи и тревоги, тежали им през последния месец, а други ще бъдат повалени от тях.

Пълнолунието може да донесе освобождаване от емоционални и интелектуални предразсъдъци и да ни изкара навън от собствения капан на ограничени възприятия, но опасността идва в момента, в който осъзнаем, че носим отговорност за миналите си постъпки, решения, “прегрешения”. Не можем просто да излезем от ситуацията чисти като сълза, а трябва да си понесем последствията, да се смирим пред неизбежността на изкуплението и да изтърпим време на емоционален дискомфорт и отричане. За да се възродим и да започнем взаимоотношение със себе си, с работа, с любим на чисто.

Лилит в конфигурацията ни насърчава да държим в окото на съзнанието си и нашите инстинкти, да не ги потъпкваме, а да ги уважаваме и да чуваме тяхното послание, за да не ни отмъстят в яростта си, докато се опитваме да бъдем твърде цивилизовани, твърде изрядни, твърде правилни и праволинейни. Същевременно обаче една мъдра ръка, която ги води и направлява, трябва да озаптява тяхната разрушителна страст.

Нужно е търпение, за да можем да видим как се ражда новото и се мултуплицира. Освен това, онова, което ще се прояви в живота ни, ще бъде резултат от посети несъзнателни желания през последния лунен цикъл, когато не сме внимавали какво си пожелаваме, а сега се налага да си понесем последствията. Търпението е нужно, за да изчистим плявата от зърното и за да изтече тази вода.

winter-fullmoon-in-early-morningПълнолунието ще освободи огромно количество емоционална енергия, която може да ни закопае в преддверието на нерешени емоционални проблеми, особено някой който сме отлагали във времето, но сега ни засмукал. От друга страна, по силата на енантиодромия (винаги когато махалото стигне до крайност, се залюлява в противоположната посока), невъзможността да понасяме собствената си ограниченост ще ни изстреля в орбита над ситуацията и ще успеем да видим голямата картина с известни загуби на частици его, съпроводени от страдание. Лековито страдание. Защото не става дума за мен или теб, а за голямото цяло, от което сме част – като семейство, връзка, род, родина, планета…

Сутринта на 16.01. е добре да посветим половин час на медитативни практики, самовглъбяване, себесъзерцание и възнамерявания относно важните връзки в живота ни, започвайки от тази с майката, децата ни и стигнем до свързаността ни с природата – вътрешната и окръжаващата. Да посветим енергия на изчистване от деградивни и унищожителни чувства, на постигане на кристална яснота относно нагласите ни и тяхната полезност и на повишаване на емоционалната ни интелигентност.

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.