Новолунието в Близнаци удивлява!

 Близнаците са знакът на непрекъснатото удивление! И Близнашкото новолуние за тази година ни застигна – точно в 18.56 на 8 юни 2013.

New-Moon-GeminiТози нов лунен цикъл предвещава въодушевление, възхищение, смирение и мисловно преображение! Въздушните, ефирни лекокрили Близнаци извикват нашето любопитство към живота и любознателност към тайнствата му. Искаме всичко да узнаем, до рядка информация да се доберем, умовете си да изплетем по божествен образ и подобие така, че да прозрем и да вникнем в невидимите криволици на битието. А дори и да не търсим всичко това съзнателно, то се явява в живота ни неканено и понякога разтърсващо светоусещането.

Слънчево-лунното съединение в Близнаци не прави ярки аспекти – този път му се полагат широк съвпад с неаспектиран Юпитер, сепариращ секстил с Уран и сепариращ куинконкс със Северния възел. Тази картина създава усещането, че сякаш всичко вече е казано – божественият код вече е вложен, на нас ни остава само да го разгадаем и да очакваме проявлението му в животите ни. Информацията е изстреляна и се носи към адресатите си, а част от тях вече са я уловили с физическите, емоционалните и духовните си сетива. Тайните не могат повече да се крият.

Ще обменяме интензивно, а наученото ще изкара някои люде от равновесие, други обаче ще просветли. Секстилът с Уран подсказва, че ставаме все по-готови да попием информация, която би разклатила устоите на обичайната ни реалност, би ни издигнала технологически и би преобърнала светогледа ни. Вероятно затова тия дни неспирно и неволно се натъкваме на свидетелства за странни същества, които обитават морските дълбини, а космосът се оказва, че гъмжи от интелигентен живот. “Русалките” изглежда не са митологични същества, а форма на човекоподобен живот. Официални правителствени фигури свидетелстват за дългогодишни сътрудничества с извънземни цивилизации от поне три вида… Подобни податки определено ще ни накарат малко по малко да преструктурираме и разширим тясната ни представа за света, вселената и взаимоотношенията ни с тях.

Управителят на Близнаци, Меркурий, се намира във водния знак Рак и прави опозиция към Плутон и квадратура към Уран – енергийна бомба! Всички онези посланици, информатори, контакти, приятели, учители, ученици, които влизат в живота ни, ще се наместят насред многоцветната му тъкан с цялата си емоционална сложност. Очевидно обменът ще бъде не само интелектуален, но и емоционален и ще изисква да се заровим в мотивите под повърхността – и собствени, и чужди. И за да успеем да смелим новопостъпилото и да го интегрираме в схемата си, ще се наложи да се преобърнем, разфасоваме и преформулираме. Късите съединения няма да са малко, а реките от сълзи ще прелеят и пречистят.

За пръв път ми се случва да опиша усещанията си за новолуние по толкова абстрактен начин. Тъкмо в духа на Близнашката енергия! Колкото и абстрактно да звуча, убедена съм, че след време, в ретроспекция, написаното ще звучи по-разбираемо.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, споделете я с приятели чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.