Новолуние във Везни – Мощ и Баланс

Октомври се очертава да бъде изключително мощен месец, с все повече засилваща се енергия на промяна и благодатно развитие. Сега полагаме основите на цялата следваща 2022 година. По-чувствителните хора може да усещат тези пикове на забързана и високовибрационна енергия, и да имат неспокоен сън, чувство за умора, главоболие и тежест. Постепенно ще се адаптираме към тези енергийни мощни вълни и сега едва навлизаме в следващите 6 месеца на истинско енергийно кресчендо. Няколко важни планети смениха посоката на движението си и това е част от основите на започналата промяна. Точно днес, на 6-ти октомври, Плутон бавно се обръща към директен ход, на фона на Новолунието във Везни.

Започнахме силно месеца още от 1 октомври, с Меркурий който е в точна опозиция с с Ерис (богинята на хаоса раздора), и формира точен Т-квадратс Плутон. Това е аспект, който имахме през цялата 2020 и 2021, и сега през октомври, отново е дебело подчертан. Заедно с Меркурий, който е в знака на Везни, този аспект сега подбутва към активация теми, свързани с правосъдието, закона. Скоро ще се усети и присъствието на Сатурн, който репрезентира истината и справедливостта. Теми свързани с власт, пари, забавени и прикрити съдебни спорове и дела, потулени истини – всичко това може да изскочи отново актуално, и облято от светлините на прожекторите.
Не бива да забравяме, че освен на раздора, Ерис е и богиня на женската сила, на женското пробуждане. Макар и да сме свидетели на толкова много хаос и разбунена динамика, тя не е безмислена. Тя има своята финална висша цел – през всички трудности и дискомфорти, все пак да стигнем до по-високо ниво на проявление, и живеене. Интензивността на този Ерис-Плутон Т-квадрат е поредният, но не последен пик на енергията, която можем да чувстваме като притискане, трудност. Но също така, паралелно с това тече процес на мощно пробуждане, трансформация и израстване.

И ето ни днес, 6-ти октомври, насред Новолунието във Везни 13°24′. Не пропускайте момента да видите къде попада то в наталната ви карта и да посеете семена на намерението, за новите неща, които искате да материализирате в живота си. Темите на Везни са хармония, баланс, любов, партньорства, споразумяване. Имаме 4 планети в знака на Везни, които изразяват действие за равноправие, за справедливост. Ново начало, носеща в себе си идеята на справедливостта, честността, яснотата.

От днес започва промяната от ретроградно към директно движение на някои важни планети и това ще се отрази на живота ни. Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон бяха в ретроградност (наскоро към тях се присъедини и Меркурий). Бяхме в процес на преосмисляне, осъзнаване и интегриране на случилото се в предходните месеци. На 6-ти октомври, с Новолунието, Плутон преминава към стационарно и после – директно движение в 24° на Везни. Когато такава голяма, тежка и мудна планета промени движението си, тя е като танк, който бавно, тежко и бавно спира, и после бавно, и целеустременно тръгва напред. Плутон често се свързва със смъртта и разрухата, но също така, той носи силата на духовната трансформация. На 10-ти октомври, Сатурн също тръгва стационарно-директно в 6° на Водолей, и активира темата за закони, регулации, ред, изисквания. Само седмица по-късно на 17-ти октомври, Юпитер тръгва стационарно-директно в 23° на Водолей. И ако Сатурн е свиване, то Юпитер е разширяване. Той разкрива хоризонтите към ново и по-добро бъдеще, свобода, права. На 18-ти октомври, Меркурий тръгва директно в 10° на Везни. Те ще ни дадат яснота.

Друга специфика на това Новолуние е, че Слънцето, Луната и Марс са в опозиция с Хирон в Овен. Това изразява нуждата на Аз-а: искам да бъда забелязан, чут, зачетен, да бъде обърнато внимание на раните и нуждите ми. Обърнете внимание, че Везни винаги се стремят към баланс. Баланс вътре в нас, баланс във важните ни теми, баланс в житейските области в които се изявяваме, общуваме. Енергия на избора. Силно заявяваща се, Ян енергия, която трябва да насочим и да изберем много осъзнато в каква посока ще вървим. И в цялата тази твърдост на избора, и интензивна дейна енергия, идва меката, нежна енергия на вътрешното уравновесяване. Да намерим вътрешния си мир и покой, благословия. Трудностите ще бъдат не само преодолими, но и полезни за израстването ни. В този контраст ще си изясняваме истини, ще вървим с постоянство към сбъдване на мечти, нови партньорства, нов начин на свързване, нови висоти във връзките. Извървявайки трудните предизвикателни пътища, ще разкриваме нови аспекти от себе си, ще получаваме достъп до още от собствените ни ресурси, ще развиваме вътрешната си сила. Тези, които живеят активно и осъзнато живота си, които са се трудили да опознаят себе си, ще могат да стигнато до новите си, развити способности и сетива. Който е готов, той ще премине към слеващото стъпало в своята лична реалност на мир, благодат, красота, любов, разцъфване.

Месецът ще е наситен с енергия на противоположностите, които се срещат за да се балансират:

  • Надигаща се още и още авторитарна власт, контрол и безпрецедентен натиск, и от друга страна – надигаща се лична воля за свобода, истина, справедливост.
  • Мощен повик да заявим нуждите и собствената си истина, но и нужда да бъдем търпеливи, приемащи, осъзнати за думите и начина по който заявяваме себе си.
  •  Провокации, които бъркат болезнено в емоционалните ни рани, които сме стаили от десетки години. И дълбокия повик да признаем тези наранявания, да се гмурнем в дълбокото, за да видим раните си, да ги осъзнаем, и да ги изцелим с наличната лечебна, любяща, транформираща енергия. От една страна имаме раненият воин, който се бунтува и воюва, а от другия полюс – дълбокото чувство, че сме източник на светлина, любов и изцеление, което е налично за да изцели раните на този воин.

За всяко привидно негативно нещо, което се случва, за всяка привидна тъмнина, неговият противоположен полюс е напълно функционален – положителният и светлият. Те се балансират взаимно и в процеса на балансиране се създава високочестотна енергия. И по този начин в процеса на балансиране, създаваме нова енергия, и нова вибрационна честота. Лечебна, издигаща, просветляваща енергия, която в личен и на колективен план, ни издига към друго ниво на живеене.

Следващите седмици в октомври ще са изключително благодатни за балансиране и наместване на ролите във връзките и взаимоотношенията. Време за стартиране на творчески инициативи, за участие в образователни инициативи, учене, развитие, опознаване и разгръщане на себе си. Прекрасно време за разширение, отвъд представата за собствените ни лични граници, за досег с новото, с мечтаното. Време за фини настройки, за баланс, дипломация, грижовна обич и партньорски разговори, обновяване и надграждане на интимните, приятелските и партньорските взаимоотношения.

Индивидуалната реалност в която живее всеки човек, винаги е била ясно различима от всички останали, но различията в настоящето са все по-ясно отличаващи се. Очертават се две ясни траектории на развитие на колективните линии и затова сега е по-важно от всякога, да избираме мъдро и осъзнато къде насочваме вниманието си, на коя реалност даваме енергия за проявление. Толкова е лесно сега да се подхлъзнем и да попаднем в енергията на вихрещата се 3Д драма и тревожност. А майсторството в осъзнатото живеене сега, изисква от нас да бъдем центирани и свързани с висшите ни аспекти, въпреки драмата отвън.
Повик към осъзнаване, лечение, баланс. И една мощна подкрепа свише, та целият този процес да ни тласне към следващото еволюционно стъпало за човечеството.
Но всичко започва от теб – от единия човек, и неговата свещена вътрешна работа.
Мъдрост, зрялост, вслушване във вътрешния глас, и светлина да имаме! Благословен процес ❤ ♡

Марти

Астро прегледа е базиран на анализите на астролога Pam Gregory

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.