Как да свършваш ефективно повече неща за по-малко време

Случвало ли ти се е да се чувстваш изтощен от много работа и в същото време неудовлетворен от свършеното? Знам какво е чувството, защото дълги месеци и години аз също бях вечно заетият човек, който нямаше време за себе си и за мечтаните проекти. Просто защото имах много работа. Бях вечно заета, без да бъда ефективна. Работех много и свършвах малко. И не стига, че накрая на деня бях супер уморена, а и удовлетворението липсваше!

Наистина ми писна от това и започнах да изследвам, и да търся какво ми пречи да бъда истински ефективна, и как да го случа. Прочетох много книги за навиците на супер ефективните хора и някои от тях направо ме депресираха. Определено не намирам за приемливо да работя 6 дена в седмицата от 5 до 23 часа! Нито си представям да ставам в 3 през нощта, за да изкача Черни връх в 5:30 преди изгрева.
Това разбира се, може да работи за теб и би било прекрасно!
Аз обаче намерих няколко други идеи, които проработиха за мен и затова реших да ги споделя и с теб!

Подготовката и настройката към деня ми са ключови преди същинското изпълнение! Ето защо отделям поне 40 минути сутрин, за да подготвя деня си. 

  1. Ставането в 6ч. се оказа добра идея. Но само когато си си легнал в 22ч. и си имал пълноценен сън. Започваш деня с физическа активност, която да раздвижи добре тялото. Сутрин нивата на стресовия хормон кортизол са най-високи и един 10-минутен изпотяващ кръг упражнения може да впрегне по най-добрия начин тази енергия.
  2. План за деня  в следващите 10 минути. Планирам и записвам задачите за деня си.
  3. Приоритизиране. Отделям още 10 минути за да преценя кои задачи от списъка биха ми донесли най-голямо удовлетворение и стойност, за да им сложа приоритет.
  4. Ако усетя вътрешна съпротива, притеснение, каквато и да било негативна енергия в себе си по отношение на някоя задача, използвам ТЕС. Техниките за емоционална свобода са изключително мощен инструмент с който разкривам и отстранявам вътрешните саботьори (ще пиша скоро специално за това, за да можеш и ти с лекота да преодоляваш отлагането и вътрешния саботаж)
  5. Медитация и визуализация на деня. Последните 10 минути от подготовката използвам за да преживея предварително насладата от свършените неща през деня.

След което просто пристъпвам към изпълнение на плана. Методично, концентрирано, фокусирано. Особено ако сутринта още е с мен – тиха, спокойна, изцяло на мое разположение. И нещата се получават с лекота, елегантно, фокусирано. Често се случва така, че в рамките на час или два, да отметна повече работя, което преди е залежавала с дни, коствала ми е много усилия и разочарования. 

Старая се да имам поне един час на ден, свободен от телефон, Фейсбук и всякакви странични разсейвания. А някои хора отделят дори цял ден в седмицата си, в който по правило НЕ отговарят на телефонни обаждания, съобщения и мейли. Ако стигна до такова майсторство, непременно ще ти разкажа 🙂 Не винаги успявам да спазвам този график, признавам си. Но се научих да не се критикувам огато се случи, а просто да се върна пак към добрата рутина.

Това е начинът, който проработи за мен. Надявам се да съм ти била полезна с добри идеи, да опиташ да ги приложиш и ти. И непременно ми пиши как сработват за теб! А може би имаш твой метод – сподели? 

Днес е нов ден, носещ нова възможност. Нека започнем по различен, градивен начин. С фокусирано намерение, концентрирана чиста енергия и възнаграждаващо удовлетворение от свършеното. С малко усилие да постигнем голям резултат! Пиши ми в коментарите как ти се получи?

Желая ти вдъхновена и прекрасна седмица!

PS. Разбра ли, че вече е обявено есенното ТЕС сертификационно обучение в София и добрите условия за ранно записване са активни? Можеш да видиш прогамата тук: http://www.svoizbor.com/tes-new-page/  и да прецениш дали искаш да промениш толкова дълбоко в добра посока живота си. Нямам търпение да се видим пак 🙂 


Марти Иванова
Сертифициран ТЕС майстор и преподавател

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.