Щур купон в Риби навръх новолуние

544353_441784985898682_132606119_nЩур купон в Риби навръх новолуние, което точно ще се „закове” днес, 11.03.2013, в 21.50 часа, върху 22-ия градус на знака. Освен Слънцето и Луната в любовна прегръдка, в знака на ефирните Риби срещаме и Венера, и Марс, и Меркурий във вихъра на ретроградното си движение, и управителя Нептун.

Започва нов цикъл, белязан от символиката и дълбокия смисъл на Рибите – неговата енергетика ще ни помогне да укрепим вярата и доверието си в живота и висшите сили, да приемем собствените си несъвършенства, както и тези на другите, да развием въображението и способността да визуализираме, да отделим време за медитация и връзка с висшия аз.

Това новолуние е заредено в извънредна степен с креативност и фантазия – вдъхновението се сипе на парцали, интуицията и творческият поток се изливат като благодат свише. Венера събужда усета ни за красивото, изящното и хармоничното. Марс ни дава импулса да действаме, за да направим света едно по-прекрасно място за живеене. Макар и все още да не знаем как – Рибите не са знак, който помага на бога на войната да изгради ясна стратегия, но затова пък го инспирира и го облагородява. Марс се намира в последния градус на Риби – застанал на ръба между Риби и Овен, няма търпение да прескочи в огнения знак, където се чувства в “свои води” и действа с лекота, докато водата го дави, обезсилва и прави непрактичен. Още утре ще премине в своето царство и ще подейства фокусиращо, енергетизиращо и леко структуриращо.

В следващия цикъл до новолунието в Овен имаме време, дадено за свързване с вътрешното усещане за единение с цялото, за емпатия, безрезервна любов и отдаденост. Емоцията доминира над мисълта, а себеизразяването е по-убедително, искрено и автентично, ако бъде в поезия, вместо в проза.

Важно ще бъде да се възползваме от силата на Венера да обича и на Рибите да прощават. Можем да бъдем разбиращи, състрадателни и прелъстителни. Знаем как да подходим, за да разтопим ледовете и да обезсилим защитните бариери. Ние съmercury_hermesщо сме по-беззащитни пред чара на другия. Безусловната любов лесно може да премине в самозаблуда и мазохизъм.

Търпението и търпимостта към другите определено ще ни бъдат от безценна помощ по времето на ретроградния Меркурий в Риби – той създава объркване поради грешки в „превода”, интерпретацията и корелацията. Не се препоръчват подписване на договори, покупко-продажби, взимане на важни решения и стартиране на нов бизнес. Тази работа я оставете за след 17 март. Не за друго, а понеже може да си промените позицията, когато Меркурий тръгне директно. Така че не е нужно да изпадате в паника и да замразявате вече започнати проекти – просто новите оставете за директния ход на Меркурий.

Ретрограден Меркурий си има и позитивно лице – подпомага щедро процеса на саморефлексия, себеизследване, медитация, визуализация, и генериране на мощни вътрешни инсайти. Няма да е лесно да бъдат вкарани в слово и обяснени на околните, но съвсем пък не е нужно. Запазете ги в свещеното пространство на душата. Докато богът с крилатите сандали върви на заден ход, мечтайте дръзко, мислете откачено, дишайте нестандартно и креативно, но действайте след като обърне посоката.

Няма да е зле на фона на идеалистичната, идилична, омайна и мечтателна феерия в Риби да не забравяме да слизаме и на земята и да проверяваме реалността за обратни връзки и отправни точки. Добре, че имаме Сатурн и Плутон в секстил и взаимна рецепция помежду си – те придават фокус и здравомислие на вдъхновението, смирението и сътворението.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.