МЕТОДИ

От тази страница можете да се информирате за естеството, начина на приложение и резултатите, които могат да се постигнат при приложение на отделните методи за личностно развитие / терапевтична работа.

Имайте предвид, че макар методите и техниките да са нежни, безопасни и ефективни, резултатите варират при различните хора, случаи и компетентност на приложението.

Описаните тук техники и подходи за самопомощ не заместват обучението в психология, психотерапия или медицина. Методите на енергийната психология – ТЕС, Пренареждане на Матрицата, Божествената Матрица и другите техники за самостоятелна работа не диагностицират, не лекуват, нито заместват конвенционалните терапии или консултация със специалист по психично или физическо здраве. Практиките с методите на енергийната психология могат да бъдат съпътстващи и подпомагащи съответната медицинска или психотерапевтична помощ, но не заменят индивидуалната специализирана медицинска или психологична терапия. Ако обмисляте приложението на ТЕС или друга практика за личностно развитие, консултирайте се с обучен терапевт, психолог, личен лекар. При проблем се обърнете към съответния специалист.

Методите на енергийната психология не бива да се прилагат при хора с предполагаемо или диагностицирано психично заболяване, освен ако не сте дипломиран специалист по медицина и психично здраве, или работите под надзора на такъв специалист.

Моля, не предприемайте това пътешествие с методите на енергийната психология, ако не сте готови да се срещнете лице в лице с проблемите си, да получите бърза и драстична промяна, да поемете отговорност за собственото си изцеление. Не се захващайте с ТЕС и сходните му методи, ако имате нужда от дългогодишни разговори, анализиране, рационализиране и деликатно заобикаляне на проблемите. Когато започнете да прилагате методите на енергийната психология (ЕП), ще трябва да се срещнете лице в лице с неудобните и болезнени истини за себе си и живота си; ще преживеете бурна трансформация с реални резултати, още с първите практики.

Имайте предвид, че:

✅ Техниките, които ще разгледаме тук, са мощни, трансформиращи в преживяване и с бързо действие.

✅ Всяка практика с ТЕС носи положителни промени и все пак не очаквайте, че ще разрешите проблемите си като с магическа пръчка. Промяната е процес, а не еднократен акт.

✅ Ако имате травми и болезнени неща от миналото, които умишлено сте скрили от себе си и света – имайте предвид, че с тези техники ще ги докоснете и те неминуемо ще излязат наяве.

✅ Ако искате някой да се погрижи за вас и да се почувствате добре, без да положите труд и да поемете отговорност за себе си – резултатът ще е плитък и краткотраен. Отговорността да извървите вашия собствен път е изцяло ваша.

✅ Четенето е първата стъпка към знаенето, но то носи резултати само с приложение на практика. Трупането на енциклопедични знания не води до трансформация. Прави го единствено преживяването.

Когато прилагате методите на енергийната психология, поемате пълна лична отговорност за своето психично и физическо здраве и благосъстояние.

~

Какво е Енергийна психология?

Енергийната психология (ЕП) е познавателно направление обединяващо методи от психотерапевтичната практика, акупресура, коучинг и други изцелителни подходи основани на традициите за лекуване на системата тяло-ум-емоции. ЕП съчетава био-енергийните основи на хилядолетни традиции изследващи енергийните потоци в човешкото тяло с най-добрата съвременна психотерапевтична практика. Методите на енергийната психология, сред които най-популярен е ТЕС, са признати като научно-базирани и ефективни в широко приложение. През последните 40 години ефективността на тези методи е подкрепена от от клиничен опит с милиони клиенти от цял свят и от стотици научни изследвания в множество специализирани институти, учебни структури и университети.

Методите от енергийната психология нежно и бързо освобождават системата тяло-емоции-ум от стресиращи събития, блокирали психо-емоционални съдържания и негативни възприятия, замразени с времето в нея. Именно тези събития са причина за негативния начин, по който човек вижда света, себе си и хората около себе си, или са в основата на деструктивни програми за това как да преживява и регулира емоциите си и как да влиза в отношения с други хора.

Приемайки енергията като свързващо звено на всичко, енергийната психология обединява традициите на изтока с познанието на съвременната физика. ЕП приема, че биоенергийната система на човека лежи в основата на неговото психично, емоционално и когнитивно здраве. Работейки с фокус върху блокажите в био-енергийната система на човека, ние повлияваме емоционални, психични и телесни състояния, възприятия и нагласи, поведение, фокус, концентрация.

Методите на ЕП се съчетават брилянтно с всички познати терапевтични методики и дават изумителен, неочаквано бърз резултат.

Методите на енергийната психология намират широко приложение в реномирани институти, учебни заведения, социални структури, звена за физическо и психическо здраве, работа с деца и младежи, и специфични социални групи. Използват се от милиони хора по света – експерти по физически и психично здраве и високи постижения, както и от неспециалисти, търсещи методи за личностно развитие и самопомощ. Расте броят на популярни лица от света на шоубизнеса, спорта, бизнеса и други сфери на обществено-политическия живот, които признават, че използват методите не ЕП за самопомощ и развитие.

МЕТОДИ:

Книга – практически наръчник “Изцели живота си с ТЕС и Пренареждане на Матрицата”