Магнезиеви продукти

Клетките ни са най – добре, когато преливат от магнезиеви резерви затова трябва да си набавяме достатъчно от този минерал всеки ден. Наситеното с магнезий тяло има по- здрава имунна система. При приемане на магнезий през кожата се избягва опасността от предозиране и негативното въздействие върху стомаха и другите храносмилателни и отделителни органи. Употребата на магнезиево олио е най – бързият и удобен начин за доставка на магнезий в клетките и тъканите през кожата.

Всички продукти  можете да поръчвате на e-mail: shop@svoizbor.com, на телефон 0889695444

Ако използвате интернет формата запоръчки, моля опишете вида и бройките на желаните продукти, точен адрес за доставка, име на получател, телефон за връзка, както и предпочитано време, в което можете да приемете доставката.

Доставка и цени за доставка

Доставките се извършват чрез куриерски фирми на територията на България и извън нея до вратата на клиента, или до избран офис на куриерската фирма. Доставка се извършва в рамките на 1 до 3 работни дни. В случай на забавяне клиентът ще бъде уведомен своевременно чрез емейл или по телефона. Цените за доставка се определят от тарифите на куриерската фирма. Цената за доставка зависи от спецификата на поръчаните продукти (обем, тегло, разстояние до адреса за доставка, сума на наложен платеж). При желание на клиента, Свой Избор може да го уведоми предварително за цената на доставката, след допитване до партньорската куриерска фирма.

Плащане

Плащането на направена от клиента поръчка може да бъде извършено: с наложен платеж на куриера при доставка на стоката.

ЗА МАГНЕЗИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ НЕДОСТИГ НА МАГНЕЗИЙ

МАГНЕЗИЙ ЗА ЗДРАВА КОЖА

ЗДРАВА КОСА И НОКТИ

МАГНЕЗИЙ И СПОРТ

МАГНЕЗИЙ ЗА СЪРЦЕ

ЛЕЧЕНИЕ НА ХРОНИЧНИ БОЛКИ. АРТРИТ

МАГНЕЗИЙ И ДИАБЕТ

МАГНЕЗИЙ И БРЕМЕННОСТ

МАГНЕЗИЙ И РАК

Менопауза, ПМС, Ендокринни функции, Остеопороза

МАГНЕЗИЙ ПРИ ХРОНИЧНА БОЛКА

ДОЗИРОВКА НА МАГНЕЗИЯ

ПИЙТЕ МАГНЕЗИЙ ПРЕЗ КОЖАТА – Книга на д-р Димитър Пашкулев

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

МАГНЕЗИЕВО ОЛИО

Магнезиево олио 200 ml. – 13 лв.

Магнезиево олио 100 ml. – 7 лв.

Можете да поръчате на e-mail shop@svoizbor.com, на тел. 0889 695 444, или през онлайн магазина ни (бутонче ПОРЪЧАЙ –> )  buy4

Магнезиево олио се препоръчва при:

Хронична умора, отслабване на имунната система, мускулна слабост, камъни в бъбреците, остеопороза, зъбен кариес, проблеми с  кръвното налягане, инсулт, атеросклероза, висок холестерол, апатия, депресия, нервност, отслабване на паметта, диабет, диабетна невропатия, мускулни крампи, екзема, псориазис, брадавици, кокоши трън, разширени вени, спортни травми, аутизъм.

Подробна информация за необходимостта на тялото от магнезий, свойствата и действието му, можете да прочетете ТУК

Приложение: втрива се върху чиста и подсушена кожа два пъти дневно. За предпочитане са меките повърхности – вътрешната част на ръцете, краката, корема. При болки, скованост се маже засегнатото място. Да се избягват открити рани и лигавица. Нормално е да усещате леко парене и щипене след намазване. При чувствителна кожа разредете 1 ч.лъжичка магнезиево олио с 1 и половина ч.лъжичка  вода.

Противопоказания

Пациенти с бъбречни, чревни, вродени и нервномускулни заболявания трябва винаги да се консултират със своя лекар.

Ако кожата все още е зачервена и изтръпнала един час след употреба, спрете употребата на съответния продукт и се консултирайте слекар.

Zechstein Inside ® продукти  –   най-чистият натурален магнезиев хлорид в света!

Този магнезий се извлича от най – чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света – от пресъхналото море Zechstein , от дълбочина 1500 м. под Веендам в Холандия.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ

МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ 500 мл – 40 лв

 МАГНЕЗИЕВ ГЕЛ 200 мл – 18 лв

Можете да поръчате на e-mail shop@svoizbor.com, на тел. 0889 695 444, или през онлайн магазина ни (бутонче ПОРЪЧАЙ –> )  buy4

Магнезиевият гел  е ултрачистa, силно концентрирана форма на магнезиев хлорид    ( MgCl2). Магнезият, в най – чистата си форма се извлича от дъното на древно и отдавна изчезнало море на име Zechstein  в Северна Европа. Уникалната формула на магнезиевия гел Zechstein съчетава всички предимства на магнезиевия хлорид, има мощен лечебен и подхранващ кожата ефект, отпуска мускулите, повишава клетъчната енергия и поддържа жизнените процеси в тялото. Магнезиевият гел е най-добрият гел за локално приложение и Трансдермална терапия.

Магнезиевият гел е не само ефективно средство за повишаване на магнезиевите нива в организма, но е особено полезен за лечение на кожни заболявания (напр. псориазис). Магнезиевият гел е по-щадяща чувствителната кожа формула в сравнение с олиото.

Състав: Чиста вода, магнезиев хлорид и микроелементи произхождащи от дъното на древното Zechstein море.

Приложение: втрива се върху чиста и подсушена кожа два пъти дневно. За предпочитане са меките повърхности – вътрешната част на ръцете, краката, корема. При болки, скованост се маже засегнатото място. Да се избягват открити рани и лигавица. Нормално е да усещате леко парене и щипене след намазване.

Забележка: За хора с чувствителна кожа препоръчваме да се направи тест за поносимост, като се нанесе малко количество гел върху по-малко чувствителна зона, например задната част на ръката, преди употреба върху други части на тялото.

Zechstein Inside ® продукти  –   най-чистият натурален магнезиев хлорид в света!

Този магнезий се извлича от най – чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света – от пресъхналото море Zechstein , от дълбочина 1500 м. под Веендам в Холандия.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

МАГНЕЗИЕВ СКРАБ / ПИЛИНГ ЗА ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАНЕ

МАГНЕЗИЕВ СКРАБ ГЕЛ 500 мл – 46 лв

МАГНЕЗИЕВ СКРАБ ГЕЛ 200 мл – 21 лв

МАГНЕЗИЕВ СКРАБ ГЕЛ 100 мл – 12 лв

Можете да поръчате на e-mail shop@svoizbor.com,  на тел. 0889 695 444, или през онлайн магазина ни (бутонче ПОРЪЧАЙ –> ) buy4

Магнезиевият скраб гел е най – добрият съюзник в ежедневната борба със замърсената и проблемна кожа. Той почиства запушените пори и премахва мъртвите клетки, които подтискат естествения процес на клетъчно обновяване. В резултат на използването му кожата става по-еластична и стегната, порите се отварят и организмът си набавя необходимата доза магнезий.

Приложим е и при антицелулитен масаж, решавайки проблема с “портокаловата кожа”. Магнезият стимулира метаболизма на клетките и разгражда мастните депа, като ги
превръща в енергия. Кръвоносните съдове се разширяват и се подобрява кръвообръщението. Засилва се отделянето на токсични вещества от организма и се увеличават неговите защитни  функции.

Магнезиевият скраб или пилинг гел първоначално е разработен от Zechstein като помощно средство при лечение на псориазис и други кожни заболявания.
Уникалната му формула има изключителен хидратиращ и антибактериален ефект, почиства и омекотява кожата.

След почистване на кожата със скраб гел, не е необходима употребата на хидратиращ крем, тъй като самият гел има хидратиращ ефект и кожата няма да остане суха след употребата му.

Ползвайки магнезиевия скраб гел, вие правите три процедури в една: пилинг, почистване и хидратиране на кожата.

Zechstein Inside ® продукти  –   най-чистият натурален магнезиев хлорид в света!

Този магнезий се извлича от най – чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света – от пресъхналото море Zechstein , от дълбочина 1500 м. под Веендам в Холандия.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

МАГНЕЗИЕВИ КРИСТАЛИ

МАГНЕЗИЕВИ КРИСТАЛИ 400 гр – 20 лв

МАГНЕЗИЕВИ КРИСТАЛИ 800 гр – 35 лв

Можете да поръчате на e-mail shop@svoizbor.com, на тел. 0889 695 444, или през онлайн магазина ни (бутонче ПОРЪЧАЙ –> ) buy4

Увеличават енергията, намаляват болката, отпускат мускулите, поддържат сърцето, мозъка, кожата, както и всички органи и системи. Представляват ултрачист, силно концентриран магнезиев хлорид (MgCl2) на кристали. Те са особено полезни, когато се разтворят във вода. Ползването на кристалите е сред най–ефективните начини за повишаване на нивата на магнезиевото съдържание в организма чрез трансдермално приложение.

Състав: Магнезиевите кристали Zechstein съдържат изключително висока концентрация на магнезиев хлорид и минерали. Една чаша кристали съдържа около 51 грама магнезиев хлорид, както и много микроелементи от древното морско дъно.

Указания за ползване: Като начало добавете 1/2 чаша кристали във ваната или леген с вода за краката, след което се накиснете в продължение на минимум 20 минути. За постигане на максимален резултат, препоръчваме редовно ползване на кристалите, като постепенно можете да увеличавате дозата (до 2 – 3 чаши) – за терепавтично приложение, когато е най-добре да се консултирате със специалист. В случаите, когато има сериозно нарушаване на магнезиевите нива в организма се препоръчват две-три процедури седмично.

Забележка: За максимален ефект, температурата на водата във ваната трябва да бъде топла (от 38 градуса C до 40 градуса по C), но не и гореща. Твърде горещата вода насърчава отделянето, а не усвояването. При по–дълъг престой във ваната, количеството усвоен магнезий през кожата се увеличава.

Съхранение: Магнезиевите кристали са хигроскопични, затова ги съхранявайте добре затворени, за предпочитане на хладно и сухо място.

Zechstein Inside ® продукти  –   най-чистият натурален магнезиев хлорид в света!

Този магнезий се извлича от най – чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света – от пресъхналото море Zechstein , от дълбочина 1500 м. под Веендам в Холандия.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Минералът Магнезий се среща в различни съединения в природата. Магнезият играе основна роля в нашия енергиен баланс и в повече от 325 ензимни процеса. Както човешкото тяло се нуждае от вода, по подобен начин то естествено консумира магнезий всеки ден, но не разполага със система за поглъщане на този минерал.

Още преди много години е бил известен терапевтичният ефект на магнезиевия хлорид (магнезиево олио) при кожни заболявания, като псориазис например. Не е тайна, че хранителните продукти днес съдържат твърде малко магнезий и че този недостиг трябва да бъде компенсиран по някакъв начин, тъй като много от здравословните проблеми на хората се оказват свързани с магнезиев дефицит.

Как можем да набавим магнезий в организма?

I. С интравенозно инжектиране. Това е рутинна практика, например след сърдечен удар, но разбира се може да се прилага само под лекарско наблюдение.

II. Перорално – през устата. Недостатък на този метод са нежелани странични реакции, като диария и болки в стомаха.

III. Трансдермално. Това означава усвояване чрез кожата. Отдавна е известно, че кожата е в състояние да поеме всички видове продукти и лекарства. Спомнете си за усвояването на болкоуспокояващи посредством мазила.  При трансдермалното прилагане, чистотата на продуктa е от ключово значение за предотвратяване на нежелано усвояване на неблагоприятни вещества.

Усвояването на магнезий посредством кожата е бърз и сигурен начин той бързо и лесно да се абсорбира в тялото, като много подходящи за целта са кожата в коремната област и кожата под мишниците. Препоръчва се втриване всяка вечер преди лягане.

Zechstein Inside ® продукти  –   най-чистият натурален магнезиев хлорид в света

Преди 250 милиона години, океаните са били обект на значително изпаряване. Останките от това изпаряване кристализират “Zechstein sea”, съдържайки в себе си различни видове минерални соли, които се намират единствено в недрата на Северна Европа. Най – чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света се намира на дълбочина повече от 1500 м под Веендам в Холандия и е на 250 милиона години.

Марката качествени продукти Zechstein Inside ® гарантира най-високото качество.

Тъй като магнезиевият хлорид е естествена част от морската вода и лесно може да бъде извлечен от нея (популярен източник е Мъртво море), той може да бъде евтин, но винаги трябва да се проверява нивото на замърсяване. Мъртво море, или което и да е друго, вече не е чисто. Тежките метали (например живак), пластмасите, отпадъчните води и киселинните дъждове са само няколко примера на тези замърсители. Въпреки, че тези продукти са били подложени на  пречистване и филтриране, преди да стигнат до вас, те просто не могат да постигнат оригиналната чистота и енергийната стойност, която притежава магнезиевият хлорид Zechstein. Магнезиевата сол Zechstein, която е престояла 250 милиона години на дълбочина 1500 м. под земната кора, не съдържа тежки метали, не е засегната от замърсители от човешка дейност, както и от  атмосферното замърсяване.


Това наистина е най-високото качество магнезиев хлорид, който съществува на нашата планета днес.

Zechstein Inside ® е гаранция за произход от най-чистия източник Веендам, съобразен с научно установените процедури.

Zechstein Original® Ви предлага най-чистия, най-непроменения и незамърсен магнезиев хлорид.
Zechstein представлява най-доброто качество на магнезиев хлорид – 31.7% разтвор, добиван направо
от естествения източник в Холандия.  Рег.№ 92ХД-568/28.05.2010
Zechstein Inside® означава много строг контрол на качество на продуктитите, които са сертифицирани
по международните стандарти за качество ISO 9001 и ISO 14001. Всяка партида се тества в лаборатория
и носи индивидуален сертификат за чистота. Zechstein Original® предлага най-доброто за медицинския
и козметичния пазар.

Информация за производител:

Производител: Zehstein Minerals BV – Холандия
Вносител: Брейк Клатч Партс ООД, София
Разфасовки: Панацея 2001, София

15 Comments

 • Slavi Pavlov
  Отговор

  Изключителни продукти. Марги ни запозна с тях и решихме да опитаме. Разликата във възстановяването и изобщо общото физическо чувство е огромна. Препоръчвам горещо!

 • Ангелина Димитрова
  Отговор

  Здравейте, на всички, които имат крещяща нужда да подобрят здравословното си състояние. Закупих си магнезиево олио преди около две седмици. Започнах веднага да го нанасям на тялото си на места, на които имах определена болка. И най-малкото неразположение,което усещах веднага взимах магнезиевото олио и мажех, защото ме облекчаваше мигновенно. Имах дерматит, сега няма и помен от него. Сега имам здрава кожа. Но случката с майка ми беше показателна, че продъктът е работещ. В тези дни, ту на слънчево и студено време тя настива. Болката, с която дойде при мен беше около врата, плешките и главата. Аз имам познания относно масажирането, защото това учих, но не мога да кажа че съм професионалист, и въпреки това. Използвах похватите, за да я масажирам с олиото и на другият ден, тя идва и започва да ме прегръща и да ми казва, как се чувствала отлично, все едно не е била настинала. Съпругът ми, който извърша тежък физически труд, също проявява интерес и всяка вечер почти, се маже с продукта. Мажейки на болните места, болката му отшумява, на следващият ден. Аз незнам, какво мога да кажа, освен, че това олио е много ценно за моето семейство. От както го ползвам косата ми не пада, дори напротив станала е доста гъста и здрава. Кожата ми преди да го ползвам стоеше доста вяла,защото се утопляваме на камина, а въздуха е доста сух, и това се отразява на кожата, а сега е чиста и здрава. Това е от продукта, защото животът, който водех е здравословен и подреден, до колкото мога, но въпреки това, с недостатъчна консумация на магнезий. Изчезнаха ми белите петна по ноктите, показател за липса на определен витамин, или минерал не мога да кажа, но сега имам здрави нокти и растът доста бързо, от преди.

 • Elena
  Отговор

  При себореен дерматит кой продукт е по-удачно да се използва? Гел или скраб?
  Или комбинация от двете?

 • Maia
  Отговор

  Не мисля, че ще Ви помогне намазването със скраб или гел за себореен дерматит. По мое мнение продуктите с магнезии помагат за отпускане на мускулатура, обезболяват също така, но от мой опит и на хората, засегнати от себореен дерматит, с които комуникирам, по-добре да се използват по-щадящи продукти, които не щипят и не дразнят кожата, а нежно премахват коричките. Освен това, ако имате достатъчно воля, за да изчистите себорейния дерматит “отвътре” чрез суровоядство и подходящи добавки, кожата ще привикне и към магнезиевото олио и то няма да и се струва като шкурка, провокираща раздразнение, потичане на лимфа и сърбеж. Успех!

 • Tana
  Отговор

  Моля, ако някой има опит относно прилагането на магнезиево олио при псориазис, да сподели. Благодаря!

 • Albena
  Отговор

  Привет на всички, които четат тази страница:)
  Аз използвам: магнезиев гел – за крампи и съм доволна; истината е, че трябва
  постоянство
  магнезиев скраб – веднъж седмично след баня на цялото тяло и
  лицето включително; много бързо минават раничките

 • Ivanka Mihailova
  Отговор

  Благодаря за услугата!Получих олиото и още след пьрвото намазване усетих облекчаване на болките! Благодаря!!Желая ви здраве!

 • Венета Иванова
  Отговор

  Здравей, Марти,:-)

  Получихме продуктите – страхотни са…Много ти благодаря! 🙂

  Действително се убеждаваме в свойствата на магнезия…и пастата е изключителна. Дори от първото ползване се усети положителен ефект.

 • tina
  Отговор

  Разрбах, че много помага, но не ми стана ясно как тогава ще дразни кожата магнезият, след като е олио, гел и т.н.?! Значи за алергични кожи не се препоръчва, представям си тогава като се пие на хапчета как ще дразни стомаха?! Обяснете тези неща по-подробно и защо дразни кожата!
  С една дума, много е добро, но….. ако не ти раздразни кожата и не почне да щипе! Ами аз съм с алергична кожа, значи не се препоръчва за мен.

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Благодаря на всички, оставили коментар. Винаги е радост за нас, когато хората споделят опита си. Няма по-ценно нещо от личният опит.

  Тина, в отговор на вашето питане: Магнезиевият хлорид е вид натурална сол. И олиото, и гела са разновидност, в различно състояние – течно, или по-плътно, подпомагащо по-лесното нанасяне и по-продължително масажиране.
  В редица информационни материали сме описали, че синтетизните форми на магнезий за пиене, които са в аптечната форма обикновено дразнят стомаха, и дори имат негативно влияние върху бъбреците. Затова и приемането на магнезиев хлорид (чист и натурален) е за препоръчване.
  Ако има реакция на кожата, това обикновено говори за дефицит на магнезий в тялото. Реакцията няма чисто козметичен характер, а сигнализира за минерален дефицит в организма.
  Реакцията сама по себе си не е приятна, но пък е сигнална лампичка, че човек има силна нужда от магнезий и с времето реакцията изчезва, защото клетките се насищат с нужния им магнезий.
  Иначе както са споделили и хората в горните коментари – магнезият дори помага при разранявания и проблеми на кожата. Имаме прекрасни впечатления от магнезия при различни дерматити, обриви и дори псориазис.
  Дано да сме отговорили на питането ви.

 • Мирослава
  Отговор

  Здравейте, купих си магнезиевото олио в пластмасовото шише – 100мл. /същото като на първата снимка/. В статията по – горе пише, че е за мазане, но аз НЕ ИСКАМ да си го мажа. Искам да си го пия през устата. Въпросът ми е: може ли да се пие въпросното олио, което е в тази опаковка? Пила съм преди време магнезиево олио, произведено от друга фирма и бях много доволна. Там, обаче изрично си пишеше, че става за пиене. Тук не пише!!! И сега съм пред дилемата: да си търся ли магнезиевото олио, което пих преди, или да си спестя едни 7 лв, ако вашето става и то за пиене…
  Единственият ми въпрос е: става ли олиото ви за пиене, освен за мазане? И, ако ДА, то защо не го пише изрично на опаковката?!

 • Reverie
  Отговор

  Здравейте! Препоръчаха ми магнезиево олио за антицелулитен масаж, но виждам че имате и други продукти – гел, сраб. Можете ли да ми кажете кой от тях е най-подходящ?

 • Radostina
  Отговор

  Изключително полезни продукти!Ползвам магнезиево олио и гел и го препоръчвам на хора със схващания,болки в мускули ,стави!Бързо болкоуспокояващо!

 • Янка
  Отговор

  Използвам магнезиевото олио от 3 дни разредено с вода 1:3. Мажа си гърба, стъпалата и коремната област. Още след първото намазване получих разхлабващ ефект (както при пиене на английска сол), който продължава и до момента. Възможно ли е това да е от олиото?

 • Лиана
  Отговор

  Магнезиевото олио подходящо ли е за смесена акнеична кожа?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.