Обратна връзка

Благодаря ви, че четете Свой Избор!

Тук можете да отправяте вашите въпроси, впечатления, мнения, резултати от съвместната ни работа, а творчески и бизнес предложения отправяйте директно на: marty@svoizbor.com, или чрез формата за контакт.

Ценя вашето мнение и приветствам всяка обратна връзка. Мнението ви ще е ценно и за хилядите ежедневни посетители на сайта, споделете го, възползвайте се от формата отдолу.

Благодаря ви! 🙂

Желая ви приятни и ползотворни мигове със страниците на Свой Избор!

Марти Иванова

34 Comments

 • Eli
  Отговор

  Prekrasen website Martinche!!!

  Pishesh tolkova krasivo i interesno. Prezarejdash chitatelite si s liubov, energiq i radost 🙂

  Imash neveroqten blog – cqla Bulgariq trqbva da znae za nego 😀
  Surdechni pozdravi ot men i smelo napred! Sledvame te vuv vsqka nova istoriq za koqto ni razkajesh :)))

  Eli

 • Дорина
  Отговор

  Много хубава инициатива да публикувате статии за хора, носещи светлината и променящи животи. Като статията за Радостина. Медиите ни затрупват с негативни новини и е така хубаво да прочетеш нещо вдъхновяващо. Това е ободрително за духа.
  Благодаря!

 • Петя
  Отговор

  Впечатлена!Благодарна и май..пристрастена..:))) към всичко,което се пише тук!Поздравления и лекота в начинаннията!:))

 • Ния
  Отговор

  Една истинска съвременна, адекватна за времето си СЕБЕнциклопедия, написана с много Любов и Светлина 🙂
  Благодаря!!!

 • Мариана Дешева
  Отговор

  Здравей Мартина,
  искам да изкажа благодарността си ,за прекрасния уеб сайт ,изпълнен с
  любов и благородство,
  тук се влиза ,съвсем не случайно
  казано е -когато търсиш намираш,когато почукаш ще ти отворят
  зящото когато душата търси знание ,попада тук и намира
  напоследък се случват чудеса в живота ми,когато помоля Бог да ми помогне ,той откликва на молбата ми и идва отговорът,знаците които ми праща са оговорите
  днес отворих тези страници и намерих отговор на молбата ми
  БЛАГОДАРЯ!
  МИР ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА ПО ПЪТЯ ТИ !

 • красен
  Отговор

  Здравейте! Поздравления и Благодарности за труда ви, истинско удоволствие е да се четат статиите ви написани с такова внимание, съзнатост, отговорност :)))) Сайтът също е един от най-добрите, които съм виждал! Сърдечни благодарности и Късмет!

 • Емил
  Отговор

  Която и статия да отвориш тук, те обзема въодушевление! Да, хората отворени към езотерика и израстване срещат множество познати идеи, но всичко тук е синтезирано, поднесено по възприемаем начин и, освен концепти, съдържа безценният личен елемент, опитност и почерк. И не на последно място – смелост. Ти, Мартина, си част от националното богатство! Само напред и нагоре!

 • Diana Obretenova
  Отговор

  Чудесен уеб сайт и информация поднесена разбираемо и с чувство. Продължавайте все със същия ентусиазъм. Поздравления!

 • gergana
  Отговор

  Марти, здравей

  Ето пиша в тази секция:) Имам гореща молба – хайде да организираш водена медитация.Една като за начало. За всички нас , които четем сайта ти , интересуваме се и се вълнуваме от всичко, което се случва и искаме да се научим да медитираме. Опитвам сама, опитвам и с водена медитация през youtube, но ако ти организираш нещо такова през някой от уикендите аз ще съм първата записала се:)

  • gergana
   Отговор

   ок, пиша за 3ти път тази сутрин.Съжалявам , ако се повтарям, предишните две бяха през телефона и така и не разбрах дали минаха или не.Затова ще се застраховам:) Искам да благодаря за отговора и също да предложа много приятен терен за подобен род беседи. Без да бъде срещу заплащане. Ех,поредната синхронност:)

   • Martina Ivanova
    Отговор

    Това с терена е супер… само дето вече ангажирахме един такъв – в център “Синай” на Мадрид 49, където можем да се събираме 30-40 човека. Ако искаш, може да минем на лични мейли, за да видим какви са вариантите. Благодаря ти! 🙂

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Здравейте, Галя. Благодаря ви за оставеното мнение. Раздразнението, което личи в думите ви.. еми, част от вас си е 🙂 Няма нищо между вас и другите. По време на медитациите имаше странични шумове отвън даже, едни стържещи, неприятни.. Да, действително и аз усещах, че имаше и снимки. Но както се виждаше сред хората – и това не им попречи особено. Колкото до необходимостта за видео записване и снимки (отново? – къде е било преди това?) – единствената причина е, че има изключително много хора, които нямат възможност да присъстват и всеки път ни молят да запишем и качим в интернет записа, за да е достъпен за всички хора. Между другото, човекът, който записваше беше от публиката и не беше предварително уговорено и организирано. Голяма част от допълнителните неща се случиха и стиковаха сякаш сами – в движение. Всички вие сте светлинни служители и никой не е по-специален. Всички са специални. А пробивите на светлината са забележителни, когато се случват дори на неподозирани места. Напомням ви част от посланието от архангелската група, изпратено специално за нас “Сега повече от всякога ще ви напомним: НЕ ОСЪЖДАЙТЕ. Всяко човешко същество е еднакво, ценно и дори забравило, че е Бог, то е СЪВЪРШЕНО” Любов и Светлина.

 • Нора
  Отговор

  Здравейте! Не мога да се сдържа да не изразя възторга си от семинара. За мен беше много, много полезен и БЛАГОДАРЯ! Особено съм впечатлена от Тенислав и неговото представяне. Преди семинара го намирах за много агресивен в изказванията си, но по време на семинара коренно промених мнанието си. Без неговото участие щеше да е твърде “спокойно”. Единстената ми препоръка е към участието на Диана. Тя пише прекрасно и аз с удоволствие я чета, но говоренето и то след Тенислав лично мен ме “приспа”. На мен нищо не ми пречеше нито записването с камера, нито щракането на фотоарапара. Ще очаквам с нетърпение следващи подобни събития. Радвам се, че ви има и че ви намерих!

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Непременно ще обърнем внимание на градивната критика, благодаря за нея! Едни молят да бъде снимано, друг не искат да се снима.. не мога да огрея навсякъде наистина, но ще имаме пред вид всяко мнение, за да изглаждаме несъвършенствата. Макар че, ако тръгнем с мисълта да се харесаме на всички, сме обречени на провал – няма шанс. Да, във Варна също се снима и никой нямаше против, само дето така и още не сме стигнали да пуснем нещо в интернет-обработката на такъв огромен видео материал отнема време. Ако някъде има нещо качено, ще го изгледам с интерес, но не е качено от нас. На мен ми е най-лесно нищо да не се снима, да нямам ангажименти и да не се кьоравя после със седмици да разпращам материали на всички. Но хората го искат! Значи има необходимост. Мила, спомни си, че няма такова нещо като “съкровени тайни”, които да пазим и крием от другите. Всичко става видно и явно, прозрачно. В единното съзнание няма тайни и прегради. Хубава да ни е седмицата 🙂

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Говорихме го това с Инелия. Има желание по принцип, възможно е, но за тази година програмата й е пълна. Би могло да се организира нещо евентуално догодина. (Ако тогава още ни интересува) 🙂 Ще ви държа в течение.

 • gergana
  Отговор

  Марти, здравей

  Имам такъв въпрос- всички очакват предстоящи сутресения и катаклизми.В по-голям или по-малък мащаб. Смяташ ли,че трябва да се подготвим някак.Познавам хора, които се запасяват с храна, място за живеене извън града, всякакви запаси необходими за оцеляването им. Когато попитах от какво всъщност ще бягат птгпвпра беше: “Какъвто и да е катаклизма,това от което ще бягам е критичната маса паникьосани и озверели хора”. Всички знаем какво би се случило в един голям град след няколко дни без ток например. Ако бях сама вероятно нямаше да предприема нищо. Но имам три малки деца. Хващам се ,че се страхувам за тях.Опитвам да държа страха настрана, по принцип не съм такъв човек, винаги очаквам най-доброто, но сега ме е страх. За децата.И си мисля -ако има 1% вероятност нещо такова да се случи как ще си простя , ако не съм предприела нищо ,за да ги защитя?

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравей, Гери.

   Мисля, че няма никаква нужда да се предприемат такива действия. Катаклизмите и сътресенията са преди всичко на ниво съзнание. И в момента те текат с неумолима мощ. Излизат на повърхността стари страхове, неизгладени отношения, стари модели, голяма мътилка се вдига. И това е най-серионото ни изпитание. То вече се случва.
   Честно казано не очаквам да има сътресения от типа на пропадане на земята, вулкани, земетресения и прочее апокалиптични картинки, познати ни от тематичните филми.
   А за да няма озверели и паникьосани хора – заради това работим така отдадено с хората, правим срещи, беседи, семинари, дискутираме и тук – за да са спокойни хората, когато (ако) нещо се случи – да са наясно, че това е временен етап и дискомфорт, че нищо лошо няма да се случи, че Духът е с нас и ни помага по най-лекия и плавен начин всички да преминем през този стадий на планетарно развитие. Децата са най-подготвени за всичко това, дори на съзнателно ниво да не дават вид, че разбират каквото и да било.

   Бъди един остров на спокойствие и хармония и така ще осигуриш най-добрата защита за себе си, и за децата си. Ще дойде момент, когато много хора ще бъдат ибъркани и уплашени – тогава си спомни, че ти ЗНАЕШ какво се случва, успокой ги и заедно ще преминем към следващото ниво.

 • Milena
  Отговор

  И аз имам същият въпрос и същите страхове… и то точно заради децата. И аз имам 3 малки деца и много се притеснявам.

 • Иринка Янева
  Отговор

  Мартина,СЛЪНЧИЦЕ,
  Благодаря за публикувания репортаж….Огнен е…..И той знае ,че не е сам….Тук и навсякъде вече…ОГНЕНИТЕ СА МНОГО… Благодаря !!!Едно друго огънче ти се възхищава и покланя….Благодаря…

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Огнено благодаря за този огнен коментар :-* Огньовете са равнопоставени, могат просто да горят заедно и да обединяват пламъка си. Благодаря и аз!

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Кои са тези хора, дето са почти винаги в пълно осъзнаване? Аз не съм. Непрекъснато срещам предизвикателства от дуалността и съм им много благодарна, защото точно те са онези, които ни помагат и издигат. Има и светлина, има и тъмнина.. и двете неща са двете страни, двата образа на едно и също нещо. Едното без другото няма как да съществува. Поне в тази дуалнапланета и дуалния свят, който сме си измислили. Това са ни инструментите за учене. А като престанат да ни вършат работа и си изпълнят задачките, ще получим други инструменти. Всъщност, вече ГИ получаваме.
  И онзи момент, в който наистина всички ще бъде видимо за всеки – не е толкова далече. И към момента познавам хора, които разбират всяка подробност за човека отсреща. Дори ако го гледат по телевизията.
  Всеки от нас минава по индивидуалния си път на развитие и в един или друг момент, който е най-уместен, ще стигне до там, че да няма нужда от прикритости. Аз например от много време не мога да лъжа. Не мога, ама хич. И не искам. Ако случайно се насиля да изрека някаква лъжа, направо езика ми се завързва, тялото ми се бунтува и много скоро след това си казвам истината, пък била тя неприятна.

 • Hristo Mihaylov
  Отговор

  Колкото и парасдоксално да е и аз отдавна мисля,че човек е създал Бога, за да се опира на нещо!Навсякъде се пише, а и аз се осъзнавам, че Бога е в нас, е тогава ако обичаш себе си обичаш и Бога и наистина всичко е една голяма ЛЮБОВ!Това е-ALL LOVE!

  • Nikolaya
   Отговор

   По тази логика следва, че за да обичаш Бог, трябва да обичаш себе си – това поставя основите на егоизма, от където всички знаем, че са тръгнали едни от най-негативните неща в света. Егоизмът НЕ Е път към Бог и чистата любов НЕ Е равнозначна на любов към себе си. По-скоро насочете мислите и усилията си към достигане на любов към света – другите хора, животните, света като цяло. Да, всичко е любов, но освен това пропускате, че всичко е любов в хармония и взаимодействие. Стремете се към това и оставете за сега размислите за Бог – отговорите в тази насока ще дойдат едва след като постигнете първото:)

   • ази
    Отговор

    точно така е, човек е създал бог, защото така е по лесно – някой друг да отговаря за нашите действия!!!! и ако вярваш в себе си не си грам егоистичен, а напротив, тогава си осъзнат и отговорен, това е висша степен на осъзнатост – да знаеш че от теб зависи много и да знаеш че нямаш право да злоупотребяваш с това……. това е разликата…. и след това вече нещата може да преминат през призмата на любовта… която реално в най чистия си вид я има само в бебетата…. при нас нещата отдавна не стоят така уви……..

 • д-р Владислав Иванов
  Отговор

  здравейте страхотни сте и смятам че това което вършите е стойностно и спомагащо за мира и осъзнаването на хората в тези невероятни времена
  ето и едно мое скромно мнение ,понеже известен смисъл сме колеги

  Какво се случва през 2012 год
  – Всъщност отговор на Най важния въпрос за всеки – Кой всъщност съм реално Аз?
  На последък се чувства, че живеем в чудно и бързо променящо се време информацията познанието вдъхновенията новите визии постоянно и всекидневно са факт от живота ни
  Та в тази насока ми се ще да споделя и моето мнение какво прозрях научих или просто предушещам, че се случва в тез преломни времена важно е да си отговорим–
  Кои всъщност сме ние ,как и кое определя взаимоотношенията и начина ни на реакция и действие на вътрешни и външни дразнители и житейски ситуации ?
  Всъщност кое от нас реагира и колко адекватно е то на реалната ситуация?
  За да опишем себе си имаме сбор от мисли събрани в паметта осъзнати или не- всички от миналото .Така се описваме като име, пол, произход, народност с хубаво минало или не, с различни опитности от това което сме преживяли и складирали но не и изхвърлили в подсъзнанието /като един архив / ,именно стози сбор от запаметени мисли и емоциите свързани с тях ни определят светогледа а също и начина на реакция и действие – тоест всичко което правим -неправим , мислим – немислим,също и взаимиотношенията със себеси или с другите. Излиза че винаги реагираме с миналото а не с настоящето ,което е тук и сега където е новаторството- връзката с духа .
  И така,
  Предлагам ви един мисловен експеримент- за миг да се опитаме да забравим своето минало
  /както казва дон Хуан учителя на Карлос Кастанеда –жизнено важно е по пътя на знанието да нямаш Лична легенда /
  да погледнем случващото се, каквото и да е то не от позицията ни в семейство, общество пол,възраст ,професия .А така както би го гледало едно малко дете ,какво става обикновенно: ставаме любопитни ,радосттни ,вдъхновени ,смели, любящи, услужливи, добри ,нямаме негативния опит предаден ни от другите ,не сме събрали още пагубните мисли в гардероба.
  Известно е че при някой пациенти повреме на хипноза или след инцидент свързан с пълна Амнезия се променя характера на хроничните им болести примерно изчезват кръвно или диабет, късогледство, обменни заболявания, депресии, алергии и др. След катопациента незне кой е, не реагира свръхценно към неща които преди е реагирал –променя се начина на реакция и действие .Тоест за да реагираме ли да се опишем трябва да имаме минало ,което ни дава позиция .То не е наше а ни е инсталирано от околните с които сле обменяли информация и опит още от първия си миг на тази Земя . Така стария мироглед се само възпроизвежда . Всички знаем какъв е той /всичко друго но не и божествен /
  За да правим това ни е необходима памет ,за да имаме памет ние нужно магнитно поле от земято /вече от човешкия опит знаем,че Астронавтине без изкуствена гравитация бързо губят памет и стават дизориентирани /
  Имате ли информация какво става с магнитноно поле на нашата мила земя в момента ?не намалява ли и то драстично и докъде? Защо и е нужно ?какъв е смисъла ?Нищо не става Случайно !
  Какво би станало ако се създадът условия масово да забравим миналото си и илюзиите в които вярваме /че са илюзии го споменават всички религиозни течения/
  И най вече какво би останало в нашето подсъзнание и съзнание като няма опитност и памет и я няма и в околните –дали неби останало само това което е неразрушимо –нашата божествена същност –нали сме създадени по Негов образ и подобие ! .Понеже вече и околните са такива няма от кой да приемем някоя пак превратна пагубна идея и да почнем по старому.
  На принципа каквото е от вътре Такова е от вън /втори херметичен принкип /Тогава Как и Какъв и в Кое измерение ще изглежда нашия свят? И тъй като творението е винаги свързано с твореца си, при липса на съзнание за създаненото от нас /човешката решетка от съзнания на земята /то нещата които сме създали сами ще се разпаднат и изчезнат до съставните им елементи за нула време земята ще се само- почисти от илюзиите и всичко сътворено от греховното ни /болно / разделено от бога съзнание /в този период от човешката ни история и еволюция
  Е това е за сега имам още какво да кажа но всеки ден излизат нови неща и ситуацията се избистря
  Желаяви много мир и любов ,
  Владислав Иванов- холистичен лекар
  03 10 2012 г.гр.Лом

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Мир и Любов, доктор Иванов 🙂 Шастлива съм, че се множат проглеждащите хора и истинското разбиране и грижа за Човека започват да се разгръщат. Благодаря за споделените размисли.

 • Vania
  Отговор

  Можете да се свържите с мен чрез: лично съобщение.
  vsg-v@hotmail.es
  Hародна Aлтернативна Mедицина-кожни проблеми
  Тел : 0034 662277375

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Здравейте. Олиото е по-подходящо, защото може да се разрежда, да се правят маски с него, въобщо – много по-лесно приложимо е, когато става дума за скалп и коса.
  Иначе съставът си е все един и същ, разликата е в консистенцията.

 • Емилия
  Отговор

  Здравейте Мартина!
  Пиша Ви с благодарност за притчата на която попаднах търсейки опора в мъдростта
  Обиди ме човек, който не ме познава – Благодаря за публикуваната притча!
  Бог да благослови делото Ви!

 • Nikolai
  Отговор

  Добро да е утрото Ви, Уважаема Мартина!
  Благодаря Ви, за позитивния сайт!
  Много ми хареса материала, за идеала и практичнастта!
  Идеалът- да доживея внуци, ми помогна, за да преборя болстта, но практичността ме крепи, за да съм полезен на 4-те си внучета, като им нося чисти плодове и зеленчуци от село.
  Приятен ден!
  С Уважение, дядо Кольо.

 • Evgeniq
  Отговор

  Благодаря за прекрасните дискове и за възможността да се информирам по въпросите на новото време. Мартина е един истински светлинен работник и това, което прави е от сърце и душа!!! Поздравления !!!

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Здравейте, Лили. Отговорих ви и в личните съобщения които ми писахте, но ще отговоря и тук – нищо чудно подобни питания да терзаят и други хора.
  Започвам с уговорката, че темата която отваряте е обширна и всеки отговор логично ще доведе и до друг въпрос, а това вече е тема на поне час терапевтична сесия.
  НО. Нека започнем от там “Нека бъдем реалисти – молим се и отправяме желания именно , когато сме разстроени”. Първата грешка която допускаме. Първо, че се сещаме за Бог, само когато сме изпаднали в проблем, и второ, че молбите ни “нека бъдем реалнисти” се отнасят до нещо което искаме да ни бъде дадено.
  “реалността” и “рационализмът” са разтегливи и гъвкави понятия и зависят само и единствено от гледната точка и осъзнатостта на човека. Те не са константи. Така че вашата рационалност е само ваша. Ако смените реалността която виждате, ще започнете да променяте и много други неща, които в момента ви се изплъзват.
  Разберете – Вселената е разумна, съзнателна сила, която отговаря на нашите мечти, страхове, мисли, подлатени с гореща емоция и постоянство – по много праволинеен и буквален начин. За Вселената (или Бог) няма понятия като добро и лошо. Има само енергия. И ответна енергия.
  Ако визуализирате, молите (с благодарност!!), желаете – от позицията на омиротворение, благодарност и съзнателност, то желанията има голяма възможност да се реализират. Като разбира се и в това трябва да има уместност и съобразяване с цялото. АКо например си мечтаете да бъдете в партньорска двойка с човек, който изобщо не ви забелязва, харесва и прочие; ако не ви е писано да бъдете в такава двойка, каквито и молби да отправяте по новолуние – няма смисъл. Защото съдбата и договорът помежду ви може да бъде съвсем различен. Може пък да трябва вие, или той да извървите определен път на развитие, за да “дораснете” до човека, с когото другият има договор да се срещне. Всичко е възможно.
  Но преди всичко – ако изхождате от позицията на нямането, на липсата, на отчаянието, на страха – по никакъв начин не си помагате да се доближите до заветната цел.
  Ето там е ключето. Вселената, както казахме, не разпознава добро и лошо. Разпознава енергията.
  Ако вие на повърхността просто казвате “Искам да съм богат”, но емоцията зад това е “Толкова много ми се иска, но съм беден… ей на, винаги съм недостиг, отчаян съм”, то реално посланието което отправяте към Вселената е “нямам, беден съм”. И тя отвръща със същото…

  • Chavdar
   Отговор

   И аз съм от служителите на светлината.
   Имам въпрос към Мартина. Дали има доста осъзнати хора, които разбират ,че сме в строго охраняван затвор? Защото аз познавам само един човек.

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Здравейте!
  Можете да пишете на Милен на e-mail: antonov.milen@gmail.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.