Студено пресовани масла

Предлагаме ви едни от най-силно лечебните и немасови студено пресовани масла от природата – масло от синя хвойна, и масло от бял трън. Абсолютно чист извлек, постигнат чрез метода на студеното пресоване – запазва всички хранителни, лечебни свойства на използваните природни ресурси. Всеки продукт е преминал през личния ни опит, тестван, критично изпитан, и със сигурност в добрите му свойства – вече препоръчван от нас.
Масло от бял трън ( Силимарин )

bial tranmaslo tran1

tran

Студено пресовано масло от семена на бял трън. Предлага се в два варианта – 50ml. с капкомер, и 150ml.

Бял трън масло: 50 ml: 19 лв; 150 ml.: 28 лв.           buy4

Черният дроб и жлъчката са пречиствателната станция на целия организъм, но за да работят с пълен капацитет и да вършат добре работата си, те самите трябва да са чисти и свободни от шлаки и външни замърсявания. Черният дроб има способността да разгражда, филтрира и извежда от организма опасни токсични вещества. Много болестни състояния – диабет, Алцхаймер, хипертония, затлъстяване, метаболитни дисфункции и др. се дължат първоначално на замърсен и увреден черен дроб.

Успешното лечение на гореописаните (и не само) състояния, се приписва на белия трън, и по-точно – на активната му съставка силимарин. Белият трън е един от най-старите и най-задълбочено изследвани билкови лекарства в света.  Силимаринът е мощен антиоксидант, който защитава чернодробните клетки от вредните вещества, формирани при пушене, злоупотреба с алкохол и от храни, богати на мазнини.

Белият трън е един от най-ефективните хепатопротектори.

Активните съставки на тръна играят роля в стабилизацията на био-мембраните на хепатоцитите, повишават съществено детоксикиращата и антиоксидантна активност на черния дроб, включително и синтеза на глутатиона.

Освен това белият трън профилактично защитава организма и повишава неговата устойчивост по отношение на инфекции и различни видове отравяния.

Също така усилва образуването на жлъчка и ускорява отделянето й, като по този начин се нормализират процесите на храносмилане и обмяната на веществата.

Растението се използва успешно при остри и хронични хепатити, цироза на черния дроб, холангит, холецистит, а също и при токсични поражения на черния дроб в резултат на отравяне с различни химически съединения, в т.ч.  химио и лъчетерапия.

Белият трън се прилага и при захарен диабет, хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и разширени вени.

Той е изследван и във връзка с потенциалното му приложение за превенция на рака (предотвратява възникването, не може да бъде основно лечение, но може да се приложи като част от лечение на раково заболяване с цел изчистване на организма от натрупаните токсини, възстановяване на добият обмен на енергия, хранителни вещества и добра имунна защита) и лечение на усложнения при пациенти с ХИВ.

Терапевтични цели:

  • Понижава нивата на холестерола.
  • Намалява резистентността към инсулина при хора с диабет от втори тип, които имат и цироза.
  • Ограничава растежа на туморните клетки при рак на гърдата, простатата и шийката на матката.
  • Минимизира страничните ефекти от химиотерапия.
  • Подобрява функцията на бъбреците.
  • Облекчава болките при менструация
  • Помага при заболявания като дерматит, екзема, псориазис.
  • За повишаване устойчивостта на организма към действието на неблагоприятните фактори на околната среда.
  • За повишаване съпротивителните сили на организма към инфекциозни заболявания след прекарани операции.
  • При остри и хронични заболявания на дихателната система (бронхити, пневмонии и други).

Белият трън се ползва за медицински цели още от древните гърци, които са правели отвара от семената му с цел предпазване от различни болести.  В Индия и днес белият трън се прилага като хомеопатично средство.

Масло от бял трън ( Силимарин ), студено пресовано 50 ml./150 ml. Хранителна добавка.

Състав: 100 % натурално студено пресовано масло от бял трън  (Silybum marianum).

Дозировка: От 20 до 60 капки два пъти на ден или по 1 чаена лъжичка дневно. Да не се превишава препоръчаната доза. Да не се употребява като заместител на балансираното и разнообразно хранене!

Да се съхранява на сухо, тъмно и недостъпно за деца място при стайна температура под 25оС.

Цена: 50 ml: 19 лв;  150 ml.: 28 лв.  buy4

Допълнителна информация за лечение на чернодробни заболявания, или превантивна грижа за черния дроб можете да видите ТУК и ТУК. Препоръчваме и преосмисляне на хранителния режим.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Масло от синя хвойна (Juniperus communis) 100% чисто, натурално, студено пресовано. Без примерси и консерванти

150 ml.  Натурален студено пресован маслен извлек от СИНЯ ХВОЙНА – 25 лв.  

sinya-hvoina_2

buy4

Съдържание: Натурален студено пресован маслен извлек от плод СИНЯ ХВОЙНА.

Приложение: Прилага се при мускулни, ставни и ревматични болки, болки в сухожилията, за рехабилитация чрез втриване. Ползва се при всички възрасти – абсолютно безвредно. Няма данни за странични явления или алергични реакции.

Начин на употреба: Директно се втрива върху болното място. Минимално количество се поставя върху дланта и масажирайки, се нанася върху кожата, докато попие маслото. Може да се използва неограничен брой пъти, препоръчително е да се втрива поне два пъти дневно – сутрин и вечер.

Препоръка за употреба: При спортни контузии като разтежения, навяхвания, ударени места и частични разкъсвания. Подпомага възстановяването в изключително кратки срокове. Може да се използва и превантивно за поддържане еластичността на мускулите и сухожилията. Предотвратява мускулната треска и възвръща нормалното състояние на мускулите, ако се приложи веднага след физическо натоварване.

Съхранение: На тъмно и сухо място при стайна температура.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Всички продукти  можете да поръчвате на e-mail: shop@svoizbor.com, на телефон  0889 695 444 или чрез онлайн магазина

Ако използвате интернет комуникация, моля опишете в поръчката си вида и бройките на желаните продукти, точен адрес за доставка, име на получател, телефон за връзка, както и предпочитано време, в което можете да приемете доставката.

Доставка и цени за доставка

Доставките се извършват чрез куриерски фирми на територията на България и извън нея до вратата на клиента, или до избран офис на куриерската фирма. Доставка се извършва в рамките на 1 до 3 работни дни. В случай на забавяне клиентът ще бъде уведомен своевременно чрез имейл или по телефона. Цените за доставка се определят от тарифите на куриерската фирма. Цената за доставка зависи от спецификата на поръчаните продукти (обем, тегло, разстояние до адреса за доставка, сума на наложен платеж). При желание на клиента, Свой Избор може да го уведоми предварително за цената на доставката, след допитване до партньорската куриерска фирма.

Плащане

Плащането на направена от клиента поръчка може да бъде извършено: с наложен платеж на куриера при доставка на стоката

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.