Слънчево затъмнение и Новолуние в Скорпион – пътят от сенките до силата на Автентичния ни Аз

Ето, че часове ни делят от Новолунието и първото частично Слънчево затъмнение в 2° на Скорпион на 25 октомври. Значимо събитие с мощна трансформираща енергия, което поставя невидимото начало на един завършващ период, за да се подготвим за следващия. Ще окаже въздействие към промени не само на личностно ниво, при всеки един човек, а и на държавно, междудържавно и световно ниво.

От вчера Слънцето е в знака на Скорпиона – тъмната, дълбока, скрита и потайна страна на живота и смъртта. Но освен че активира кризи, катарзиси, стаени тайни и дълбинни части от нас, той носи енергията на дълбоката трансформация, на прераждането, на регенерацията. Запокитва ни в мрачните дълбини на собствените ни души, за да опознаем, изцелим, трансформираме това, което е стаено там, и чрез него да опознаем най-голямата си сила и светлина.

Възползвайте се мъдро от тази дълбинна, преобръщаща енергия, защото това, което което пресяваме и създаваме в тези дни, ще внесем в следващата година и качествено новия период на живеене на Земята, който предстои. Използвайте всяко предизвикателство като възможност да потърсите каква ваша сянка стои отдолу, за да я преобърнете още сега.

Знам, че идеята да се занимаваш с болките и сенките си, не е много привлекателна, но колкото повече избягваме да се занимаваме с тъмнината си, толкова тя ще се занимава с нас.

Въпреки че днес не е подходящ ден за започване нови начинания, връзки и партньорства, промените ще изобилстват и ще дават заявка за нови посоки във всеки аспект на живота. Приемете това като развитие, възможност, нови посоки в които да тръгнете след като утихне енергията на затъмненията. Докато тази енергия е активна обаче, можем да се потопим в себе си и не само да разчистим старите деструктивни навици, нагласи и поведения. Също така да запишем намеренията си, измечтаем, направим мощна заявка за Новото, което да реализираме в себе си, живота си, работата си, цялото ни живеене.

Затъмненията винаги се случват в поредица и носят голям енергиен заряд и потенциал за промяна. С каква точно енергия и посока на движение в живота ще бъдат натоварени те, зависи както от това на коя страна на оста се случват – в Северния възел, където Луната се издига и е обърната към бъдещето и позитива; или в Южния възел, където Луната залязва надолу по оста си на движение, което изобразява миналото, кармата, сенките, негатива.

Също така зависи и в каква поредност се случват – дали първо Слънчево и после Лунно, и после отново Слънчево; Или пък първо е Лунно, последвано от Слънчево, и след това отново Лунно. Или както се случва в настоящия момент – първо имаме частично Слънчево затъмнение, което точно след две седмици ще бъде последвано от супер точно, в 16° пълно Лунно затъмнение.

В днешното затъмнение и Слънцето, и Луната са в съвпад с Южния възел, което означава, че Луната е по-слаба. Тоест, нашите емоции, навици, нагласи са в поддържаща Слънцето роля – слънчевото предназначение. Така че при това затъмнение емоциите ни не са подчертани, а са пощадени.

Днес влизаме в Слънчевия си знак, в АЗ-а, в този, който съм, моята сила, моята истина, моята реалност. Толкова категорично минаване през Аз-а, което ни позволява да редактираме качествата си – кой съм Аз, кое е моето автентично Аз, каква е моята мисия и предназначение, кои са силните ми характерови особености и качества, които да развивам, и кои са тези, които решавам да освободя от себе си като неработещи и неотговарящи на актуалното и бъдещото ми Аз.

След две седмици от сега предстои пълно Лунно затъмнение. Луната тогава ще е в съвпад съв Северния си възел. И тогава тя ще владее силата. Тогава вече ще влезем с пълна сила в нашите чувства, емоции, автоматични реакции, нашата несигурност, ранимост и стаените ни страхове – цялото съдържание на вътрешното ни дете. Тогава преживяването ни ще бъде много по-дълбоко и интензивно.

Днес този коридор на затъмненията започва със Слънцето – тук наблюдаваме – какво се случва, как реагираме, как стоят нещата в голямата картинка.

Не всеки ще почувства нещо значимо и отличаващо се, и не при всяко затъмнение, не и с еднаква интензивност. Но хората, които имат лични планети и домове, подчертани от затъмнението, ще имат и подчертани преживявания и трансформации в тази житейска област.

Бъдете внимателни, стъпвайте леко, избягвайте конфликти и разпри, и просто наблюдавайте – както динамиката вътре в себе си, така и тази във външния свят. Дори динамиката на големите сцени – политически междудържавни, икономически, дори в планетарен мащаб.

Висшите октави на Скорпион ни носят възможност за сътрудничество, компромис, обединение на сили, умения, мисли и въображение, изобретателност. В тази полярност сме способни да сътворим чудеса. В ниските октави на тази вибрация стои полярността в която не успяваме да надмогнем егото си, личния си интерес, горделивостта и стремежа към лична власт. Там сме неспособни на сътрудничество и обединение, и влизаме в конфликт, опитваме да доминираме, контролираме, властваме. Еволюцията обаче върви в енергията на обединението и сливането ни. Ако се отдадем на деструктивната енергия на раздора и его-битките, това няма да ни донесе ползи.

Това затъмнение е своеобразна повратна точка в която трябва да направим избор. То може да ни донесе нещо странно, ново и неочаквано – във вид на изненадващи новини, промени, внезапно дошло решение. И ще трябва да решим как да реагираме – да посрещнем новостите и сътрудничеството по нов начин, или да влезем в битка и отрицание. Това може да е по отношение на интимната ви връзка, или в бизнес взаимоотношенията ви, дори може да е между вас и вас.

Но за да се възползваме максимално от динамиката на тези промени и възможностите, които носят, трябва да си позволим да бъдем открити, отворени и дори раними. Да съблечем доспехите и броните с които сме се обвили за да се защитим или маскираме, и да си позволим да бъдем автентични. Само така ще можем да възприемаме, да поемем, да се свържем, да увеличим енергията, която ни кореспондира, и да освободим това, което ни пречи и дърпа назад. Позволете си да се отдадете на дълбоката трансформация – нека старото и болното да си отиде, за да се преоткрием по нов, автентичен, овластен начин. За да се роди новото ни Аз, част (или цялата) от старата ни идентичност, трябва да умре.  Време е за разширение. Време е да намерим истинската си сила. А пътят до нея минава през най-големите ни слабости.

Спокойна и мъдра вътрешна работа на всички! Разглеждайте кризите като възможности и не изпускайте от поглед заветната си цел!

С любов,

Марти Иванова

Източник на астрологичния анализ: Kaypacha Lesher, New Paradigm Astrology

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.