Ключът към успешната връзка?

Какъв мислите, че е ключът към една успешна връзка?

  • Сходни интереси/цели
  • Липса на противоречия/конфликти
  • Взаимно уважение и зачитане на нуждите и пространството

Е, попитайте някоя двойка, партньори, които са заедно от дълго време, и те вероятно ще кажат:

Компромис. 

Компромисът, тази свещена крава на взаимоотношенията е държала толкова много поколения в плен на нещастието. И убедени в нещастната съдба на всяка любов, и всяко партньорство, нашите родители, също както техните родители, ни вменяват единствената им достъпна “истина”: “Успешната връзка се гради на компромиси”. Така без да искат, гарантират приемствеността на липсата на щастие и в следващите поколения.

Ето защо:

По дефиниция компромисът означава да приемете нещо по-малко от желателното при уреждане на конфликт или спор.

Истината е, че не можете да направите това, без да изпитате болка. На практика правейки компромис, си казваме един на друг: “Аз ще поема малко болка, и ти също ще поемеш малко болка”.

Това е най-голямата грешка, която правим във взаимоотношенията, защото компромисът е жертва. Жертваме границите си, нуждите, чувствата и емоциите си.

Това е тиктакаща емоционална бомба със закъснител и рецепта за трупане на тлеещо негодувание, което ни измъчва, разкъсва, разболява. И това натрупване рано или късно избухва в разрушителен врзив (навън, или навътре).

Когато правим компромис в една връзка, това означава, че сме приели, че лошата сделка е по-добра възможност от липсата на сделка.

Само че ето нещо важно за тази сделка: Какъвто и компромис да направи човек, той винаги ще сравнява резултата (та дори и подсъзнателно) със своя идеален сценарий, и това винаги ще бъде недостатъчно. Тази липса и чувство за недостатъчност ще тлеят като въглени, които с времето ще прокопаят  истинска бездна отвътре.

Не е нужно връзките да носят горест и страдание.

Ако сте приели, че любовта винаги носи страдание, то това е лъжовно и деструктивно вярване, което сте позволили да оформи начина по който виждате живота.

Иронията е в това, че правим компромис с надеждата да избегнем конфликт, а всъщност чрез компромиса залагаме основите на огромен и често неразрешим конфликт.

Когато правим компромис само и само “да е мир”, го правим за да бъдем в безопасност. Тогава ние сме водени от страх от това което искаме да избегнем, а не от това, което всъщност искаме.

Разбираемо е, че нашите предци са живяли във времена в които нуждата от безопасност е давала предимство на страха като водеща сила. Но сега е друго време и в него можем да предефинираме тази стара идея. Можем и е полезно да предефинираме представата си за любов и успешна връзка.

Самотата, страданието и не са и не могат да бъдат твоя съдба.

Не е нужно да предаваш себе си, границите си, нуждите си, само за да можеш да бъдеш в някаква връзка.

Това, че си принуден да направиш избор между себе си и другия е едно от погрешните схващания, които правят връзките болезнени. Това е една от раните, които държат толкова много хора в нещастие и себеотричане.

Има как да има уважително пространство в което присъстваме както ние, така и другия човек. Пространство в което са зачетени нуждите и на двамата. Не е нужно да избирате между вас и другия. Не е нужно някой да е подценен, подтиснат, пренебрегнат. Има място и за двамата.

Ако попадате често в задънена улица във връзките си, ако все попадате на погрешния човек в отношения където нуждите ви остават неуважени, намирането на изход може да ви се струва трудно, но когато поемете този път, той може да бъде животопроменящ.

Сега, каквото и да решите да предприемете по-нататък, започнете да наблюдавате за да установите повтарящите се модели във вас, които влияят на живота и взаимоотношенията ви.

 

И можете да започнете веднага тази безценна вътрешна трансформация, като се включите към практическата програма “Да намерим любовта”, като част от ВИП участниците.

Време е да отворим  нов път на любовта, да подобрим взаимоотношенията с най-важния човек – със себе си; а с това и всички останали с които влизаме в партньорски и любовни взаимоотношения.

С любов,

Марти

PS. ДА НАМЕРИМ ЛЮБОВТА С ТЕХНИКИТЕ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА СВОБОДА” е 5 седмична програма с която ще можеш да излекуваш всички предишни наранявания в любовта и връзките, да намериш отново любовта към себе си, да изградиш здравословно самочувствие и здрава себестойност, и да намериш любовта в живота си. Намираме, лекуваме и променяме деструктивните модели на чувстване, и поведение в любовта. Пет практически модула с изобилие от видео уроци, преживявания и практики с ТЕС, Пренареждане на Матрицата и Божествената Матрица – най-мощните терапевтични инструменти от енергийната психология: https://www.svoizbor.com/love/

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.