Не бягай от хората които вадят най-лошото в теб

Не бягай от хората които вадят най-лошото в теб. В динамиката между вас е скрит дар и ако подходиш по правилния начин, можеш да извлечеш голяма полза от наглед неприятните ситуации.

Вероятно си казваш “Този направо ме побърква. Вади най-лошото в мен. Направо не мога да позная себе си, когато ми се налага да общувам с него”. Да, има такива хора, които с поведението си, предизвикват нещо в нас, което не харесваме, не одобряваме, дори може да се срамуваме от него, или да го осъждаме. Но то не пада от небето, нали?  Това раздразнение, грубост, жестокост, егоизъм, гняв, невротичност (или друго), са аспекти, които си носим вътре в себе си, те са части от нас. Ако ще и да са толкова неприятни, социално неприемливи и шокиращи, че не искаме да си го признаем. Не пасват на идеалния образ, който градим, или който искаме да бъдем.

Не можеш да се познаеш точно защото си скрил и подтиснал тези части от себе си толкова надълбоко, толкова отчаяно си скрил съществуването им от себе си, толкова упорито отказваш да допуснеш съществуването им, че наистина не ги познаваш.

А те са там. Винаги са били. И сега е време да ги видиш и зачетеш най-сетне. Да разбереш откъде идват. Чии са. Коя част от тях е лично твоя. Да чуеш болката им, гнева им, безпомощността им. Всичките им несъвършенства. Да ги осветлиш, да им протегнеш ръка, да чуеш какви истини са стаили. И през приемането, разбирането, прошката и любовта, да им дадеш шанс да се трансформират. Без да бързаш. Полека.

На първо време – не гони “дразнителя”. Да, той може да има всякакво неприятно поведение и ние не целим да го оправдаем или валидираме. То си е за него, то си е негова работа и отговорност. Обаче твоята работа и отговорност е да се заемеш с твоята реакция, идваща в отговор на поведението му и ситуациите в които си взаимодействате. Това в него, което пали бесовете в теб, са отражения на онези твои части, които съдиш, мразиш, ненавиждаш, отричаш, криеш от себе си, искаш да заличиш. Използвай мъдро отраженията. Позволи си да проследиш откъде идват, къде отиват, какво носят в себе си.
Експериментирай в движение и благодари мислено на дразнителя. Да, той вади най-лошото в теб. ВАДИ НАЙ-ЛОШОТО В ТЕБ. Именно! Вади го наяве, и то вече не е скрито от теб, не е в несъзнаваната тъма. Вече е навън. За да го видиш, осветлиш и изцелиш.

Карл Юнг казва: “Докато не направиш несъзнаваното – съзнателно, то ще контролира живота ти, а ти ще го наричаш “съдба”. Ето един от начините да вземем части от съдбата си в свои ръце. Оглеждай се мъдро в отраженията, които ти показват “дразнителите”. Ако вадят “най-лошото” в теб – чудесно: позволи си да го видиш, да постоиш с него, да го разбереш, да чуеш нуждите и страховете му. И да го поведеш към светлината и трансформацията. Методите на енергийната психология – ТЕС, Пренареждане на Матрицата, Божествената Матрица, са брилянтни методи с които на практика можем да преживеем този процес, да идентифицираме и да освободим аспекти от Сянката си.

И още един ключ: “най-лошото” е несъществуващо понятие. Освободи се от оковите на стигмата, срама, усещането за нередност и самобичуването, че изобщо имаш тези “лоши” неща в себе си. Всички имаме и тъмнина, и светлина в себе си. Изтъкани сме от дуалности, от сенки и светлини. Това, което етикираш като “лошо” в себе си, е част от теб, която е преживяла нещо травматично, и вследствие на него е изработила житейска стратегия, за да оцелее, да се справи с немислимото. Гневът често произлиза от страх, Яростта – от отблъскване и незачитане. Раздразнението – от изоставяне и самотност. Критичните изисквания – от липсата на одобрение, грижа и закрила. И още много сценарии и нюанси, които са индивидуални, лични и интимни – различни за всекиго. Вместо да бягаме от тях, можем да потърсим да ги видим, разберем, премем, осветлим и изцелим.

Безценна дълбинна работа със Себе си. Можеш да опиташ да се гмурнеш сам в себе си, ако имаш познанията и уменията да боравиш с техниките от енергийната психология (или имаш други умения, от други терапевтични науки). Или можеш да потърсиш ментор, водач, терапевт, с чията помощ да вървиш през светлосенките на вътрешния си свят, да изцелиш болките и да изградиш едно свободно, уверено, любящо Аз.

С любов,
Марти

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.