Ето как да използваш това знание за своите емоции и емоционални травми

“Благодаря за хубавите послания и информация, които ми пращате, но не ми стана ясно как това би променило и обърнало в друга посока събитията, в които съм се оплела – съдебни дела, безпаричие, кредитори, всичко лежи на мой гръб?” – този въпрос ми зададе в писмо наскоро една прекрасна жена и съм ѝ благодарна, защото сега мога да дам отговор, който да е полезен на хиляди. Надявам се и на теб.

Много хора имат грешна представа за енергийната психология и Техниките за емоционална свобода. Някои хора си мислят, че това са вълшебни техники, мистично жонглиране с енергия, което може по магичен начин да изличи и промени негативните неща в живота. Разбира се, че не е така.

Други пък си мислят, че ТЕС е нещо повърхностно и несериозно. Потупваш по няколко точки и неприятната емоция олеква, потискаш я, замазваш я и дотам. Това пък съвсем не е вярно.

Важно е да разберем, че ТЕС не премахва веднъж завинаги отрицателните емоции от живота ни – това би било твърде нереалистична и незряла представа. Животът е неспирна динамика и в нея винаги ще преживяваме богат спектър от емоции. Въпросът е – какво правим с тях, когато дойдат? ТЕС ни дава свободата да посрещнем, изучим, приемем, преработим и впрегнем в градивно себеизграждане своите емоции.

Простотата в приложението на ТЕС, особено когато ти се предава от опитен и вещ преподавател и практик, наистина оставя усещането за достъпност, лекота, простота в приложението на метода, и мигновени резултати. Разтърсваща емоция, силна физическа болка, тревожно или паническо състояние олекват за минути – факт. И в повечето случаи, това е нивото до което повечето необучени хора стигат. Достатъчно впечатляващо и работещо е дори само на това ниво.

Там е работата обаче, че това е само повърхността на един гигантски айсберг.
Красотата на ТЕС е в това, че в зависимост от ситуацията и възможността ти в този момент, можеш да избереш как да подходиш – дали да работиш върху симптома, който в момента бушува на повърхността и да го утешиш. Или пък да хванеш симптома и да последваш нишките му, които те водят до дълбините на проблема, който също толкова елегантно и учудващо бързо може да бъде “разплетен”, и изцелен в рамките на минути или часове.

Под гнева провокиран от някаква случка, винаги има поредица от други пластове. Болка, тъга, самота, безпомощност, неглижиране, отчаяние, страх. Всеки от тези пластове е свързан с хора, случки, наранявания, вярвания и създадени още в детството нагласи. Стимулирайки меридианната ни енергийна система чрез ТЕС потупванията, и насочвани от мощните въпроси на терапевта, ние навигираме изключително бързо и лесно измежду тези дълбочинни пластове. Разкриваме неподозирани истини за себе си, вярвания и нагласи, стигаме до катарзисни А-ХА моменти, които сами по себе си преобръщат света ни в положителна посока. А това все още не е всичко.

Всички психолози са наясно, че огромна част от проблемите ни в зряла възраст са следствия от травматични случки в детството, в които сме създали негативни нагласи и вярвания. Само че припомнянето на тези случки, навързването на нишките, осъзнаването и изцелението са много сложни, трудни и бавни като процес (ако изобщо се стигне дотам в дългогодишна терапия). С помощта на методите ТЕС и Пренареждане на Матрицата обаче, разкриването на тези дълбинни пластове от нашата същност, става с такава естествена лекота и бързина, че често за минути и часове получаваме терапевтични резултати, които в други случаи и подходи искат години.

Зад депресията и апатията стоят разочарования, изгубени възможности, неотговорени житейски въпроси, загуба на смисъл и мечтана реализация, вдълбани в подсъзнанието вярвания за неравностойност, недостатъчност. И още толкова много неща, лични и различни за всекиго. В практиките с ТЕС обаче, намираме всички онези причини, конкретните случки, хора, разминавания, заглушени вътрешни диалози. И не само ги откриваме, но и изцеляваме болката им, наместваме по нов начин парченцата от пъзела си, за да можеш отново да си цял, осмислен, обнадежден и изпълнен със сила. С нов поглед към живота и към себе си. Трансформация, която е настъпила по естествен път в теб и с това е променила целия ти свят, заедно с външните обстоятелства.

Зад блокиралата интимна връзка стоят още пластове от емоции, ключови събития и вярвания. Дали това ще е срам, страх от обвързване и нараняване, вярвания за недостатъчност и неспособност, които те въвличат все в еднотипови връзки, в които се чувстваш все по същия негативен начин. Цяла една житейска история, която няма как да бъде променена ако просто си потупваш, за да облекчиш временно тъгата, съмненията или неувереността. Но пък можеш да ги последваш и в една сетивна, интуитивна сесия с ТЕС, за да чуеш заглушения си вътрешен глас и да намериш корените на всичко това. Защото имаш за работа да промениш нагласите и вярванията си, минавайки през ключовите събития, в които си ги създал. И като естествено следствие, връзката ти и интимния ти живот ще се променят и подобрят.

И ако проблемът ти звучи така “Оплела съм се в съдебни дела, безпаричие, притисната съм до стената, изоставена от всички, и всичко е на мой гръб”, то трябва да знаеш, че не се намираш случайно в тази ситуация. Защото както всяка друга сфера от живота ти, финансовото състояние и материалното благополучие също са следствие от твоите нагласи, вярвания, ценностна система, себеусещане и светоусещане. Все неща, които са формирани в годините, започвайки толкова отдалече, та чак от вътреутробното ти развитие като бебе, раждането ти, цялото детство след това. И няма нищо мистично в този процес. Житейските ти обстоятелства са логично следствие от вътрепсихичния ти живот, от емоциите, които определят твоите избори, заглушавайки разума. От вярванията, които те карат да правиш несъзнателно едни или други избори – на интимни и бизнес партньори, на работа и прехрана, на отношение към парите и материалните блага, на стил на обличане, спорт, хранене. На всичко.

И ето как с ТЕС можеш да се измъкнеш от тази бездна на задлъжнялост, безпаричие и “всичко е на мой гръб: Като намериш и преобърнеш всичките си представи и вярвания за парите, за изобилието, за възможностите, за вкорененото усещане, че си длъжен някому, че си сгрешил, че подлежиш на наказание и страдание, че си нежелан, изоставен от всички и имаш огромно теглило, което сам да изтеглиш. Когато намериш причините да се въвличаш в такива житейски обстоятелства и смъкнеш товара от гърба си, когато създадеш други нагласи към материалното, към отговорностите и възможностите, тогава ще “ти светне пред очите”. И досегашните външни обстоятелства не само, че нямат да имат същата непреодолима тежест за теб, но ще намерят своето адекватно разрешение.

И ако трябва да дам един практичен съвет как да си помогнеш с ценните ТЕС практики и знания, които споделям, то той би звучал така: Търси какви други пластове емоции има под това, което чувстваш в момента. Ако си гневен – на кого и за какво си гневен? Какво означава за теб тази ситуация? – Пренебрегнат си, неуважен, нечут, или нещо друго? Познато ли ти е това чувство и възможно ли е да си се чувствал и друг път по този начин? Позволи си да надникнеш в дълбините на съществото си, защото когато срещнеш открито онова, от което бягаш, ще му дадеш шанс да излезе на светло и да се изцели.

Облекчението и просветването след това са безценни. И светът става друг.

Надявам се да си стигнал до края на този дълъг текст и вече да имаш нови идеи в които светлината да проблясва по друг начин.

С любов,
Марти

PS. Ако си готов да надникнеш в дълбокото и да усвоиш майсторското приложение на ТЕС с които да помагаш на себе си и другите, скоро предстои сертификационно обучение по ТЕС на живо. Можеш да видиш програмата тук: https://www.svoizbor.com/tes-new-page/

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.