Мъдър баланс с есенното равноденствие. Какво бъдеще ще посеете днес?

Днес, 22 септември в 13:31ч. настъпва есенното равноденствие, което отбелязва началото на златната есен. Денят и нощта в Северното полукълбо са относително равни. И докато това събитие не носи кой знае колко вълнение за астрономите, то биологичния, метафизичния, астрологичния и духовния смисъл е ярък, и значим. Неслучайно за мъдрите древни култури, които са разчитали биологичния часовник на природата и Космоса, есенното равноденствие е било преломен момент, богато на честване, благодарност, ритуали за благоденствие и изобилие.

Равноденствията и Слънцестоенето са събития, носещи заряда на изумително точни камертони, които задават енергията и посоката за следващите три месеца, в случая – до 21 декември. Пиковете на слънцестоенето се редуват с балансираното затихване, балансиране, равносметка и култивиране на енергията на равноденствието.

С това есенно равноденствие, Слънцето навлиза в знака на Везни и още по-силно акцентира върху баланса. Това изравняване на светлината и тъмнината, на деня и нощта, носи важна символика, изразяваща нашия психо-емоционален вътрешен и външен свят. Баланса на енергиите Ин и Ян.
Светлината на съзнанието и тъмнината на несъзнаваното. Навлизаме постепенно в зоната на подсъзнанието си и сме подтикнати да се потопим и да изследваме как то влияе върху поведението ни. Какво от съдържимото му определя нашите мисли, действия и бездействия, как се отразява в динамиката на живота ни? Точно затова има голямо значение каква работа сме свършили със себе си в предходния период на съзнателна работа. Дали сме си подготвили домашното можем да разберем от реакциите, емоциите и преживяванията, които имаме, ако съумеем да се наблюдаваме в по-интензивни моменти. Можем ли да овладяваме емоциите, които предизвикват мислите ни и реалността проявена във външния свят, или те ни владеят?

 

Настъпва период, в който ще събираме плодовете от своите усилия от една страна, и ще можем да се задълбочим в равносметка какво да остане с нас и какво да освободим, за да проявим активно във външния свят. Започва със знака на Везни – най-партньорския знак, който подтиква да обърнем внимание на взаимотношенията, в които участваме (интимни, бизнес, приятелски и партньорски), да ги преосмислим, пречистим и поставим на точното място.

Равновесие, мъдрост, изцелителен баланс – към това тласка меката и чувствена енергия на днешното равноденствие. Но също така тя е дейна и решителна, ян енергия. Не само, че имаме продължаващата квадратура между ретроградните Марс и Ерис (богинята на раздора и хаоса) в знака на Овен и Козирожките планети Юпитер, Плутон и Сатурн. Но и те са в Т-квадратура с Меркурий във Везни. Възможно е да изразим тази енергия (и да я видим изразена в другите) в гневни и остри думи, войнствено сблъскващи се гледни точки. Това така или иначе добавя още от полярностите на добро и лошо, правилно и грешно, черно и бяло, която виждаме навсякъде. Войнстващите емоции, изразяващи справедливия гняв на масите, търсещ своята свобода и независимост, е нужна, катализираща промени енергия. И също така мъдростта на Слънцето във Везни добавя своята яснота, способността да погледнем голямата картинка от позицията на неутрален наблюдател, уравновесяващ всички гледни точки и виждащ решението в баланса.

Мъдрата, израстнала играта на полярностите позиция, може да бъде изключително полезна в момента, особено в личен план. Луната в Стрелец е изключително положителна, ориентирана към бъдещето, устремена към един по-добър, одухотворен и съзнателен свят за всички нас. Прекрасен момент да се вглъбим навътре, да си дадем равносметка кое работи за нас и искаме да задържим и в бъдещето, и от какво е време да се освободим. Отсяваме зърното от плявата, изчистваме сенките от гардероба – страховете и предразсъдъците, пристрастеностите и обвързаностите ни към хора, ситуации и вещи. Време е да се освободим от партньорствата, които ни ограбват, от хората които ни приемат за даденост и от отношенията които са чиста механика; от безплодните опити да задържим нещо, което и без това няма стабилни основи. Време е за изравняване, баланс и плодоносна пълнота. Изпразнете всичко ненужно и дърпащо назад, за да може освободилото се пространство да изпълните с Новото.

Да си подредим нещата във вътрешния свят днес, та да ги видим претворени в материята утре. Умът е уникален и мощен инструмент, който ако бъде впрегнат в правилната посока, може да сътвори чудеса, особено подкрепен от сърцето. Също като земята- почвата, умът ще даде изобилен плод от всяко засято семенце. Вие се превръщате в това, което мислите и чувствате. Сега е моментът да берем реколтата от предходната ни вътрешна работа и също така, да оплевим и пуснем чистите зрънца на следващото ново.

Интензивната Ян-енергия ще даде своята щипка решителност и действие. На моменти ще се чувства като същинско кресчендо от наситена енергия, което ще се промени и утихне на 21/22 декември със зимното Слънцестоене и транзита на Юпитер и Сатурн във Водолей. Дотогава наситете визията на бъдещето с ясна мисъл и намерение, ярка емоция, силна вяра и непоколебима любов. Дръжте центъра и помнете, че с енергията си създавате своята реалност – индивидуалната и колективната.

Всички сме заедно в това – едно сърце и единно съзнание. Да създадем света за който копнеем.

С любов,

Марти 🙏❤️

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.