Вирусът на страха. И това ще свърши, но как?

Световната банка отпусна 12 милиарда долара за борба с корона вируса и той най-сетне се появи и в България. Така звучат част от горчивите шеги във Фейсбук. Шегата настрана, но дали в нея няма доза истина? Умишлено избягвах да пиша и да обърна внимание на тази тема, но явно вече е нужно да го направя.

Мислещите хора, които отказват да се поддадат на масовата истерия и страх, нагнетяван от медиите, проучват данни. Изказвания от авторитетни и компетентни лекари и учени из света, както и статистически данни, ясно говорят, че истерията е пресилена. Без да подценяваме този пореден вирус, очевидно няма основателна причина за такъв всепоглъщащ страх. Данни за проценти заболеваемост, усложнения или фатален изход, можете да намерите навсякъде в интернет и няма да ги цитираме тук.

Въпросът, който всеки мислещ човек би следвало да си зададе е, защо след като този вирус не изглежда чак толкова страшен, му се придава толкова мрачна и голяма, страховита значимост? И упорито, и последователно, сянката на страха, и заплахата се подхранва и расте чрез медиите, чрез решения за отменени културни събития. Надвисва една неясна сянка на угроза, на свиване, ограничаване, изолация. Световната икономика се прекроява в движение. Социалния и икономическия живот придобива съвсем различен вид. И не знам дали заплахата от един неприятен грип е толкова голяма, колкото заплахата от поведения задвижвани от страха, и водещи до глобална рецесия, глад, преразпределяне на бизнеси и ресурси. Неминуемо мислещият човек би забелязал, че има нещо много странно и нелогично в тази изкуствено нагнетявана истерия.

Цитирам Калин Вельов, с чиито думи съм изцяло съгласна: ” Разбирам, че медиите трябва да ни предупредят и да засилим превантивните мерки – почнахме да си мием по-често ръцете и най-вече вкарахме дезинфектанта във всекидневието си. Въздухът над Китай е по-чист.. И с това приключва смислената част от тази истерия 😊
Обаче побъркването и всекидневно натякване, че този вирус може да убие всеки момент, всеки един от нас е малумно..!!? Сякаш е режисирано да ни отклони вниманието, да ни разсее, да ни побърка, да не виждаме други важни и много по-съсипващи гадости..?? Предизвиква се глобална рецесия и се смачкват цели сектори от индустрията. А ние сме толкова лесни и податливи на подобна манипулация 😔 Защо никоя силна медия по света не крещи ежечасно за другите хиляди хора, умиращи всекидневно от не по-малко съществени причинители?? Това някаква изкуствена слепота ли е?? Или се изпробва как работи глобалната манипулативна машина??”

Нека всеки носещ глава на раменете си, сам вземе решение какво поведение да предприеме по повод тази истерия. А аз ще обърна внимание какво точно се случва в тялото, когато сме подвластни на страха и паниката. Не сте ли се чудили защо някои хора се разболяват, а други – не? Защо при някои хора заболяването протича леко, а при други – тежко? Ще кажете навярно – възрастта, имунната система, борбеността на тялото са важни. Да, така е. А те от какво зависят? От начин на хранене, двигателна активност, телесна и психоемоционална чистота. Възможно ли е хардуера (човешката физиология), да се управлява от софтуер (емоции, вярвания, психика)? Новаторски науки, изучаващи връзката между тялото и психоемоционалното състояние на човек, като Германската Нова Медицина, Психобиологията, Епигенетиката, Невроимунологията, дават много ясна представа за това. Респираторните заболявания според тези науки, при които е ангажиран белия дроб, са свързани със страх. И по-точно – страх от смъртта, страх за живота. И за да бъдем още по-ясни и категорични – страхът от смъртта е нещото, което ви докарало респираторно заболяване с много по-голяма сигурност, отколкото какъвто и да било микроорганизъм. Страхът се явява една благотворна почва, в която този микроорганизъм да се развихри на воля и да причини колкото си иска поразии.

Какво се случва с имунната система обаче? Не може ли тя да си работи безпроблемно дори когато ни е страх? Отговорът е НЕ.

Работеща имунна система и състояние на страх са взаимно изключващи се понятия.

Дори да приемате всякакви вълшебни добавки и повдигащи имунитета стимуланти, в основата на всичко е СОФТУЕРЪТ. След като психиката и емоциите управляват телесните процеси, как можем да ги пренебрегнем? Д-р Брус Липтън, клетъчен биолог, създател на науката епигенетика, обяснява много просто връзката между емоциите и имунната система. Клетките, а с тях и целият организъм, имат два основни режима на работа: на възстановяване и растеж, и на защита. Не могат да бъдат едновременно или частично в двата режима. Могат да бъдат в режим на растеж, или в режим на защита, но не могат да бъдат едновременно и в двете!

Обяснението е биологично просто. Ако ни преследва разярен тигър, единственият приоритет на организма е да оцелее. В този момент всички ресурси на организма се преразпределят така, че да подпомогнат бягството или борбата със заплахата. Тоест силата, енергията на тялото се насочва към големите мускулни групи в крайниците, за да се осъществи тази защита. Всички системи с второстепенна функция, се изключват – не е нужно да дърпат ресурси в този момент. Тоест, забравете за имунна, репродуктивна, сърдечно-съдова, храносмилателна система. Те не работят, или работят на ниво критичен минимум, поддържащ живота. В случая обаче нямаме тигър. Имаме постоянно, ежеминутно, упорито нагнетяване на страх, предполагащ смъртна опасност. Поддадохте ли се вече?

Там е работата, че умът не различава реалната заплаха от тигъра, и тази лееща се от екраните.

Заплахата си е все с един и същ знак. И тъй като тя не приеминава за минути, или дори часове, както би преминала атаката на тигъра, хората стоят в едно постоянно състояние на страх. Страхът е равнозначен на изключена имунна система, толкова е просто.

Какво да правим ли? Разбира се, не можем да се престорим, че няма нищо. Ще си мием редовно ръцете, ще ползваме дезинфектантни, ще бъдем отговорни в социалното си поведение и няма да се бутаме в тълпите, когато сме със симптоми на настинка и грип. И можем да използваме всякакви методи и техники с които да отпуснем страха, напрежението, тревожността, и да повишим към положителна градация психоемоционалното си състояние. Можете да използвате тази ТЕС водена практика за освобождаване от негативната енергия:

Смейте се хора! Доставяйте си радост! Обичайте! Поддържайте високо ниво на личната си енергия. Поддържайте състояние на покой, вътрешен мир, благост. В крайна сметка това е софтуерът, който управлява всичко, нали? И това ще отмине. Въпросът е наистина – как? Зависи от всеки от нас. Цялата медийна манипулация би била безсилна, ако има насреща си мислещи, съзнателни, отговорни хора.

И това ще мине. От нас зависи как.

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

2 Comments

  • Тони Маринова
    Отговор

    Благодаря, мила Марти! Толкова пречистващо се почувствах! Прегръщам те с цялата си обич и изтупана от негативната енергия душа!

  • Петрова
    Отговор

    Здравейте, Марти! Абсолютно сте права за снергийната система в нашия организъм. Тя отдавна може да бъде премерена във всеки един момент. Фол диагностиката това представлява на практика. Измерване на енергийното състояние на цялата имунна система, но и в частност всеки един орган или система участващи в доброто физическо и емоционално състояние на човека.
    Вие, давайки примера с бягството от тигър, сте пропуснали да изтъкнете паниката, която обзема бягащия. А това е ключов момент, който преобръща цялата картина. Ако отсъства паника у беглеца, то тогава наистина ще се реорганизира целият организъм, за да помогне на беглеца, НО ако беглецът се паникьоса, тогава настъпва обратният механизъм – крайниците се сковават, сякаш са оковани, физическата енергия на човек отива за производството на норадреналин и кортизол, и човек е често дори в невъзможност да издаде звук. Дори няма сили да извика за помощ. Нагнетяването на страх, леещ се от екраните върши почти същата работа – производство на кортизол и норадреналин – в ежедневни дози, удобни за усвояване и привикване с процеса! Лично Ви каня да завършите нашия курс от ЕАФ диагностика, което чудесно ще допълни сегашните Ви интереси и занимания. В нашия сайт можете да прочетете всичко за тези курсове. Заповядайте! Ще срещнете само съмишленици и приятели сред нас.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.