Пълнолуние в Стрелец – войнстваща енергия и духовно разгръщане в едно

Днес се случва Пълнолунието в Стрелец. От началото на юни се усеща постепенна и съществена промяна в енергията. Ако в началото на месеца беше по мека, интуитивна, във втората става все по-динамична, дори агресивна. Голямата промяна започна да става по-осезаема от 14 юни, когато Марс се премести в опозиция със Сатурн. Марс е в знака на Рак, а Сатурн – в Козирог. Обичайно, тези планети могат да се сблъскат болезнено, защото Марс е свързан с активното действие, с натиска да постигаш резултати сега, веднага – бързо и ефективно. А Сатурн обича по-бавните, премерени и премислени действия, закъснения, бюрокрация, ограничения, блокажи и пречки.Така че, ако се опитваме да постигнем нещо, но се сблъскваме с такива обстоятелства и фрустрация, това е знак, че трябва да интегрираме тези два принципа. Когато го направим, Марс и Сатурн могат да работят изключително добре за нас. Това е дисциплинирана енергия. По-добре да се облегнем на търпението, отколкото да се впускаме в нетърпеливото “Трябва да свърша това сега, веднага”. А ако правим дългосрочни планове, Сатурн може да ни бъде от голяма помощ.

Марс е в знака на Рак, така че бързо се пали там, където се чувства слаб и раним. Тези преживявания ще се засилят особено през втората половина на юли. Чувството за ранимост, безпомощност и самозащита в слабите ни зони, може да бъде лесно възпалявано. Но ако сме нащрек за тези две енергии и ги интегрираме, ако планираме и работим за дългосрочна цел в перспектива, те могат да ни донесат ползи. До 18-ти юли, Марс се придвижва в опозиция с Плутон. 22 градуса в Рак, 22 градуса в Козирог. Това изразява изключително целенасочена сила и воля. До 23 юли, Марс активира Т-квадратура между Сатурн, Плутон, и Ерос в Овен. В допълнение към това от 15 до 19 юли, Марс също така е в съвпад с Меркурий и Северен възел в Рак.

Тези позиции активират мощна, войнстваща, агресивна енергия, която е доста сериозно предизвикателство за преодоляване. Бърз ум, бързи думи, които обаче в комбинация с раздразнителност, ранимост, нарастваща агресивност, могат да ни накарат да съжаляваме. Затова – нека броим до 10 преди да изстреляме емоционално мислите си. Много динамична енергия се случва между тези кардинални знаци, така че ако имате нещо в картата между 18° и 24° в знаците Овен, Рак, Везни, Козирог, вероятно усещате тази интензивна енергия. Агресивност, раздразнителност, нетърпение, безпомощност. Тази интензивност може да идва отвътре, или да се чувства като някаква форма на външно влияние, натиск и контрол. Чувства се различно в зависимост от разположението на планетите в картата на всеки. Тази силна, агресивна, волева енергия ще се усеща през целия месец юни и ще ни поведе към месеца на затъмненията – юли. Първото Слънчево затъмнение е на 2 юли в Рак и тази енергия вече се усеща и ни влияе. Оста Рак – Козирог ще продължи да бъде активна за дълго време, дори в продължение на година. Козирог изразява силата и авторитета на патриархата. Той е структурата, законът, подчинението на правилата, мъжката енергия. От другата страна на оста е Рак – женската енергия, бъдещето, мекотата, женствеността, семейството, дома, грижата, отглеждането, емпатията. Това са качествата, които трябва да развием и интегрираме в идващата година.

Цялата тази динамика се случва и по време на днешното Пълнолуние. Пълнолунията винаги изразяват пълнота, завършване, приключване, кулминация, край. Може би берете плодовете от труда си, или светлината на пълната Луна огрява аспекти от живота ви, разкривайки неподозирани истини. Пълнолунието е в знака на Стрелец в съвпад с Галактическия център. Това говори за гигантски вортекс от високочестотна, нова енергия. Физичните закони отстъпват пред гигантската мощ на настоящия космически електромагнетизъм.

Чудесна възможност за разгръщане, да се свържем с по-високо ниво космична енергия, да достигнем дълбоки осъзнавания, да получим прозрения за живота си. Времето е изключително подходящо за медитация, за връзка с висшата ни същност. В зависимост от аспектите в наталната карта на всеки, това може да е кулминация, край или завършване за нас. А може и вътрешните преживявания и външни събития в дните около Пълнолунието да хвърлят светлина върху нещо, за което не сме подозирали. Да разкрият нови истини, нови аспекти, ново разбиране. Дори да предефинират разбиранията и вярванията ни.
Юпитер в квадратура с Нептун може да ни подтикне към мистични преживявания, така че да бъдем открити и отворени към разгръщане на съзнанието си и достигане до нови прозрения. Чувството за духовно разгръщане е изключително силно в дните около Пълнолунието.

Нептун се придвижва с едва доловима скорост, за да влезе в стационарна и после ретроградна фаза на 21 юли – денят на лятното слънцестоене. Когато една планета е стационарна, това усилва още повече нейния символизъм. А ретроградността подсказва да се върнем назад и навътре, и да интегрираме принципите на планетата. В случая това е истински копнеж за свързване с Източника, с Божественото, изцеление и разгръщане. Чувство за отдаденост на висша цел и мисия, което следва и усилва енергията, която Пълнолунието задава. А в следващите три месеца ще влияе като отдръпваща се завеса, разкриваща тайни, илюзии, погрешни схващания и убеждения. Време за наситени духовни практики, изследване, емоционално освобождаване. Превъзходна възможност, валидна не само около Пълнолунието, а в следващите три месеца, да намерим своя метод, чрез който да постигнем промяна в съзнанието. Независимо от външните предизвикателства, да останем закотвени в дълбоката, вътрешна реалност, да изцелим болката, да променим вибрацията, да се свържем с висшия смисъл. Разгръщане, въпреки динамичната и агресивна енергия, която се разгръща в същото време.

Енергията следва вниманието. Ако изберем да се фокусираме върху хаоса и тревожните разтърсвания овън, те ще усилят динамиката и вътре в нас. Ако изберем да префокусираме вниманието си навътре, търсейки висшия смисъл и израстване насред турбуленциите, разширението на съзнанието ще бъде гигантско, отвъд всякакви представи.

Честито Пълнолуние и успех в предизвикателствата!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.