Слънчево затъмнение и Новолуние в Козирог – 2019 – посяваме семената на грандиозните постижения

Ако Коледните и Новогодишните празници не са ви донесли приповдигнато-уау настроение и мотивация за чудеса, успокойте се – не сте единствените. Причина за това има, разбира се, но по-важното е в какъв период навлизаме точно в този момент. Нова година, Новолуние, Слънчево затъмнение! Всички планети са с директен ход! Няма нито една ретроградна. Целият осъзнаващ се свят е насочил вниманието си към това грандиозно небесно събитие, което ще бъде истински крайъгълен камък в развитието ни. Огромна колективна сила е насочена в извършването на едни или други ритуали насочени към полагането на осъзнато намерение и изграждането на Новото. А ние в България, можем да добавим силата на още един – ритуалът Водици, мълчана вода.

Но да започнем от началото. И то е доста внушително. Започваме новата година, с Новолуние и частично Слънчево затъмнение, още в първата седмица на годината. Новолунието се случва на 6  януари в 03:29ч. Сатурн си е у дома в Козирог, Слънчевото затъмнение е в Козирог, Плутон е в Козирог. Никога в живота си не сме виждали такова събитие! Преди поне два века тези планети са заемали сходни позиции. Напрежение има, но то е за добро, защото цялата тежест, която сме носили досега, е време да бъде освободена. Целта на живота ни, житейската мисия е на преден план.
Както винаги се случва преди затъмненията, първо преживяваме най-тъмната сянка преди това. Това се случваше в последните 10-тина дена от Коледа насам. Слънчето покриваше Сатурн, Меркурий беше на доста неприятно място, и Венера още не беше в идеална позиция. Донякъде това се усещаше като ретрограден Маркурий, с проблеми в комуникацията и партньорските отношения. Но и това е нормално. Приключваме един дълъг цикъл на изчистване на кармични Скорпионски неща от 2012 досега. Може да сте се чувствали от апатично, през раздразнено, до мрачно.

Добрата новина е, че този цикъл приключва. Сега Козирогът се качва на трона и е насочен към значими постижения. Това Новолуние и затъмнение се отнася до най-голямото, великолепно, грандиозно постижение, до истинската реализация на Себе си, мотивирано от дълбока духовна причина и духовна сила. Този период не е лесен обаче. Все пак имаме Сатурн и Плутон в Козирог – нещо невиждано досега! Доста интензивно време е. Затваряме един цикъл и започваме нов. Може би повече от всякога гледаме критично и под лупа темите за секса, интимността, доверието, как се изразяват те в света ни. И затваряйки този цикъл, започваме ново приключение – оглеждаме какво липсва във връзката ни, пътя ни, амбициите ни, целите които искаме да постигнем. От емоционалност превключваме към земна и практична енергия. Колкото и да ви звучи странно – Провидението, съдбата се управлява от Козирог. С каквато и наука да се изчисли – сегашният момент е най-грандиозният и съдбоносен. Обикновено затъмненията имат влияние върху живота ни поне в продължение на 6 месеца. Но това ще окаже влияние върху идните няколко години! Когато Марс пресече затъмнението (както сега), то остава да ехти с години.

Сега е моментът на истината – защо и какво изобщо ни се случи през последните две години. Да стъпим в своята цялостност, да бъдем наясно – кои искаме да бъдем, какви са желанията и нуждите ни, и къде искаме да стигнем. Сега е моментът да правим важните избори. На кой кораб искате да се качите, какъв курс искате да поемете, къде искате да стигнете в живота си? Кои са хората, партньорствата, целите които да останат на вашия кораб? Време е за важни избори и посяване на намерения. Трудно ще вземете тези избори премисляйки и претегяйки фактите. Интуицията и дълбокото влечение към даден път, макар и да не знаем как точно ще го осъществим, ни водят.

И помнете – планетите са във ваша полза. Основните и важни планети са си у дома, в родните знаци. Марс в Овен ни дава силата и куража да вървим смело напред в избраната посока. Нептун в Риби – духовната ни енергия и кармично предопределение. Сатурн си е у дома в Козирог. Юпитер си е у дома. Сатурн, Меркурий, Слънцето, Луната, Плутон, Южният Лунен възел са в Козирог. Силни енергии в Козирог, насочени по най-категоричния начин към посяване на Новото. Земя и огън – практичност и действие! Когато затъмнението се случва на Южният възел, тогава изпъква слънчевата енергия. Слънчевата цел, житейската цел! Плутон подсказва, че сега е време да бъдем водени, да намерим отговорите и предприемем действия, водени от най-дълбоката духовна сила.

Имаме време да тренираме сега, защото следващата година – 2020, ще бъде най-радикалната промяна която сме виждали и тогава ще действаме с размах. Наистина ли сте готови да вложите цялата си страст, време, отдаденост, ангажираност, за да се случи начертаната цел? Това ли е вашата истинска цел? Стиска ли ви да ѝ се отдадете? Това са важните въпроси на това затъмнение.

Но преди да започнем тренировката, днес за Затъмнението е нужно да се спрем и да чуем тишината отвътре. Да чуем вътрешният глас, идващ отвъд, за да усетим посоката. Вътре в нас, и през нас работи и се проявява много по-дълбока сила, Божествен промисъл, който осмисля и мотивира изборите ни.
Разбира се, всеки ще преживява енергията на това затъмнение по различен начин, в зависимост от това в кой еволюционен етап се намира. Ако имаме склонност да виждаме авторитетите (Сатурн) извън нас, в ролята на правителство, власти, майки, бащи, предци, гурута и т.н., е възможно да се чувстваме под контрол, недостойни, съдени. Но има и други, които ще се противопоставят на евентуални опити за външни авторитети. “Този ли ще ми каже какво да правя, или кой съм аз?! НЕ!”

А после идва и духовно-мотивираната реакция. Мотивирани от нея, оставаме фокусирани в посланията на вътрешния свят. И макар да е много увлекателно да се отдадеш на водовъртежа на външни събития, вълненията около тази или онази история, фейсбук коментари, нападки, провокации, просто оставаш в центъра си. Не е нужно да се съпротивляваш, да се бунтуваш, да спориш, да защитаваш себе си или своята истина. Не е нужно изобщо дори да да четеш и да отговаряш. (както направих и аз – просто им теглих една, с любов и престанах дори да чета). Аз просто избирам да съм фар, източник на любов и неутрално приемане. Избирам аз да поема контрола. Но това не е моето его, не е главата, мозъкът, не съм Аз. Аз съм просто инструмент, проводник, канал на тази енергия която идва да се излее през мен. Всеки може да избере да бъде портал на тези високовибрационни измерения.

И докато получаваме напътствията от високите измерения, нека бъдем практични, присъстващи, стъпили здраво на земтя. Козирогът е мъдрият старейшина. Амбицията за нови постижения е насочена към възможно най-високото им проявление.

“Хората може и да си мислят, че това е егото ми, но всъщност, действията ми са мотивирани от дълбоката духовна сила в мен”

Оставете хората. Ничие мнение не може да дефинира кои и какви сте наистина, защото дълбоко в себе си, вие знаете своята стойност. Време е да усетите, чуете и поемете курса на житейската си мисия. Време е за грандиозни постижения, водени от най-дълбоката ви житейска цел.

И помнете – планетите, цялата Вселена е зад вас и ви подкрепя. Изразете най-високото проявление на Козирог. Посейте семената на намеренията си. Чуйте ги, усетете ти, преживейте ги като вече реализирани. Запишете ги. И още по-добре – кажете ги на водата. Направете старинния, или дори свой собствен ритуал. Моментът е грандиозен. Било каквото било. Време е за нови избори, за нов курс. И макар и да не не се чувства леко и лесно, време е да пораснем. Да поемем отговорност. Да поемем контрола. Да се освободим от нещата които нямат място на кораба. Този уикенд ще внесе яснота – емоционална, интуитивна, духовна. Поемаме своя собствен, истински, автентичен курс. Целият месец януари ще носи грандиозни промени.

Промяната зависи от нас. Изборът е в нашите ръце.

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу! Нека стигне до повече хора, на които ще донесе полза!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.