Как да отслабнем, без лишения и спорт

Добрите лекари по света казват, че тази техника помага да отслабнем, да преодолеем фобии и да победим стреса – и дори не е нужно да правим упражнения за това!

Разбира се, упражненията винаги са добра идея и аз препоръчвам добрата физическа активност на всеки, ценящ здравето и тялото си. И вижте какво разказва за това, австралийска медия.

Д-р Пита Стейпълтън изучава терапията с потупване, за преодоляване на натрапливи и тревожни мисли в пациентите си. Източник:Supplied

Имате пристрастяване към шоколада и искате да се отървете от него? Отговорът на този проблем може да се окаже толкова прост, просто “потупване”.

Всъщност, хората, които изучават метода с потупване, се отърсват толкова ефективно от пристрастяванията си към храната, че дори не докосват отново шоколад и се освобождават от огромно количество нежелани килограми в резултат.

Един от доброволците взел участие в проучване върху психологическата терапия на Bond University, свалил 35 кг. за година, след като използвал потупването в продължение на 8 седмици.
Методът с потупването, известен като “Техники за Емоционална свобода”, включва физическо потупване на различни акопресурни точки, докато се фокусираме върху актуалния проблем.
Д-р Пета Стейпълтън, която изучава и практикува техниките в продължение на 18 години, споделя, че с тях е излекувала доста хора от техните пристрастявания към храни.

“Шест месеца след терапията, им задавам шеговито въпроса, ‘Как са шоколадчетата Кит-кат?’ и те отговарят, ‘Какви шоколадчета?’?!

“Преди изяждаше по осем на ден, а сега им даваме едно и дори не могат да го вкусят, не искат да ги купуват повече.”

“ Ето защо ТЕС е толкова брилянтен когато стане дума за отслабване, защото тук нямаме йо-йо ефекта, заради който в другите случаи постигаш добри резултати временно и после всичко се връща обратно.”

Техниката е разработена преди около 40 години, но добива голяма популярност едва в последните години, благодарение на популярните лица от обществения живот, които споделят за изумителните си резултати благодарение на техниката.

Звезди от спорта- голф, ръгби лигата, олимпийски дисциплини, използват ТЕС за да се приготвят за големите мачове, а актрисата Упи Голдбърг споделя как преодолява фобията си от летене със самолет с ТЕС.

В продължение на години, ТЕС е била класифицирана само като техника за самопомощ, но изследвания като това на университета Бонд, започват да променят тези нагласи.
Д-р Стейпълтън, доцент по психология, е водещ изследовател на методите с потупване в Австралия.
В проведените от нейния екип изследвания, сканиране с ядрено магнитен резонанс, преди и след сесиите с потупване, показва ясни изменения в мозъка. Центровете в мозъка показващи страстното желание към дадена храна, вече са неактивни след терапията, дори изображение на храната вече не предизвиква интерес.

“Умовете им бяха тихи”, казва тя. “И дори и да не бяха продължили с потупването, пак щяха да отслабват, защото вече не искаха тази храна“

Д-р Стейпълтън споделя, че използва успешно ТЕС за да помага на хора с пристрастявания към видео игри, или редовната чаша вино у дома.

“Вече сме подплатили с толкова много доказателства успехите с ТЕС, хората могат спокойно да се доверят на метода. Това не е нещо странно или шантаво, това е чиста наука, подплатена с много доказателства за своята ефективност.
“Наричаме го психологическа акупунктура, и вместо да се бодем с игли, хората потупват по акупресурни точки, които стимулират намаляване на стресовите хормони и дават сигнал на тази част от мозъка да се успокои.”

“Стресът е във всичко, в глада за храна, във всяко друго пристрастяване, в болката, в ПТСР (постттравматично разстройство). Ето защо терапията с потупване работи успешно върху толкова много неща. ТЕС не е вълшебно хапче, а просто стресът присъства навсякъде, и в минутата в която тялото се успокои, всичко се променя.

“Ще съм щастлива ТЕС да стане неизменна част в подходите към отслабване.”

Изследванията показват, че терапевтичните програми в групи, които прилагат ТЕС водят до изумителни успехи – участниците (с наднормено тегло и нездравословни хранителни поведения) отслабват средно с 8 кг., споделят за положителни промени в хранителните си навици, емоционалното състояние и самочувствието си. Тези резултати бяха потвърдени и от участниците в нашата 8-седмична онлайн програма “Оформи мечтаното тяло с ТЕС и го заобичай отново”

ТЕС е лесно, нежно, безопасно и изключително дълбоко знание, достъпно за всеки, и неизменна част от терапевтичния инструментариум на всеки практикуващ помагаща професия.
ТЕС можете да научите в дълбочина в предстоящия курс, тук:  Обучение ТЕС-1 и 2 ниво

 

Източник: www.news.com.au

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

 

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.