Между затъмненията: изчистваме миналото и създаваме бъдещето

Трудно ли ви е през тези дни? И бъдете уверени, че не сте сами. Моментът отново е особен, и тежък, и провокира в нас множество дълбоки чувства и остри реакции, които избухват като настъпени мини, и сякаш нищо не е в състояние да ни помогне да се овладеем.
И както в повечето такива трудни транзитни периоди, отново пиша и споделям какво е положението във външия и вътрешния ни колективен свят. Защото болката, която получи осъзнато осветляване, вече се преживява по-леко и води към изцелително повдигане.

Признавам си – и на мен ми е трудно. В гърдите ми се надига една мъка и самотна болка. Преживях случки, разраняващи някогашни стари рани и детински поведенчески модели. Реакциите ми спрямо банални дразнения са болезнени и остротата им – трудна за удържане. Мога лесно да превключа към ведро и безгрижно състояние, но усещам важността на момента и умишлено оставям този енергиен поток да тече, за да изчисти всичко което закача и боли.  Работя с болките на хората всеки ден, и помагайки на всеки от тях, помагам и на себе си да осмисля и изцеля тези стари рани.

Беше ясно в самото начало. 2017 е годината на дълбоките откровения и разкривания.

Положението на звездното небе отново е особено. Меркурий е стационарен, обръщайки движението си в ретроградно от 13 август и е в опозиция с Нептун. Нептун, както писах по-рано, все още е ретрограден и се усеща доста по-завоалирано от останалите планети. Той е като мираж, като лятна мараня или есенна мъгла. Подсилва възприятията ни, но нерядко ги изкривява, особено ако имаме прекалена склонност да разчитаме единствено и само на рационалния ни ум. В ретроградна фаза на Нептун трябва да балансираме по тънкия ръб на периферното съзнание, оставяйки интуицията да ни води, но същевременно бидейки нащрек да не изпаднем в нищото. Чувствителността ни е изострена и долавяме впечатления, влияния и мнения като през лупа. Чувствителността на емоциите още повече влияе върху всички отговорни сфери за които отговаря Меркурий – никак не е време за тях сега.

Какво още се случва: Венера в Рак е навлиза в директна опозиция с Плутон. Слънцето пък се свързва със Северния възел на Луната а Марс е точно зад гърба му. Уран ни изтласква извън времето и пространството към нашия личен свят на несъзнаваното, към персоналните ни мистични потайности, той представлява личните ни Акашови записи, съдържащи информация за всичкокоето някога било, кое е и което ще бъде.

Намираме се в уникален коридор на затъменията, който ще намери своя връх на 21 август с мощното пълно Слънчево затъмнение в северния възел на Луната, насред Новолуние.

Още от 23 юли с новата луна настъпи цял месец в който слагаме край на илюзиите. А това сваляне на илюзиите може да бъде много притеснително. След това Луната се гмурна надолу към Южния възел, към тъмния лунатичен свят, и всичките ни подсъзнателни детски модели, страхове, болки, рани и неизцелени травми. Сякаш отворихме кутията на Пандора за да видим какво е скрито там вътре.

В момента изживяваваме и ни предстои още от същото – много динамичен, мощен период, в който Луната сякаш се издига, изгрявайки към Северния възел, където лунатичната подсъзнателна земна сила ще се срещне с мощта на Слънцето – Слънчевото затъмнение на 21-ви август. И сякаш всеки ден приближаващ ни към него, строи и надгражда онова което има да се случва с нашия вътрешен и външен свят.

Слънцето с Марс е огромна мощ и отново ни подтиква да видим истините ни – нашите собствени, тези на лидерите ни, на обществото, религиите, връзките ни. Предизвиква реакциите ни, подпалва ниските проявления като агресия, където тя има почва и бурно и категорично разбива заблудите във високото си проявление.

Какво говори Венера в опозиция с Плутон: за взаимоотношенията ни. Венера в Рак стои за това което аз, лично аз искам и имам нужда. И там може да има опозиция с Плутон в Козирог, който подсеща за отговорностите, за всичко към което сме поели ангажимент. А Венера в Рак може да е напълно несъгласна с това и да го заяви ясно. И в цялата тази динамика, която може да се промени дори за нощ, изникват отдавна стаени наши емоционални нужди, за които не сме подозирали и които не са получавали нужното досега. И този период може да е буквално бълбукащ с появяващи се от дълбините на Плутоновия подземен несъзнат свят, изненадващи части от личността ни.

Цялата тази седмица е неподходяща за велики нови дела, подписване на договори и вземане на решения. Това е странна и луда седмица на неочаквани разкривания, на дълбоко притихване, укротяване и вглеждане във всичко избухващо на повърхността. Нещата са много нестабилни, като гръмотевична буря в която гръмотевицата може да удари на неочаквано място. Не правете резки движения и големи планове. Дори ретроградният Меркурий подсеща: наблюдавай, спомни си, отразявай, преразгледай, осмисли. Дори в предстоящите седмици – стойте в покой и не бързайте. Върнете се към миналото, огледайте старите модели, вярвания, дори партньорства и взаимоотношения, мечти и цели. Меркурий тръгва в права посока на 5 септември. Използвайте предстоящите седмици за генерално разчистване на прашните гардероби и чекмаджета.

Движението е към северния възел – бъдещето.

Не само, че получавате проблясъци от миналото което търси освобождение, но и поставяте посока към бъдещето.

Затова ще получавате проблясъци от бъдещето – нови хора, нови идеи, нови взаимоотношения, нова реализация, нови възможности, нови вярвания, новото ми Аз. Изкушаващо е да скочите напред, но просто стойте притихнали и наблюдавайте. И бъдете особено будни за онези “аха” моменти.

Чувството е познато на много от вас. Онова същото чувство, което и аз съм описвала неведнъж, и Крион разказва в книгите на Лий Каръл. Онзи момент когато един висш дух, един духовен водач си тръгва от вас, а друг предстои да дойде. Но там някъде в помежду, оставя едно празно пространство. Едно спиране на времето и пространството в което можеш да наблюдаваш. И в същото време се усеща като агония, една всепоглъщаща мъка и безнадеждност.

Използвайте това време за да направите стъпка назад и да изцелите и освободите всичко ненужно, и в същото време да успокоите болката и бушуващите страсти. Идете на терапия при специалист, на ритрийт, медитирайте или просто съзерцавайте природата.

Древната мъдрост важи и тук – и това ще отмине. Това е време в което да видите какво ново идва в живота ви, и какво старо и ненужно да освободите и пуснете.

Молитвата, медитацията общуването с природата помагат да държите центъра и наблюдавайки оттам, да оцените този особен и магичен момент в който живеем. Изпуснете ли центъра, бурята лесно може да ви отвее.
Каквото и да се случва, дръжте в ума си мисълта за центъра, връщайте се в него, намалете скоростта, минавайте бавно и осъзнато през бурята, наблюдавайки знаците от миналото и бъдещето. И просто оставете всичко което има да отмине, да отмине. И това ще мине. А бъдещето е в ръцете ни, сега.

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

2 Comments

  • Milena
    Отговор

    Толкова проницателно, толкова вдъхновяващо! Вълнувам се от затъмненията и чета астрологични форуми и блогове, но по пълнеценно и истинско докосване до същината и природата на затъмнения през този Август…не съм се и надявала да е написано.
    Благодаря Ви Мартина Иванова, че споделяте таланта си с нас читателите!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.