“Пренареждане на Матрицата” подобрява драматично качеството на живот! (Видео интервю с Карл Досън)

 

Първият в България практически наръчник по ТЕС и Пренареждане на Матрицата вече е наличен! Писан от специалисти – за хората! Дълбоки и ефективни техники за самостоятелна и терапевтична работа, които дават резуктат още сега!

„ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА МАТРИЦАТА“ (или Matrix Reimprinting) е терапевтична техника от енергийната психология, надграждаща ТЕС (Техники за емоционална свобода), разработена през 2008 г. от Карл Досън. (Вижте видео интервю с Карл, отдолу, под текста). Представлява форма на водена от терапевта медитация с ТЕС, при която сегашното „Аз“ се връща в миналото, за да помогне на минало „Аз“, което е преживяло стресиращо събитие. Чрез прилагането на ТЕС, се освобождава емоционалния товар, което води до трансформация и дълбоки прозрения на човек и неговите взаимодействия със заобикалящия го свят.

Пренареждане на Матрицата се прилага за същите психо-емоционални (панически, пост-травматични и депресивни разстройства, фобии), психо-соматични (високо кръвно, свръхтегло, хранителни разстройства и т.н.) или физически проблеми (като спомагателна терапия при алергии, фибромиалгия, физическа болка и т.н.), както и ТЕС, но заради медитативнвата компонента стига с лекота до по-дълбоки пластове на ума. В моята терапевтична практика, Пренареждане на Матрицата с ТЕС зае едно от върховите места по ефективност, лекота и бързина на случването. Негативни модели, с които клиентът се бори от години с всевъзможни терапии, се изчистват и качеството на живот видимо и бързо се променя и подобрява! Дори бележитият проф. д-р Брус Липтън, казва, че техниките на енергийната психология са тези, които с най-голяма лекота, бързина и ефективност препрограмират и подменят негативните модели в подсъзнанието.

Направените изследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън). Ето защо чрез прилагането й се откриват несъзнавани спомени и мисловни модели, скрити в подсъзнанието, включително до преживявания от най-ранна детска възраст и дори минали прераждания.

Интуитивна техника, Пренареждане на Матрицата лесно стига до корена на проблема. Изключително ефективна е за целенасочено осъзнаване и премахване на ограничаващи схващания. Най-отличаващото я качество от останалите техники, базирани на ТЕС, е че прилагащият я замества старите саморазрушаващи възприятия за себе си и света с нови. Това драматично подобрява емоционалното и физическото здраве, възвръща душевния баланс и повишава качеството на живота.

Karl_sm1Създателят на тази техника, Карл Досън е един от най-уважаваните водещи специалисти в световната ТЕС-общност. Той е един от 29 мастъри в цял свят на Техниките за емоционална свобода – статут даден от самия Гари Крейг, създателя на ТЕС. Обучил е няколко хиляди професионални консултанти по ТЕС и Пренареждане на Матрицата в 20 държави на 4 континента. Мотивационен лектор, Карл популяризира ТЕС и ПМ на международни форуми по света в областта на здравето и себеразвитието редом до Луиз Хей, д-р Брус Липтън, Грег Брейдън, Каролин Мейс, Мариан Уилямсън, д-р Дейвид Хамилтън, Лин Мактагарт и др.

През 2006 г. няколко необичайни събития променят начина, по който прилага ТЕС с феноменални резултати за клиента, давайки началото на метода Пренареждане на Матрицата. Това го кара да потърси ново разбиране за причините и механизмите за освобождаването на травмата. Изумен от резултатите Карл експериментира и доразвива новата техника. Обширното му наблюдение и опита му с много различни случаи на емоционални травми и физически болести му помагат да оформи и систематизира метода, който от 2008 г. той започва да преподава по света.
Пренареждане на Матрицата е съвкупност от нови авангардни техники. Комбинира ТЕС с разбирания от новата биология, епигенетика и квантова физика, позволявайки бърза лична трансформация.
През 2014 г. на български език излезе първата му книга „Пренареждане на Матрицата с ТЕС“, а през февруари 2016 г. бе публикуван на български и втората му книга „Промени вярванията си, промени живота си“. Вижте ТВ интервюто му  от второто му идване в България.  Карл Досън бе за втори път в България, за да подготви нови практици в терапевтичната методика, както и да завърши финалния етап от сертифицирането на Мартина Иванова като Мастер преподавател по Пренареждане на Матрицата в България.

Тук можете да прочетете и пълния текст на интервюто му за списание Осем.

 

12714518_1164339026951216_504677715_nАкценти от интервюто:

Мартина: Първото обучение по ПМ на което присъствах беше през 2014 г. Това, което ме впечатли и изуми е лекотата и дълбочината до която стигаме посредством тази техника. Сякаш достъпна с лекота, тя стига дълбоко, до корена на проблема и позволява бърза и дълбока трансформация. За мен, като терапевт използващ доста техники, ПМ зае върхово място, за мен тя е черешката на тортата.

Карл: Аз не съм обучавам като лекар или психолог, и за мен е важно тези техники да са лесни и достъпни за средностатистическия човек. За да могат хората навсякъде по света, да ги използват за себе си, за децата и семействата си. Важно е тези техники да са лесни за изучаване, лесни за прилагане, но мощни и ефективно.

Всеки проблем в живота ни, независимо дали е болка, болест или проблем във взаимоотношенията, се свежда до негативните ни убеждения, базиращи се на това, което се е случило преди това в живота ни. Това не е нещо ново, очевидно е. Но с помощта на Пренареждане на Матрицата можем да видим какъв е проблема, бързо да стигнем до тези спомени, дори човек да не знае къде се корени проблема. Стигаме лесно до корена, отработваме спомените и травмата чрез комбинацията от разговор и освобождаване на негативната енергия. Тогава започваме да разбираме какви вярвания са възникнали и какви решения сме взели в момента на травмата, и ги променяме. Тоест – освобождаваме травмата, променяме вярванията и живота на човек се променя – толкова е просто. Това е силата и простотата на ТЕС и Пренареждане на Матрицата.

Матрицата позволява буквално да навлезеш в спомените, но не емоционално преживявайки наново травмата, а само наблюдавайки случилото се – за да видиш и разбереш. Помага да завършиш спомена по нов, позитивен начин. Не караме клиента просто да мисли по различен начин за този спомен, а му позволяваме да промени спомена в собственото си подсъзнание. Трансформираме неприятния спомен и негативното убеждение, в позитивен спомен и позитивни убеждения.

Методът е наистина лесен и достъпен, за всекиго. Най-младият ми обучен практик е на 15г., а най-възрастният – на 87. Може да се използва за реални болести, проблеми във взаимоотношенията, емоциите – всичко. Имаме отзиви от практици и преподаватели по цял свят, които разказват изумителни случаи – от рак, през фобии, алергии, взаимоотношения – смайващи резултати! Всяка проблемна област в живота, всяка дисфункция, в крайна сметка опира до едно и също – негативно вярване.

Мартина: Но как да сме сигурни, че ползата от ПМ е истинска, а не въображаема, не е плацебо ефект?

Карл: Плацебо ефектът е нещо, което е заложено в оздравителния процес. Хората са научени да вярват, че хапчетата ги лекуват. Но не са научени да вярват, че с потупване се лекуват. И все пак – плацебо ефектът има 30-40% успеваемост. А с Пренареждане на Матрицата – вярваш, или не, че работи – постигаме 90-95% успеваемост. Всеки спомен след 30-40 минути работа, може да се превърне от негативен, в окуражителен и позитивен. И когато отработваш редовно тези спомени, преодолявайки травмите и негативните вярвания свързани с тях, животът ти ще се подобри.

Всеки вече разбира, че начинът по който реагираш на света, е базиран на преживяванията ти в миналото. Щом промениш възприятието си за преживяното в миналото, стресът се освобождава и тялото се изцелява.

Мартина: Как могат да се научат тези техники?

Карл: Тези техники вече са популярни по цял свят. В Австралия, Англия, Америка, а ето вече и в България. Има двама сертифицирани мастер преподавателя по ТЕС и Пренареждане на Матрицата в България, един от които се радвам, че си ти – Мартина Иванова. За да може човек да изучи методите на Пренареждане на Матрицата, задължително първо трябва да се обучи на Техниките за Емоционална Свобода. (Вижте информация ТУК за предстоящи обучения по ТЕС). След като човек се е запознал и изучил методите на ТЕС, вече може да пристъпи и към Пренареждане на Матрицата. Преди да предам щафетата на преподавати като теб в България, тези сертификационни обучения в България се провеждаха лично от мен, веднъж – два пъти годишно.

Колкото повече време минава, толкова повече опростяваме и надграждаме техниките. Така, че наистина да са достъпни за всеки. Независимо дали човек е фризьор, зидар, компютърен специалист, или лекар, психотерапевт, НЛП, хипнотерапевт, или води семейни констелации.

За лични консултации и терапевтични сесии с Мартина, вижте повече информация тук.

Независимо дали искате да помогнете на себе си и семейството си, или имате страст да промените професията си и да помагате на другите – Пренареждане на Матрицата с ТЕС е лесен, достъпен, нежен и безопасен метод, с който можем да подобрим чувствително живота си. Всеки го заслужава!

Вижте разговор между Карл Досън и Мартина Иванова:

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.