Науката за феноменалния лечител Алекс Орбито

3

Когато науката говори…

„Моята мисия не e да убеждавам, а да лекувам.”

Алекс Орбито

Готови ли сме да приемем неизвестното? Това, че има неща, които не успяваме да си обясним, не означава, че те не съществуват. Можем ли да пренебрегнем егото си и да приемем, че рационалният ни ум всъщност е твърде ограничен…

Изваждане на съсирек в операция. Снимка: Списание Осем
Изваждане на съсирек в операция. Снимка: Списание Осем

Много хора се съмняват в способностите на филипинския лечител Алекс Орбито. Методите, които Алекс използва, се основават на духовното изцеление и психическата хирургия. Този тип лечение е свързан с принципите на холистичната медицина и представлява фокусиране едновременно върху тялото, ума и духа на човека. Операциите, които Алекс Орбито извършва само с ръцете си, изваждайки „съсиреци отрицателна енергия“, са физическото потвърждение, от което западният човек се нуждае, за да повярва, че се е излекувал. Самият лечител казва, че не е необходимо да навлиза в тялото, тъй като може да лекува магнетично, а черната субстанция, изваждана от болния, представлява негативна енергия, която се материализира и след като се отдели човекът оздравява.

Алекс Орбито е бил в 77 страни и е лекувал около 1 милион души. Никой не е умирал на операционната му „маса“, а процентът на излекуваните дори от терминални състояния е голям.

Преподобният, както го наричат приближените му и вярващите в неговите способности, е лекувал всякакви хора – сред тях са и множество известни личности като актрисата Шърли Маклейн, държавните ръководители на Филипините, Казахстан, Абу Даби, Венецуела, Доминиканската република и много други.

Интересът към филипинския лечител започва през периода 1972 – 1979 г., когато, водени от любопитство към това, което прави лечителят, прииждат все повече и повече доктори с желанието да го изследват. Алекс Орбито е участвал доброволно в множество лабораторни проучвания в различни години и държави – Германия, Италия, Канада, Филипините, Япония, Русия, Австрия, Дания, Индия и др.

Холандският специалист по неврология и невропсихология д-р Ян ван Хемерт събира на едно място всички обстойни проучвания върху дейността на Алекс Орбито и обобщава в научен доклад своите заключения за ефективността на лечението, което той провежда. Според д-р Хемерт основната причина, мотивираща хората да посетят филипинския лечител, е свързана с това, че конвенционалната медицина не е успяла да даде желания резултат.

Неврологът отчита, че няма болест, включително и генетично заболяване, което Орбито да не лекува.

Д-р Хемерт проучва 124 случая на различни заболявания, анализирайки медицинските картони на всеки от пациентите преди и след лечение при Орбито. Холандският специалист се фокусира върху хората, диагностицирани с тумор (48), и по-специално 30 от тях, чиито образувания са злокачествени и медицината ги е определила като безнадеждни случаи. Сред пациентите, диагностицирани със злокачествен тумор, 8 са тези, на които е предложена хирургическа намеса, но са я отказали – при тях след проведеното лечение от Алекс Орбито образуванието или е намаляло, или е изчезнало напълно. В напреднал стадий са 10-има, които нямат ясна прогноза колко живот им е отреден, а за останалите 12 конвенционалната медицина прогнозира, че им остават още само 4 месеца.

042От последните две групи 13 са пациентите, които са живи 5 години след намесата, което според конвенционалната медицина значи, че са победили болестта.

Тоест – те са на 100% излекувани според научните стандарти и това е подкрепено от медицинските картони.

Останалите 9-има пациенти, лекувани от Орбито удължават живота си с по 3 години, което отново е сериозен напредък в сравнение с прогнозите за само няколко месеца.

В труда на Хемерт се включват данните и на канадеца д-р Лий Пулос, който прави извадката си върху по-голям брой пациенти. 60% от тези, които са в терминална фаза на рак, успяват да преживеят повече от 5 години след лечението при филипинския феномен.

Докладът на Ян Хемерт извежда и данните от изследване, проведено от немския хомеопатичен лекар Сигрид Зойтеман. Тя проверява ефекта от операциите на Алекс, като проследява пациентите 6 месеца след като са били лекувани от него. Сигрид провежда анкети с 1200 пациенти, като 216 от тях не попълват всички документи и са изключени от наблюдаваната група.

При останалите 984 души се наблюдават следните резултати:

 • 2,4% са получили незабавно или спонтанно изцеление
 • 12,2% чувстват подобрение в рамките на 2 седмици
 • 36,6% отчитат подобрение през първия месец след лечението
 • 36,6% имат подобрение от третия до шестия месец
 • 12,2% не са подобрили състоянието си

Въпреки всички данни представени дотук, винаги ще има и хора, които се съмняват във възможностите на филипинеца. И това е така, защото неговото лечение не произлиза от света на материята, то е цялостен процес свързан с доверие и вяра…

„Вярата дава силата на тялото да се излекува.”

Алекс Орбито

Алекс Орбито е човек на вярата, един истински съвременен светец. Български екип от списание Осем прекара повече от месец близо до феноменалният лечител, изпитвайки лично, наблюдавайки, заснемайки и документирайки методите му на лечение. Вече е почти готов пълнометражният документален филм „Човек на вярата” за големия филипински лечител Алекс Орбито, който прави операции с голи ръце и спасява нелечимо болни хора от цял свят. Вижте тук цялата информация за проекта на Списание 8

„Човек на вярата” е филм и за Любовта. За голямата любов на малкия човек от далечните Филипини и за малката любов във всеки от нас, която чака да бъде събудена. Филмът ще шокира, провокира, но и ще разшири съзнанието на хората, които го гледат. Филмът е на етап постпродукция, а за завършването му е нужно допълнително финансиране. Екипът избра да потърси съдействието на бъдещите зрители чрез филмовата платформа Cinecrowd.com, защото вярва, че един истински филм за хората трябва да бъде подкрепен именно от хората.

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

4 Comments

 • Magdalena
  Отговор

  Ако искате да получите повече информация за Алекс Орбито, свържете се със Списание 8 на имейл адрес maleksandrova@spisanie8.bg или на телефон 028650351.

 • Svetla Tchalakova
  Отговор

  Алекс Орбито е един от многобройните филипински шарлатани милиардери, които печелят от наивността на хората. През 2002 той е арестуван в Италия и срещу него се завежда дело за измама. От разследване на карабинерите се откроява, че шарлатанина Орбито изобщо не оперира. Изследвания органичен материал “уж изваден от болните”, се оказват вътрешности взети от пилета и прасета, особено последните чието ДНК е най-близо до човешкото. Има и случаи на човешки вътрешности, но те нямат нищо общо с тези на подложелия се на ръчната операция на Орбито. В Италия Орбито е осъден и му е забранен достъпа до страната. Така помислете си дали да си давате парите на такива хора или да се обърнете към медицината. “Пациентите” ликувани от Орбито за известно време са под така наречения “Ефект Плацебо”, или сяка симулирана, иначе медицински неефективна интервенция (операция, химически разтвор, хапче или психотерапия), която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, каквото всъщност няма. Понякога пациенти, получаващи плацебо лечение (инертно вещество, напр. захарно хапче), за което обаче вярват, че е ефективна интервенция, могат да получат въображаемо или действително подобрение на медицинското си състояние – ефект, наричан плацебо ефект. След преминаването на “Ефекта плацело”, болестта отново се връща и понякога “небрежността на болния или неговото доверие в потобни шарлатани могат да се окажат фатални. Освен това, щом ликува в името на Бог, не трябва да взема пари!!!! НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ!!!

 • Paul
  Отговор

  Bog nyama nujda ot posrednitsi, nito chovek s vyara ima nujda ot posrednici…

 • indefel
  Отговор

  Никой не е умирал на операционната му „маса“ – защото никой не е опериран…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.