Д-р Мария Папазова: Ракът е призив за действие и пробуждане на безусловната любов! Антирак стратегия.

papazovaД-р Мария Папазова: “Антирак’ – оздравителната стратегия на настоящето и бъдещето

Акценти от лекцията на доц. д-р Мария Папазова, проведена в рамките на фестивала “Свободата да бъдеш”, София 2014 г. 

Рак – това е символ на страха на съвременното човечество, звучи като камбанен звън, сриване на свободата. Антирак е истинската същност на живота ни ако поемете по правилния път – път към себе си.

Какви са ключовите акценти в антирак стратегията:

Думите “стрес” и “страх” са сродни. Те са в основата на всичко, което ни руши.

stressНашата вътрешна екология е част от всичко което съществува, от Вселената. А когато всичко което съществува, съществува в ред, а в нас цари безредие, тогава сме болни. Когато сме в безусловната любов, когато сме цялостни и в нас цари хармония, болестта отсъства.

Ако искате антирак стратегия, трябва да излезете от матрицата.

Много са актуални днес думите на пророк Осия “Народът ми загива, защото не му достига знание”. Не позволявайте да ви убедят, че има нелечими заболявания. Не си причинявайте тази лъжа. Няма нищо нелечимо. За съжаление днешното здравеопазване ни третира като уреди които чакат да им се развали нещо, за да отидат някой друг да го поправи, заемайки позицията на невежество и безотговорност. Завършвайки медицина, аз успях да разбера какво цели нашето здравеопазване, а именно – опазване от здраве. И това особено важи за рака. Това едва ли е новина за някого, отдавна всички сме наясно кой е в дъното на нещата. Масово хората умират не от самия рак, а от химио и лъче въздействие, което незнайно защо наричат “терапия”.

Статистиката с които се придружава всяка сериозна научна изява е стряскаща. Раковите заболявания на различни органи отнемат животи непрекъснато. Но ние не сме статистика, ние сме тяло, душа и дух. А са ни превърнали в нищо неподозиращи жертви на стратегия която носи огромни печалби. Стратегия която е решила да не преподава в университетите по медицина факта, че човек е система, част от общата Вселена и като такава той е способен на самоизцеление.

В Академия на науките още 86-та година като аспирант трябваше да работя с плъхове. Установих, че мозъкът на плъх умишлено увреден предварително, се възстановява напълно, на 100% след 10 дена прилагане на билки – нещо което е пълно отрицание на научната догма до момента. Както дървото се разлиства, така и в нас всичко се разлиства, увяхва, разлага се, разцъфва отново, расте, дава плод. Ако искате да повярвате в себе си, трябва на първо време да вярвате, че всичко е преходно и вие сте самоизцелителна система.

Битува още един мит – този за генната предразположеност. Говорят, че ако баба ви е умряла от рак, ще умрете и вие. От 40 години обаче съществува една нова наука – епигенетика. Означава “надграждане на генетиката”. И за съжаление – вече не може да се оправдаете с баба си и гените си. Трябва да понесете отговорността да отключвате и заключвате собствените си гени (защото така или иначе го правите). Нека поне да го знаете и да внимавате!

genesНауката епигенетика показва как начинът на живот влияе върху генетичната информация и как можете да имате 200 онкогена и те да не се отключат. Но може да имате един единствен и с начина си на мислене и действие да го провокирате. Това да стоите стабилно на собствените си крака в центъра на живота си (в най-добрия смисъл), е първият позитивен епигенетичен фактор. Да се грижите за себе си, да обичате себе си.

Аз самата съм наследила от майка ми ген за хипертония. Когато бях на 24г. в института по ендокринология, в една стресова ситуация силно ми прилоша. Оказа се, че съм вдигнала високо кръвно, което иначе винаги е в норма. Веднага предприех правилните мерки и сложих край на стреса – напуснах института. Последният им пациент в института ми подари безплатна карта за плуване, а една баба ми препоръча да дъвча здравец за кръвното. И така – елиминирах стреса, плувах, играх гимнастика, дъвках и здравец… Сега съм на 58г. и никога не съм вдигала кръвно след онзи случай. А всички в рода ми изпогиват от инсулти.

Какво се случва за да се образува тумор? Това е един много дълъг процес. Много време сме загубили за да стигнем до там. Освен това лечението не е в неговото отстраняване. Епигенетичните промени, начинът ни на живот е това, което определя рак, a не гена.

 • Основният епигенетичен фактор, който на всички нива ни руши, това е стресът.

Идеята на този семинар е да станете неподвластни на стреса. Но за да се решите да го изолирате напълно от живота си, трябва да сте наясно какво точно прави с нас стресът, откъде идва и защо вреди.

Имаме два основни вида стрес: екологичен и психологически. Давате ли си сметка, че ако сте обути в ликра, всъщност сте обути в петрол? Отпивайки глътки вода от пластмасово шише, отпиваме и определено количество Бисфенол А. Целият ни свят е обладан от този петрол. Това е един глобален екострес. Тук важи правилото – на болна планета, здрави хора не може да виреят.

Има начини да черпим живителна енергия от тази планета, но колко от нас го правят? Колко са хората които посрещат изгрева, наблюдават залеза? Ние сме толкова планетарно заложени, толкова сме свързани със слънцето, че даже си имаме слънчев сплит. Това е 90% от жизнената ви сила, и трябва да бъде първата антирак идея. В противен случай сме подложени на хроничен стрес от липсата на слънчеви фотони.

 • Друго важно нещо е водата. Масово хората са дехидратирани. Аз самата започнах да пия вода както трябва след 42-рата си година. До тогава имах хиляди болестни симптоми, но понеже съм отличничка в универитета, не мислех, че са свързани с нещо което не съм научила там. В университетите по медицина не се казват умните неща – умишлено. Трябва да ги открием сами, а ние учим толкова много неща, че нямаме време за откривателство. Когато произнасяте думата “лекар”, не очаквайте, че тя носи изцеление. Лекарите са дилъри на медикаменти.
 • Хроничната интоксикация е другият болестен фактор. Кога започва да се интоксикира човек? – още в корема на майката. Следващата стъпка към интоксикация, веднага след раждането – това са ваксините. Директно в мозъка, в невроните попадат живак и алуминий. Моята голяма дъщеря е ваксинирана до някъде, а малката за пръв път стъпи в поликлиника за да си извади медицинско за шофьорски курсове. Ето такива деца искам да раждате – които да се чудят на какъв език е думата “поликлиника”.
 • Друг опасен фактор е радиоактивното облъчване – радиационен стрес. Не прекалявайте с мобилните телефони – не заспивайте с тях, говорейки с любим човек, ограничете употребата им. Над 500 пъти са нарастнали случаите на рак на очите, докато ние се учим да общуваме по мобилни телефони. Радиационният стрес ни руши, запомнете това!
 • Съществува и стрес поради хронично клетъчно гладуване. Абсолютен мит е, че всички необходими на организма ни минерали и витамини съществуват в плодовете и зеленчуците. Почвите на които растат тези зеленчуци и плодове отдавна са загубили някога богатия си състав и способност да хранят насаждения. Онова което е оцеляло след всички химикали от торовете, се унищожава благодарение на глупавия местен ритуал по горене на стърнищата по нивите. Всички микроорганизми в дълбочина 15 см. загиват при едно такова горене! Храним се лошо, в следствие на което клетките ни гладуват. А когато една клетка гладува- тя е готова да се разболее. Може да не е непременно от рак, но това е една от първите стъпки към заболяването. Трансмазнините с които са пълни съвременните “модерни” храни са синтетични “хранителни” вещества, както и хилядите химични добавки в готовите бързи храни са на практика клетъчни токсини. Те нарушават работата на клетката чрез стимулиране на възпалителните процеси в тъканите. Днес огромна част от хората, възрастни и деца са драстично затлъстяли благодарение на това хранене. Разберете, че затлъстяване е равно на възпаление, което е улесняване на рака. Трябва да внимаваме и да изчистваме възпалителните процеси. Тук е мястото и на превантивното използване на хранителните добавки.

В тялото ни има йерархия от интелигентни системи, които работят съвкупно, като една от тях е геномът. Гените не допускат храна която някой е измислил просто за да печели (като маргарина), и я отхвърлят чрез автоимунен процес. В момента в който изядете някой боклук, генът алармира имунната система. Напоследък е модерно да се консумират всякакви продукти от лен – ленено семе, брашно, олио. Това не е толкова добра идея обаче заради омега 6 мастните киселни, а те така или иначе превишават 40 пъти повече съдържанието на омега 3 в състава на храната ни. Когато сте възпалени, а вие сте такива от първата попара която бабв ви е дала, омега 6 поддържа и подпомага това възпаление. А възпаление и рак са първи братовчеди.

Сериозен фактор за това възпаление са и съвременните зърнени продукти. Препоръчвам ви да се запознаете с книгата Пшеницата – маскирания убиец. Ние ядем изключително пшеничени продукти, къде по навик, къде заради ниската им цена. Но това не е вече пшеницата, която Бог ни е дал. Някога тя е била само три вида, трудно обработваема, с умерен добив. Но от 43-та година насам се правят всевъзможни “подобрения”, и днес вече имаме 25 хиляди вида пшеница, генетично модифицирани. Те вече нямат нищо общо с тази пшеница която генът приема спокойно и не подава тревожни сигнали към имунната система.

Ето това е първият проблем с който залагаме след като сме се родили вече интоксикирани и ваксинирани – възпалението на тъканите в следствие на неправилно хранене.

chervaНяма храна която да възпалява повече организма от зърнената. Възпалението започва от първата попара, от първите бисквитки, и по-нататък само се надгражда и задълбочава; изчерпват се минералите, намираме се в постоянно състояние на ацидоза. Тази велика фраза “хляб наш насъщен” не важи вече.

Ние имаме една силно нарушена чревна флора. Това означава не само, че ни липсват полезни чревни бактерии, а че имаме една постоянно хронично нарушена чревна пропускливост. Тази толкова важна чревна бариера е нарушена още от детството и то изцяло благодарение на тези нови пшенични сортове. Трябва да се грижите много за чревната екология. Ако погледнете изображение на черва, несъмнено ще направите аналогия с мозъчни гънки. Това е първият ви мозък! Вторият е сърцето, а третият – в главата.

 • Поредният стресов фактор е хроничното обездвижване. Може и да не ви звучи много логично свързано – рак и обездвижване. Но рискът от такова заболяване се покачва с 45% ако мързелувате на дивана.

Да погледнем и към енергетиката: Общото ни морфогенетично биополе е описано от английския биохимик Рупърт Шелдрейк. Всички живи организми принадлежат към системата на общото резонансно биополе. Ние всички резонираме в това общо поле, което от планетите стига до всяка клетка, до ядрото на всяка клетка, до нейния ген. Ако има дисхармония в полето, организацията ни, формата ни, функцията ни страдат. Какво става с нас ако там се формират деформиции? Ако от страх привличате негативи? – Много често започва онко процес. Много често в този процес има и кармично програмиране. Спокойно можем да говорим за кармичност на рака – той е почти 100% родово кармично заболяване.

Ако трябва да обобщим, онкологичното състояние (не болест!) е резултат от кармично програмиране и общо нарушаване поради различни видове стрес които акумулираме едновременно в себе си, и нарувашане на енергетиката и биохимизма ни.

energyПсихологическият стрес за който споменах по-рано води до дисбаланс в една система наречена накратко ПНЕИ – психика, нервна, ендокринна, имунна система – тази която трябва да реши какво да прави с всяка една клетка. Имунната система прави ежечасна антирак профилактика и трябва да бъде “в час”. Има ли психичен стрес, тя не е. Затова децата в детските градини боледуват – защото са в стрес, а не защото там е пълно с вируси. Отслабената имунна защита води до нарушена метаболитна адаптация на тъканите и органите и от там до онкогенеза.

Всяко едно силно колебателно движение на емоционалното тяло е стрес. Затова на изток говорят за онова хармонично състояние на пълно спокойствие. Тук силно препоръчвам молитвата на оптинските старци: “Господи, дай ми душевно спокойствие да посрещам всичко което ще ми донесе настъпващия ден. През всеки миг и час на този ден, моля те ме наставлявай да не забравям, че каквото и да ми се случи, каквито и непредвидени обстоятелства да възникнат, всичко е изпратено от теб.”

Огромна ценност за цялото човечество е д-р Раик Герд Хамер, онколог който разработва Новата немска медицина. Той самият минава през трагичен личен опит – той и жена му развиват различни видове рак след огромен стрес. Разработва тази гениална антирак стратегия, има над 6 хиляди излекувани, и за благодарност даже е съден и лежи 3 години в затвор. Само защото е разбрал и дал гласност на фактите – какво се случва когато човек изпадне в такава остра стресова ситуация.

СЗО обаче не е съгласна, че ракът е стрес и двете неща изобщо имат нещо общо. За СЗО ракът е болест, която има нужда от огромно количество, скъпи лекарства. Моите (и всички) пациенти питат “Какви лекарства ще ми изпишеш и скъпи ли са”. Винаги казвам – “зависи”. Зависи за какви лекарства си готов. Молитвата, или знанието за метода “Лечебния код” са напълно безплатни и ефективни. Зависи обаче дали ти щси готов да резонираш с това състояние. Ние все се опитваме нещо да правим, а въпросът е да бъдем.

Да се върнем към д-р Хамер – той е изследвал над 40 хиляди души, и документира работата си. Достига до извода, че ракът и последващите промени в организма на клетъчно равнище са или осъзнат, или неосъзнат стрес. Съществува връзка между типа стрес, мозъчната област която започва да резонира със стреса и органът който ще се разболее от рак – и това може да бъде точно предсказано с най-обикновена томография. Ракът започва винаги след брутален шок, остър конфликт, или активиране на клетъчната памет за нещо което се е случило отдвана.

Останалите епигенетични фактори, потвърдени и от д-р Хамер са: неритмичен стил на живот, негативно мислене. Той казва, че ракът е болест на разочарованите, обезкуражените, отчаяните. Киселите ни мисли и настроение за броени мигове подкиселяват тъканите. А в тази кисела среда всички болести, заедно с рака цъфтят и процъфтяват. Не случайно говорим за триединство – тяло, душа и дух. Всичко е свързано и си влияе взаимно. Не се подкиселявайте и възпаляйвате от завист, ревност, гняв.

Един много тревожен и подценяван болестен фактор е и самото съобщаване за наличието на болестта. Онкологът задължително съобщава, че има нелечимо заболяване, че на човека му остават примерно два месеца живот.

Много внимавайте да бъдете селективни за информацията която получавате.

Ракът наистина е синоним на страх. Аз съм имала случай в които да падна на колене в кабинета си пред колежка, умишлено преигравайки, за да я спра да не отиде на химио въздействие, което не се налагаше изобщо. А тя защо щеше да отиде там? – От страх разбира се! За да не излезе от матрицата, защото всички го правят! Има поне сто начина да се свърже стреса през клетъчните процеси до началото на рака! А в духовен план ракът е изолация и липса на безусловна любов – направете си сами изводите.

Има профилактика и интегративен подход за лечение на рака. Потърсете духовни практики, които могат да възвърнат хармонията и отстранят стреса от клетъчната памет. Това може да са: паневритмия, сат йога, методът “лечебния код” на д-р Алекс Лойд, цветотерапията на д-р Бах. Ставайте рано, пийте вода, общувайте със Слънцето – спазвайте природната цикличност, поддържайте ежедневна физическа активност! Хранете се разумно, избягвайте ГМО зърнените и тестени храни, заменете ги с елда, просо, лимец, амарант. Пийте структурирана и чиста вода за оптимално хидратиране, запознайте се с книгата на д-р Сиърс и “храненето в Зоната”, ползвайте хранителни добавки за да компенсирате липсите на хранителни вещества и да елиминирате клетъчния глад.

Понеже работя изключително с хора, знам кое най-силно ви вълнува – има ли лекарство? – О, да! Давам лекарства които са утвърдени достатъчно дълго, че наистина помагат да се скрие процеса във физическото тяло. Но ако човек не се трансформира на другите нива, ракът рано или късно ще се върне.

Запознайте се със случая на Стоян Атанасов, раково болен който през 2006 г. беше в будна кома. Не съм правила с него кой знае какво, дадох му само това което знам. Неговият случай на изцеление ни казва само едно – ние лекарите да мълчим и да не правим прогнози, а всички останали да разберат, че абсолютно всичко се лекува и всичко е в нашите ръце, вътре в нас.

St1St2St3

Ето част и от другите утвърдени безплатни анти-рак лекарства:

Себеосъзнаване като Божествена същност, ра-дост, ежедневни смехотерапия и арт-терапия.

Забелязахте ли тирето разделящо думата радост горе? То има смисъл. Думата радост произлиза от старославянското Ра-Дасть. Богът Амон-Ра, богът-Слънце дава. Той дава, но ако някоя от чакрите изключи (и е активна обидата, има липса на вяра в себе си, липса на вяра във Вселената и изцелението), спирате да получавате. Така че – на всички ни се дава много, въпросът е ние колко сме готови да вземем.

Запомнете, че ракът е призив за действие към нещо което си дължим, нещо което е най-естественото ни състояние. Ракът е призив за пробуждане и осъзнаване на безграничната безусловна любов. Щом животните го могат и правят, какво пречи и ние да се обичаме по този прекрасен начин? Дължим го на себе си!

httpv://www.youtube.com/watch?v=Db6gOoLlAh4

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

24 Comments

 • Gina
  Отговор

  Уважаема г-жо Папазова, пиша ви този коментарий, защото голяма част от тази статия ми хареса. Има обаче едно нещо, в което мисля, че грешите. Това е обърканото ви духовно състояние. В началото на тази статия цитирате пророк Осия от Библията, след това препоръчвате йога, говорите за чакри и разни други, та дори и стигате до някакъв си бог Ра….. Това за мен е пълна боза, ако мога така да се изразя. Аз не съм медицинско лице и не мога да дам оценка на вашите медицински познания, но искрено се надявам там да сте по структурирана и да имате единен подход. Ще си позволя да ви дам една препоръка – нали знаете, че единствено глупакът мисли, че всичко знае, т.е. искам да кажа, че от всеки може да се научи нещо. И така – препоръката ми е – прочетете Библията и се обърнете към Святата Тройца – Бог Отец, Исус Христос и Святия Дух и с вашите мед знания успехът е гарантиран.

  • Mira
   Отговор

   Вие не познавате тази жена и няма как да знаете нейното духовно състояние. Жената няма за цел да просвещава религиозно. Тук акцента е в спокойствието и приемането, а не в библейското просвещаване. Нали не смятате, че съществува само една правилна религия.

  • Ведрин
   Отговор

   Няма нужда тук от религиозната ви пропаганда в полза на една катехизисна религия. Тази жена върши работата на Бога много повече, отколкото който и да е охранен догматичен богослов без такива познания в себе си.

  • евгени
   Отговор

   Гина, както сама сте писали “нали знаете, че единствено глупакът мисли, че всичко знае”. Още повече глупак, който чете една единствена книга и я приема за единствената чиста истина, aко и да избира да я чете избирателно.
   Дълга тема, но не за тук. Има си други форуми за избистряне на невежеството.

  • Десислава
   Отговор

   По-добре да вникнеш в това което ти казва чрез тези думи, казвани дали от Исус, дали от Осия или който и да е. Първо тя е лекар, а не духовен учител. Второ и аз не съм чела нито една библия доколкото знам те все се намират нови и нови, но снам че има някаква сила и тя е и вътре в нас и чрез ето такива думи като молитви може да задействаш силата на бога в теб. Да се изчистиш от злоба и заяждане, защото в интерес на истината учените измислиха такива неща вече, че е трудно да се лъже, че не могат да стигнат и до лечение на тази болест, просто не искат. Или ще даваш много пари за лечение или много пари за здравословен начин на живот избирай и храната и медицината се държи от едни и същи гадове.

 • Тодор Карапетков
  Отговор

  „Уважаема г-жо Папазова, ….в началото на тази статия цитирате пророк Осия от Библията, след това препоръчвате йога, говорите за чакри и разни други, та дори и стигате до някакъв си бог Ра….. Това за мен е пълна боза,…. „
  Това е цитат от горния коментар, с който съм напълно съгласен. В статията е направен опит да се докарат от 9 дерета вода, за да се докаже основната теза, че ракът се причинява основно от стрес и е лечим. Нито едното, нито другото!
  За тези, които не знаят – ракът е по природа мутация на обикновени човешки клетки в ракови, но за това обезателно има някакви физически причинители, а не е „резултат от кармично програмиране” или „пробуждане на безусловната любов” (цитати от статията). Според мен основната причина да не се разгадае загадката на тази болест е инерцията в мисленето – да се търси един единствен причинител за тази действително по-сложна болест. За сведение – само в Щатите от много години работят 55 000 специалисти по въпросите на онкологичните заболявания, а съществени резултати няма. Моето виждане е, че основните причинители на рака това са:
  1. ТОКСИНИТЕ В ХРАНИТЕ, които консумираме всеки ден и които засягат предимно жените поради различната им биологична структура . Основният признак за натрупване на токсини при жените е появата на гинекологични проблеми, породени от отслабването на имунната система, което токсините причиняват. В такъв случай организмът не може да се справи с вредните микроорганизми и така симптомите обикновено не затихват, а се увеличават и ако не вземем мерки рано или късно причиняват рак на гърдата или матката. Защо? Известно е, че и здравите организми непрекъснато произвеждат незначителен брой ракови клетки, които имунната система иначе унищожава. Когато тази система все повече отслабва и левкоцитите (белите кръвни клетки) в нея непрекъснато намаляват се стига да точката, където те не могат да се справят дори и с този малък брой ракови клетки и тогава започва процес на неудържимо нарастване на тези клетки, т.е. поява на рак .
  Как да вземем мерки, т.е.как да се изчистим от токсините?
  Няма такива медикаменти, които да изчистват токсините!
  Само си давате парите, поддавайки се на агресивната реклама.
  Единственият начин да изчистим организма си е да го оставим сам да ги изхвърли, ако не го „зареждаме” с нови токсини, а те основно са в:
  1. На първо място в МАРГАРИНА, който съдържа 12 опасни оцветители, „размазватели”, консерванти, лепила, киселини, емулгатори, минерални соли, овкусители и т.н. 4 от тях са канцерогенни (ракообразуващи), а останалите само отровни.
  2. ПЪРЖЕНИТЕ ХРАНИ, защото при пържене се образуват двата най-опасни канцерогени:
  Е541 Sodium aluminium phosphate натриево алуминиев фосфат
  E385 Calcium disodium EDTA (емулгатор)
  3. ПУШЕНИТЕ ХРАНИ, защото при опушване при приготвянето на животински и други продукти на скара или огън се получава опасния канцероген:
  E132 Бензопирин (всички шпекови салами са пушени)
  4. КОНСЕРВИРАНИТЕ ХРАНИ, заради токсичните консерванти в тях, особено известното лимонтузу или лимонова киселина, което се използва във всички рецепти от бабино време и във всички сладка и конфитюри.
  Ако спазвате този елементарен хранителен режим няма да се разболеете от рак, силно го вярвам!
  Медицината и науката разбира се знаят и за токсините и за канцерогените, но не правят почти нищо по въпроса. Не знаят нито колко са токсините, нито как да ги измерват, нито къде е опасната граница на натрупване, вероятно защото мислят, че такова просто нещо като храната не може да е причина за такава „сложна” болест като рака!
  2. Другият основен причинител на рака е РАДИАЦИЯТА ОТ ЗЕМНИТЕ НЕДРА. Радиацията от земните недра е много мощен негативен фактор за много болести, но най-силно влияе на процеса на деленето на човешките клетки, които вместо нормални мутират в ракови. И въпреки многото проучвания и доказателства по този въпрос медицината все още нехае и не го приема, вероятно защото е толкова просто, че просто не е за вярване! Аз обаче силно го вярвам и приемам риска и неудобството да се намесвам в личното пространство на хората, защото знам, че залога обикновено е огромен – живота на някой мъж или жена. Ето нещо по темата: http://www.dar-center.com/article/?article=869 , има и много други материали за Геопатологията.
  Радиацията от земните недра е опасна, защото не се усеща по нищо, не се спира и от бетона в многоетажните сгради и трудно се измерва със съществуващите уреди. И да се отчете нещо, то се приема официално като леко повишен, но естествен радиационен фон. (И досега най-сигурния начин за измерване на такава радиация е по радиестезичен път). Когато човек спи на такова място натрупва тази радиация ден след ден, година след година, докато стигне до критичната точка, когато човешките клетки започват да се делят неправилно и вместо нормални мутират в ракови.
  3. Друг причинител на рака това е ПАПИЛОМНИЯТ ВИРУС, но това е единствения вирус причинител на рака, всички други „заподозрени” вируси са само хипотези.
  4. Можем да приемем и стреса като причинител на рак, но той трябва да е не голям, а ОГРОМЕН.
  5. Същото важи и за преумората, физическа, психическа или и двете.
  В заключение ще кажа, че и майка ми, и брат ми починаха от рак и това ме накара да се заровя в тази проблематика. Сега вече вярвам, че можем да променим нещата за нас и всички наши близки. Разковничето е в превенцията, защото когато стигнем до болестта всичко вече е въпрос на късмет дали ще оцелеем въпреки свръхмодерните методи на лечение.
  На всички, които ще прочетат това желая крепко здраве.

  • Галя
   Отговор

   А на Вас препоръчвам филма по действителен случай “Отвъд светлината”. Този филм доказва Истината, която няма нужда от адвокати, защото …е ИСТИНА.

  • Галя
   Отговор

   отвъд светлината

  • Stoyan
   Отговор

   Драги Тодоре, ако човека се влияеше само от физическите фактори, които си изброил, без божествените компоненти на неговата същност, щеше да си е едно добиче, като другите животински видове на планетата Земя. Човека без дух, душа, емоция – вероятно има и такива на земята, не е Човека.

 • Валентин Вълев
  Отговор

  Искам първо да благодаря от все сърце на д-р Мария Папазова за страхотната лекция!Абсолютно съм съгласен с нея,защото до много от изводите,изнесени в лекцията съм достигнал вследствие на дълго търсене и анализиране огромен обем информация и факти!
  “Народът ми загива, защото не му достига знание”
  е наистина много актуален цитат,както става видно от по-горните коментари.Ванга е казала ,че човешките души са различни нива и това според мен е причината да се наблюдават такива феномени като д-р Папазова,които имат способността да осъзнават,анализират и предоставят информацията на такива от по-ниско ниво като Gina и Тодор Карапетков,които нито явно имат желание,нито явно капацитет да потърсят и помислят извън общоприетите рамки.Трябва да внимаваме много с емоциите ,които генерираме и задържаме в себе си,защото те представляват енергия положителна или отрицателна зависи предимно от нас самите!Нека Вселената бъде с Вас д-р Папазова!

 • Камен Павлов
  Отговор

  Според мед.институт “Джон Хопкинс” фактор N:1 за рака са непрощателният дух,злобата,желанието за мъст и рафинираната захар. След това са,цигарите,алкохола,кафето,свинското месо или голяма консумация на месо и химията храните.

 • Zari
  Отговор

  Здравейте всички болни и близки на болни с тази коварна болест!На 21 сутринта в четири часа си отиде един ангел – моята мила МАМА!!!Преди 5 години случайно забеляза че има подутини около шията и имаше отток на десния крак,отиде на лекар и след изследвания включително и биопсия се оказа че има Неходжкинов лимфом с ниска степен на малигненост.Започна терапия,отначало се повлияваше,разбира се, не се чувстваше добре след терапията,но след един два дни се оправяше.След известно време започнахме да ходим в болницата за терапия почти всеки месец.Аз се радвах защото виждах че оттоците спадаха и си мислех че всичко ще се оправи!Виках си-ето рака е коварен,но химията ще го убие,вярно че уврежда и здравите клетки,но след известно време мама ще се възтанови-важното е да убием рака!!!Така месец след месец моята майчица започна да слабее,да и пада косата,да губи апетит и след Нова година се влоши.Започна една адска кашлица с храчки,краката се подуваха.Отново на София за терапия,след снимка и преглед с ехограф разбрах че има засегнат и стомах и бъбрек и десния бял дроб е станал като гъба.Започна да прави плеврален излив и да се пълни с течност.Следва пункция за да източат течността.Докарахме я от болницата и започна отново страшна кашлица денонощно особено когато легне.Тя не можеше да спи,цял ден и цяла нощ стоеше на един фотьойл в хола.Тази кашлица я съсипа,едвам и останаха сили от напъване,като се закашля и по 10 мин.няма спиране до като не изхвърли пустата храчка,след това за кратко и олекваше и като се опита да легне – с лягането се започва пак.Така се измъчи около 3 дни и отново заминахме на София в болницата.Пак пункция,пак точене на течност,получи сърдечна недостатъчност и когато я изписаха доктора каза че повече няма да прави химиотерапия защото моята мама е сринала много показатели и няма да издържи а и повече не се повлиява от терапията и я изписа като каза че и остава по малко от месец живот!!!Това за мен беше шок!!!Докарахме си я в нас,тя спря да се храни,само по няколко лъжици мляко на ден,постарах се да намеря домашно мляко и сирене без сол.След около пет дни доктора дойде и направи пункция отново,тя вече нямаше сили да пътува в колата,отказаха и краката и доктора източи около 1 литър течност а в тази течност има белтък и други елементи които няма как да се възвърнат.Може би с някаква плазма която е адски скъпа,но почти няма смисъл.Толкова пари пръснахме,толкова пари заехме на заем,толкова тичане че вече нищо не ни остана.Мама се залежа,кашлицата почти спря,но се започна един ад,категорично спря всякаква храна,само по една две глътки вода,ослепя,не виждаше нищо,започна да си извива ръцете,започна да си бие ръцете в леглото,постоянно искаше вятър!Отворих всички врати за да става течение,но тя все викаше че е много горещо,с един картон постоянно и правих вятър,започна да вика колко и е зле,дясната страна я болеше много от лежането защото само така лягаше.За 10 мин.може би по 7-8 пъти ме караше да я вдигам да става за около няма и десет секунди и лягаше пак.Започна да се мята като риба,да вие като куче,принудих се да и правим морфин защото такива адски мъки,такава страшна картина е че няма думи с които да го опиша!!!В момента пиша и плача.Като свърши действието на инжекцията отново ада продължи,започна да халюцинира а на мен едва не ми спря сърцето!Жестока мъка,жестоко страдание,нямаше толкова болка колкото и беше мъка,само ми казваше че има страшна мъка-така, стана към четири часа и дишането се забави,появи се студена пот,и мама издъхна на 62 години!Държах я за ръцете през цялото време до самия край!Сега ми е адски тежко,тя ми липсва страшно много,мъката и болката е огромна!!!Мили българи,мили болни хора-за мен тази химиотерапия не лекува Неходжкинов лимфом!Химиотерапията е едно средство за правене на милиони и дори милиарди от фармацевтичните изроди и други политически и докторски босове- изверги.Аз се убедих в едно – химията убива-тя не лекува!!!Такъв ад,такъв ужас,такива мъки и страдания мога да пожелая единствено на политическата и друга мафия която позволява да ни тровят с радиация,да ни пръскат от небето с Кемтрейлс,да ядем храна с химия да живеем бедно в стрес всеки ден и всичко това създава тези болести.Никога преди години не е имало толкова ракови болести,толкова инсулти,инфаркти,алергии и т.н!!!Докторите (лекуват) с това което е прието от мафията включително и нашия доктор с който се познаваме от години,въпреки че е добър лекар,професионалист и добър човек – докторите лекуват по протоколи!Аз никога няма да си простя че не потърсих алтернативно лечение още в началото,това може би щеше да и помогне.Мили хора,никога не се оставяйте вие,или ваши близки и приятели да се подлагат единствено на тази химиотерапия,веднага потърсете друго лечение,има много –например сода за хляб/прочетете за доктор Тулио Симончини/,пийте отвара от корен на глухарче,яжте джинджифил.аз успях само два пъти да дам на моята мама джинджифил,но тя беше вече много зле и отказа да го яде.Купете си не е скъп,настъргайте го на ренде,вярно че много люти,но може с малко мед да го ядете-поне няколко лъжички сутрин,после следобед пак.Бъдете силни и постоянни в тази борба-опитайте-това може единствено да ви помогне.Четете има много информация за това, има филми „Ракът е лечим сега” и The Cancer Report/Доклад за рака.Там са споменати много методи за лечение на тази коварна болест!!!
  Мили хора,мили момчета и момичета-уважавайте своите майки,никога не ги обиждайте,не се карайте с тях дори в моменти в които да не са прави,дори да ви изкарват от нерви – замълчете,излезте навън.Майката е Свята,майката е тази която ни е дала живот,тя е тази която ни е отгледала,възпитала,тя е тази която не е спала дни и нощи за да бди над нас,ден след ден,година след година за да ни отгледа и да направи от нас големи хора.Тя има право да ни удари,да ни обиди,да ни накаже,да ни се скара-тя има това право а ние сме длъжни да ги нахраним когато нямат храна,да им дадем чаша вода,да ги слушаме,да ги уважаваме,да ги търсим когато са далеч от нас,ние сме длъжни да направим всичко от което те имат нужда-просто сме длъжни!Сега пиша това откровение а в съседната стая където майка почина лампата свети,сълзите ми капят от очите,липсва ми,пред очите ми е всяко нейно страдание,болка и мъка която тя изпита,още я виждам как отваряше широко очи въпреки че ослепя,как искаше само да и помогна а аз неможех да направя нищо повече за нея! Не искам да виня Господ или природата или каквато и да е сила ако съществува изобщо,но не мисля че моята майка е заслужила да си отиде млада и с толкова страдания Сега разбрах колко сме длъжни на своите майки,колко сме нищожни пред тях,ние едва ли някога ще направим всичко това което те са правили за нас от бебе до голям човек-сега разбирам майката колко е свята,велика,колко е силна и борбена – майката е тази която има най голямото и добро сърце на Света!Преди малко гледах нейна снимка като млада-толкова нежна и красива,толкова топла,усмихната и весела,толкова мила.Тя беше толкова добра!Тя беше един ангел,тя беше моята мила МАМА!!!Аз никога няма да я забравя!!!Моля се да е в един по добър свят,да е щастлива и да получи всичко онова което не успя в този живот!!!Нека бъде на най хубавото място в другия Свят!!!Бог да я прости !!!!!

  • Гери
   Отговор

   http://probuzhdane.blogspot.com/2015/06/blog-post_9.html един доста добър анализ на здравеопазването в милата ни татковина.
   А относно лечението с вяра, молитва или химиотерапия- Въпрос на личен избор с неизвестен край. Аз споделям мнението на Друнвало Мелхиседек, че ако плана на Господ е да живееш, то дори да си на гърлото на изригващ вулкан, пак ще оцелееш!

  • Doika
   Отговор

   Бог да прости майка Ви! И моята почина от рак , и аз преживях същата болка и мъка ,че не мога нищо да направя ,за да я спася.бог да ги прости починалите и милост за живите!

 • typak
  Отговор

  Не мога да разбера тази жена всеки изминал ден е спо голямо самочувствие вие не я познавате колко долна може да бъде тя е груба ако не и се подмажеш едва ли не не е любезна просто се взе на сериозно прекалено много като ходи при гала и голяма работа спри се бе жена оня от горе дето все за него говориш и той няма да ти прости за лицемерието

  • Lol
   Отговор

   И аз имам за нея същото мнение.Направила си е един миш-маш от всичко което е научила.Остава само да го патентова като метода на Папазова и ти да видиш…

 • tintirimintiri
  Отговор

  Така, такаааа… Не знам за основния причинител на рака…, убедена съм, че е съвкупност от много фактори – начин на живот, режим на хранене, месторабота, географско местоположение и т.н. Но хайде, моля ви се, само с молитви и нашумялото напоследък лечение със сода бикарбонат?!?!? Не съм чула някой да се е излекувал с молитви и сода за хляб!!!!!! Аз вярвам в консервативното лечение, както и на добрите лекари, тези, които са отдадени на пациента, защото без тях аз нямаше да видя как растат децата ми. Не знам още колко ми е отредено да живея. Но знам, че ракът наистина те променя – променя мисленето ти, начинът ти на живот и целият ти мироглед. Стига да осъзнаеш, че си преходен на тази земя. Ракът не е наказание за извършени прегрешения. Знам, че без химиотерапията и лъчетерапията и последвалото лечение, нямаше да съм тук и да пиша сега от първо лице. Доктор Папазова може да си прокламира каквото иска. Друг е въпросът колоко хора ще и повярват и има ли луди да и се вържат. Както се казва в една поговорка: Не е луд този, който е изял баницата, а този, който му я дава.
  Д-р Папазова, надявам се никой да не ви се върже на шантавите и недоказани приказки! Осъзнавате ли колко човешки животи бихте погубили, ако болните от рак Ви повярват? Аз бих ви осъдила!!!
  Да, има риск при агресивното лечение на рака. Но има риск и както си вървите по улицата, върху главата ви да падне саксия и да ви убие, нали? Мислете, хора, с главите си!!! Не приемайте всичко за чиста монета!!!

  • D Karay
   Отговор

   Тинтириминтири, моята съпруга бързо почина след химиотерапия. Това дава ли ми право да кажа,че всички които приложат химиотерапия са обречени, без разум и луди? Не защитавам позициите на автора, но по твоята логика, аз трябва теб да нарека луда само защото в моята ситуация терапията не е помогнала. Има хора на които химиотерапията е помогнала(без да говорим за страничните ефекти на “оздравелите”), но на колко е навредила и какъв процент са те в сравнение с първите??? Медицината, нейната статистика и някои духовни теми не са от твоите силни страни, но да твърдиш, че след като ти не знаеш, то няма такива хора, които са излекувани с други методи, натурални продукти, билки или молитва(молитвата, като взаимоотношение с Бог), това е невежо и самонадеяно отношение.
   Не е нужно да вярваш нито на медицината нито на д-р Папазова, но е нужно да се правят задълбочени анализи.

 • сериозна
  Отговор

  Киселите ни мисли и настроение за броени мигове подкиселяват тъканите. А в тази кисела среда всички болести, заедно с рака цъфтят и процъфтяват.

 • Тъжна
  Отговор

  Майка ми, бог да я прости, посети д-р Симончини в Рим. Пълен шарлатанин. Много разчитахме на лечението със сода бикарбонат, но нямаше ефект. Нито живата вода, която си правеше с една кана за жива вода, нито сока от червено цвекло, нито няколкото вида лековити гъби, които пиеше.

 • роза
  Отговор

  здравейте, в момента сме в гляма тревога, защото любимите ми съпруг и син се разболяха по едно и също време от различни злокачествени диагнози. Плачът не помага много. Обезателно разчитаме на конвенционалната терапия, но от първия ден започнах да проучвам внимателно и да прилагаме и алтернативни методи. Тъй като не се знае причината за заболяването, няма как да сме сигурни и от какво ще се повляят най-добре. Има билки, природни средства с антитуморно действие, но много са с функция да стабилизират имунитета. Диетата да не интоксикира повече тялото и възможно по-висок дух за оцеляване. Молим се ежедневно планът на Милия Бог да е да живеят дълго.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.