Колко струва човешката душа?

inspiro-4-09-print_img_73

От няколко дена бушуват някакви низки страсти“Дайте да накажем онези глупави и безотговорни младежи, които са имали наглостта да се изгубят в планината, че да се похарчат по тях толкова пари”.

Чудя се дали щеше да е такъв яден отзвукът ако имаше шумна и имиджова акция по спасяване (примерно ако бяха пропаднали я в пропаст, я в пещера) – много подходящо е преди избори. Може би цялата тупурдия е защото реално спасяване нямаше. Сами се изгубиха и сами се намериха момчетата. В играта на жертви и спасители, явно спасителите са недоволни – играта не се разви според очакванията им. А дали щеше да има такива ядни реплики в пространството ако бяха намерили бездиханните им тела? В крайна сметка сега се бърбори само за това колко пари били похарчени и кой ще ги плати… Всяка от страните може да разкаже различна версия и най-вероятно всеки от тях ще е прав – защото истината има много лица. Но в крайна сметка… всичко се върти около харчовете? Ами парите похарчени за безумни предизборни кампании? Парите похарчени за ремонти по улиците, надути поне 4-5 пъти?  Парите похарчени за депутатски возила, жилища, храна, почивки и пътешествия?

Пази Боже да похарчим душите си…. Да похарчим човещината си и да забравим, че любовта, емпатията, съпричастността, смирението, грижата за ближния, приемането – са сред онези ценности, които ни тласкат напред в еволюцията ни.

Дали да накажем всички политици за детските им болести – егоизъм, гордост, предразсъдъци, кражби, лъжи и манипулации? Дали да накажем хората в медиите за това, че са продали душите си за пари, рейтинг и слава? Дали да накажем онези на които всички ние сме гласували доверието си и на практика сме наели на работа, а те дремят по столовете в парламента и създават парадоксални анти-хуманни закони? Дали да накажем онези, които сринаха ценностната система на цял един народ и го тласнаха към пошлост, неграмотност и непознаване на себе си? Дали да накажем едни младежи за това, че са безразсъдни? Кой има смелостта да влиза в ролята на съдник, и откога съдът води до израстване? 
O tempora o mores!

А колко струва един човешки живот? Колко струва една спасена душа? Колко струва човещината ни? Едни хартийки, които изкуствено сме издигнали в култ ли са ценностите около които се обединява днешния свят? Нима сме забравили, че ценността е в живота, в усмивките, в споделянето, в природата, в чистия въздух в гората и планината, в чистия планински поток, в очите на децата ни, в слънцето което ни спасява всеки ден – безвъзмездно? Забравили изконните човешки (и божествени) ценности?

Не, не вярвам в това. Вярвам, че все още има хора които бурно преболедуват детските болести на израстването, а Вселената щедро им предоставя възможности да се разгорят симптомите, за да се види в контраста им целителния път. Противопоставящите се модели ще стават все по-ярки и все по-предизвикателни и все по-честно ще предизвикват закостенелите социални нагласи и очаквания. За да се открои истината, за да изгорят в буен огън всички овехтяли и порочни модели. Защото в огъня фениксът умира, за да се възроди нов и чист от пепелта.

Знам със сигурност едно – човешката душа е безкрайна, безценна и вечна. Само уроците и сцените се сменят. Ще си спомним. Всички. Вярвам.

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.